takıntılarınızın ne seviyede olduğu, işlevselliğinizi ne ölçüde etkilediği psikiyatrist tarafından değerlendirilip ilaç başlanabilir; işin içine ilaçla tedavi girince yalnızca psikoloji alanında bir mesafe/olumsuz bakış oluyor, endişelerinizi tahmin edebiliyorum (çocukken bir yerimiz ağrıdığında susalım artık diye annemizin elinden yarısı kırılıp verilen asprinler gibi iç içe/tanışık değiliz psikiyatrik ilaçlarla, bu yüzden yabancı ve uzak geliyorlar biliyorum ama psikiyatrik rahatsızlıklara sahip olma yaşımız belli bir yaşın üstünde olduğu için doğal olarak geç tanışıyoruz onlarla ama inanın ki birer öcü değiller, gerekli oldukları durumlarda kesinlikle kullanılmalılar, haklarında atıp tutulan o özellikler -bağımlı yapıyor, uyuşturuyor, affedersiniz beni mala çevirdi vs.- çoğu zaman gerçekleri yansıtmıyor), sizin bir psikiyatrist karşısına geçip o gün o anda neden o uzmanın karşısında olduğunuzu anlatmanız ve onun sizle bir tedaviye (ilaç yahut ilaç+terapi yahut terapi) başlaması yararınıza olacaktır, diyelim ki gerçekten yalnızca konuşmak istiyorsunuz ama psikiyatristin ne zamanı ne de yöntemi bu değil (devlet hastanesi şartlarında yapamıyor/ya da yapmak istemiyor kendi tedavi anlayışı ya da sistemi farklı ya da size uygun gördüğü tedavi bu değil) o zaman sizi o hastanede bir psikoloğa yönlendirmesini rica edebilirsiniz (kendiniz randevu alamıyorsunuz, yönlendirme lazım) bu şekilde hem psikiyatristle ilaç tedavisi hem de eş zamanlı olarak psikologla terapi şansına sahip olabilirsiniz, ilaç+terapi zamanla sadece terapiye dönebilir bazen ilacın dozu arttırılabilir vs. bunlar uzmanların ve sizin ortak deneyiminiz olacak. umarım denersiniz. size hayatta en iyisini diliyorum.