takı sorunsalı

haklsınız peki sizin cevaıbınız nedir sordugum soru ile ilgili
Bence daha şimdiden böyle yapan işi bitince asla sizi arayıp sormaz. Çalışmıyorsunuz diye sizinle görüşmüyor. Evlenince de bekarsınız diye görüşmez. Ben olsa gram dahi takmazdım. Max 200-300₺ takar geçerdim.
Onu da başımın gözümün sadakası olsun diye 🙈

Dünyada başka arkadaşınız da var mi?
Bence siz arkadaşlık ne, nasıl yapılır çok bilmeyen birisiniz. Okuduklarimdan çıkardığım, asla sizin gibi biriyle arkadaşlık kurmak istemeyecegim.
Yok danisanini iptal edebilirdi, yok şöyle yapabilirdi.
Neden gitsin ki? Düğününe gitmiş, onca saat yol gitmiş,masraf yapmis. Neden kendinden daha da çok verip , Terapisini iptal edip, danisaninin planını da bozup Evden çıkarma adı verilen saçma seye de gitsin ki?
Demişsiniz ya, "ben arkadasliklarim bitmesin diye defalarca hatasını da görsem görmezden gelirim" diye. İşte bu kadın sizin gibi değil belli ki. Kendine saygısı varmış ki başkasının nazina göre değil kendi içinden geldiği şekle göre kendini ayarlıyor. Aferin kadina, güzel bir özellik. Neden fazla verici olsun ki? Kendini ayarlayıp gitmiş işte, siz hep kendinizden veriyorsunuz da çok mu mutlusunuz?
İkinci olarak 'beni arkadaşlarınla tanistir' ne saçma bir cümle ya? Denk gelirsiniz tanışırsiniz ama bu ısmarlama cümle çok irrite edici. Ya da sırf tanıştınız diye sizi peşine takmak zorunda olması.
Kaldi ki "bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" demişler, bu konuda yazan kadin benim arkadaşım olsa mesela ben de eşimle dostumla tanistirmak istemezdim. Bazı arkadaslarim var insan olarak kıymetli ama insanların benim arkadaşım olarak tanışmasını istemeyecegim, boş , tüm muhabbeti kocası,kaynanası olan. Onları mesela asla kimseyle tanıştırmak istemem. Ama KK'dan tanıştığım, hem hoş sohbet , hem kendini gerçekleştirmek için çabalayan çok tatlı bir kadın var,benim şehrime taşındı. Onu mesela kendim davet ettim daha geçen, kendi gibi dolu arkadaşlarımla bulustugumda. Çünkü arkadaşım olarak tanistirmaktan rahatsız olmayacağım , tam tersi mutlu olacagim birisi.
Ve en onemlisi
ben ondan kendim için sadece terapi yapmasını istedim sadece 2 kez yaptı sonra yogunum diye yapmadı
Bu ne ya? Sadece iki kere terapi mi? Terapilerin en ucuzu seansı 500 lira, biliyor musunuz?
Kaldı ki bu kişi her arkadaşına ücretsiz terapisi yapsa ne olacak?
Terapi dediğin uzun zamana yayılan bir süreç. Gerçekten arkadasliginizdan güç alıp bunu bedavaya mi getirmek istediniz?
Ben de avukat arkadaşlarıma arasıra bir şey danisiyorum, insaniz, yapiyoruz böyle şeyler. Ama ciddi ciddi iki kere terapi almışsınız. Bence bu inanılmaz irrite edici bir davranış. Arkadaşlar en çok kendini sömüren insanlardan nefret eder.
Benim yakin arkadaşım ek gelir olsun diye grafikerlik yapmaya başladı, o zamanlar çok popüler olan organizasyon süslemeleri falan hazırlardi..eşi dostu bedava düğün davetiyesini de ona kitledi, 'rukiyesu'nun dişi çikti' diye hazırladiklari kartonları da, sevgilisine eşine hediyeyi de...kızı meslekten soguttular ya.
Siz de onlar gibisiniz. Bir de yaranamamis, iki seansta bıraktı diye söylüyorsunuz🤬🤬
Bir de sizi her yere davet etmek zorunda değil ki, (yuzellinci yazısım ama:) benim en yakın arkadaşım, eskiden aynı evi paylaştığım kadınin nişanı vardı, pandemi zamanı ve başka sehirde olmasına rağmen gidecektim, ama sonra bana ev nişanı oldugnu,pandemi nedeniyle kalabalık istemediğini söyledi:) ki bu ennn yakın arkadaşım. Gayet anlayışla karşıladım, düğününe gittim. Milletin derdi başından aşkın evlilik arifesinde ,neden gönül koyayım ki?
Siz de yani madem çağırılmadiniz gitmeyin. Zor bir şey mi?
Madem gönül koydunuz kadına, madem kullanıldiginizi düşünüyorsunuz o zaman kendinizi kullandirmayin. Siz sırf yalnız kalmayayim diye kendinizi kullandirirsaniz elbette insanlar sizi kullanırlar.
Soruya cevap da ne çeyreği ya??? Bu devirde kim kime çeyrek takmış? Ben olsam gram bile takmazdim . Yarım gram tak gitsin:)
Ya da o kadar bedava terapi almissin, tam gram tak..sakin çeyrek falan filan alma. O paraya kendine altın al,ileride bozdurursun artınca:)

