• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Takı Meselesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi CoskuylaYasamak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Hayatımda gördüğüm en saçma adetlerden biri...
ya bırakın ne takabiliyorsa onu taksın önemli olan huzurdur...ben de nişanlıyım düğünüme cok az kaldı..alyans dışında tek taş falan da alınmadı bana...
ayrıca nişanda tek bi bilezik taktılar kaç gram haberim bile yok dolapta öyle duruyor..nereden biliyorsunuz gramını aklım almıyor..
bu tarz seylerde ağzımı bile açmadım açmayacagım da düğünüme cok cok az kaldı ne takarlarsa takarlar hiç konuşmadım sordular ama fark etmez dedim...bana ayıp geliyor bunlarık onuşmak istemek..
şahsen erkeğin yerinde olsam da iyi şeyler düşünmem nişanlım hakkında..

ya aslında bende çok bişey isteyen biri deilim ama sööle bi durum var hakkı derken ne bileyim aslında sacma bişey dediğim ama su var ben birde cok sıkılan biriyim bu tür meselelerde ama etrafımda o kadar cok yok suna su takılmıs buna bu takılmış vs lafları varki resmen bi kıyaslama var bende haliyle ertkisine kapılıorum ama bi günden bi güne sözlüme bişey demiş biri deilim onlar ne takarlarsa onu kabul ederim tabşki ama banada sorma hakları olmalı die düşünüorum sorarlarsada sölerim sööle biey istiom die sonuxcta kullancak olan benm yani deilmi kızlar amaan ne bileyim bi anlık buhran sonucunda actım bu konuyu zaten ama içime dert oldu işte cevrem sağolsun bana cok faydası dokunurda aileminde hiç bişi dediği yok ama işte cevre yokmu cevre...:kızgın: :oklava::oklava:

Cnaım durumalır iiyse gözunu aç .
Içind ebişey kalamsın ne istiyosan söle.tatlı dılle söle yok anlamıyolrsa sert dille iste sende.ama içind e birakma sonradan keşke deme

sözlüm yurt dısında yaa okulu var ya ne bileyim ama şuda var ileride satmaya kaksan para etmezki bende gelecegimi düünmek zorundayım ama deilmi ben zaten tok gözxlü biriyim asla ac gözlülk etmem ama hakkım olanıda isterim yani buda hakkım olsa gerek ama ne bileyim yaa ne bizimkiler biey konsuyor ne onalr bişey diyor ööle arda kalıom off

geleceğini düşünüyorsan çaliş hayatım
elin adamının altınına mı muhtaçsın?
ilginç yani :kahve:

koskoca set alınmış,bilezik alınmış daha ne istiyorsun arkadaşım
bizim burda 2 tane bilezik takarlar nişanda
sen kendine dert mi arıyorsun?
bunları alan adam zaten tek taşı da alır..sebat et..

valla her seferinde bıkmadan usanmadan şaşırıyorum böyle yazıları okuyunca..

bunun adı üzerinde hediiyee..

yani size borçlarını ödemiyolar sadece hediye veriyolar..

o kadar içinizde kalacaksa eşiniz alır zaten evlendikten sonra..herşey manasıyla güzeldir..

bileziklerimin gramını bile bilmiyodum ben valla öyle bişey olduğunuda burdan öğrendim..

bence de saçma sapan şeyleri ortaya getirip eşinizle aranızda huzursuzluğa ve ailesiyle de gerginliğe neden olmayın. önemli olan sizin mululuğunuz gerisi hikaye. 20 bin tl lik altınım vardı en az yarısını eşimin ailesi yaptı. ne oldu düğünden sonra hepsini satıp eşimin bankada bulunan parasının üzerine eklettim. kayınvalidem kızım ayrı koy o kendi paran dedi. bizim ayrımız gayrımız yok anne benim olan eşimin eşimin olan benim dedim. beni alnımdan öptü. evlilik böyle birşey.daha evlenmeden bunların hesabını yaparsan hem eşinin hem de ailesinin gözünden düşersin canım. dikkat et.dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma.

ayy bazıları da zorla istedigini aldır tarzı mesajlar yazmış
yuh diyorum artık ya yuh....
hayatınızda hiç mi altın görmediniz siz???

