tarafma yapıldığını düşündüğüm haksızlık :(

dimple_80

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2022
137
143
44
Merhaba,

Bir baba düşünün oğlunun düğününü her türlü masrafı kendi üstüne alarak dört dörtlük yapmış, doğan torunlarının da aynı şekilde giderlerininin çoğunu karşılamış, çalıştığı dönemde her ay market alışverişine kadar karşılamış, gelininin önemli ameliyatında büyük bir üzüntü yaşayıp ameliyat parasının büyük bir kısımını vermiş. Yalnız emekli olduğu zaman artık eskisi kadar yardım edemeyip , önemli ,acil durumlarda ya da torunlarının okul giderlerine ara ara yardım eden.

Bu babanın 3 evi ve 3 evladı var, birinde zaten oğlu evlendiğinden beri oturuyor. Diğerinde kendi oturuyor biri de kirada.

Baba diyor ki ben kızımın artık kirada oturmasını istemiyorum, Dünya gözüyle kızımın kendi evinde oturduğunu göreyim bana para lazım değil.

Oturduğum ev de diğer evladıma kalır diye kendince , çok haklı olarak hesap yapıyor.

Haliyle bana diyor kızım sana ev alcam ,ev bak, ben öncelikle karşı çıktım, istemem baba Allah razı olsun diye. Ama çok ısrar etti ve düşündüm bu Dünyada bir babanın bu çok masum ve çok istediği bir şeyi ondan esirgeyemem . İçinden gelmiş istemiş ve yapmak istiyor. Allah korusun adama bişey olsa ben babamın istediğini yapamamdım diye daha da üzülürüm.

Derken çok güzel bir sitede, havuzlu mükemmel bir ev buldum ve ev sahibi acil paraya sıkıştığı için yaklaşık 300bin aşağı tutarda bize verecek.

Nerdeyse el sıkışacağız, evin video ve fotoğrafları annelere atıldı , çok beğenildi çok sevinildi. Aamaaaaaa sürprizzzzzzzz!!!!!

Bu oğlan çocuğu iki çocuğunun eğitim masrafları şudur budur derken zor geçindiğini , karısının ameliyatından sonra(şu anda gayet sağlıklı olmasına rağmen) çalışmaya başlayıp, ofis temizleme işi yapmasından dolayı rahatsız olduğunu belirterek biraz serzenişte bulunmuş.

GElinin dış kapının dış mandalı olan ablası, annemi arayıp hesap sorar şekilde , yüksek gerilim ve yüksek bir volümle 'ben kardeşime her ay bin lira yardım ediyorum, geçinemiyor, hasta haliyle çalışıyor,bir daha bişey olup kaybedersek hangi ev onu geri getirir' tarzında ateş püskürüyor. Kızına ev alıyorsan oğluna da yardım edeceksin diye buyuruyor. Ki ablasının ve baba taraflarının da durumu çok iyi. Madem kızın, kardeşin geçinemiyor çocuğun üniversite bitene kadar da siz yardım edin. Annem babam yaşlı ve hasta insanlar, hele babam iki kere kalp ameliyatı geçirmiş yüksek tnsiyon ve diyaliz hastası adam. Haketmedikleri şeyleri duyarken onlara bişey olsaydı bunun hesabını kim verecekti peki?

Allah var yukarda babam bana da diğer evlatlarına da evlenirken yardım etti ama bize 10 yaptıysa, onlara 1000 yapmıştır.

Öyle böyle derken ben bu işten soğudum, velhasıl o beğendiğim evi alamadım, şimdi ev olmuş 1,5 katı!

Size soruyorum bu hak yemek değil midir? Bana alınacak evin parasından onlara da yardım adı altında yüklü bir miktar para verildi.

Yıllardır onlara yapılan yardımlara kimsenin sesi çıkmazken, hatta ben bile ahh ev alırsam üniversitedeki yeğenime para gönderirirm en az 1000 tl diye düşünürken onların yaptığına bakın!

bu olayın üzerinden 5 6 ay geçti ama ben içimden atamıyorum. Sabah akşam bu kkonuyu düşünüyorum, gelinin ablasının ağzına tüküremediğim için, kendi üzüntümü ve derdimi abime ve karısına anlatamadığım için içimde hep bir yumru var

bu olayı uzatmadıysam hala hayatta olan babamın malının kavgasına düşmüş gibi durmamak, paragöz olarak gözükmemek içindi.

