• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takı mevzusu..

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
83
Merhaba kızlar,
Bir konuda fikrinizi almak istiyorum.

Eşim kısa bir süre önce iş değiştirdi. 7 aydır yeni firmada çalışıyor. Çalıştığı ortam 12-14 kişilik.
Şimdi sorunum şu;

Bu işyerinde yakında biri evlenecek. Ve eşimle 7 aydır tanışıyor.
O kısmı tam çözemedim ama eşim bu evlenecek arkadaşa sana fırın alırım demiş sanırım. Bende sordum. Mikrodalga çeyrekten daha ucuz dedi. ( kendi evimizde mikrodalga yok)
Ben bir kez daha şaşırdım. Çünkü eşim çeyrek yapmak istiyormuş. Bende bu aralar beyaz eşyalarımı yenilemek istiyorum( evlenirken evdekileri değiştirmedik. Sadece mobilya aldık. Beyaz eşyalar min. 8 senelik)

Benim takıldığım nokta şu. Sizce böyle bir takıya gerek var mı? Tamam düğününe icabet edilir. Ufak hediyesi de yapılır ancak bu kısa süreli tanışıklık için çeyrek bana çok fazla geldi. Altın fiyatları malumunuz.
Velhasıl eşimi ikna edemiyorum. Yok aynı yerde çalışıyoruz. Yok kader birliği yaptık yok bilmem ne. Ben onun üstüyüm takmam lazım vs diyor.
Ben takma gönüllüsü değilim. Çünkü o altın bize dönmeyecek. (Kınayanlar olabilir ancak bu işler böyle maalesef.)

Evleneceklerin de hali vakti yerinde kendilerince. Gerçekten ihtiyacı olduğunu bilsem elimden geleni yaparım.

Sizce eşimi nasıl ikna ederim? Takmalı mıyız?
Bencillik mi ediyorum?

Ben çalışırken hediye parası toplanırdı iş yerinde toplu alınırdı

Neyse benim düğünde öyle yaptılar

Sonra hem o toplanan hem de yakınlar ayrı altın alma moduna girdi birkaç kişiye aldım ben de

Sonra benim bebeğim oldu altın taktılar şimdi herkes dağıldı bana altın takanların bir kısmına takamadım

Kimse de altını o düşünce ile takmadı

Merhaba kızlar,
Bir konuda fikrinizi almak istiyorum.

Eşim kısa bir süre önce iş değiştirdi. 7 aydır yeni firmada çalışıyor. Çalıştığı ortam 12-14 kişilik.
Şimdi sorunum şu;

Bu işyerinde yakında biri evlenecek. Ve eşimle 7 aydır tanışıyor.
O kısmı tam çözemedim ama eşim bu evlenecek arkadaşa sana fırın alırım demiş sanırım. Bende sordum. Mikrodalga çeyrekten daha ucuz dedi. ( kendi evimizde mikrodalga yok)
Ben bir kez daha şaşırdım. Çünkü eşim çeyrek yapmak istiyormuş. Bende bu aralar beyaz eşyalarımı yenilemek istiyorum( evlenirken evdekileri değiştirmedik. Sadece mobilya aldık. Beyaz eşyalar min. 8 senelik)

Benim takıldığım nokta şu. Sizce böyle bir takıya gerek var mı? Tamam düğününe icabet edilir. Ufak hediyesi de yapılır ancak bu kısa süreli tanışıklık için çeyrek bana çok fazla geldi. Altın fiyatları malumunuz.
Velhasıl eşimi ikna edemiyorum. Yok aynı yerde çalışıyoruz. Yok kader birliği yaptık yok bilmem ne. Ben onun üstüyüm takmam lazım vs diyor.
Ben takma gönüllüsü değilim. Çünkü o altın bize dönmeyecek. (Kınayanlar olabilir ancak bu işler böyle maalesef.)

Evleneceklerin de hali vakti yerinde kendilerince. Gerçekten ihtiyacı olduğunu bilsem elimden geleni yaparım.

Sizce eşimi nasıl ikna ederim? Takmalı mıyız?
Bencillik mi ediyorum?
Sanki biraz bencillik var yaa :/
Eşimin işyerinde bütün çalışanlar para toplar , toplanan parayla ederi bir hediye alınır. Öneririm . 200 - 300 Tl için kırmayın birbirinizi eşiniz iş ortamında eksik kalmak istememiş olabilir. Bırakın aldığınız hediye dönmesin.

7 aydır tanıdıgım bırın ebende ceyrek takmam helekı ıs arkadaslarım ıcın 50 tlden fazlasını vermem , sadece dostum dıyebılecegım bır ıkı kişi vardır onlar için fazlasını gözden çıkarırım o da yıne ceyregı gecmez, altın fıyatları malum, herkesın durumlar ortada gerek yok bence haklısınız.

