• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Takı Meselesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi CoskuylaYasamak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Bence bu konuyu uzatma, sonuçta onlar düşünemiyorsa senin istemen doğru olmaz...İlerde sorun olacağına hiç takmasınlar daha iyi...

yok zaten daha hayatta ağzımı bile açmammirmirmirmir hayatımın en büyük pişmanlığı oldu ya sinirden ağlayasım geliyo şimdi bilesenağlama

Bence de takı meselesi hiç sorun edilmemeli...Benim de 2 hafta sonra sözüm var bana iki tane bilecik takacakalrını söylediler ama 20şer gramlık çünkü aşkımın abisinin karısına öyle takmışlar... altının ayarı gramı benim için hiç önemli değil hiç ilgilenmezdim böyle şeylerle... ben iki bilezik değerinde tek kalın bilezik istedim kullanabilmek için...35 gramlık ve bileğime göre yapılcaktı 40 gmlığına da yapabilirler dedim ve o anda böyle bişeyi söylediğim için çok pişman oldum utandım asla böyle bi hata yapmam... önmli olan hhuzur ve mutluluk gerisi boşş...

aynen arkadaşım katılıyorum huzur olsun da Allahın izniyle...

bızımkıler bıze sorarlar ne ıstıyosun ne takalım felan dıe annem ben karısmam onlar bırbırını sevdı şunu alın bunu alın demem dedı.zaten bısey ısteyınce görgusuzluk oluyo.ama bazıları da var kı bısey ıstemeyınce hıc yapmıyolar allahtan bızımkıler öle deıl.durumları cercevesınde yapmaya calısıyolar.ben takı takmaı sevmıyorum o yzden dedımkı annee bana set alcaksanız almayın cunku takmıyorum onun degerınde bılezık alabılırsınız sonucta onuda takmıcam ama ıhtıyac durumunda satarsam zarar etmemıs oluruzdedım.oda sen bılırsın kızım sen ne dersen bız onu alırız dedı.karsılıklı dıyalogla ılgılı bunlar senın ısteklerın onların durumu cercevesındeyse bence konusabılırsın.ama ısteklerın onların maddı durumunu asıyosa o ayıp olur bence.
bu arada tek tas pırlantaya bende karsı olanlardanım:))

ben burda daha öncede yazmıstım söyleme boşver fln die herkes gibi ama sen gidip söylemişsin bu meseleler yüzünden ayrılan cok kişi var sahsen ben erkek olsam sevgilimde gelip bana su gram su kadar bilezik fln dese ayrılırım bilezik içinmi evleniyor benim içinmi bende nişanlandım nişanda bir set taktılar o kadar düğündede bir set 5 bilezik taktılar ailemden hiç kimsede sunu bunu takacaksın demedi gelen giden soruodu ne anlaştınız ne takacaklar die nasıl sinirleniodum ya sanki baslık parası gibi ne anlastınız bunlar tabi yetişme tarzına baglı valla ben 5 bileziklede mutluyum yani

ben de takılar alınırken ağzımı açmadım sadece model beğendim onlar seçince:ecrin_bebek:

ben anlamadım durumları iyi olsada olmasada herkes kendi şerefini koyar ortaya...yalnız şunu biliyorum istemek pek hoş olmuyo kendine fiyat biçiyomuş gibi ne yani takı olmasa sevdiğinle evlenmeyi göze alamayacak mısın? bilezikler 15 gr olsa ne 25,30 gr olsa ne sevdiğin yanındaysa yeter de artar bile... benimde 30 ocakta nişanım var bakalım takı ne olacak hiç o meseleyi konuşmadık sordular siz nasıl isterseniz onu takın dedik sevdiğim yanımda yaa yetiyo bana:))

havva arkadasıma katılıyorum.bizdede istenmez ayıptır.karsı tarafın serefıne kalmış bı sey tabı durumları varsa.durumları olmayana kesınlıkle lafımız yok.ama olup ta yapmayanlara kızıyorum aslında.netıcede evladına yapıosun.biz eşimle o zaman bırlıkte almıştık.kayınvalidemler baya bi kızmıslardı.ama onlara kalsa ortada bısey olmıcaktı yani.eşimle anlaştık.gusel bır set20 gr 8 de bılezık aldık.sozde kelepçe almıştık onada bır suru laf olmuş ama onemlı değil bazı seylrı duyucan duymamazlılıga gelıcen.ele karışmak kolay değil.düğün döneminde oluyor oyle seyler.ıkı taraf arasında.genelde erkek tarafı kabuıllenemıyo işte.ama ben aradakı dengeyı çok ii kurdum galıba.şimdi çok iiyiz allah bozmasın.hıc yuz goz olmadım.onlar hıc bısey takmadılar dugunde falan... dediğim gibi eşimle biz aldık.şimdi her sey süt liman zaman geçince herseye gülüyosun.bence nişanlınla halletmelısın.kesınlıkle aılelerı işin içine karıstırma.yanı sen gene anlaş nısanlınla senın ıstedıgın gıbı olsun gıdıp ailesiyle berbaer alın gene.ama tabıkı durumları varsa.içindede kalmasın bole seyler.bı orta yolu bulmayaa çalış guselım.