Şimdi o evi almadığım için çok büyük pişmanlık yaşıyorum ve çok büyük üzüntü. Hakkımın yendiğini, buunu hak etmediğmi düşünüyorum

sizce de haksız mıyım benim ne yapmam lazım da içimi soğutmam lazım abimle konuştum konşuyorum ama karısıyla asla görüşmeyi , evine gitmeyi düşünmüyorum, çok mu abartıyorum?

Mal babanizin, para babanizin, gelininize ya da ablasina degil babaniza kızın. Babaniz istemese yapmaz. Bakin siz ev istediginizde yapmamis, onlarada yapamam diyebilirdi
Ben evlatlar arasinda ayrim yapilmasina karşıyım. Bana yapilmadi, mirasimiz dedemler hayattayken hak gecmesin diye kurusu kurusuna hesaplanip, dağıtıldı.

Yıllardır baba evinde oturuyorlar muhtemelen kira da vermiyolardır. Normalde evlendikleri günden itibaren o eve verilecek kirayı hesaplasak..
Ben olsam zaten bugüne kadar eşiydi çocuğuydu baba evinde oturmaydı fazlasıyla destek görmüşler diye düşünüp asla evden soğumaz gayet de aldırırdım.
Yengenin ablası kısmına hiç girmiyorum annemle kimseyi öyle konuşturmam.

Sana üzüldüm ama babanin duyduklarına bir gram üzülmedim, erkek evlat Kayıran tüm babaların isitecegi lafları isitmis. İnşallah takkesini önüne alır da hatasını anlar. Kendi elleriyle asalak bir oğlan yetiştirmiş. Adam kendi ailesine bakmaktan aciz, utanacagina hala kendini haklı görüyor
Ve evet , yaşadığınız tabii ki haksızlık. Ama bundan da çok haksızlığı gün olup miras meseleleri söz konusu olunca yaşayacaksınız,eminim. O yüzden giden gitmis tek önerim eğer belirsiz olan, net olmayan bir mal mülk durumu varsa babanız şimdiden karmaşıklığa çözüm bulsun. Yoksa bu üç evden de bir şey alamazsiniz hepiniz de birbirinize düşman olursunuz.

yok yanlış anladınız, başka bir ev daha bulduk onu alacaktık onun parasını yolladı babam, ama daha sonra tapuda ve evin bitiminde aksakıklar olduğu için ordan da vazgeçtik. yani yapılmayan bişey yok ,iyi kötü bir ev parası şu anda bende ama o fırsatı kaçırdığım için çok üzüldüm sadece

anne babamı görseniz o kadar iyi kalpli insanlar ki kimse zor durumda kalmasın diye verdiler işte.

keşke ben hayır deseydim vermem hakkımı deseydim.

Evet sanırım planları evleri satıp parayı üçe bölüp daha fazla pay almaktı sanırım plamnları suya düştü bi ev gidince

Mal mulk evlatlara helal ona bisey diyemem ama omur billah olene kadar cocugumun karisina, torunuma bakmak istemem. Bu babanizin tercihi. Kendini mecbur hissediyor olabilir. Istemiyorsaniz vermeyebilirdiniz paranizdan. Emin olun boyle insanlar size 5 lira verse, 10 lira geri ister. 5 10bin bisey verildiyse lafini yapmayin ama 100-200 gibi yuksek meblag verildiyse bozulmaniz normal

Gelinin kardeşinin ne haddine hesap sormak aa? Niye ağzınızı açıp bisey demediniz. Hadi sizi geçtim parayı verecek olan babanız, neden 'benim kızıma alacağım ev kimseyi ilgilendirmez, herkes çalışsın baksin ailesine' demedi? Ben bile okurken sinir oldum. Burada hata kardeşinizde ve babanızda. Babanız 'sizi ilgilendirmez' demediği, abinizde eşinin kardeşine 'sen karışma' demediği icin.
Giden gitmiş artık, elinizdeki parayı değerlendirmeye çalışın, abinize ve yengenize karşı tavrınızı koyun.

5 10 bin olsa helal hoş olsun derdim ama daha fazla bişey maalesef.
Vermem diyemedim, paragöz, babasının malının derdine düşmüş olarak gözükmek istemedim ama bir durun önce ben kendime hakkım olan evi alayım sonra sizi hallederiz, düşünürüz demeliydim diye düşünüyorum

Bu arada babam şöyle iyi böyle mükemmel demişsiniz de basbayağı erkek evladını size kayırıyor işte. Bunu görmeyip hala yengenizi suçlamanız sizin de bu durumu ne kadar içselleştirdiğinizi gösteriyor. Ailede erkek çocuk o kadar ön planda ki siz bile bunda sorun görmüyorsunuz.

