Gebeliğe Hazırlık Tam koyuluk yakalayamamak (ovülasyon)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım ben tam günümde adet oldum yani bu ayda olmadı.demek benim tam bir pik görmem gerekiyor. Sen de var mı güzel haberler

Kızlar şimdi bende bakıyorum ediyorum da pik görmeden adet olduysanız yumurtlamış olmuyor musunuz?

Yani yumurta atılıyor vücuttan.
Çatlamamış olsada testte pik görmeniz lazım.
Adet gecikmesi yumurta oluşmadığı zaman oluyor çünkü.

E pik görmeden adet olmakta demek yumurta oluşuyor.
Valla delirmek konu gerçekten

Yumurta oluşmadanda adet olunuyor canım

Yumurtlamadan da adet olunuyor canım atılan kan yumurta değil zaten . Yumurta 24 saat sonra döllenme olmasa kendi kendine yok oluyor. Ama anlamadığım benim tam yumurtlama gününde ikinci çizgi çıkıyor ama tam koyulaşmıyor acaba çatlamıyor mu ? Gerçekten değirmenlik

Benim hep 2. Çizgi var.
Aynı tonlarda bide.
2 defa diğer siliklerden daha koyu bir silik oldu. Ama oda silik. Kırmızı değil

Bu ay gitmedim. Bende pko var zaten.
Ama bitkisel kürleri yapınca umudum çoktu
Ben de c life kullanınca çok heveslenmiştim ama olmadı. Bakalım bu ay neler göreceğiz. Şimdi tek hedefim kopkoyu ikinci çizgiyi görebilmek

Canım ben tam günümde adet oldum yani bu ayda olmadı.demek benim tam bir pik görmem gerekiyor. Sen de var mı güzel haberler
canım benim de aynı şekilde maalesef . geçtiğimiz ay gün aşırı şekilde yaptık ama sanırım tam pik olmadığı için olmadı her gün de test yapmıştım aslında piki de kaçırmış olamam gibi geliyor. şimdi yeni bi tane ovulasyon testi sipariş verdim farklı marka. onunla takip edeceğim bu ay. bir de genel vitamin almaya başladım.. bu ay doktora gidecek misin canım sen?

bizim yumurtayı geliştirmek için ya da çatlatmak için mi ürün kullanmamız gerekli acaba..

Ben c life kullanıyorum. yumurta takibi için gidecektim belki klomen falan başlar diye fakat çok fena hastalandım ateşim hiç düşmedi hem de iğne serum antibiyotik aldım 3.Gün de geçince vazgeçtim. Devlet hastanesine almıştım 2 hafta sonrasına randevu oraya giderim belki yumurtlama olmadıysa o zaman olup olmayacağını görürüm aynı zamanda doktora soracağım silik olması çatlama sorunu mu yoksa yumurtanın büyümemesi mı?. Hangi marka test aldın canm.ben yine ebru hanımınkilerden sipariş verdim .

canım ben ingilteredeyim. burada popüler olan bir marka var onu aldım. simple diye. öncesinde türkiyeden getirdiğim innovita kullanıyordum. bir de burada doktordan rendavu aldım ama iki ay sonraya verdiler. yalnız burda baya ilgileniyorlar. sebepleri sonuçları vs. hatta gitmeden smear vs hepsini istiyorlar. bakalım burada ne diyecekler, benzer ya durumlarımız eğer bir şey öğrenirsem mutlaka söylerim ama umarım o zamana kadar çözülmüş olur :) güzel haberler veririz birbirimize :) en son trdeyken dediğim gibi iki doktora göründüm özel ve devlet. ikisi de herşey normal denemeye devam et demişti. benim bizim durumumuzla ilgili kafamda büyüme sorunu var. çok büyüse sanırım bu idrara yansır. yumurtalarımız büyümüyor mu diye endişeleniyorum. bu ara c life nasıl memnun musun canım?

Memnunum şöyle çok adet sancısı çekerdim hiç anlamadım bu ay diyebilirim fakat bu iğne ve ilaçlardan da olabilir sürekli acillerdeydim. Geçen ay yürüyüş yapmamıştım ve adetimin son günü geldiği için az kullandım bu ay belli olacak. Sayfalarındaki yorumlar beni çok umutlandırıyor.
Bana da her şey yolunda diyorlar ama bence de ya büyüme ya çatlama sorunu var. Net bilsek büyümeyse incir çatlama olmuyorsa havuç diyorlar ama anlamadım ki sorun neyde. Gittiğimde doktora soracağım . İnşallah gerek kalmaz ama
Ebru hanıma sordum silik ikinci çizgide gebe kalan takibini yaptığınız biri oldu mu diye. Olmadı olmaz da yumurtlama olmuyor demek bu dedi. Yumurtlama olacakken bitiyor .

yaa o zaman yumurta oluşması için incir mi yememiz gerekiyor ki.. bana da mantıklı görünen yumurtada sıkıntı olduğu.. şöyle ki zaten çift çizgi göremiyoruz. çatlamada sorun olsa sürekli çift çizgi görürüz gibi bir mantık yürütüyorum.. bal çörek otunu düşünüyordum ben de. baya kafası karışıyor insanın. çok geçmiş olsun canım ya bu arada..

Dün ovu testin üstteki gibi oldu. Ben t c kadar koyu görünmediği için yumurtlama değildir, bugün yumurtlama olur diye öbemsememiştim. Bugün alttaki test gibi oldu. İg birgebeningunlugu sayfasına attım yumurtlama dedi. Sanırım her zaman t nin daha koyu olmasına gerek yok bu durumda. Yakaladığın en yüksek koyuluk da yumurtlama olabiliyor.