Cnaım durumalır iiyse gözunu aç .
Içind ebişey kalamsın ne istiyosan söle.tatlı dılle söle yok anlamıyolrsa sert dille iste sende.ama içind e birakma sonradan keşke deme

allah aşkına yapmayın..garip garip dolduruyosunuz burda insanları sonra kendi aralarında huzursuz oluyolar..

varmı böyle saçma şey ya..

hayretler içindeyim..

ben erkek olsam ve böyle bişeyle karşılaşsam anında soğurum..

allah aşkına yapmayın..garip garip dolduruyosunuz burda insanları sonra kendi aralarında huzursuz oluyolar..

varmı böyle saçma şey ya..

hayretler içindeyim..

ben erkek olsam ve böyle bişeyle karşılaşsam anında soğurum..

millet erkek tarafını yürüyen $ olarak goruyo herhal :umursamaz:
biz mi çok salağız millet mi fesat anlamadım zemuszemus
bişi istemedik başımız kel miydi acep mafoldumben -tatlicadiarzu-

ya bu tek taş merakı ne oluyor hala anlamış değilim.ben 15 yıllık evliyim tektaşım yok.benimki evlilik sayılmıyormu şimdi.

millet erkek tarafını yürüyen $ olarak goruyo herhal :umursamaz:
biz mi çok salağız millet mi fesat anlamadım zemuszemus
bişi istemedik başımız kel miydi acep mafoldumben -tatlicadiarzu-

canım bişey istemediysen sen evlendikten sonra gör..

her fırsatta eşin hatırlatacak sana bunu ne tok gözlüydün diye ve her özel günde bunun mükafatını alacaksınzemuszemus:jeyyar:

Benin nisanima kaynanamlar set ve bilezik alicaz demislerdi.Ben gittim hediyelik bilezik sectim,birde ucuz bir set..iki tane hediyelik bilezik aldim.Hatta onu bile istemiyordum.Kayinvalidem al dedi.Birde ben cok sasirdim valla.Ne kadar gerizekali bir genc kizmisim ben demekki.Altinin ayarindan gramindan falan hic anlamazdim.Aldigim bileziklerde en ucuzu diye ve güzel gözüküyor diye almistim.

canım bişey istemediysen sen evlendikten sonra gör..

her fırsatta eşin hatırlatacak sana bunu ne tok gözlüydün diye ve her özel günde bunun mükafatını alacaksınzemuszemus:jeyyar:

bebem zaten ben "istemiyorum" dedikçe kayınbabam diyo ki sen böyle dedikçe benim daha çok alasım geliyo zemuszemus

bende katılıyorum kızlara alınan şeyin hesabı yapılmaz bencede
durduk yerde ilişkilerinizde derin yaralar açabilirsiniz bu gidişle
madem durumları iyi bi arkadaşın dediği gibi evlendikten sonra eşinede aldırırsın
çevreye bakarak dolduruşa gelmeyin lütfen bunlar çok tehlikeli şeyler

ya ne bilim herkesde aynı tepki verir mi acaba
birşey istemiyorum demek kullanılabilir de

valla kızlar ben de sizin gibi düşünüyordum hatta annem istediğinde takı kızmıştım yukarda da yazdım ne istendiğini ki ben hep en ucuzları aldım ama düğünü bile kendi altınlarımla yaptıktan sonra aklım başıma geldi iyi ki annem istemiş dedim

kayınvalidem de düğün nişan alışverişinde ben istemem dediğim bişi için evlenmeden aldır sonra alan olmaz dedi ben de annecim olur mu dedim hakkaten evlendikten sonra hiç bişi almadı sağolsun durumları da var bu arada

bazı yörelerde adettir arkadaşlar belirli şeyler takılır mesela trabzon da o hasırlar takılıyor diye biliyorum ben (yanlışım olabilir) o nedenle insanlar hakkım diyor yani gelenek diye hakkım diyor bir de tabi eskiden hakkaten güvenceymiş o altınlar çünkü kadınlar zaten çalışmazmış artık yavaştan kalkıyor ortadan

bir de benim genel kk da gördüğüm derdi olan her arkadaşın erkek tarafı her şeyde gelenek ve göreneğe düşkün oluyor mesela gelenektir diye çocuğun ismine karışmak gibi ama düğün yapılması eşya alınması ve altın konusunda niyeyse kimse gelenek görenek umursamıyor anlamıyorum ben de

gurbaa diyorum ya ben de senin gibi düşünüyordum ama şimdi okudukça yapana aferin diyesim var

