- 4 Eylül 2017
- 581
- 1.884
- 28
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Onu bende bilemiyorum. Aldıkları eşyaları göstermeyi biliyorlar. Bak bu buzdolabı 6.000 tlAyyy başta eşiniz gösteriş yapmak istiyordur, boşverin yapsın diyecektim de adamın attığı mesajı gördüm vazgeçtim. Ağzından salyalar akıyo sanki bedava fırın diye.
Onu bende bilemiyorum. Aldıkları eşyaları göstermeyi biliyorlar. Bak bu buzdolabı 6.000 tl
Bak bu koltuk 5.000 tl ama fırın? Yok 200-300 tl çok ucuz geldiği in başkasına aldırmak istiyorlar herhalde
Bence canım eşine çokta yüklenme belliki herif yüzsüz sanırım zorla eşinden istemiş. Eşin iş yerinde olması ve biraz da yüzü yumuşaksa böyle yüzssüzleri devre dışı bırakamaz. Hangi erkeğin aklına ben dur şu evlenene mikro dalga fırın alayım gelir. Bence sen devreye gir de ki biz şu an borçlarımızı yeni bitiriyoruz yeni evleniyorsunuz hayırlı olsun ama ev bütçemizde böyle bir hediye almaya müsait değil önceliklerimiz var başka alacağımız yerler var. Dğünde ona göre hediye vereceğiz de. O yüzsüzse sen kendi paranı korumak zorundasın. Babanızın oğlu değil sonuçta. Yani aile bireyleri bile almıyor birbirine böyleArkadaşı bana yazmış yenge abim bana fırın alacak diyeeşime diyorum söz mü verdin yok diyor napmaya çalışıyor bilmiyorum
Eşim çabuk gaza gelen biri. Eğer ona “sana da bu yakışır ooo fırın mı ooo çeyrek mi “ dedilerse o da ya söz verdi bana vermedim diyor ya da tamam alıcam dedi sonra aklına benim vereceğim tepkiler geldi bocaladı. Yemekli değil klasik salon düğünüBedava sirke baldan tatlıdır demişler. Bazı insanlar böyle küçük hesaplar peşindedir. Onlardan biri gibi bu adam.
Eşiniz de içten içe hediye almazsam beni sevmezler, saymazlar düşüncesine kapılmış. Evet amirin güzel bir hediye alması yakışık alır ama "kader birliği" vs abartmış.
Yine de fırın 200-300 liraysa bırakın alsın. Sonra kafanıza kakılır, fırın almadım ondan böyle oldu diye. Düğün yemekli falansa 500 liralık hediye çok değil.
Ben araya girmek istemiyorum sinirlendim sadece evlenen kişiye abine sor bakalım nyks evde kimin eşyalarını kullanıyormuş dedim. Eşim de hala annemin eşyalarını kullanıyor demiş ama onun için bile bana kızmıştır eminimBence canım eşine çokta yüklenme belliki herif yüzsüz sanırım zorla eşinden istemiş. Eşin iş yerinde olması ve biraz da yüzü yumuşaksa böyle yüzssüzleri devre dışı bırakamaz. Hangi erkeğin aklına ben dur şu evlenene mikro dalga fırın alayım gelir. Bence sen devreye gir de ki biz şu an borçlarımızı yeni bitiriyoruz yeni evleniyorsunuz hayırlı olsun ama ev bütçemizde böyle bir hediye almaya müsait değil önceliklerimiz var başka alacağımız yerler var. Dğünde ona göre hediye vereceğiz de. O yüzsüzse sen kendi paranı korumak zorundasın. Babanızın oğlu değil sonuçta. Yani aile bireyleri bile almıyor birbirine böyle
Eşim çabuk gaza gelen biri. Eğer ona “sana da bu yakışır ooo fırın mı ooo çeyrek mi “ dedilerse o da ya söz verdi bana vermedim diyor ya da tamam alıcam dedi sonra aklına benim vereceğim tepkiler geldi bocaladı. Yemekli değil klasik salon düğünü
Çok güzel söylediniz. Enayilik ile cömertlik arasındaki o çizgiDiğer arkadaşların dediği gibi adam da yüzsüz olunca istemiş, gaza getirmişler. Bence bu seferlik olsun ama eşinizle güzel bir yemek esnasında gaza gelmemesi için konuşma yapın. Enayilikle cömertlik arasındaki fark hakkında tartışın mesela. İş hayatında 7 ayda kanka olunmaz.