babanızda hata alacagım dediyse alacaktı , o kadar lafa söze ne gerek var

Dedim, o kadına mesaj attım ama görmedi, annem de onların seviyesine düşme,sil onu dedi ben onlara cevabını verecem merak etme dedi ,onu üzmemek için sildim.
Babam o cevabı vermiş, abim de o kadına ve karısına güya haddini bildirmiş ama istediklerini aldılar sonuçta

Kusura bakmayın babam gerçekten hassas noktam. Bizi bir gün bile üzmedi, her dediğimizi, istediğimizi yaptı, öptü sevdi kokladı, evlenirken ayrı yardım etti,dara düştüğünmde kredi çekti bana para verdi kendi ödedi, hakkını asla ödeyemem.
Sadece evlatlarına değil, kardeşlerine, akrabalarına yaptığı yardımların haddi hesabı yok
Belki kayiriyor, belki kayirmiyor belki yılların verdiği alışkanlıkla yardım etti tekrardan. Ama bana sana ev almayacağım demedi sonuçta bir ev parası verildi bana yapılmayan bişey yok.
Onun iyi niyetini bir gün bile sorgulamam, kızına da aynı şeyi yapardı eminim, yanlış belki ama kayirmak değil bu

ya bu koskoca insanların anne babasından ev araba beklentilerini ilk defa bu sitede gördüm,
bende borclarimdan dolayı 30 yaşında eve dönmüş ,
çalışıp annemlere kira veren biriyim ki(bu konuda konum mevcut) bu bile doğru gelmiyor bana. Hala yük gibi hissediyorum, sağ olsunlar beni tekrar eve kabul ettiler.Etmeselerdi de alınmazdim ama maddi durumum konusunda tamamen gücü elime aldığım an kendime yeniden ev tutacağım.
yanlış anlaşılmasın aramiz çok iyi ve kendileri çokca zenginler, benden hiçbir beklentileri yok. ama ben 30 yaşında çalışan bir kadın olarak onların tamamen kendi emekleri ile edinip bu şekilde gecindirdikleri bu evde bedavadan var olamam .
annem babam bana ev almak isteyecek bende kabul edeceğim filan bunlar bana çok aşırı uç ve ters geliyor.
işe başladığımız anda maddi olarak ailemizle kesin sınır cizmeliyiz.Yoksa özgür ve gerçek bir birey olamayız ben buna inanıyorum.
kardeşime de ev alınmış araba alınmış umrumda değil olamazda zaten çünkü bana göre onun bunu kabul etmesi yanlış.
insanın maddi olarak ozgurlesmeden bir birey olması mümkün değil.

Siz belliki çok nazik birisiniz. Ben olsam arar ağzıma geleni sayardım o kadına. Ama babanızda hata var neden sizin hakkınızı abinize veriyor ki. Ben bu evi kizima alacagim size cok yardim ettim diyebilirdi
Ilerde babanızı kaybettiginiz zaman size 1 kurus vermemek icin cok uğraşacaklar belli

Olay böyle olmamış, ilginç bir sekilde sen böyle olduğuna inanmışsin.
Yengenin ablasinin dediği doğruysa 4 bin asgari ücret olan zamanda abinlere her ay bin lira para hibe ediyormuş.
Abin nasıl ona haddini bildirebilir ki, kadın demeyecek mi ; "madem bana laf ediyorsun bundan sonra benden size kuruş yok" diye?
Abin evli barkli' haliyle ondan bundan para alırken kimseye erkeklik yapamaz, hiç şüphem yok.
Babanız da cevap vermis madem , 'sana ne kadin' demiş neden o an ev almaktan vazgeçti?
Madem abi size hak veriyor, baba size hak veriyor neden o ev alınmadı?
Size haksızlık yapılmış ama tek yengenin ablasi tarafından değil . O kim ki, dış kapının dış mandalı. Size haksızlık abiniz ve babanız tarafından yapılmış.
Bana yeni ev alınacak diyorsunuz, emlak piyasası bunca cosmusken inşallah alınır, emekli babanız trilyon olan evleri nasil alabilir bilmiyroum.

Haklısınız ben de beklemiyorum, beklemiyordum hiç ama inanın hasta babam bir gün balkonda otururken birden bire ben kızıma ev alcam diye söyleyip bu iş için de ustelyince tamam dedim yoksa çok şükür eşim de ben de çalışiyor ve gerçekten iyi anlamda geçiniyoruz, benim de yıllarca umrumda olmadi aman abime bunu almış diğer kardeşime şunu yapmış hiç lafını etmedim etmem de.
Para babamın,yıllarca emeğiyle, alnının teriyle kazanmış kime isterse verir isterse hepsini de kendisi yer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…