- 24 Şubat 2025
- 18
- 13
- 3
- Konu Sahibi guzelgozler298
-
Teşekkür ederim bakacağım.Çok zor bir durum. Dışarıya bu kadar bağımlı olmak. Kendine bir iyilik yapmak istiyorsan bu konuda önce kendin uğraş. Mesela “bir aile meselesi” isimli iki psikiyatristin YouTube kanalı var. Orada kendine uygun gördüğün videoları izle.
Ve bir destek al lütfen
Sürekli bir onay alma ihtiyacı hissediyorsun. Psikolojik kitaplar okumanı öneririm. YouTube kanalında psikologların bu konudaki videolarına bakabilirsin. Ama en iyisi psikolojik destek alman.Merhabalar, ben hep beni eleştiren bir aile içinde büyüdüm. Ve diğer insanların fikirlerini şimdi anlamsız derecede önemsiyorum. Ara ara bırakıyorum bu huyumu. Sonra tekrar başa sarıyor. Diğer insanlara inanılmaz derecede iyi davranıyorum. Hayır demeyi tam beceremiyorum. Birde böyle değişik takıntılar içine giriyorum. Benim hakkımda böyle davrandım ne düşünmüştür vs. Gibi. Artık günlük hayatımı etkilemeye başladı. Mesela hiçbir şey yokken suçluluk duyuyorum bana kırılmış mıdır vs. gibi. Ya da benim hakkımda ne biliyor ne düşünüyor diye kuruyorum saçma sapan. Sanki hep iyi olmalıyım gibi. Fazla vefaliyim birde. Kimseyle polimik yaşamak istemiyorum gibi gibi. Nasıl asacağım bilmiyorum
Teşekkür ederim. Psikiyatir düşündüm. Ama devlettekiler direk ilaç yazıp gönderiyor. Özeller de uçuk fiyatlar talep etti. En iyisi kitap okumak. Yotubeden izlerim. Aslında düzeliyorum ama o zaman da asosyal oluyorum. Yani daha az insan görünce mutluyum diyebilirim.Sürekli bir onay alma ihtiyacı hissediyorsun. Psikolojik kitaplar okumanı öneririm. YouTube kanalında psikologların bu konudaki videolarına bakabilirsin. Ama en iyisi psikolojik destek alman.
Ben de sessizliğe sakinliğe alışkın birisiyim kalabalık ortamları, gürültüyü sevmem. Arkadaşlık konusunda seçiciyim. Hayatıma herkesi almam. Sayılı arkadaşlarım vardır mesela . 29 yaşıma geldim hayır demek, sınır koymak konusunda ben de bazen sıkıntı çekiyorum fakat eskiye nazaran daha kolay kendimi ifade ediyorum, rahatsız olduğum şeyleri söyleyebiliyorum. Gerektiği yerde gereken cevabı doğru üslupla vermek lazım. Kendi kul hakkına girme. Kendini sev ve kendine değer ver. Sana iyi gelen şeyleri yapmayı dene. Kendini ,hayatı sevdikçe ve kendini onayladıkça başkasının düşünceleri ve onayı senin için önemsiz hâle gelecektir.Teşekkür ederim. Psikiyatir düşündüm. Ama devlettekiler direk ilaç yazıp gönderiyor. Özeller de uçuk fiyatlar talep etti. En iyisi kitap okumak. Yotubeden izlerim. Aslında düzeliyorum ama o zaman da asosyal oluyorum. Yani daha az insan görünce mutluyum diyebilirim.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim öncelikle. Evet ben de sinir koyarken zorlanıyorum. Yani insanların gözünden sürekli kendimi eleştiriyorum. Ben de deneyeceğim artık. Kim ne düşünürse düşünsün diye umarim başarabilirim.Ben de sessizliğe sakinliğe alışkın birisiyim kalabalık ortamları, gürültüyü sevmem. Arkadaşlık konusunda seçiciyim. Hayatıma herkesi almam. Sayılı arkadaşlarım vardır mesela . 29 yaşıma geldim hayır demek, sınır koymak konusunda ben de bazen sıkıntı çekiyorum fakat eskiye nazaran daha kolay kendimi ifade ediyorum, rahatsız olduğum şeyleri söyleyebiliyorum. Gerektiği yerde gereken cevabı doğru üslupla vermek lazım. Kendi kul hakkına girme. Kendini sev ve kendine değer ver. Sana iyi gelen şeyleri yapmayı dene. Kendini ,hayatı sevdikçe ve kendini onayladıkça başkasının düşünceleri ve onayı senin için önemsiz hâle gelecektir.
Teşekkür ederim. Psikiyatir düşündüm. Ama devlettekiler direk ilaç yazıp gönderiyor. Özeller de uçuk fiyatlar talep etti. En iyisi kitap okumak. Yotubeden izlerim. Aslında düzeliyorum ama o zaman da asosyal oluyorum. Yani daha az insan görünce mutluyum diyebilirim.