Eklentiler

• IMG-20200117-WA0052.jpeg
    62,7 KB · Görüntüleme: 66
Teşekkür ederim canım ovülasyon takiplerimizi de buradan paylaşalım bilgi öğrenirsek de paylaşırız. Araştırıyorum doktora da soracağım sana yazarım canım

Evet sizin üstteki yumurtlama alttaki silinince de çatlama olmuş demek . Maalesef benim testlerim sizinki gibi iki çizgi eşit çıkmıyor o yüzden yumurtlama olmamış oluyor.

Selamün aleyküm kızlar. Bastan sona sayfayi okudum. Size dediğim yaşadığım olayi anlatmak yardimci olmak istedim. Bende 9 aydir bebek icin uğraşıyorum daha bir şey olmadi zamani var biliyorum o zaman gelmeden çiçek açmayacak Rabbim'e inancim sonsuz herseyi olduracak, veren, alan Rabbim bize düşen sadece sabr, şükür, dua ve gayret sonra tevekkül insaAllah burada benim gibi içi hasretle yanan her kim varsa Rabbim içlerimize tez zamanda ferahlık, o güzel duyguyu hayırlısıyla sağlıkla nasip etsin inşaAllah❤ Yaşadığım olay ayni ilk ovulasyonla tanışıklığım gebenin günlüğündeki testlerle basladim Ekim ayında. Ekim ayının 6'sindan 29'u na kadar koyuluk yakalayamadim sonra 29'unda 1 dk icinde ayni rengi almaya basladi t cizgiside neyse yumurtlama diye sevindim birde ilk denemem ya stresle, merakla takip yapiyordum neyse 29'nda gördüğüm eşitlik gibi durumdan sonra da ben teste devam ediyordum sonra o yumurtlama dedigim olaydan sonra 13.gün ovulasyon testi bu sefer aniden kop koyu hal almisti t cizgisi cnin renginden daha koyuydu ki bi nevi yumurtlamadan 14. Gun sonra hastalanacagimdir diyorken sonra arastirdim boyle durumda hamile olanlar varmis bi an sevindim test yaptim cikmadi sonra dedim 3. Gunde koyuluk devam ederse kan vereyim yine umutsuzluk etmek istemedim sonra 2 gun kop koyu olduktan sonra 3. Gun siliklesti ve 14 gun sonra hasta olmustum. Sonra aralık ayinda tekrar test yapmaya devam ettim fakat bu sefer kür uygulayarak çörek otu/tarcın/ cambali 3nu macun yaptim bunu hastaligim bittikten sonra baslamistim cunku sehir disinda olduğumuz icin hastalik basinda yapamadim ama olsun sonrasında baslayim inancla yaptım zaten 10 gun kullanacak birakacaksin bende oyle yaptım tabi birde ben hormonlarimda sorun varsa diyede hayit otu ve testere disli aslan pencesinide 21 gun kullanip ictim. 10. Gunune kadar ovu testim de hic t de renk yoktu ve o 10. Gunu kürün bitecegi gun esitlik oldu sonra kuru biraktindan ve o esitlik oldugu gunde yumurta akintimda gelmisti ve anlamistim yumurtlama zamanina girdim dedim bu yasadigim kürün son gununden sonra tam 4. Gunu ovulasyon kop koyu oldu 2 gun surdu catlamasina yardimci olsun diye de son 2.gunu bol bol havuc yedim 3. Gun catlamisti tabi 14 gun sonra yine hasta oldum ama bu yasadiklarim bile benim icin buyuk bir şükür du. Bu ay ise c life aldim hastaligimla basladim yine hayit ve testere disli aslan pencesini de 10 gun ara verdikten sonra basladim 3 ay kullanmayi dusundugum icin devam ediyorum. Yani dediginiz gibi yumurta gelisimi yavas oldugu icin kop koyu rengi hemen goremiyor olabilirsiniz ve bu kendimde yasadigim izlenimleri paylasmak istedim belki faydam olur diye paylasmak istedim. Geçen ay hersey normal gibi gelince olmayinca yine doktora gittim hormon verdim vitaminlerime baktirdim tabi Allah'a hamd olsun sonuçlarim iyi cikti ek olarak folikasite basladim insaAllah Rabbim hayirlisiyla sağlıkla Nisan, Mayis gelmeden benim gibi tüm isteyenlere hayırlısıyla sağlıkla nasip etsin inşaAllah. Çünkü Mayısta esimin izni var ve ben ailesinin yanina gitmeyi istemiyorum. Çünkü annesi bu konuda bana olan cümleleri ve eşimide etkilemesinden dolayi aslinda bu kadar takmayacaktim belki ama eşimin tarafi yüzünden işte düştüm yollara Allah'im yardimcimiz olsun kızlar uzun oldu hakkinizi helal edin. Faydasi olur diye yazmak istedim

Bu ilk ekim ayinda yaptığım ovulasyon testlerim kizlar tam 30.gun iste esit koyuluk yakaladigim test tabi o yumurtlamadan sonra 13.Gun kopkoyu olmustu. Iste 30ndan sonra catlama olduktan sonra da testlerde yine t bu renkte o koyu gordugum gune kadar böyle devam etti.

Eklentiler

• 20191101_150023.jpg
    96,5 KB · Görüntüleme: 65
Amin inşallah tez vakitte hepimiz mucizemize kavuşuruz canım yaşadıklarını bizimle paylaştığın için de çok teşekkür ederim. Demek fayda görmek için beklemek gerekiyor. Geçen ay başladım belki bu ay yumurtlamaya faydası olur peki sizde pcos falan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…