• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takı mevzusu..

Biliyo musun ben seni çok merak ediyordum.. eşinle boşanma aşamasına gelmiştiniz ve kendine 1+1 ev bakmıştın..

Boşanmamışsın.. hakkında hayırlısı.. hala kv ile beraber mi yaşıyorsun merak ettim..
Evet ev baktım kaporası bile verilmişti. Ama olmadı işte. Daha önceki konularda bahsetmiştim.
Evet hala kv ile ama bu sefer “benim” evimde.

Deli deliyi görünce sopa saklar derlerdi de inanmazdım. Doğruymuş.

Merhaba kızlar,
Bir konuda fikrinizi almak istiyorum.

Eşim kısa bir süre önce iş değiştirdi. 7 aydır yeni firmada çalışıyor. Çalıştığı ortam 12-14 kişilik.
Şimdi sorunum şu;

Bu işyerinde yakında biri evlenecek. Ve eşimle 7 aydır tanışıyor.
O kısmı tam çözemedim ama eşim bu evlenecek arkadaşa sana fırın alırım demiş sanırım. Bende sordum. Mikrodalga çeyrekten daha ucuz dedi. ( kendi evimizde mikrodalga yok)
Ben bir kez daha şaşırdım. Çünkü eşim çeyrek yapmak istiyormuş. Bende bu aralar beyaz eşyalarımı yenilemek istiyorum( evlenirken evdekileri değiştirmedik. Sadece mobilya aldık. Beyaz eşyalar min. 8 senelik)

Benim takıldığım nokta şu. Sizce böyle bir takıya gerek var mı? Tamam düğününe icabet edilir. Ufak hediyesi de yapılır ancak bu kısa süreli tanışıklık için çeyrek bana çok fazla geldi. Altın fiyatları malumunuz.
Velhasıl eşimi ikna edemiyorum. Yok aynı yerde çalışıyoruz. Yok kader birliği yaptık yok bilmem ne. Ben onun üstüyüm takmam lazım vs diyor.
Ben takma gönüllüsü değilim. Çünkü o altın bize dönmeyecek. (Kınayanlar olabilir ancak bu işler böyle maalesef.)

Evleneceklerin de hali vakti yerinde kendilerince. Gerçekten ihtiyacı olduğunu bilsem elimden geleni yaparım.

Sizce eşimi nasıl ikna ederim? Takmalı mıyız?
Bencillik mi ediyorum?

Yahu takmak istiyorsa bırakın taksın, demek ki takmazsa mahcup olacak.

Eğer durumunuz yoksa takmayın tabiki . Akrabalar bile çeyrek takıyor .
7 aylık arkadaşlık için bence de fazla.
Keşke eşiniz atıp tutmasaymış. Hem mikrodalga fırın çokta önemli bir eşya değil yani olmasa da olur.
Heh tebrik ediyorum. Çok güzel yanıtlamışsınız teşekkürler. Mevzu aslında biraz da atıp tutmak
Millet alışverişte görsün hesabı. Tamam mutlaka seviyordur ancak kendisini zora sokacak birşey hakkında neden söz verir insan anlamıyorum

Canim bence çok normal böyle bi hediye alması sizin bebeginiz olursa arkadaşı da çeyrek takar bu böyledir eğer bebeğiniz olmasada hediye olmuş olur

Sizin beyaz eşyalarınizda yeni sayılır daha benim 6 senelik makinalarm daha sıfır gibi duruyor maşallah

Beyaz eşyalar için 8 sene ćok değil

Benim Annem tam 27 senelik çamaşır makinasıni kullanıyor
Aslında eşya konusu şöyle ben kv yanına geldim. Beyz eşyalar onundu. O zaman durumlardan dolayı değiştirememiştik. Şimdi belimiz doğrulmaya başladı. Beyaz eşyalarım da yeni ve verimli olsun istiyorum. Çünkü çamaşır makinem 5 kg ve ne örtü ne yorgan sığmıyor.
Bulaşık makinası ve buzdolabı deseniz hor kullanılmış pas içinde. Eşyalar A+ sınıf değil az iş yapıp çok enerji harcıyor
Herşey yeniyken onlarda elden geçsin istiyorum. Yoksa bıraksak tabi ki çalışır ama verim alamayız