Doğru diyorsunuz. Teşekkür ederim .takıntılarınızın ne seviyede olduğu, işlevselliğinizi ne ölçüde etkilediği psikiyatrist tarafından değerlendirilip ilaç başlanabilir; işin içine ilaçla tedavi girince yalnızca psikoloji alanında bir mesafe/olumsuz bakış oluyor, endişelerinizi tahmin edebiliyorum (çocukken bir yerimiz ağrıdığında susalım artık diye annemizin elinden yarısı kırılıp verilen asprinler gibi iç içe/tanışık değiliz psikiyatrik ilaçlarla, bu yüzden yabancı ve uzak geliyorlar biliyorum ama psikiyatrik rahatsızlıklara sahip olma yaşımız belli bir yaşın üstünde olduğu için doğal olarak geç tanışıyoruz onlarla ama inanın ki birer öcü değiller, gerekli oldukları durumlarda kesinlikle kullanılmalılar, haklarında atıp tutulan o özellikler -bağımlı yapıyor, uyuşturuyor, affedersiniz beni mala çevirdi vs.- çoğu zaman gerçekleri yansıtmıyor), sizin bir psikiyatrist karşısına geçip o gün o anda neden o uzmanın karşısında olduğunuzu anlatmanız ve onun sizle bir tedaviye (ilaç yahut ilaç+terapi yahut terapi) başlaması yararınıza olacaktır, diyelim ki gerçekten yalnızca konuşmak istiyorsunuz ama psikiyatristin ne zamanı ne de yöntemi bu değil (devlet hastanesi şartlarında yapamıyor/ya da yapmak istemiyor kendi tedavi anlayışı ya da sistemi farklı ya da size uygun gördüğü tedavi bu değil) o zaman sizi o hastanede bir psikoloğa yönlendirmesini rica edebilirsiniz (kendiniz randevu alamıyorsunuz, yönlendirme lazım) bu şekilde hem psikiyatristle ilaç tedavisi hem de eş zamanlı olarak psikologla terapi şansına sahip olabilirsiniz, ilaç+terapi zamanla sadece terapiye dönebilir bazen ilacın dozu arttırılabilir vs. bunlar uzmanların ve sizin ortak deneyiminiz olacak. umarım denersiniz. size hayatta en iyisini diliyorum.
Düzelince asosyal olmanız insanlarla bir araya gelince yine onların istediği biri gibi olmaktan kaynaklanıyodur. İlk etapta ufak şeyleri reddetmeye çalışsanız. Öyle öyle ilerleseniz nasıl olur. Psikoloji alanında bilgim yok ama yine de yazmak istedim. Zor bi durum.Teşekkür ederim. Psikiyatir düşündüm. Ama devlettekiler direk ilaç yazıp gönderiyor. Özeller de uçuk fiyatlar talep etti. En iyisi kitap okumak. Yotubeden izlerim. Aslında düzeliyorum ama o zaman da asosyal oluyorum. Yani daha az insan görünce mutluyum diyebilirim.
Teşekkür ederim. Evet keisnlikle uzak durunca düzeliyorum. Ara ara aramadım sormadım darıldı mi diye hayiflaniyorum ama o kadar. Daha huzurluyum. Birde hadsiz akrabalar mevcut malesef. İnşallah duzelirimDüzelince asosyal olmanız insanlarla bir araya gelince yine onların istediği biri gibi olmaktan kaynaklanıyodur. İlk etapta ufak şeyleri reddetmeye çalışsanız. Öyle öyle ilerleseniz nasıl olur. Psikoloji alanında bilgim yok ama yine de yazmak istedim. Zor bi durum.
Hadsiz akrabalar maalesef hepimizde bol bol mevcut. Onlardan kaçarak uzaklaşalım zatenTeşekkür ederim. Evet keisnlikle uzak durunca düzeliyorum. Ara ara aramadım sormadım darıldı mi diye hayiflaniyorum ama o kadar. Daha huzurluyum. Birde hadsiz akrabalar mevcut malesef. İnşallah duzelirim
Kesinlikle uzaklaşmak lazımHadsiz akrabalar maalesef hepimizde bol bol mevcut. Onlardan kaçarak uzaklaşalım zaten
Çok doğru memnun edemiyoruz. Günün sonunda edepsiz olan kazanıyor. İyilik yapan iyilikten soğuyor.Herkesi memnun edemeyiz ki.Hayir demeyi öğren bence bu sana çok lazım olacak .Hele ki yas aldıkça daha da kaldirilamaz bunlar .Bir hayatımız var insanlara harcayacak değilsin. O an ne yapmak istiyorsan onu de mesela .Akşam film izleyeceksin diyelim .Biri seni aradı ve misafir gelmek istiyorum dedi diyelim .Bugün müsait değilim de ve kapa telefonu başka bir gün gelir gelmez kendi bilir.Hic takma kafana yani kendini önemse inan senden daha değerli kimse yoktur
Ne yaparsan yap memnun edemezsin kimseyi
Bu anlattıkların bana çok tanıdık geldi(ben böyle değilim), nasıl aşacağını bilmiyorum muhtemelen farkındalık geliştire geliştire aşacaksın. Hassas kalbine ve sana yürekten sarılıyorum:)Merhabalar, ben hep beni eleştiren bir aile içinde büyüdüm. Ve diğer insanların fikirlerini şimdi anlamsız derecede önemsiyorum. Ara ara bırakıyorum bu huyumu. Sonra tekrar başa sarıyor. Diğer insanlara inanılmaz derecede iyi davranıyorum. Hayır demeyi tam beceremiyorum. Birde böyle değişik takıntılar içine giriyorum. Benim hakkımda böyle davrandım ne düşünmüştür vs. Gibi. Artık günlük hayatımı etkilemeye başladı. Mesela hiçbir şey yokken suçluluk duyuyorum bana kırılmış mıdır vs. gibi. Ya da benim hakkımda ne biliyor ne düşünüyor diye kuruyorum saçma sapan. Sanki hep iyi olmalıyım gibi. Fazla vefaliyim birde. Kimseyle polimik yaşamak istemiyorum gibi gibi. Nasıl asacağım bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?