Dünyada başka arkadaşınız da var mi?
Bence siz arkadaşlık ne, nasıl yapılır çok bilmeyen birisiniz. Okuduklarimdan çıkardığım, asla sizin gibi biriyle arkadaşlık kurmak istemeyecegim.
Yok danisanini iptal edebilirdi, yok şöyle yapabilirdi.
Neden gitsin ki? Düğününe gitmiş, onca saat yol gitmiş,masraf yapmis. Neden kendinden daha da çok verip , Terapisini iptal edip, danisaninin planını da bozup Evden çıkarma adı verilen saçma seye de gitsin ki?
Demişsiniz ya, "ben arkadasliklarim bitmesin diye defalarca hatasını da görsem görmezden gelirim" diye. İşte bu kadın sizin gibi değil belli ki. Kendine saygısı varmış ki başkasının nazina göre değil kendi içinden geldiği şekle göre kendini ayarlıyor. Aferin kadina, güzel bir özellik. Neden fazla verici olsun ki? Kendini ayarlayıp gitmiş işte, siz hep kendinizden veriyorsunuz da çok mu mutlusunuz?
İkinci olarak 'beni arkadaşlarınla tanistir' ne saçma bir cümle ya? Denk gelirsiniz tanışırsiniz ama bu ısmarlama cümle çok irrite edici. Ya da sırf tanıştınız diye sizi peşine takmak zorunda olması.
Kaldi ki "bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" demişler, bu konuda yazan kadin benim arkadaşım olsa mesela ben de eşimle dostumla tanistirmak istemezdim. Bazı arkadaslarim var insan olarak kıymetli ama insanların benim arkadaşım olarak tanışmasını istemeyecegim, boş , tüm muhabbeti kocası,kaynanası olan. Onları mesela asla kimseyle tanıştırmak istemem. Ama KK'dan tanıştığım, hem hoş sohbet , hem kendini gerçekleştirmek için çabalayan çok tatlı bir kadın var,benim şehrime taşındı. Onu mesela kendim davet ettim daha geçen, kendi gibi dolu arkadaşlarımla bulustugumda. Çünkü arkadaşım olarak tanistirmaktan rahatsız olmayacağım , tam tersi mutlu olacagim birisi.
Ve en onemlisi
Bu ne ya? Sadece iki kere terapi mi? Terapilerin en ucuzu seansı 500 lira, biliyor musunuz?
Kaldı ki bu kişi her arkadaşına ücretsiz terapisi yapsa ne olacak?
Terapi dediğin uzun zamana yayılan bir süreç. Gerçekten arkadasliginizdan güç alıp bunu bedavaya mi getirmek istediniz?
Ben de avukat arkadaşlarıma arasıra bir şey danisiyorum, insaniz, yapiyoruz böyle şeyler. Ama ciddi ciddi iki kere terapi almışsınız. Bence bu inanılmaz irrite edici bir davranış. Arkadaşlar en çok kendini sömüren insanlardan nefret eder.
Benim yakin arkadaşım ek gelir olsun diye grafikerlik yapmaya başladı, o zamanlar çok popüler olan organizasyon süslemeleri falan hazırlardi..eşi dostu bedava düğün davetiyesini de ona kitledi, 'rukiyesu'nun dişi çikti' diye hazırladiklari kartonları da, sevgilisine eşine hediyeyi de...kızı meslekten soguttular ya.
Siz de onlar gibisiniz. Bir de yaranamamis, iki seansta bıraktı diye söylüyorsunuz
Bir de sizi her yere davet etmek zorunda değil ki, (yuzellinci yazısım ama:) benim en yakın arkadaşım, eskiden aynı evi paylaştığım kadınin nişanı vardı, pandemi zamanı ve başka sehirde olmasına rağmen gidecektim, ama sonra bana ev nişanı oldugnu,pandemi nedeniyle kalabalık istemediğini söyledi:) ki bu ennn yakın arkadaşım. Gayet anlayışla karşıladım, düğününe gittim. Milletin derdi başından aşkın evlilik arifesinde ,neden gönül koyayım ki?
Siz de yani madem çağırılmadiniz gitmeyin. Zor bir şey mi?
Madem gönül koydunuz kadına, madem kullanıldiginizi düşünüyorsunuz o zaman kendinizi kullandirmayin. Siz sırf yalnız kalmayayim diye kendinizi kullandirirsaniz elbette insanlar sizi kullanırlar.
Soruya cevap da ne çeyreği ya??? Bu devirde kim kime çeyrek takmış? Ben olsam gram bile takmazdim . Yarım gram tak gitsin:)
Ya da o kadar bedava terapi almissin, tam gram tak..sakin çeyrek falan filan alma. O paraya kendine altın al,ileride bozdurursun artınca:)