Dünyada başka arkadaşınız da var mi?
Bence siz arkadaşlık ne, nasıl yapılır çok bilmeyen birisiniz. Okuduklarimdan çıkardığım, asla sizin gibi biriyle arkadaşlık kurmak istemeyecegim.
Yok danisanini iptal edebilirdi, yok şöyle yapabilirdi.
Neden gitsin ki? Düğününe gitmiş, onca saat yol gitmiş,masraf yapmis. Neden kendinden daha da çok verip , Terapisini iptal edip, danisaninin planını da bozup Evden çıkarma adı verilen saçma seye de gitsin ki?
Demişsiniz ya, "ben arkadasliklarim bitmesin diye defalarca hatasını da görsem görmezden gelirim" diye. İşte bu kadın sizin gibi değil belli ki. Kendine saygısı varmış ki başkasının nazina göre değil kendi içinden geldiği şekle göre kendini ayarlıyor. Aferin kadina, güzel bir özellik. Neden fazla verici olsun ki? Kendini ayarlayıp gitmiş işte, siz hep kendinizden veriyorsunuz da çok mu mutlusunuz?
İkinci olarak 'beni arkadaşlarınla tanistir' ne saçma bir cümle ya? Denk gelirsiniz tanışırsiniz ama bu ısmarlama cümle çok irrite edici. Ya da sırf tanıştınız diye sizi peşine takmak zorunda olması.
Kaldi ki "bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" demişler, bu konuda yazan kadin benim arkadaşım olsa mesela ben de eşimle dostumla tanistirmak istemezdim. Bazı arkadaslarim var insan olarak kıymetli ama insanların benim arkadaşım olarak tanışmasını istemeyecegim, boş , tüm muhabbeti kocası,kaynanası olan. Onları mesela asla kimseyle tanıştırmak istemem. Ama KK'dan tanıştığım, hem hoş sohbet , hem kendini gerçekleştirmek için çabalayan çok tatlı bir kadın var,benim şehrime taşındı. Onu mesela kendim davet ettim daha geçen, kendi gibi dolu arkadaşlarımla bulustugumda. Çünkü arkadaşım olarak tanistirmaktan rahatsız olmayacağım , tam tersi mutlu olacagim birisi.
Ve en onemlisi

