- 10 Aralık 2023
- 32
- 46
- 33
merhaba 33 yaşımdayım meslegim var işim gücüm var. kalabalık bir ailenin en küçüğüyüm. tek erkek cocugu olan bir evde ice kapanık bir çocuk olarak büyüdüm.lisede depresyon, üniversitede anksiyete ve panik atakla savaştım.ancak bu savaşı ilaćsız ve terapisiz yaptım.26 yaşımda terapiye basladim yillatdir gidiyorum, birçok açıdan ilerleme katettim. ama insanlara dair düşüncelerim bir türlü düzelmiyor. herkesin beni sevmesini istiyorum insanlar beni dışkayacak diye ödüm kopuyor. bisey yaptıgımda tamam simdi is arkadaşlarım beni dışlayacak, beni sevmeyecekler,neden ters davrandım ki diye gün boyu düsünüyorum. bu takıntı hastalığı mı? artık hayatımın devamını ilaćla mı sürdürsem. terapiye gücüm yetmiyor artık. ilac ismi falan istemiyorum sadece bu yaşadığım ne, neden oluyor, neden rahatlayamıyorum ki. sürekli öfkeliyim,gerginim.arkadaslarla aram iyi ama uzun yıllardir yalnizim aşk meşk olsa belki odağım dağılır. çok büyük sorunlarım yok bu hayatta çok şükür bu nedenle böyle ufak seyleri kafaya takmak beni daha çok sıkıyor? ne düsünüyorsunuz bu konuda? sizce ilaç tedavine baslamak icin psikiyatriste gitmeli miyim?