İş arkadaşı sonuçta. Demekki herkes o standartta hediye götürüyor,eşiniz 50 lira mı taksın. Mahçup olsa siz üzülmeyecek misiniz ? Küçük hesaplar yapmazdım ben böyle bi konuda.

böyle ayrıntılara girme bogulursun çok iğrenç bir konu. veren el alan elden üstündür bu böyle. çalışan bir bayanım ama bir gün olsun böyle şeylerin hesabını yapmadım. yok firin yok çeyrek o halde esin 20 tl taksin gönlün olsun. o da rezil olsun sayende.
Ne münasebet. Ben buraya eşimi nasıl rezil edebilriim diye konu açmadım? Eşim 20 tl taksın da demedim. Ama görüyorum siz sadece muhalefet.
Anlatmaya çalıştığım başka birşey.
Siz hesap yapmamış olabilirsiniz ancak ben şuanki iş yerimde asgari ücret çalışıyorum. Eşimde birkaç yüz tl üstünü alıyor. Evimiz kira.

Siz ne beklerdiniz? Olmayan paramız ile herkese çeyrek takmamızı mı?
Herkesin eşim dahil gönlünü yapıp kendimden kısmamı mı?

Evet ev baktım kaporası bile verilmişti. Ama olmadı işte. Daha önceki konularda bahsetmiştim.
Evet hala kv ile ama bu sefer “benim” evimde.

Deli deliyi görünce sopa saklar derlerdi de inanmazdım. Doğruymuş.
Bikaç kez baktım denk gelmedim.. hayırlısı olsun.. taşındınız mı yoksa diş mi gösterdiniz..

İş arkadaşı sonuçta. Demekki herkes o standartta hediye götürüyor,eşiniz 50 lira mı taksın. Mahçup olsa siz üzülmeyecek misiniz ? Küçük hesaplar yapmazdım ben böyle bi konuda.
Hayır 50 tl taksın demedim. Ya para yada gram takılır yada burda yazılanlar gibi ortak para toplanıp daha büyük birşey alınır.
Ancak birincisi eşim böyle şeylerde başına buyruk. İkincisi fırını iş arkadaşı teklif etmiş. Yani ihtiyacı da yok böyle istemelere bunlara kızıyorum

Bikaç kez baktım denk gelmedim.. hayırlısı olsun.. taşındınız mı yoksa diş mi gösterdiniz..
Teşekkür ederim. Diş. Hemde 32 adet gösterdim. Herkes yerini bilsin minvalinde. İşe de yarıyor.
Belki arkamdan deli gelin diyorlar ama ben rahatım.
İçim vicdanım rahat. Yapabileceğimin fazlasını yaptım. Bundan sonra parmağımı kıpırdatmam :)

Teşekkür ederim. Diş. Hemde 32 adet gösterdim. Herkes yerini bilsin minvalinde. İşe de yarıyor.
Belki arkamdan deli gelin diyorlar ama ben rahatım.
İçim vicdanım rahat. Yapabileceğimin fazlasını yaptım. Bundan sonra parmağımı kıpırdatmam :)
Bazen acık delilik iidir :confused:

Ne münasebet. Ben buraya eşimi nasıl rezil edebilriim diye konu açmadım? Eşim 20 tl taksın da demedim. Ama görüyorum siz sadece muhalefet.
Anlatmaya çalıştığım başka birşey.
Siz hesap yapmamış olabilirsiniz ancak ben şuanki iş yerimde asgari ücret çalışıyorum. Eşimde birkaç yüz tl üstünü alıyor. Evimiz kira.

