Çorbalar Tarhana Çorbası -Sütaş Tereyağı Sponsorluğunda

Tarhana çok orjinal geldi. Bizim oranınki turuncumsu, pembemsi bir renkte ve toz gibi olur. Yöreden yöreye değişiyor demek ki.

Sunumu çok beğendim. En çokta o renkleri öyle canlı bir biçimde yansıtabilmeni beğendim ben uğraşmama rağmen beceremiyorum çünkü. Hdr çeksem ya da kamerayla yüksek boyutlu çeksem boyutta sıkıntı oluyor, sıkıştırsam renkler soluyor, bi beceremedim yani. Sırrın nedir Sarıcık? :KK48:

Tarhana çok orjinal geldi. Bizim oranınki turuncumsu, pembemsi bir renkte ve toz gibi olur. Yöreden yöreye değişiyor demek ki.

Sunumu çok beğendim. En çokta o renkleri öyle canlı bir biçimde yansıtabilmeni beğendim ben uğraşmama rağmen beceremiyorum çünkü. Hdr çeksem ya da kamerayla yüksek boyutlu çeksem boyutta sıkıntı oluyor, sıkıştırsam renkler soluyor, bi beceremedim yani. Sırrın nedir Sarıcık? :KK48:
Bende hiç toz tarhana görmedim ve kırmızı renkli tarhana çorbaları değişik geliyor :)

Teşekkür ederim beğenmene sevindim telefonla çekiyorum fotoğrafları ben.
Senin fotoğrafların da gayet güzeldi aslında :)

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2105296 Malzemeler
Eki Görüntüle 2105262

Tarhana
Tereyağ
4 diş sarımsak
Tuz
Nane
Pulbiber
İsteğe bağlı nohut

Yapılışı
Eki Görüntüle 2105264 Eki Görüntüle 2105265 Eki Görüntüle 2105266 Eki Görüntüle 2105267
Tarhanayı geceden yumuşaması için suda bırakırız. Ertesi gün tarhana haşlanır. Tuz dökülür. Tarhana açılana kadar kaynatılır. Ayrı bi tavada tereyağ eritilir 4 diş sarımsak küçük küçük kesilip karıştırılır. Üstüne pulbiber nane koyup karıştırılır.
Sosu kaynayan tarhanaya dökeriz. 10 dk kaynatırız. Afiyet olsun...

Not; kağıdım bile saman kağıt dikkatinizi çekerim nostaljik ortam bozulmasın diye :KK70:
Eki Görüntüle 2105293 Eki Görüntüle 2105294 Eki Görüntüle 2105296 Eki Görüntüle 2105353 Eki Görüntüle 2105354 Eki Görüntüle 2105386
Ellerine sağlık hemşom ,annem de çok yapar bu tarhanadan .Başaarılar dilerim.:KK36:

Bizim yaptığımız tarhana çok farklı
Ben sizin yaptığınızı kastamonulu bir arkadasımda içmiştim çok begenmiştim bu çorbada öyle çok lezzetlidir eminim
Ellerinize sağlık, başarılar dilerim

Bizim yaptığımız tarhana çok farklı
Ben sizin yaptığınızı kastamonulu bir arkadasımda içmiştim çok begenmiştim bu çorbada öyle çok lezzetlidir eminim
Ellerinize sağlık, başarılar dilerim
Bende hiç toz tarhana görmemiştim :)
Tadı güzel oluyo evet gerçekten de. Yapımı da diğer toz tarhanadan farklı en sevdiğim çorbalardan benim, teşekkür ederim bende sizlere başarılar dilerim

X