Gram taksın, o mikrodalgadan da ucuz. Sonuçta yine de altın.Merhaba kızlar,
Bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
Eşim kısa bir süre önce iş değiştirdi. 7 aydır yeni firmada çalışıyor. Çalıştığı ortam 12-14 kişilik.
Şimdi sorunum şu;
Bu işyerinde yakında biri evlenecek. Ve eşimle 7 aydır tanışıyor.
O kısmı tam çözemedim ama eşim bu evlenecek arkadaşa sana fırın alırım demiş sanırım. Bende sordum. Mikrodalga çeyrekten daha ucuz dedi. ( kendi evimizde mikrodalga yok)
Ben bir kez daha şaşırdım. Çünkü eşim çeyrek yapmak istiyormuş. Bende bu aralar beyaz eşyalarımı yenilemek istiyorum( evlenirken evdekileri değiştirmedik. Sadece mobilya aldık. Beyaz eşyalar min. 8 senelik)
Benim takıldığım nokta şu. Sizce böyle bir takıya gerek var mı? Tamam düğününe icabet edilir. Ufak hediyesi de yapılır ancak bu kısa süreli tanışıklık için çeyrek bana çok fazla geldi. Altın fiyatları malumunuz.
Velhasıl eşimi ikna edemiyorum. Yok aynı yerde çalışıyoruz. Yok kader birliği yaptık yok bilmem ne. Ben onun üstüyüm takmam lazım vs diyor.
Ben takma gönüllüsü değilim. Çünkü o altın bize dönmeyecek. (Kınayanlar olabilir ancak bu işler böyle maalesef.)
Evleneceklerin de hali vakti yerinde kendilerince. Gerçekten ihtiyacı olduğunu bilsem elimden geleni yaparım.
Sizce eşimi nasıl ikna ederim? Takmalı mıyız?
Bencillik mi ediyorum?
Ben sizi haklı buldum. Gram altın yeterdi fazlasıyla. Ben yakın olsun uzak olsun, gittiğim düğün özellikle yemekliyse bütçemi zorlayıp 100, ya da gram, kız tarafıysak 8 ayar 100 tl civarı ince takı vs alıyorum (evlenen kişiye göre, ihtiyacı varsa para altın, durumu iyiyse takı) iş arkadaşlarımdan 2 kişi evlendi ortak para toplanıyordu ekstra birşey almadım.Merhaba kızlar,
Eşim kısa bir süre önce iş değiştirdi. 7 aydır yeni firmada çalışıyor. Çalıştığı ortam 12-14 kişilik.
Şimdi sorunum şu;
O kısmı tam çözemedim ama eşim bu evlenecek arkadaşa sana fırın alırım demiş sanırım. Bende sordum. Mikrodalga çeyrekten daha ucuz dedi. ( kendi evimizde mikrodalga yok)
Ben bir kez daha şaşırdım. Çünkü eşim çeyrek yapmak istiyormuş. Bende bu aralar beyaz eşyalarımı yenilemek istiyorum( evlenirken evdekileri değiştirmedik. Sadece mobilya aldık. Beyaz eşyalar min. 8 senelik)
Benim takıldığım nokta şu. Sizce böyle bir takıya gerek var mı? Tamam düğününe icabet edilir. Ufak hediyesi de yapılır ancak bu kısa süreli tanışıklık için çeyrek bana çok fazla geldi. Altın fiyatları malumunuz.