Bu ne ya? Sadece iki kere terapi mi? Terapilerin en ucuzu seansı 500 lira, biliyor musunuz?
Kaldı ki bu kişi her arkadaşına ücretsiz terapisi yapsa ne olacak?
Terapi dediğin uzun zamana yayılan bir süreç. Gerçekten arkadasliginizdan güç alıp bunu bedavaya mi getirmek istediniz?
Ben de avukat arkadaşlarıma arasıra bir şey danisiyorum, insaniz, yapiyoruz böyle şeyler. Ama ciddi ciddi iki kere terapi almışsınız. Bence bu inanılmaz irrite edici bir davranış. Arkadaşlar en çok kendini sömüren insanlardan nefret eder.
Benim yakin arkadaşım ek gelir olsun diye grafikerlik yapmaya başladı, o zamanlar çok popüler olan organizasyon süslemeleri falan hazırlardi..eşi dostu bedava düğün davetiyesini de ona kitledi, 'rukiyesu'nun dişi çikti' diye hazırladiklari kartonları da, sevgilisine eşine hediyeyi de...kızı meslekten soguttular ya.
Siz de onlar gibisiniz. Bir de yaranamamis, iki seansta bıraktı diye söylüyorsunuz🤬🤬
Bir de sizi her yere davet etmek zorunda değil ki, (yuzellinci yazısım ama:) benim en yakın arkadaşım, eskiden aynı evi paylaştığım kadınin nişanı vardı, pandemi zamanı ve başka sehirde olmasına rağmen gidecektim, ama sonra bana ev nişanı oldugnu,pandemi nedeniyle kalabalık istemediğini söyledi:) ki bu ennn yakın arkadaşım. Gayet anlayışla karşıladım, düğününe gittim. Milletin derdi başından aşkın evlilik arifesinde ,neden gönül koyayım ki?
Siz de yani madem çağırılmadiniz gitmeyin. Zor bir şey mi?
Madem gönül koydunuz kadına, madem kullanıldiginizi düşünüyorsunuz o zaman kendinizi kullandirmayin. Siz sırf yalnız kalmayayim diye kendinizi kullandirirsaniz elbette insanlar sizi kullanırlar.
Soruya cevap da ne çeyreği ya??? Bu devirde kim kime çeyrek takmış? Ben olsam gram bile takmazdim . Yarım gram tak gitsin:)
Ya da o kadar bedava terapi almissin, tam gram tak..sakin çeyrek falan filan alma. O paraya kendine altın al,ileride bozdurursun artınca:)
düğüne gitmedi ki evden çıkarmasına da gitmedi aynı kişinin