ben burda daha öncede yazmıstım söyleme boşver fln die herkes gibi ama sen gidip söylemişsin bu meseleler yüzünden ayrılan cok kişi var sahsen ben erkek olsam sevgilimde gelip bana su gram su kadar bilezik fln dese ayrılırım bilezik içinmi evleniyor benim içinmi bende nişanlandım nişanda bir set taktılar o kadar düğündede bir set 5 bilezik taktılar ailemden hiç kimsede sunu bunu takacaksın demedi gelen giden soruodu ne anlaştınız ne takacaklar die nasıl sinirleniodum ya sanki baslık parası gibi ne anlastınız bunlar tabi yetişme tarzına baglı valla ben 5 bileziklede mutluyum yani

Ben öyle düşünmüyorum tabi hiç kimse altın için evlenmez ama ailelerin de iki taraf için bunu düşünmesi lazım tabi şimdi kızn ailesi akrabaları nişana düğüne gelecek biz kabul etmesek de bi çok insan için alınan altın kıza verilen değeri gösteriyo, beninm için değil tabi nişana düğüne gelen 3. kişiler için, bu yüzden olması gerektiği kadar altın alınmalı eğer damadın maddi durumu iyi değilse sonradan satılır zaten, :umursamaz: :umursamaz:

Ama bi de şöyle bi durum var benim sözlüm kahramanmaraşlı ve orda geline nişanda çok altın takılyolar ama bizim burda öyle değil ben ne kadar gerekiyosa o kadar alırım yok onların adetlerinde çok takı var diye fırsatçılık yapmam bizim burada nişanda bi set alınır düğündede 7-8 bilezik alınır, yada nişanda bir bilezik alınır düğünde set artı bilezik alınır tabi damat alır, valla durumları iyi olsun yada olmasın alınmasını isterim ben şimdi alsınlar düğün günü satsınlar tekrar.

Walla ben arkadaşa istemesi konusunda katılıyorum.... Benimde yakında nişanım olacak ama erkek tarafı pek almaya yapmaya niyetli değil gibi elimizden bu kadar geliyor diyip işin içinden çıkacaklar gibi... Tabii ben sessiz kalacak bi insan olmadığım için taleplerimi dile getireceğim... Ne zaman istediklerim olacak o zaman nişan olacak (tabii ben böyle istiyorum) Sonuçta çoğu insan gibi bende pek sarı sarı altın takmayı sevmiyorum ama buda sonuçta bi kere olan bişey ve insanın garantisi...

ıstemek konusunda haklısın sanki hergün yada mütamadiyen bana altın alın diyemiyeceksin kii...

Mutluluklar...

kendı fıkrımı söylemek ıstıyorum takıyı altını erkek tarafının serefı kızın degerı yada gelecegının garantısı olarak görmek yanlış bence adamın durumu yoksa takamıyosa yada 3-5 tane takıyosa o aıle serefsız kız degersız gelecegı tehlıkede mı oluyor?

olup da yapmayan varyemezlere bısey dıyemıcem onların görgusu okadardır

ama durumu ortada olupda 2 bılezık takanlara serefsız kıza degersız kelımelerının yakıstırılması hoş değil bence.

herkesın kendı görusu saygı duymak gerekır ben yazılanları okuyunca en kıbar seklıyle kendı dusuncemı belırttım tutamadım yanı kendımı :)) hoşçakalın

Takılacak altını kişilerin şerefinin göstergesi olarak algılanması ne adar da basit bir yaklaşım..
Ne münasebet..
Durumu o kadardır o kadar yapar... Ne yani 5 bilezik takamadı da 3 bilezik takabildi diye şerefsiz mi oluyolar...
Yada 5 bilezik taktılar geine 5 bileziklik değer verecekler 3 bilezik taktılar 3 bileziklik mi değer verecekler...
Ne kadar ayıp yaa...
Bunları düşünenler heralde sevdikleri adamlarla evlenmiyorlar... Görücü usulü evleniyorlar.. Çünü bu düşünceer görücü usulü evliliklerin yapıldığı tarih öncesi dönemlerde kaldı..(görücü usulnden kasım gelin damadın onayları dışında aileler tarafından verilen kararla evlendirilmeleri) Ve nasıl ki görücü usulü gibi ilkel bir uygulama taih öncesnde kaldiysa takılan altın erkek tarafının şerefidir düşüncesi de tarih öncesinde kalıp küflendi....
Hala yaşatmaya çalışanlara da hayret ediyorum...

