• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tam babamla tanışacağı sırada

Herkese merhaba,
Direkt konuya gireyim,
Sevgilim ile aileleri tanıştırma sürecine geldik.Haftaya babamla yemek yiyecektik,Sevgilim İşinden memnun değildi çok fazla sorun olmuş bugünlerde dayanamayacağım çıkacağım diyor.Uluslararası ilişkiler okumuş branş olmadığından çeşitli işlerde çalışmış ( banka - satın alma vs yaş 38 ) bir şekilde ekmeğini kazanmış o konuda güvenim tam ama tam babamla tanıştığı zaman işten çıktım istifa ettim diyecek :KK43: sabrederim bizimkiler da anlayış gösterir ama yine de erkeklerin de bir gurur meselesi oluyor.Sevgilim gurur yapıp da isteme-nişan erteleyelim vs derse diye üzülüyorum.Zaten hemen olmayacak 5-6 ay içinde bahara gibi diye aklımdan geçirdim ben ama Bu süreçte nasıl davranmam lazım bilmiyorum açıkçası :KK43:

Ps: Direkt evlenmeyin şeklinde yorumlar geliyor.Onlara yazacak cevabım yok maalesef

Ayrılın diyenler evliyse eşlerinin ve kendilerinin mesleklerini yazarsa daha adaletli bir konuşma olur
Bu devirde iş hayatındaki zorlu mobbing şartlarında bence ruh sağlığını korumak çok daha önemli. Eğer dayanamayacağı bir noktaya geldiyse, maddi açıdan da büyük zorluklara girmeyecekse, işi bırakmasında bir sakınca yok. Bu şekilde çok örnekle karşılaştım. Sevgiliniz 38 yaşında olduğu için en az 10-15 sene arasında bir iş tecrübesi olduğunu varsayarsak, yine benzer alanlarda ve benzer şartlarda 5-6 ay içerisinde bir iş bulma ihtimali çok yüksek. Bu açıdan hiç canınızı sıkmayın.

40 ına 2 kala hiç bir konuda uzmanlaşmamış hala ne iş olsa yapar biriyle evlenecekseniz her şeye hazır olmalısınız. Şimdiye kadar mesleğini çoktan oturtmuş olması gerekirdi.

Ben grafikerim, eşim makina tasarımcısı (ne alaka bilmiyorum ama sormuşsun söyleyim dedim 😒)
Neden hiçbir konuda uzmanlaşmamış olsun ki ne alaka yani
Kaç senedir sektörde olan bir insan.
Ben 10 senedir bir kurumda çalışıyorum yarın iş değiştirmek istesem uzmanlaşmamış mı olucam .
Gerçekten konuşmak için konuşuyorsunuz bazen.
Grafiker ve makina tasarımcılığı da çok garanti bir meslek değil tonla var piyasada.
Yarın kocanızın işsiz kalmayacağı ne malum.
Büyük konuşmayın bence siz

dayanamayacağım çıkacağım diyor.
İşten çıktı mı çıkmak mı istiyor ?
Baska bir iş bulmadan, kendini garantiye almadan çıkmasın, he çıktıysa da belki de güvendiği (ise girme konusunda ) bir yer falan vardır.

Ama her girdiği işten çıkıyorsa, tam dikiş tutturamiyorsa biraz düşünün derim evlilik için.
Hep dışarıda aramamak lazım sorunu ,kendisiyle alakalı birseyler de olabilir.

Konu sahibi hoopp bir sakin istediğin soruyu sormakta özgürsen istediğimiz cevabı bizde yazmakta özgürüz saygı çerçevesinde tabii.
Soruna gelecek olursam anladığım kadarıyla eşinin bir alanda uzmanlığı yok aslında ilk satınalma da işe girdiyse bu alanda iş değiştirip 38 yaşında satınalma müdürü olabilirdi.Çalışkan olabilir şartlar bunu getirmiş olabilir ama şuan yaşına ve tecrübesine göre hem rahat iş bulamaz hem de maaşı az olur.
Örnek verecek olursam şimdi eşiniz x firmasında satınalma müdürü olamaz tecrübesi çok yok banka müdürü de olamaz.Ama yaşı var y firmasında uzman olarak başlasa yanındakiler ondan bayaa küçük olacaklar müdürü de keza ondan daha küçük olur ya da yaşıt olur bu sefer de kıdem sorunu olur.
Kısaca iş bulmadan ayrılmasın.

İşten çıktı mı çıkmak mı istiyor ?
Baska bir iş bulmadan, kendini garantiye almadan çıkmasın, he çıktıysa da belki de güvendiği (ise girme konusunda ) bir yer falan vardır.