Merhabalar
Ortaokul yıllarında çok samimi olduğum bir arkadaşımla yıllar sonra denk geldik (o beni buldu ) ilk başlarda çok görüşmek istesemde sanırım çalışmıyorum diye bahanelerle erteledi sonra bir süre kendi işimi yapmaya başlayınca görüşmeye başladık o ara başka arkadaşı kalmadığı için sık görüşemeyede başladığımı düşünüyorum son 1 yıldır samimi olduğumuzu düşünüyordum ama değiliz sanırım
Kaç ay oldu çalışmıyorum ama ailemin maddi durumu iyi aslında size neden ne takmalıyım diye soruyorum samimi olduğumuzu düşünüyordum öyle değilmiş ben kendisine çok yardım etmişimdir gelinliği birlikte seçtik makyaj saçını ben araştırıp buldum aracımla onun işlerini halletmişliğim var ben bunları samimi oldugum insana karşılık hesap beklemeden yaparım allah var ben yemek ısmarladıysam oda ısmarlar ama ben ondan kendim için sadece terapi yapmasını istedim sadece 2 kez yaptı sonra yogunum diye yapması anlayışla karşıladım çok kez buluşmalarımızı son dk ertelemiştir nişanlandıktan sonra dışarda hiç görüşmedik ama başka ark görüşüyor
bu arada sıkılıyorum arkadaşlarınla beni tanıştır desemde tanıştırmadı sonra ayak üstü denk gelip tanıştıgım arkadaşlarıyla plan yapmak istedim o arkadaşları da birşeyşer yapalım demişlerdi ama kendisi yaptıgı halde çagırmadı
bu kişi en yakın arkadaşım dedigi kişi 1saat uzaklıkta uzak evleniyor diye gitmedi düğüne ama 2 yıl önce 3 saatlik yola başka ark için gitmişti ve kız evden çıkarmaya gel demiş o gün terapisi var diye iptal etmemiş gitmemiş ki edilebilirdi bence
son bir olay kalbimi kırdı düğün makyajı provası yaptıracaktı o gün gidecegi yere arkadaşıyla planı var yani çagırmasını bekledim arayıp akşam'a işin var mı dedi yok dedim benimle provaya gel dedi akaşama çagırmadı neyse olur öyle dedim gittim (bir insanın defalarca hatasını görsem görmezden gelirim arkadaşlığım bitmesin diye ) orda bana dedi ki düğün günü benimle kimse gelsin istemiyorum işte x arkadaşım 1 görümcem ay diğeride gelmek istiyormuş of gelmesin filan x arkadaşında belilirli kuaförü yok (e benimde yok) çok bozuldum o an kalkıp gitmeyi düşündüm gitmedim çünkü 4 saat senin için kuaförde boş boş oturuyorum o gün beni çagırmak zorunda degil ama insan bi açıklama dahi yapmaz mı ya lilirac kusura bakma senide çagırmak isterdim ama olmadı vs hiç bozulmazdım açıkçası samimiyiz diye beni çagırır diye umuyordum ama mesela tüm düğünle ilgili kararları en sın bana söylerdi mesela bride parti yapıcam beyaz elbise bulsana bana aaa parti mi yapcaksın evett senin haberin yok mu falan oldu hep şimdi beni çagırmak zorunda degil ama madem düğün günü kim seninle geliyorsa o gelseydi provaya ben orda mal gibi 4 saat bekledim seni o günden sonra sogudum tabi belli etmişim sordu senle alakalı degil dedim şimdi bu kız benim düğünüme gelmeyebilir ne zaman evlenirim allah bilir yüksek birşey takıp sonra düğünüme gelmezse üzülürüm ve madem samimi değiliz o zaman şu an ki verdiğim degeri haketmiyor ne takabilirim takı olarak ? düğünde kendimi de küçük düşürmek istemiyorum bir kaç aile üyesiyle ark tanıştım bir arkadaşım en fazla gram tak dedi salak ben , olaydan önce çeyrek takacaktım
Ben olsam çok önemli bir isim çıktı diyip asla düğününe katilmam çünkü o senin düğününe gelmeyi bırak emin ol seni evlenince aramayacak bile.. ama pardon ayak işleri için belki çağırır. Daha fazla kullandırma kendini derim

Düğüne gitmeyip iletişiminizi kesmezseniz sonradan da takı takmanızı bekler. Madem ilişkinizin samimi olmadığını düşünüyorsunuz aranıza mesafe koyun.

Şu anda kısa bir zaman var direk mesafe koyarsam ne olduğunu sorup duracaktır o yüzden sormuştum
Düğün telaşından aklına siz gelmezsiniz rahat olun. Ama düğüne kimin gelip gelmediğini, takı taktığını takip eder. Ben iyi arkadaşıma bile yarım gr. altın taktım. Bizde yoldan toplamıyoruz parayı.
Babamın arkadaşınız kızı Çırağan’da evlenmişti. Ben o ortamı merak ediyordum. Çok samimiyetim olmamasına rağmen düğüne gittim. Ortak arkadaşlarınız varsa, kendinizi gergin hissetmeyecekseniz düğüne de gidin. Ama kesinlikle bu insanlar mesafenizi koruyun.

