Tapu iki kişinin üstüne de olur mu annem öyle istiyor?!!

Eş kendi de alsa niye kadını ortak etsin kaç senelik emeğine? Burada bekar bi kadın kendi paramla ev alacam nişanlım ortak olmak istiyor dese adamın yedi sülalesine kadar sövmüştük çoktan. Paraya ortak olan kadın olunca mı her şey değişiyor?
Yani bilmiyorum istemiyorsa zaten etmeyebilir ama biz evlenirken eşimin de benim de evim vardı. Sonra ikimiz de o evleri satıp başka evler aldık. Öncesinde ortak değilken su an ortak. Evlendikten sonra çok fazla senin benim kalmıyor bana göre. Bu evi ben kendi paramla aldım sana hak vermek istemiyorum diyorsa erkek ya da kadın evlilik sözleşmesi de yapabilir. Cinsiyetçi bir şey demeye çalışmamıştım ama ben

Merhabalar iyi akşamlar.. Bir konu hakkında tekrar geldim bu sabah annem ile konuşuyordum inşallah yakın zamanda düğünüm olacak ayrı bir eve geçeceğim ayrı bir memlekete.. annem diyor ki ev alındığı zaman tapusu sadece eşinin üzerinde değil senin de üzerinde olsun ne olur ne olmaz diye.. bende dedim anne gerek yok sadece onun üzerinde olsun falan bana kızdı hayır dedi sen söylemesen ben söylerim dedi bende halen bu konuyu nişanlım ile konuşmadım aklım karıştı nasıl davranmalıyım acaba?
İki kişiye olur. Yüzde elli elli. Ama zaten evlilikten sonra ki mal yarı yarıya olur

Yani bilmiyorum istemiyorsa zaten etmeyebilir ama biz evlenirken eşimin de benim de evim vardı. Sonra ikimiz de o evleri satıp başka evler aldık. Öncesinde ortak değilken su an ortak. Evlendikten sonra çok fazla senin benim kalmıyor bana göre. Bu evi ben kendi paramla aldım sana hak vermek istemiyorum diyorsa erkek ya da kadın evlilik sözleşmesi de yapabilir. Cinsiyetçi bir şey demeye çalışmamıştım ama ben
İyide aynı şey değil ki senin durumun farklı. Burda kız tarafı bişey katmadan hiç bir masrafa ortak olmadan daha nişanlı iken karşı tarafın alacağı eve ortak olmak istiyor. O da yarısını ben ödeyeceğim dese tabiki ortak olabilir.

Sizin durum bambaşka
İkinizin de evi varmış zaten, sonradan ortak olmasında bir beis yok ki. İkinizin de emeği parası var
Burda kız tarafı hiçbir şey vermiyor sadece alıyor

Merhabalar iyi akşamlar.. Bir konu hakkında tekrar geldim bu sabah annem ile konuşuyordum inşallah yakın zamanda düğünüm olacak ayrı bir eve geçeceğim ayrı bir memlekete.. annem diyor ki ev alındığı zaman tapusu sadece eşinin üzerinde değil senin de üzerinde olsun ne olur ne olmaz diye.. bende dedim anne gerek yok sadece onun üzerinde olsun falan bana kızdı hayır dedi sen söylemesen ben söylerim dedi bende halen bu konuyu nişanlım ile konuşmadım aklım karıştı nasıl davranmalıyım acaba?
Yılllaaaaaar öncesinde dedemin evi annem ve dayımın üzerine oalrak tapuda görünüyor. Hala olur mu bilemiyorum amma, evlilik içerisinde alacaksanız zaten fark etmiyor. Boşanma durumunda hak sahibisiniz.

Evet evlenmeden önce alınacak ev.. Bu konuyu acaba nişanlıma açsam mı acaba yoksa ev alındıktan sonra mı konuşsak bilemedim
Evlenmeden önce alınacaksa hisseli tapu yapabilirsiniz. Evet bir ev istenildiği kadar kişinin üstüne hisse paylı şekilde olabiliyor.
Alınacak eve sizin bir katkınız olacaksa kesinlikle hisseli yapın.
Evi sadece nişanlınızın ailesi alacaksa o zaman kararı onlara bırakın derim ben.

Şimdi şöyle belki tam anlatamadım ama onların ayrı bir evi var zaten şuan kiracı oturuyor o çıkınca nişanlım diyor ki biz geçeriz o eve.. Ben üzərinə bir para vs koymayacağım onların kendi şeysi bende anneme diyorum ki benim bir katkım yok o eve yada belki başka alınacak bir eve vs o yüzden tapu sadece nişanlımın üzerine olsa da olur ama yok bana çok kızıyor sus diyor sende ortak olacaksın diyor sen nişanlına söylemesen ben ailesine söylerim bilmiyorum bu işin içərisindən nasıl çıkacağım anlayamıyorum.
Söylesin de nişanlınızın ailesi annenizin ne kadar çirkef biri olduğunu görüp ona göre evlenmeden tedbirlerini alsınlar.

Evlenmeden önce alınacaksa hisseli tapu yapabilirsiniz. Evet bir ev istenildiği kadar kişinin üstüne hisse paylı şekilde olabiliyor.
Alınacak eve sizin bir katkınız olacaksa kesinlikle hisseli yapın.
Evi sadece nişanlınızın ailesi alacaksa o zaman kararı onlara bırakın derim ben.
Kendisinin katkısı olmayacak

Back
X