Ama her girdiği işten çıkıyorsa, tam dikiş tutturamiyorsa biraz düşünün derim evlilik için.
Hep dışarıda aramamak lazım sorunu ,kendisiyle alakalı birseyler de olabilir.
çıkmak istiyor.Sürekli değişmiyor ama 15 senede 3 yer olmuştur o da normal bence

Bu devirde iş hayatındaki zorlu mobbing şartlarında bence ruh sağlığını korumak çok daha önemli. Eğer dayanamayacağı bir noktaya geldiyse, maddi açıdan da büyük zorluklara girmeyecekse, işi bırakmasında bir sakınca yok. Bu şekilde çok örnekle karşılaştım. Sevgiliniz 38 yaşında olduğu için en az 10-15 sene arasında bir iş tecrübesi olduğunu varsayarsak, yine benzer alanlarda ve benzer şartlarda 5-6 ay içerisinde bir iş bulma ihtimali çok yüksek. Bu açıdan hiç canınızı sıkmayın.
Maddi Bir birikimi var cv si de iyi olumsuz olursam ona da yansır ise ilişki bozulabilir diye korktum

Herkese merhaba,
Direkt konuya gireyim,
Sevgilim ile aileleri tanıştırma sürecine geldik.Haftaya babamla yemek yiyecektik,Sevgilim İşinden memnun değildi çok fazla sorun olmuş bugünlerde dayanamayacağım çıkacağım diyor.Uluslararası ilişkiler okumuş branş olmadığından çeşitli işlerde çalışmış ( banka - satın alma vs yaş 38 ) bir şekilde ekmeğini kazanmış o konuda güvenim tam ama tam babamla tanıştığı zaman işten çıktım istifa ettim diyecek :KK43: sabrederim bizimkiler da anlayış gösterir ama yine de erkeklerin de bir gurur meselesi oluyor.Sevgilim gurur yapıp da isteme-nişan erteleyelim vs derse diye üzülüyorum.Zaten hemen olmayacak 5-6 ay içinde bahara gibi diye aklımdan geçirdim ben ama Bu süreçte nasıl davranmam lazım bilmiyorum açıkçası :KK43:

Ps: Direkt evlenmeyin şeklinde yorumlar geliyor.Onlara yazacak cevabım yok maalesef

Ayrılın diyenler evliyse eşlerinin ve kendilerinin mesleklerini yazarsa daha adaletli bir konuşma olur

Ben gerçekten ne sormak istediğinizi anlamadım. Anlattığınız durumu siz sorun etmiyorsunuz, aileniz de anlayışlı...Sevgiliniz gurur yaparsa ne yapmanız gerektiğini mi soruyorsunuz? Oturun konuşun. Ben senin çalışkanlığına güveniyorum. Eminim en kısa sürede güzel bir iş bulursun filan deyin. Zaten daha 5-6 ay varmış önünüzde. O sürede de iş bulur herhalde.

Ben özel sektörde yöneticiyim
Eşim eğitim sektöründe çalışıyor

Çalışkan biri şöyle söyleyim tek sorunu branş mesleği olmaması yani ben mimar olduğum İçin ona göre daha kolay iş bulabiliyorum sadece.Ama o da hep çalışmış bu zamana kadar tembellik yapacak biri asla değil.Dönem dönem değiştirmek zorunda kalmış.Bankada , satın almada vs çalışmış şimdi de hastane yönetiminde çalışıyor ama mobbing fazla yapıyorlar dayanamıyor

Zaten saglik sektöründe calisanlara Allah sabir versin. Zor bis sektör gercekten. Iki secenek görüyorum: ya yeni is bulana kadar tanismayi erteleyeceksiniz, yada ailenize durumu oldugu gibi anlatip olumsuz tepkiler gelse bile arkasinda duracaksiniz. Bence ortada kötü bir durum yok, ailenizin nasil degerlendirecegini siz daha iyi bilirsiniz tabi

Özel sektörde çalışan hiç kimsenin işi garanti değil evlendiğiniz günde işsiz kalabilir adam sizde aynı şekilde. Söylediğinize göre işsiz kalacak biri de değil galiba. Vardır illaki kafasında bişeyler. Bu kadar yıpratmayın kendinizi olmadı bi süre ertelersiniz iş bulana kadar ailenizle tanıştırma kısmını. Hakkınızda hayırlısı olsun

Zaten saglik sektöründe calisanlara Allah sabir versin. Zor bis sektör gercekten. Iki secenek görüyorum: ya yeni is bulana kadar tanismayi erteleyeceksiniz, yada ailenize durumu oldugu gibi anlatip olumsuz tepkiler gelse bile arkasinda duracaksiniz. Bence ortada kötü bir durum yok, ailenizin nasil degerlendirecegini siz daha iyi bilirsiniz tabi
nişanı kesin erteleyeceğim bahara o belli de.kendi gurur yaparsa da uzaklaşırsa diye korktum galiba