Düğün telaşından aklına siz gelmezsiniz rahat olun. Ama düğüne kimin gelip gelmediğini, takı taktığını takip eder. Ben iyi arkadaşıma bile yarım gr. altın taktım. Bizde yoldan toplamıyoruz parayı.
Babamın arkadaşınız kızı Çırağan’da evlenmişti. Ben o ortamı merak ediyordum. Çok samimiyetim olmamasına rağmen düğüne gittim. Ortak arkadaşlarınız varsa, kendinizi gergin hissetmeyecekseniz düğüne de gidin. Ama kesinlikle bu insanlar mesafenizi koruyun.
Zaten artık eskisi gibi zor samimi oluruz tabi ki takip eder ama yok düğün öncesinde arar sorar beni neden aramıyorsun diye işte aynen yoldan toplamadığım İçin kararsızım siz çıragındaki düğüne ne taktığınız ortak ark yok tek gidicem ayak üstü bir kaç kişiyle tanıştım o kadar bide ailesiyle tanıştım

Zaten artık eskisi gibi zor samimi oluruz tabi ki takip eder ama yok düğün öncesinde arar sorar beni neden aramıyorsun diye işte aynen yoldan toplamadığım İçin kararsızım siz çıragındaki düğüne ne taktığınız ortak ark yok tek gidicem ayak üstü bir kaç kişiyle tanıştım o kadar bide ailesiyle tanıştım
Babamın yakın arkadaşının kızıydı. Babam bilezik taktı sanırım, hatırlamıyorum. Ama arkadaşı da onu şehir dışından geldiği içim otelde misafir etmişti. Arkadaşlık ilişkileri karşılıklı jestlerle yürüyor. Öbür türlü sadece bir taraf sömürülmüş oluyor.

Bu takimuhabbeti o kadar sacma geliyor artik😐🙄 ya kizdan geri aliniyir ya millet eglensin diye yaptigin dugun odeniyir.. ya kanli bicakli olunuyor.. kisaca aslinda ne halta yariyor bu taki? Adamin basini belaya sokmaktan baska

Var kardeşim ama çok yaş farkı var aramızda çok küçük
Kardeşin büyüdüğünde sana iyi bir arkadaş olacaktır.
Herkeste böyle olmaz ama benim de tek çocuk bir arkadaşım var. İnsanlar için gereğinden fazla iyilik yapar karşılığını göremediğinde üzülür filan. Aynı senin gibi ayrıntılara takılır aklında tutar.
İnsanlar seni nereye koyuyorsa oraya koymalısın. Her şeyine gitmek zorunda değilsin. Arkadaşlarıyla o ve arkadaşları isterse tanışır samimi olursun. Diğer türlü merhabalaşırsın olur biter. Senden ayrı plan da yapabilir.
Ben mesela çok kardeşim. Onların derdi sorunundan, planından arkadaşlara çok yetişemem. Bunu da söylerim. Bazılarının işine gelmezdi, sorun olurdu umursamazdım. O arkadaşa da dedim bir ihtiyacın olursa her zaman elimden geleni yaparım. Derdini dinlerim. Ama sürekli dip dibe olamam. Elinde olmayan sebepler hariç, benim düğünüme gelmeyecek biri olduğunu anladığım anda değil gitmek, takı takmak. Bahane uydurur mesafeyi çakardım.

Yakında düğünü olacak insanların bazıları nedense takı takması muhtemel kişileri arayıp kendini sık sık hatırlatmayı iyi becerirler 🤣🤣
Ondandır o.

Altın biraz düşüşte alacaksan şimdi al yarım gram. Gitmezsen kendine takarsın canım ben dersin 🤣

Evlendikten sonra sizi asla arayıp sormayacak hatta görüşmeyecek bile o yüzden ona göre bir şey takın. Düğüne bile gitmenize gerek yok bence. Çünkü sizi neredeyse sadece işleri için kullanmış o yüzden düğünden sonra sizinle işi kalmayacak. Bu kadar net söylüyorum.

siz kendiniz her ihtimali kabul ediyorsanız ona göre karar verin.

X