ya kızlar valla cok büyüttünüz meseleyi şööle bişey var zaten konu beni aşıp gennellemeye gitti :) ben zaten aldırdım benm ona bişey dediğim yok ama sadece cevrem beni sürekli sıkıstırıp duruyor kendi akıllarınca ama ben bişey demiyorum bana sorduklarındada zaten geek yok diorum ben diom ya ben söleyebilecek biri deilim ve zaten sevgilime bunu hiç yansıtmam hayatta en cok korktugum seydir bu. aramıza maddiyetı sokmam ama şu var ben gelcegimi düşünüyorum derken o altınlarla gül gibi gecinecegim derdinde deilim onları alsam bile bi kenara koyup hatıra vb. nedenlerden saklayacagım kendi maasimiz bize yeter zaten evldnikten sonra bişey almaya kalksan ev araba vs. artık cok zor ve su avr elinde bi yerde birikiümişin olcak ki birilerie istemeye gerek duymadan onlarla halladebileceksin bunu düşünmek fesatlık mı yada kötü bişeymi bişey alaacagın zaman birinden kayınbabandan yada bi akrabadan borc istemedkmi daha ii yoksa zamanında sana takılanlarla bişeyler yapmakmı daha ii kızlar??? ben bu mantıkla hareket ediyorum asla bana takılanın derdinde deilim sdece ben eşimi kendimi olcak cocuklarımın gelceğini dğlünmek zorundayım bir bayan olarak ve bunu dile getirmem sizce suc mu zaten bu baslıga aslına cevremin baskasından dolayı sinirle acmıs bulundum. bu yüzden takmışken ii bişeyler taksınlarki ilerde işime yarasın die sölüyorum . konuyu ilk acarkende o niyetleydim kızlar emen yargılamayın yani insanları :(

aynen arkadasım hıc bır pırlanta 1 mılyardan baslamaz yanı .... en az 3 4 mılyar ... ılerıye yatırım yapacaksan duzgun bır sey alacaksın ama durumunda yoksa artık neye yetıyorsa onu alırsın.. hem alsa ne olur almasa dıyoruz ama benımde gelınım olunca bende ne ısterse alacagım yanı aynı bana yaptıkları gıbı bu kısıden kısıye degısır bız ne gorduysek aılede o olur.

Ne ayıp yaaa... ınsana verilen değer nişanda takılan altının gramında ayarında mıdır...
O zaman eşimin ailesi bana hiiiç değer vermedi... Nişan takılarının hepsini nişanlımla beraber aldık... Önce alyanslarımızı aldık... sonra eşim 2 bilezik aldı, sonrak ay ikramiyesinde de 2 bilezik, bende o ay ikramiyeyle bir bilezik aldım.... En son da seti aldık, tyani nişana 4 ay kala nişan takılarını almayabaşladık... 4 bilezik vardı, ileme mahçup olmasınlar diye 5. bileziği ben kendim aldım... Ailem bunu hala bilmez....12-13 gramlık bilezik hepsi....
Sonra o bilezikleri nişandan sonra düğünde de verdik ki çevre 5 nişanda 5 düğünde toplam 10 takıldı zannetsin diye, sırf eşimin ailesi mahçup olmasın diye.... Ablaları abileri birer bilezik taktılar 10ar gamlık, babasının takacağı bileziği nişanlım aldı eline verdi....
Nikahtan sonraki yemeğin parasını düğünde takılan paralarla ödedik...
Evimde 10 yılık kokmuş bir yün yorgandan başka bir toplu iğneleri dahi yok... Eşim içinde kıyafetlerinin ve ayakkabılarının olduğu 2 bavul 1 poşetle geldi eve....

Ama gerek eşim gerek ailesi bana prenses gibi davranırlar.... Babası kızım der baka bişey demez...
Ben düünde takılan altınla geleceğimi kurtarma planı yapmayacak kadar akıllıyım... çalışır geleceğim öyle kazanırım, öyle kurtarırırım...
Düğünde takılanların hepsini bozdum toplam 30.ooo gibi bişey tuttu yada geçmiş gün hatırlamıyorm, ama öyle bişeydi... Atık bankaya, kendi üstüme de değil, ortak da değil, ben çalışıyodum, eşim gitti yatırdı kendi adma... Hiç de gocunmam... O para BıZıM paramız.... Ama bizim geleceğimiz değil.... Bizim geleceğimizi o para değil, birbirimize olam sevgimiz, saygımız, inancımız, ve sadakatimiz kurtaracak....

ne güsel anlatmışsın cıkar meselesine dönüşünce iş sonra evlilikler neden cabuk bitiyo diye soruluyo oysa senin benim ayrımı var insanlar biz oldugunu öğrenemiyolar. öle güzel anlatmışsınki benim nişanlımında babası vefat etmiş 2yıl önce eşyalarımızı kendmiz aldık düğünden sonra ödeyeceğiz beyaz eşyaları bi sene önce almıştık nişanda takılan seti babası vefat etmeden önce almış herkes eski değiştir dedi nişanlımda begenmessen deeğiştirelim dedi ama babam dedikce gözleri doluo nasıl değiştirebilirimki hem ne fark eder set işte nişanda 3 bilezik alındı bizim cevremizdede laf oldu ama annem babam hepsini susturmayı bildi biz mutlulugumuzu bileziklerin üstüne değil kalbimiz üstüne kuruyoruz...

Back