Merhaba kızlar,
Bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
Eşim kısa bir süre önce iş değiştirdi. 7 aydır yeni firmada çalışıyor. Çalıştığı ortam 12-14 kişilik.
Şimdi sorunum şu;
Bu işyerinde yakında biri evlenecek. Ve eşimle 7 aydır tanışıyor.
O kısmı tam çözemedim ama eşim bu evlenecek arkadaşa sana fırın alırım demiş sanırım. Bende sordum. Mikrodalga çeyrekten daha ucuz dedi. ( kendi evimizde mikrodalga yok)
Ben bir kez daha şaşırdım. Çünkü eşim çeyrek yapmak istiyormuş. Bende bu aralar beyaz eşyalarımı yenilemek istiyorum( evlenirken evdekileri değiştirmedik. Sadece mobilya aldık. Beyaz eşyalar min. 8 senelik)
Benim takıldığım nokta şu. Sizce böyle bir takıya gerek var mı? Tamam düğününe icabet edilir. Ufak hediyesi de yapılır ancak bu kısa süreli tanışıklık için çeyrek bana çok fazla geldi. Altın fiyatları malumunuz.
Velhasıl eşimi ikna edemiyorum. Yok aynı yerde çalışıyoruz. Yok kader birliği yaptık yok bilmem ne. Ben onun üstüyüm takmam lazım vs diyor.
Ben takma gönüllüsü değilim. Çünkü o altın bize dönmeyecek. (Kınayanlar olabilir ancak bu işler böyle maalesef.)
Evleneceklerin de hali vakti yerinde kendilerince. Gerçekten ihtiyacı olduğunu bilsem elimden geleni yaparım.
Sizce eşimi nasıl ikna ederim? Takmalı mıyız?
Bencillik mi ediyorum?