Ben çalışırken sirketde para toplanırdı hepimiz bir miktar koyardik o parayla ya hediye alındı ya altın takıldı ya da direk para olarak verildi

Hiçbir zaman iş arkadaşıma fırın almadım çeyrek takmadim eşimde öyle

Sanki biraz bencillik var yaa :/
Eşimin işyerinde bütün çalışanlar para toplar , toplanan parayla ederi bir hediye alınır. Öneririm . 200 - 300 Tl için kırmayın birbirinizi eşiniz iş ortamında eksik kalmak istememiş olabilir. Bırakın aldığınız hediye dönmesin.
Sıkıntıya girmeden yapabilecek durumda olsam inanın yapardım. Ancak dediğim gibi bende kendimce yapmak için beklediğim şeyleri hayata geçirmeyi planlamıştım. Borcumuz bitmek üzere çünkü. Bu ay bir arkadaşımız doğurdu. Ona da 1 çeyrek yazsam 500 tl yapıyor. Eşim bana bunu söylemiyor. Emrivaki yapıyor çünkü kendisi ev ekonomisi, hesap kitap bilmez. İşyerinde toplanan bir para yok. O kendi başına birşeyler yapmak istiyor.

Ben çalışırken sirketde para toplanırdı hepimiz bir miktar koyardik o parayla ya hediye alındı ya altın takıldı ya da direk para olarak verildi

Hiçbir zaman iş arkadaşıma fırın almadım çeyrek takmadim eşimde öyle
Burada toplanan para yok. Ayrıca fırına çeyrekten daha çok sinirlendim. Dediğim gibi benim evim değiştirilmeyi bekleyen eşya dolu. 3 senedir bekliyorum maddi olarak rahatlayıp öyle değiştirelim diye. Dediğiniz gibi toplanıp yapılsa amenna diyeceğim ama bizimki bir başına 260 tl veya ona denk hediye almak istiyor

Ben çalışırken hediye parası toplanırdı iş yerinde toplu alınırdı

Neyse benim düğünde öyle yaptılar

Sonra hem o toplanan hem de yakınlar ayrı altın alma moduna girdi birkaç kişiye aldım ben de

Sonra benim bebeğim oldu altın taktılar şimdi herkes dağıldı bana altın takanların bir kısmına takamadım

Kimse de altını o düşünce ile takmadı
Ama o insanlar şimdi keşke bizde yapmasaydık diye düşünüyordur

Esiniz belki de sadece toplum baskisi yuzunden takmak istiyordur ben onun ustuyum demis ya bak bak su da su konumda ama bi ceyrek takamadi demesinler diye .Cok istiyorsa taksin bosver aranizi acma sadakaniz olur .Benim evimde bile mdalga yok demissiniz ya niye kiyasa girdiniz isteseniz almaz mi esiniz ?

Sıkıntıya girmeden yapabilecek durumda olsam inanın yapardım. Ancak dediğim gibi bende kendimce yapmak için beklediğim şeyleri hayata geçirmeyi planlamıştım. Borcumuz bitmek üzere çünkü. Bu ay bir arkadaşımız doğurdu. Ona da 1 çeyrek yazsam 500 tl yapıyor. Eşim bana bunu söylemiyor. Emrivaki yapıyor çünkü kendisi ev ekonomisi, hesap kitap bilmez. İşyerinde toplanan bir para yok. O kendi başına birşeyler yapmak istiyor.
Normalde bu durum bızde tam tersidir. Eşim ev ekonomisini düşünür bense yiyim içim gezim tozım .
Eşindeee aynı benım gbi etrafına para yedirenlerden . Belki işyerındekilerın altında kalmak istemıyodur yaa onu da anlamak lazım :/

Neden mikrodalga normal fırın alsın 100-150 liraya ?
Alıcam demiş artık dönüşü olmaz.
Siz haklısınız eşyalarınız konusunda ama demek ki eliniz rahatmış buay almaya başlayın boşa baklemişsiniz

Esiniz belki de sadece toplum baskisi yuzunden takmak istiyordur ben onun ustuyum demis ya bak bak su da su konumda ama bi ceyrek takamadi demesinler diye .Cok istiyorsa taksin bosver aranizi acma sadakaniz olur .Benim evimde bile mdalga yok demissiniz ya niye kiyasa girdiniz isteseniz almaz mi esiniz ?
Çevre baskısı değilde kendi egosu diyelim. Evet o yüzden. Bıraksam hem fırın alır hem altın takar. Mikrodalga yok evet ama hiçte ihtiyaç duymadım. Yerimiz yok zaten mutfakta. Örneklendirmek istedim.

Neden mikrodalga normal fırın alsın 100-150 liraya ?
Alıcam demiş artık dönüşü olmaz.
Siz haklısınız eşyalarınız konusunda ama demek ki eliniz rahatmış buay almaya başlayın boşa baklemişsiniz
Demiş evet ama bana da dedim diyemiyor kızacağımı bildiği için. Kıvırıyor. Maddi olarak Ocak 2018 sonu tam anlamıyla bir miktar düzeleceğiz. Bende eşya planlarını şubat itibari ile hayata geçireceğim ama anlamıyor. Başkasına yapalım da bizde olan geç olsa da olur diye düşünüyor sanırım

Cok üstüne düşmeyin benim esimin arkadasi tasindi neymis banyo dolaplari yokmus gitti ben yaptircam o da benden diye atladi dusunmeden
Ben cok sinirlendim ama yapcam dediği icin yapti Erkekler kafaya koyduysa yapiyor kendinizi cok hirpalamayin

Ama o insanlar şimdi keşke bizde yapmasaydık diye düşünüyordur

Ben düşünmüyorum

Yani benim taktığım sizin deyiminizle bana dönmeyen de var

Önemli olan o andaki ilişki

Yarının garantisi mi var ya ölürsek diye kimseye hediye yapmayalım mı

Back
X