ya kızlar bişey soracgım benm nişan takılarım falan alındıda ama sunu soracagım ben sunu isterim falan diyebilen biri delim bana nişan için 14 ayar bi set 2 tanede 18 gr lık bilezik aldılar ama ben set istememiştim ben 25 gr lık bilezik istiodum nişan için bşey diyemedim sizce ne yapsama rtık değişmez ama düğünde set falan istemiorum ve 25 grlık bilezik istiorum saat istiorum daha pırlanta yüzügüm bile alınmadı sözlümle konusuorum oda biey demio ayanımda deil zaten baska yerde su anda ben ona diorum ama ona demesem kimse diyeceğim demi ama yaa offf ailesinin madidi durumu da iyi yani cok baskı altında gibi hissediom kendimi bu tür alışverişlerde yani baskkası olsa buda buda der aslında bi kere yapılıo böle seyler ama ne yapayım sizce yaa bend emesem bunalrın doğru düzgün bişey alacagı yok baan yaa ya yüzümü öne egip aldıracm istediğimi yada .... ne etsem akıl verin nişan takısı olarak imi sizce ya benm ailem 14 a yarı satmaya kalksan para etmez dediler bilezklerinde gramı düşük dediler onalrda haklı aslında ilerde para edecek seyler almak dfaha mantıklı of off senağlama
Kızlar neden nİŞanda takı takılmasını İster bİlİyomusunuz sİze gercek hİkayeyİ anlatayım
kızlar erkeklerden deĞerlİdİr evlenİrken cÜnkÜ anne ocaĞından ayrılırlar koca ocaĞında kocanın aİlesİne akrabasına hİzmet ederler kız babası hazmedemezkİ bunu el bebek gÜl bebek yetİŞtİrmİŞ kızı Şİmdİ baŞka ocaklarda hİzmet eder bİde ÜstÜne kaynana cekemez o kızı cÜnkÜ onun aslanlar gİbİ bİr oĞlu vardır o bÜyÜtmÜŞtÜr bİ kız gelİp alamaz oĞlunu yanİ evlenİnce uĞrasacaĞı cok sey vardır o kızın kocasını yatakta mutlu etmelİdİr o kocasına yemek hazırlamalıdır o kocasının camasırlarını yıkamalıdır o cocuk yapmalıdır o bİ de karİyer tabİ erkek tek para kazansa yeter aslında kız bunların farkındadır o gelİnlİĞİ gİyeceĞİnİ bİlsede derkİ barİ bana İlk zaman deĞer versİnler hedİye versİnler altın taksınlar en gÜzel gelİnlİĞİ alsınlar der cÜnkÜ onların evlatlarına sakladım kendİmİ hayatımı ama yasayacaĞım cok dert var der.. İŞte altın deĞerİ burdan gelİr
ben de evlİyİm baba ocaĞından bİ Çıkın kİmse sİze babanız ve annenİz kadar deĞer veremez bunu bİldİĞİnİz İÇİn bİraz olsun altın yada hedİye gÖrmek İstemenİzİn tek nedenİ sadece deĞer verİyolar dİye onlarda dİye kendİmİzİ kandırmaktır ve yalan da olsa onunla mutlu olmaktır annenİ babanı bİraz olsun bİzİm kızda evlendİ cok rahat mutlu demelerİnİ beklemektİr kİ onlardakİ huzuru da gÖrebİlmek İÇİnnnn...
Yazık gerçekten yazık.... evleniyormusunuz yoksa iş ortaklğ mı kuruyorsunuz belli değil...
Tabii bu yetiştirilme tarzı ve kültürle alakalı bişey...
Nişanda bana bir set (14 ayar) ve 4 (22ayar 10 ar gramlık)bilezik alabildi eşim çünkü maddi durumu ona yetiyordu.. Bende 4 çok garip bir rakam diye 1 tane de ben alım 5e tamamladık... Seti de hem güzel gülük kullanabileceğim tarzda hem de ygun fiyatlı bişey seçtik beraber.. Evet hoşuma giden 2,5 milyrlık bir set de vardı ama ben 1,2 milyarlık olanı aldım.... Haa onu beğenmedim mi tabii ki çok beğendim...
Şimdi ben eşime 2,5 milarlık seti ve 25gramlık bilezik aldırmadım diye salak mı oluyorum hatta bir bileziği e kendim eklediğim için süzme salak oluyorum heralde, yoksa eşim bana bunları alamadı diye şerefsiz mi oluyor (takılan takı erkek tarafının şerefidir diyenlere bu lafım).
Bu kadar dar düşünmeyin....
Sahip olduklarınıza şükredin... daha fazla altın istemek yerine daha fazla mutluluk isteyin....
Valla ben de hayatta onu isterim bunu isterim diyemem. Açıkçası durumları pek iyi değilse takı istemeyi de çok saçma buluyorum. Düğün yapıcaz diye ailelerin borç batağında yüzmesine gerek yok, zaten dönüp dolaşıp üzülen sen olacaksın. Durumu iyise de takmak isteyen takar zaten. Herkes nerde ne takılacağını biliyor, bilmezlikten geliyorlarsa o işlerine gelmediği içindir ve öyle insanlar da zaten yarın öbür gün yüzüne vurur. Takıdan çok eşyaların alınması sırasındaki paylaşım çok daha önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?