• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takı mevzusu..

Valla ben çeyreği bilmem ama günümüz insanları işleri görülene kadar yüze gülüyor. Benim de iş yerinde yeni tanıştığım birinin düğünü olmuştu benide davet etti neyse ben gittim 50 tl takı taktım.Kız şimdi benim yüzüme bakmıyor sebepsiz. Eee benim de çocuğum olacak ben şahsen ondan hediye beklerim alması gerekir.

Düğünde takılan hediyeler yeni evlenen çifte yardım için takılır, altın günü misali geri dönsün diye değil
Eşiniz çalışanın üstü ise ufak bir para takmak ayıptır
Bazen gönlü biraz geniş tutmak lazım, 260 lira ile hiç bir ekonomi batmaz, iş yerinde biraz ağırlık, biraz kalenderlik gereklidir bazen, adama gerdanlık takacak muamelesi yapmayın, altı üstü bir çeyrek ya da uyduruk bir mikrodalga bu kadar sorun olacak bir şey yok

+1

Ayrica acaba sen benim görümcem olabilir misin Nyks- Nyks- ?? :KK70: kafa yapılarınız o kadar benziyor ki.

Yani evet keske size sorup ortak karar alsaydi ama demek ki daha azini takmayi kendine yakistiramamis. Yani ben olsam fikrimi beyan ettikten sonra esimin istegine saygi duyardim.

Ben takmadim esim alıp gidip taktı bu mevzuyu eşime de söyledim rizam olmadan taktı ve hala da helal etmiyorum fikrim değişmedi kimi bulacağını anca Allah bilir

Bir çeyrek ya hu! Taksanız ne olur. Sevaptır, yeni evlenen çifte. Sanki 300 tl ile tüm evi yenileyeceksiniz, yapmayın!

Merhaba kızlar,
Bir konuda fikrinizi almak istiyorum.

Eşim kısa bir süre önce iş değiştirdi. 7 aydır yeni firmada çalışıyor. Çalıştığı ortam 12-14 kişilik.
Şimdi sorunum şu;

Bu işyerinde yakında biri evlenecek. Ve eşimle 7 aydır tanışıyor.
O kısmı tam çözemedim ama eşim bu evlenecek arkadaşa sana fırın alırım demiş sanırım. Bende sordum. Mikrodalga çeyrekten daha ucuz dedi. ( kendi evimizde mikrodalga yok)
Ben bir kez daha şaşırdım. Çünkü eşim çeyrek yapmak istiyormuş. Bende bu aralar beyaz eşyalarımı yenilemek istiyorum( evlenirken evdekileri değiştirmedik. Sadece mobilya aldık. Beyaz eşyalar min. 8 senelik)

Benim takıldığım nokta şu. Sizce böyle bir takıya gerek var mı? Tamam düğününe icabet edilir. Ufak hediyesi de yapılır ancak bu kısa süreli tanışıklık için çeyrek bana çok fazla geldi. Altın fiyatları malumunuz.
Velhasıl eşimi ikna edemiyorum. Yok aynı yerde çalışıyoruz. Yok kader birliği yaptık yok bilmem ne. Ben onun üstüyüm takmam lazım vs diyor.
Ben takma gönüllüsü değilim. Çünkü o altın bize dönmeyecek. (Kınayanlar olabilir ancak bu işler böyle maalesef.)

Evleneceklerin de hali vakti yerinde kendilerince. Gerçekten ihtiyacı olduğunu bilsem elimden geleni yaparım.

Sizce eşimi nasıl ikna ederim? Takmalı mıyız?
Bencillik mi ediyorum?

Geri gelecek mantığı ile takı hediye alınmasını hiç doğru bulmuyorum. Durumun neyse ona göre yardım edersin evlenene. Mikrodalga fırın daha ucuz biraz komik geldi bana :KK45: bence 100₺ takabilir. Ayrıca adam istiyorsa :kusmuk:çeyrekte alabilir ya size takıp sizin takmadığınız yok mu hiç? Ona sayarsınız :super:

bu sorun her evde mı oluyor allahım :silah:
bizim evdede aynı problem yaşanıyor annemle babam arasında.
babam, calısanlarının dugununde altın takarım ben patronum dıyor. calısanı 3 ay sonra ısten ayrılıyor genelde .
annemde cıldırıyor tabı:halay:
babamın ortagı 3 senede 3 cocuk yaptı 3une de çeyrek taktık.
annem yıne cıldırıyor takma, o her sene doguracak bız ona altınmı takacaz dıye:ukala:
bence erkekler karızmayı cızdırmemek ıcın altın takmak ıstıyorlar. ama her seye takılmaz
sizin olayda da bence bır hedıye ev esyası 50-100tlik uygundur. fazlasına gerek yok.
ama senelerce o işte kalacaksa kadrolu bır işse, is yeri ortamının saglamlıgı arkadaslıgın kalitesinin artması ıcın altın takılabılır.
sayet belediyede stajer oldugum zamanlar aynı daırede 5 kısı 15 senedır beraber calısıyolardı. birbirlerin altın takıyolardı.
ama kadrolu ve hıc ayrılmıyorlar kurum ıcı yerler degıssede ayrılmazlardı.
yani size kalmıs

Biz bilezik almıştık 8 kişi toplanıp zamanında. Şimdi hangi düğüne gitsem çeyrek takıyorum. Triplere giriyorum hakkımda kesin konuşurlar diye. En iyisi hiç düğüne gitmemek :)

Gram taksın neden illa çeyrek ki? Benim teyzem bile düğünümde çeyrek takamadı ucuz değilki yani yüksekten uçmuş

Back
X