Mesela hattinin acik olmamasi durumunda ben de ilk asistanima sorardim neden boyle oldu diye. Cunku acik olmasini istedigimi soylediysem IT ile arasindaki iletisimi dogru kurmasi gereken o. Siz mailde acik oldugunun teyidini aldiysaniz zaten cc`de patronunuz yok mu, o gormedi mi? Benim asistanim benim islerimle ilgili butun maillere beni cc`ler cunku ben de bu iletisim halkasinda olmak durumundayim.
Ben de cok kez simdi degil sonra konusalim demisimdir. Her istediginde her an asistanimin sorularini cevaplayamam malesef. Ayrica ben toplantilara girdigimde kendi kisisel telefonum da asistanimda durur, aramalara cevap verir, ben bir sey ileteceksem ama aramaya vaktim yoksa mesela esimi o arar, esimle aramda cokca kez kopru olmustur. Gunluk yogunluga gore boyle seyler yasaniyor malesef, asistansaniz biraz daha sekil alabilmeniz, anlik degisimlere/aksiliklere uyum saglayabilmeniz gerekiyor. Patron ritmini her calisana gore belirleyemez, siz patronun ritmine uyum saglamak durumundasiniz.
Bu arada ben aradaki 5000tl`yi kaybettigi icin degil, bana soylemedigi icin asistanimin isine son verirdim. Benim onceki asistanim sene sonu geldiginde, bir onceki sene ayarladigimiz randevularin hicbirini yeni ajandamiza eklememis. Sanki yeni seneye girdigimizde onceki sene sifirlaniyor gibi :) Ve bunu o bana soylemedi, ben fark ettim. Kendisi soyleseydi sadece uyari alirdi ve ek mesai yapip butun randevulari tekrar duzenlemek zorunda kalirdi. Ben fark ettigim icin isine son verdim. Hatta cuma gunuydu, pazartesiyi bile beklemedim, konustuktan 1 saat sonra sirketten ayrilmisti. Guven cok ama cok onemli, ozellikle sizin gibi birebir calistigimiz kisilerle...