Velhasıl eşimi ikna edemiyorum. Yok aynı yerde çalışıyoruz. Yok kader birliği yaptık yok bilmem ne. Ben onun üstüyüm takmam lazım vs diyor.
Ben takma gönüllüsü değilim. Çünkü o altın bize dönmeyecek. (Kınayanlar olabilir ancak bu işler böyle maalesef.)
Evleneceklerin de hali vakti yerinde kendilerince. Gerçekten ihtiyacı olduğunu bilsem elimden geleni yaparım.
Bencillik mi ediyorum?
Eşim o kadar çok kişiye çeyrek taktı ki gereksiz insanlara en az yarısı gelmeyecekMerhaba kızlar,
Şimdi sorunum şu;
Bencillik mi ediyorum?
Aynen öyle yedirmedin mi herkes çekiliyor usulca kenaraBen sizi haklı buldum. Gram altın yeterdi fazlasıyla. Ben yakın olsun uzak olsun, gittiğim düğün özellikle yemekliyse bütçemi zorlayıp 100, ya da gram, kız tarafıysak 8 ayar 100 tl civarı ince takı vs alıyorum (evlenen kişiye göre, ihtiyacı varsa para altın, durumu iyiyse takı) iş arkadaşlarımdan 2 kişi evlendi ortak para toplanıyordu ekstra birşey almadım.
Akraba vs ise açıkcası benim düğünüme ne getirdiklerine bağlı.Uzak kuzenler filan var, normalde arayıp sormayız birbirimizi düğün olunca mecbur... Gidip de çeyrek takmam bütçemi el vermez. Bende hediye alırım, fincan takımı vs...
Hayat çok pahalı eskiden altın böyle pahalı değildi. Eşim bekarken arkadaşlarına bol bol takmış, hoş onlarda bizim düğüne getirdi. Ama takı dışımda eşim çok harcamış, evi merkezde diye durmadan eşime geliyorlardı, yemekler gezmeler hesaplar eşimden. Evlendik birisinin bebeği oldu, eşim çeyrek alalım dedi, bebek altını ne yapsın hırka aldım ben dedim :) noldu, eşimi şimdi ne arayan var ne soran... Herşey maddiyatmış meğer...
Hediye götürülen kişiye helal etmiyorum demek çok kötü değil mi adı üstünde hediye kocanız götürdüyse karşı taraf ne yapsın ?Eşim o kadar çok kişiye çeyrek taktı ki gereksiz insanlara en az yarısı gelmeyecek
Dedim ki benim rizamla takmadin sonuçta benim rizkimda vardı çocuğumun riski da vardı içinde taktiğin kişiye helal etmiyorum dedim tabi hepsine değil bazılarına .
Ben olsam takmam ama erkekler gurur yapıyor
Merhaba kızlar,
Şimdi sorunum şu;
Bencillik mi ediyorum?
insanlar ne bilsin ,hem hediye götürüp hem haram etmek?sanki sizden gasp etmişler gibi konuşuyorsunuz.Eşim o kadar çok kişiye çeyrek taktı ki gereksiz insanlara en az yarısı gelmeyecek
Dedim ki benim rizamla takmadin sonuçta benim rizkimda vardı çocuğumun riski da vardı içinde taktiğin kişiye helal etmiyorum dedim tabi hepsine değil bazılarına .
Ben olsam takmam ama erkekler gurur yapıyor
insanlar ne bilsin ,hem hediye götürüp hem haram etmek?sanki sizden gasp etmişler gibi konuşuyorsunuz.
Bu kötü niyetiniz o insanlara haram olmaz ama döner dolaşır sizi bulur.
Eşiniz biraz yüksekten uçmuş. Kıza söylememiş olsa ikna olurdu belki ama artık sanmam ikna olsun bir kere söyledim der. Fırın alın ama ucuz yollu birşey alın. Ancak bu şekilde kabul edeceğinizi söyleyin.150, 175 e falan fırınlar var.