Özel sektörde çalışan hiç kimsenin işi garanti değil evlendiğiniz günde işsiz kalabilir adam sizde aynı şekilde. Söylediğinize göre işsiz kalacak biri de değil galiba. Vardır illaki kafasında bişeyler. Bu kadar yıpratmayın kendinizi olmadı bi süre ertelersiniz iş bulana kadar ailenizle tanıştırma kısmını. Hakkınızda hayırlısı olsun
Konuşuldu ayarlandı işte o yüzden stres yaptım sanırım.Babam geldiğinde haber vereceğim tanışacaklar ha bu esnada işten çıkmamış olması işime gelir de mobbing e dayanırsa tabi

Eşimle ben de benzer bir süreç geçirdik. İşe girince söyledik. Sonuçta nerede iş bulacak, evlenince hangi şehire gideceğim… bunların kesinleşmesi iyi olurdu. Yoksa ne anlatacaksın babana?

nişanı kesin erteleyeceğim bahara o belli de.kendi gurur yaparsa da uzaklaşırsa diye korktum galiba

Burda gurur yapacak birsey yok. Mantik var. Evlenirken dügün masrafi felan bir kenara, gecim de önemli. Onun icin herseyi bastan yola koymak mantıklı. Is yerinden cikmasi onu "daha az erkek" yapmadigi gibi, sizin nisani bahara birakmak istemeniz sizi paragöz yapmaz. Plansiz hareket edip tepetaklak olmaktansa biraz zaman verip saglam adimlar atmak daha mantikli.

Yorumcuların meslekleri neden önemli anlayamadım.
Eş adayınız sürekli iş değiştiren biri mi? Yoksa bir arayışta olan ve daha iyisini bulacağına inanan biri mi bu detayı belirtseniz daha iyi yorumlar alırdınız. Eğer ikinci gruptaysa babanızla tanışırken iş planlarından da bahsetsin daha iyi olur,karşı tarafa kendisini tanıtmış olur.

Benim eşim son 10 yılda bir defa iflas sebebiyle sektör değiştirdi ama sonradan toparlayıp eski işine ve gücüne geri döndü. Bunu yapacağından emindim. İş konusunda sonsuz güvenim var kendisine,ne iş yaparsa yapsın her türlü ayakta kalabilecek bir adam. Hatta biz evlenirken de ne evi ne arabası ne de birikmiş parası vardı. Dımdızlak evlendik,iş kurduk beraber. Evlenmeden önceki tüm işsizlik sürecinde de sevgiliydik,bir dönem beraber de yaşadık. Eğer sağlam temeller atmak istiyorsanız bazı durumlarda birbirinize destek olmalısınız ama dikkat,eş adayınızı çok çok iyi tanıyor olmanız lazım bunun için.

Maddi Bir birikimi var cv si de iyi olumsuz olursam ona da yansır ise ilişki bozulabilir diye korktum
Bence sevgilinizin kararını destekleyin, dediğiniz gibiyse bir sıkıntı olmayacaktır. Mutsuz bir şekilde psikolojisi zarar görerek o işe devam edeceğine, daha iyi fırsatları değerlendirme şansını kullanabilir.

Eşimle ben de benzer bir süreç geçirdik. İşe girince söyledik. Sonuçta nerede iş bulacak, evlenince hangi şehire gideceğim… bunların kesinleşmesi iyi olurdu. Yoksa ne anlatacaksın babana?
Aslında söylemiş oldum işte sadece yüzyüze gelmediler zaten ne iş yaptığını vs söyledim telefonda ama yüzyüze geldiğinde suan işsiz demek bi kaç hafta sonra o strese soktu beni

Yahu kim ayrıl demiş? Diyoruz ki işini gücünü tam olarak oturtana kadar evlenmeyin,acele etmeyin. Burada sonra yine konu görmeyelim geçim sıkıntısı yüzünden kayınvalide evinde yaşıyoruz,kocamla ayrılık noktasına geldik diye. Bir şey diyorsak konu sahibinin iyiliği için söylüyoruz. Erkek arkadaşı bizim düşmanımız mı ki ayrıl diye baskı yapalım konu sahibine? Benimde erkek arkadaşımında mesleği var ikimizde yazılımcıyız,ama yeni araba ve bazı ihtiyaçlardan dolayı çok masraf yaptık borç ödüyoruz. Borçlar bitene kadar evlilik gündemimizde yok mesela. Ayrıca kira getirisi olan bir evim var ona bile güvenmiyorum. Bugün kiracı olur yarın belki boş durur belli olmaz. Şartlar belli,herşey toz pembe değil. Ayaklarımızın yere basması lazım. Sizde bence o yüzden boşuna gaz vermeyin konu sahibine. Mantıklı olalım lütfen.
Tanışma olsa bile bir aya evlilik olacak değil adam üniversite mezunu iş deneyimi var illa bir iş bulur.yorumlara öyle göz attım geneli olumsuz ayrılma imalı.Adam iş değiştirdi diye başka bir sorunu yoksa niye ayrılsın.

Back
X