Tapu iki kişinin üstüne de olur mu annem öyle istiyor?!!

Neptunex

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2025
178
29
13
25
Merhabalar iyi akşamlar.. Bir konu hakkında tekrar geldim bu sabah annem ile konuşuyordum inşallah yakın zamanda düğünüm olacak ayrı bir eve geçeceğim ayrı bir memlekete.. annem diyor ki ev alındığı zaman tapusu sadece eşinin üzerinde değil senin de üzerinde olsun ne olur ne olmaz diye.. bende dedim anne gerek yok sadece onun üzerinde olsun falan bana kızdı hayır dedi sen söylemesen ben söylerim dedi bende halen bu konuyu nişanlım ile konuşmadım aklım karıştı nasıl davranmalıyım acaba?

Merhabalar iyi akşamlar.. Bir konu hakkında tekrar geldim bu sabah annem ile konuşuyordum inşallah yakın zamanda düğünüm olacak ayrı bir eve geçeceğim ayrı bir memlekete.. annem diyor ki ev alındığı zaman tapusu sadece eşinin üzerinde değil senin de üzerinde olsun ne olur ne olmaz diye.. bende dedim anne gerek yok sadece onun üzerinde olsun falan bana kızdı hayır dedi sen söylemesen ben söylerim dedi bende halen bu konuyu nişanlım ile konuşmadım aklım karıştı nasıl davranmalıyım acaba?
İki kişinin üzerine olur diye biliyorum.Evi eşin kendi geliriyle alacaksa neden iki kişinin üzerine yapıyorsunuz.Birlikte alacaksanız o ayrı.

Evlendikten sonra alınan her türlü mal,(ev, araba, arsa vs) kimin olduğuna bakılmaksızın her iki tarafın ortaktır. Boşanmaya da kalksan iki taraf yarı yarıya hak sahibidir. Bunda sadece miras olarak geçenler haricindedir. Miras kimin tarafından gelirse, o kişinin kendi malıdır

Evlilik içerisinde mi alınacak ev? Evlilik olduğu zaman alınacaksa zaten ortak oluyor diye biliyorum. Başlığa cevabım; iki kişi üstüne oluyor ama bunu nişanlınıza ne diye söyleyeceksiniz ki?
Yani şuan ev bakıyoruz işte ev olacağı zaman sadece eşin üzerine de olabiliyor ya annem de diyor tek taraflı olmasın ortak olsun.. Nişanlımla bu tapu ev məsələlərini falan konuşmadım daha öncə o yüzden söyləsəm mi diye düşündüm

Olur

Anneni dinle..
Gelin ata binmiş ya kısmet demiş.
Kimse boşanmak için evlenmez.. evi evlenmeden önce alıyorsanız kendinizi de garantiye alın.
Evet evlenmeden önce alınacak ev.. Bu konuyu acaba nişanlıma açsam mı acaba yoksa ev alındıktan sonra mı konuşsak bilemedim

Evet evlenmeden önce alınacak ev.. Bu konuyu acaba nişanlıma açsam mı acaba yoksa ev alındıktan sonra mı konuşsak bilemedim

Evi almadan önce konuşup halledin. İnşallah sorun çıkarmaz.. gereksiz erkek triplerine girmez. Girerse de geri adım atmayın
O zaman direkt sizin üzerinize yapmasını teklif edersiniz

Tapu iki kişinin üzerine olur. Evlenmeden önce alacaksanız evet ortak tapu yapın. Sonra o evin masrafını beraber çekeceksiniz, ayrılık durumunda ev onun olacak sen ortafa kalacaksın

Evin parasini kim verecek?

nikahtan önce alinacak ev icin sizin katkiniz ne olacak?
ya da olacak mi?
yuzde kac pesinat?
pesinata katkida bulunacak misin?
sadece altınlarını mi vereceksin?
taksitler kac sene daha devam edecek?
sen calisiyor musun?
eger evin pesinatina para katkida bulunduysan ya da o az bir pesinat odedi de 10 sene beraber kredi borcu odeyecekseniz tabii ki adini yazdir tapuya. tapuya merak etme bin kişinin adını yaziyorlar, annemlerin bir arsa tapusu var mirascinin mirasçısina kalmis kagida sigmaz isimler😅 yani yuzde elli elli yazdirabilirsiniz.
amaaaaa adam ve ailesi alacaksa evi - 3 yillik bir taksidi kaldiysa ona da sen calismadigin icin katkida bulunmayacaksan evde hakkın olmaz bence. eger bu ikinci sekilde olacaksa baban sana ev verse nisanlin adini yazdirmak istese ne derdi annen?

23 Şubat 2025 konunuz
Bu sene evleneceğim maalesef maalesef bunu üzülerek ve özür dileyerek söylüyorum bizim yörede halen başlık parası denen saçma sapan şey var ve nişanlım ailesi ile geldiğinde annemler başlık parasını vs istemediler.. ama şunu şart koştular dediler ki eğer almadıysak o zaman düğünde de kınada da her şeyi siz karşılayacaksınız biz de kızımın evini dizeriz sadece bunu söylediler.. Ama ben bunu kabul edemiyorum bir türlü çünkü ev alınacak o kadar masraf olacak hepsi onların üstüne daha doğrusu eşimin üzerine kalmasın istiyorum ne zaman bu konuyu aileme açsam çok tartışma oluyor evde ne yapacağımı bilmiyorum bana diyorlar ki sen karışma sakın bırak annen ne yaparsa ne söylerse doğrudur diyorlar böyle olunca yanımda kimsenin olmadığını hissediyorum ve ister istemez sessiz kalıyorum.. Nişanlım ile konuşmadım bu konuları hiç sadece durup düğün arefesinin geçmesini bekliyorum sadece ne yapmalıyım bilmiyorum her şey geçene kadar sessiz mi durmalıyım

Ailece alma ağacı altında doğmuş gibi davranıyorsunuz. Adamın çevresinde hiç mi eşi dostu yok; umarım bir an önce gözü açılır.

Evlendikten sonra alınan her türlü mal,(ev, araba, arsa vs) kimin olduğuna bakılmaksızın her iki tarafın ortaktır. Boşanmaya da kalksan iki taraf yarı yarıya hak sahibidir. Bunda sadece miras olarak geçenler haricindedir. Miras kimin tarafından gelirse, o kişinin kendi malıdır
Ev hanımı olan içinde de bu şekilde mi?

Evet canım. Nihayetinde evlilikte 3 lira bile kenara atılsa, 2 kişinin de sıkmasıyla atılıyor. Biri çar cur etse nasıl birikecek ? Hiç fark etmiyor
2002 ya da 2003 sanırım bu yıl sonrasında olan evliliklerde böyle eski evliliklerde geçerli olmayabilir

Aynen söyle de nişanı nasıl atıyorlar izle senin abin erkek kardeşin yok mu? Kim neden size nişanlıyken ev tapusu versin. Bu arada evet iki kişi üstüne oluyor ama 2 kere vergi ödeniyor. Bizim mesela ev direkt benim üstüme ama bu eşimin hakkı yok demek olmuyor.

Back
X