Benim nişanımda eşin 4 bilezik bir de set alabilecek durumdaydı.. 4 saçma bi rakam diye bir tanede ben aldım ve 5 e tamamladım... Ailem bilmez....
Düğünde 5 bilezi daha alacak durumu yoktu, ben aileme çaktırmadan nişandaki bilezkleri nişanlıma verip düğünde extra 5 bilezik daha almışlar gibi takmalarını sağladım....
Yani eşim bana toplamda nişanda 4 bilezik bir set düğünde de bir set aldı...
Ama ailem 10 bilezik 2 set diye biliyor...

Ama eşim dünyanın en namuslu en dürüst en adam gibi adamıdır, ve bana da kendimi dünyanın en değerli kadını gibi hissettirir... Birbirimizle evleniş olmak bizim için en büyük hediyedir ve kaşıkçı elmasından bile daha kıymetli bu benim için...

Sizlere altının gramıya ayarıyla ölçülen bol değer katsayısı , kocalarınıza ve ailelerine de bunlarla ölçülen şeref katsayısı diliyorum....
Unutmayın ki düğününde kilolarca altınlar takılan aşiret gelinlerine bırakın o kadar değer vermeyi onları adam yerine bile koymuyorlar, erkek doğurmadığı taktirde kuma dayatmasıyla yada psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalıyorlar....
Şimdi o kilolarca altın takan adama ve aileye şeefli geline de değerli mi demek gerekiyor....

Son düzenleme:
]Takılacak altını kişilerin şerefinin göstergesi olarak algılanması ne adar da basit bir yaklaşım..
Ne münasebet..
Durumu o kadardır o kadar yapar... Ne yani 5 bilezik takamadı da 3 bilezik takabildi diye şerefsiz mi oluyolar...
Yada 5 bilezik taktılar geine 5 bileziklik değer verecekler 3 bilezik taktılar 3 bileziklik mi değer verecekler...
Ne kadar ayıp yaa...
Bunları düşünenler heralde sevdikleri adamlarla evlenmiyorlar... Görücü usulü evleniyorlar.. Çünü bu düşünceer görücü usulü evliliklerin yapıldığı tarih öncesi dönemlerde kaldı..(görücü usulnden kasım gelin damadın onayları dışında aileler tarafından verilen kararla evlendirilmeleri) Ve nasıl ki görücü usulü gibi ilkel bir uygulama taih öncesnde kaldiysa takılan altın erkek tarafının şerefidir düşüncesi de tarih öncesinde kalıp küflendi....
Hala yaşatmaya çalışanlara da hayret ediyorum...

Benim nişanımda eşin 4 bilezik bir de set alabilecek durumdaydı.. 4 saçma bi rakam diye bir tanede ben aldım ve 5 e tamamladım... Ailem bilmez....
Düğünde 5 bilezi daha alacak durumu yoktu, ben aileme çaktırmadan nişandaki bilezkleri nişanlıma verip düğünde extra 5 bilezik daha almışlar gibi takmalarını sağladım....
Yani eşim bana toplamda nişanda 4 bilezik bir set düğünde de bir set aldı...
Ama ailem 10 bilezik 2 set diye biliyor...

Ama eşim dünyanın en namuslu en dürüst en adam gibi adamıdır, ve bana da kendimi dünyanın en değerli kadını gibi hissettirir... Birbirimizle evleniş olmak bizim için en büyük hediyedir ve kaşıkçı elmasından bile daha kıymetli bu benim için...

Sizlere altının gramıya ayarıyla ölçülen bol değer katsayısı , kocalarınıza ve ailelerine de bunlarla ölçülen şeref katsayısı diliyorum....
Unutmayın ki düğününde kilolarca altınlar takılan aşiret gelinlerine bırakın o kadar değer vermeyi onları adam yerine bile koymuyorlar, erkek doğurmadığı taktirde kuma dayatmasıyla yada psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalıyorlar....
Şimdi o kilolarca altın takan adama ve aileye şeefli geline de değerli mi demek gerekiyor....[/QUOTE]

kaydirigubbakcemile5alkisalkisalkisalkisalkisalkis

haklısın mervecik bizim memleketin bu adetleri hiç hoş değil dünürler arasında bunların konuşulması bile çok çirkin çok acınılası bir durum son derece saygısızca artık kızlarda çalışıyo ilerki dönemde alır kendine istediği şeyleri valla bana kalsa kızla oğlan gidip evlenip biz evlendik demeli en iyisi bu heralde ben evlenirken hiç böyle bir görgüsüzlük yaşanmadı şükürler olsun ne o ya satıyonmu sen bu kızı bence kendileri şerefsiz uzak durcan böylelerinden

çok sukur bızdede böle değil arkadasın da dedıgı gıbı bı evlılık asamasında malın mulkun altının lafı edılıyorsa sevgıden asktan bahsedılemez o evlılıge tıcaret denılebılınır.herkesın hakkında hayırlısı olsun allah dagına göre kar verır derler herkes gönlune göre es bulsun ne dıyım

Back