Siz ne beklerdiniz? Olmayan paramız ile herkese çeyrek takmamızı mı?
Herkesin eşim dahil gönlünü yapıp kendimden kısmamı mı?
Tabi hediye yaparken gelire göre yapılmalı bence de. 2 kat maaş alan birine çeyrek normalken, asgari ücrete fazla bence de o konuda haklısınız..

Tabi hediye yaparken gelire göre yapılmalı bence de. 2 kat maaş alan birine çeyrek normalken, asgari ücrete fazla bence de o konuda haklısınız..
Ve bu ay doğum yapan bir arkadaşımız var. Yıllardır bir aradayız. Herşeyimize yetişmeye çalışırlar. Ona zaten yapacağım gıkım çıkmaz.
Ama bu evlenen arkadaşta “yenge abim bana fırın alıcakmış” yazmış. Eşine ısrarla söz mü verdin diyorum. Yok diyor. E bana böyle söylüyor diyorum. Israrla kabul etmiyor

Hayır 50 tl taksın demedim. Ya para yada gram takılır yada burda yazılanlar gibi ortak para toplanıp daha büyük birşey alınır.
Ancak birincisi eşim böyle şeylerde başına buyruk. İkincisi fırını iş arkadaşı teklif etmiş. Yani ihtiyacı da yok böyle istemelere bunlara kızıyorum
Ortak para toplama adetleri yok demekki bireysel hediye alıyorlar. Ortak para toplansa ve ona rağmen eşiniz fırın muhabbeti yapsa tabiki çol saçma. Belki herkes sormuştur bi eksiğin varsa onu alalım hediye olarak diye. Ben evlenecek olanlara soruyorum mesela eksik bişeyin var mı alayım,yoksa hediyemi götürüyorım düğüne. Bu muhabbette bence böyle bişey. Sorun çıkarmayın alsın,bundan sonra ortak karat alalım lütfen de sadece. Baktın yine başına buyruk ozaman çıkar cıngarı.

Ortak para toplama adetleri yok demekki bireysel hediye alıyorlar. Ortak para toplansa ve ona rağmen eşiniz fırın muhabbeti yapsa tabiki çol saçma. Belki herkes sormuştur bi eksiğin varsa onu alalım hediye olarak diye. Ben evlenecek olanlara soruyorum mesela eksik bişeyin var mı alayım,yoksa hediyemi götürüyorım düğüne. Bu muhabbette bence böyle bişey. Sorun çıkarmayın alsın,bundan sonra ortak karat alalım lütfen de sadece. Baktın yine başına buyruk ozaman çıkar cıngarı.
Arkadaşı bana yazmış yenge abim bana fırın alacak diye :işsiz: eşime diyorum söz mü verdin yok diyor napmaya çalışıyor bilmiyorum

Arkadaşı bana yazmış yenge abim bana fırın alacak diye :işsiz: eşime diyorum söz mü verdin yok diyor napmaya çalışıyor bilmiyorum
Ne kadar gereksizlik yapmış o evlenecek olan kişi. Resmen ağzıyla hediye istiyor çok itici ben bu tavırda sonra asla aldirmazdim. Altın da çok fazla bence. İşyerlerinde genelde para toplanıp alınır böyle zamanlarda hediyeler. Keşke öyle yapsalar ama eğer onu yapmıyorlarsa daha küçük çaplı birşey takılabilir gram altın falan.

Ne kadar gereksizlik yapmış o evlenecek olan kişi. Resmen ağzıyla hediye istiyor çok itici ben bu tavırda sonra asla aldirmazdim. Altın da çok fazla bence. İşyerlerinde genelde para toplanıp alınır böyle zamanlarda hediyeler. Keşke öyle yapsalar ama eğer onu yapmıyorlarsa daha küçük çaplı birşey takılabilir gram altın falan.
Sormayın. Gerçi bizim çevremizde eşimin arkadaşı olarak var böyle hediye siparişi verenler.
Bana garip geliyor bu zamana kadar ben kimseden birşey istemedim. Varsa yedim, kullandım giydim. Yoksa olana kadar sabrettim.
Biz mi yanlış yapıyoruz bilmiyorum

Back
X