Merhaba,
Bir baba düşünün oğlunun düğününü her türlü masrafı kendi üstüne alarak dört dörtlük yapmış, doğan torunlarının da aynı şekilde giderlerininin çoğunu karşılamış, çalıştığı dönemde her ay market alışverişine kadar karşılamış, gelininin önemli ameliyatında büyük bir üzüntü yaşayıp ameliyat parasının büyük bir kısımını vermiş. Yalnız emekli olduğu zaman artık eskisi kadar yardım edemeyip , önemli ,acil durumlarda ya da torunlarının okul giderlerine ara ara yardım eden.
Bu babanın 3 evi ve 3 evladı var, birinde zaten oğlu evlendiğinden beri oturuyor. Diğerinde kendi oturuyor biri de kirada.
Baba diyor ki ben kızımın artık kirada oturmasını istemiyorum, Dünya gözüyle kızımın kendi evinde oturduğunu göreyim bana para lazım değil.
Oturduğum ev de diğer evladıma kalır diye kendince , çok haklı olarak hesap yapıyor.
Haliyle bana diyor kızım sana ev alcam ,ev bak, ben öncelikle karşı çıktım, istemem baba Allah razı olsun diye. Ama çok ısrar etti ve düşündüm bu Dünyada bir babanın bu çok masum ve çok istediği bir şeyi ondan esirgeyemem . İçinden gelmiş istemiş ve yapmak istiyor. Allah korusun adama bişey olsa ben babamın istediğini yapamamdım diye daha da üzülürüm.
Derken çok güzel bir sitede, havuzlu mükemmel bir ev buldum ve ev sahibi acil paraya sıkıştığı için yaklaşık 300bin aşağı tutarda bize verecek.
Nerdeyse el sıkışacağız, evin video ve fotoğrafları annelere atıldı , çok beğenildi çok sevinildi. Aamaaaaaa sürprizzzzzzzz!!!!!
Bu oğlan çocuğu iki çocuğunun eğitim masrafları şudur budur derken zor geçindiğini , karısının ameliyatından sonra(şu anda gayet sağlıklı olmasına rağmen) çalışmaya başlayıp, ofis temizleme işi yapmasından dolayı rahatsız olduğunu belirterek biraz serzenişte bulunmuş.
GElinin dış kapının dış mandalı olan ablası, annemi arayıp hesap sorar şekilde , yüksek gerilim ve yüksek bir volümle 'ben kardeşime her ay bin lira yardım ediyorum, geçinemiyor, hasta haliyle çalışıyor,bir daha bişey olup kaybedersek hangi ev onu geri getirir' tarzında ateş püskürüyor. Kızına ev alıyorsan oğluna da yardım edeceksin diye buyuruyor. Ki ablasının ve baba taraflarının da durumu çok iyi. Madem kızın, kardeşin geçinemiyor çocuğun üniversite bitene kadar da siz yardım edin. Annem babam yaşlı ve hasta insanlar, hele babam iki kere kalp ameliyatı geçirmiş yüksek tnsiyon ve diyaliz hastası adam. Haketmedikleri şeyleri duyarken onlara bişey olsaydı bunun hesabını kim verecekti peki?
Allah var yukarda babam bana da diğer evlatlarına da evlenirken yardım etti ama bize 10 yaptıysa, onlara 1000 yapmıştır.
Öyle böyle derken ben bu işten soğudum, velhasıl o beğendiğim evi alamadım, şimdi ev olmuş 1,5 katı!
Size soruyorum bu hak yemek değil midir? Bana alınacak evin parasından onlara da yardım adı altında yüklü bir miktar para verildi.
Yıllardır onlara yapılan yardımlara kimsenin sesi çıkmazken, hatta ben bile ahh ev alırsam üniversitedeki yeğenime para gönderirirm en az 1000 tl diye düşünürken onların yaptığına bakın!
bu olayın üzerinden 5 6 ay geçti ama ben içimden atamıyorum. Sabah akşam bu kkonuyu düşünüyorum, gelinin ablasının ağzına tüküremediğim için, kendi üzüntümü ve derdimi abime ve karısına anlatamadığım için içimde hep bir yumru var
bu olayı uzatmadıysam hala hayatta olan babamın malının kavgasına düşmüş gibi durmamak, paragöz olarak gözükmemek içindi.
Şimdi o evi almadığım için çok büyük pişmanlık yaşıyorum ve çok büyük üzüntü. Hakkımın yendiğini, buunu hak etmediğmi düşünüyorum
sizce de haksız mıyım benim ne yapmam lazım da içimi soğutmam lazım
abimle konuştum konşuyorum ama karısıyla asla görüşmeyi , evine gitmeyi düşünmüyorum, çok mu abartıyorum?