• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Takı Meselesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi CoskuylaYasamak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
tek taşımı kendim almıştım seneler önce.. daha yeni modaydı.. ve özel yaptırmıştım.

nişan için neyi uygun görürseniz onu takın. dedik. eşime asla şu olsun bu olsun demedim. ağzımdan asla çıkmadı 2 olsun 3 olsun diye...
iki annem ve eşimle ben gittik kuyumcuya .. bir model beğendim. kaçtane olsun dediler eşim 1 tane yeter dimi dedi bende yeter dedim. neyse 5 tane olsun yine de dedi.. aldı 22 gramdı. birde set alındı 14 ayardı. ama setlerin çoğu 14 ayardır. 24 yada 22 çok zor bulunmaz heryerde.. satılmasın işte daha iyi değil mi.. biz sözü ve nişanı ayrı ayrı yaptığımız için o bana 5 taş aldı bizde ona tek taş gibi bir erkek söz yüzüğü aldık. profil resmimde var.
düğüne de 5 bilezik daha taktılar.ama diyorum ya asla demedim. sonuçta takılan bilezikler annemin evinde mi kalıyor. ne takarsa yine ona kendimize...şimdi bir ev alalım dese satalım bilezikleri der. bende olmaz demem.. yine kendine kendimize gider.. takı o kadar da önemli değil.

ya kızlar bişey soracgım benm nişan takılarım falan alındıda ama sunu soracagım ben sunu isterim falan diyebilen biri delim bana nişan için 14 ayar bi set 2 tanede 18 gr lık bilezik aldılar ama ben set istememiştim ben 25 gr lık bilezik istiodum nişan için bşey diyemedim sizce ne yapsama rtık değişmez ama düğünde set falan istemiorum ve 25 grlık bilezik istiorum saat istiorum daha pırlanta yüzügüm bile alınmadı sözlümle konusuorum oda biey demio ayanımda deil zaten baska yerde su anda ben ona diorum ama ona demesem kimse diyeceğim demi ama yaa offf ailesinin madidi durumu da iyi yani cok baskı altında gibi hissediom kendimi bu tür alışverişlerde yani baskkası olsa buda buda der aslında bi kere yapılıo böle seyler ama ne yapayım sizce yaa bend emesem bunalrın doğru düzgün bişey alacagı yok baan yaa ya yüzümü öne egip aldıracm istediğimi yada .... ne etsem akıl verin nişan takısı olarak imi sizce ya benm ailem 14 a yarı satmaya kalksan para etmez dediler bilezklerinde gramı düşük dediler onalrda haklı aslında ilerde para edecek seyler almak dfaha mantıklı of off senağlama

canım set nedn istemıyorsun ki valla ben olsam en önce set isterdim ama 14 ayar biraz düşükmüş yni ne biliym bıraz daha yüksek ayarlı bişey olsaydı güzel olurdu...sete itiraz etmemelisin bence çünkü nişanda da düğünde de gelinin boynu boş olmaz...bir kere salonda damat takıyor setii sen taktırmıycak mısın ki :S:S valla bnim annm 5 nişanda 5 bilezik de düğünde istiycekmiş ayrıca bende set istiyorum mutlaka olması gerek bence.(bileklerim acayip ince oldğn için böyle 10 tane istiyoruz normalde 5 bileziğe denk gelıyor. ):teytey:

Bence nişanlınla konuş bu durumu, sevmediğin bişeyi takmak zorunda değilsin, karşı tarafın anlayışlı olmasını beklersen çook beklersin derim, çünkü bilindiği üzere herkes kendisini düşünüyor böyle durumda... ama arkadaşın dediği gibi tek taş meselesini takma derim bende söz oldum tek taş yapmadan alyans yaptık, yani tek taşı istediğin zaman yapabilirsin evlendikten sonrada olur sen istedğin bileziklerden yaptırmaya bak derim :)) ve alınan altının ileride zarar etmemen açısından 14 değil 22 olmasına dikkat et bence...

Kendimden örnek verecek olursam, bana kayınpederim altınla ilgili özentim olup olmadığı sorduğumda hiç çekinmeden trabzon seti istiyorum ama tabi durumunuz yeterse dedim, gerekirse bilezik yapmazsınız ama özendiğim bişeyi takmak istiorum dedim, o da tamam yapabilirim dedi, yani böyle zamanlarda sessiz kalmak bence ii değil, hani derler ya ağlamayan bebeğe emzik vermezler die :)) netice herkes en az maliyetle düğünleri atlatmak istiyor... Bence bilezikleri özendiğin gibi yaptır derim....

geleneklerimizde takı merasimler var bunu boş, saçma, sevginiz yeter sözcüğü kaç bin yılda oluşan geleneği
bozamazsınız ailede geleneklerine önemsiyor ise tabiki isteyecek burası türkiye

ve biz bu ülkede yaşıyoruz

sende oğlan madem biraz hanzo annen gitsin oğlanın annesi ile görüşsün
erkek kısmı takıdan anlamaz o nu futbol sorun anlar

sengözlerimebaksanab

ya bana sormadı bile kimse ne istersin nişan için diye. kendileri alıp takacaklarmış. göreceğiz cumartesi günü. çok da sorun etmiyorum açıkçası. bence sen de bu kadar takma. böyle bir konudan huzursuzluk çıkmasın. önemli olan sevdiğin adamla bir ömür mutlu olmak değil mi?

ailesinin maddi durumu iyi diyorsun, eğer böyle parasal konularda problem çıkarsa hakkında farklı düşünebilirler. Tanımıyorum tabii düşünmeyebilirler de ama bir ihtimal.

yaaaa bu takı konusu hep sorun olmuşturrr...
meselaa ben önemsemem ama etrafınnn çenesi durmaski aaa sana bunumu layik gördüler faalan derler eminim..
bideeee hani erkek tarafının maddi gücü yerindeyken böleee uyduruk şeyler alıyorlarsa bozulurummm haa söylemem yüzlerine ama içim burkulurrr...
amannnnn altın falan boş aslındaaa iki gün üzülürüm sonra unuturum önemli olan eşilerimizin iyi olmasıııı bi ömür geçircez azmııı:)

Yazık gerçekten yazık.... evleniyormusunuz yoksa iş ortaklğ mı kuruyorsunuz belli değil...
Tabii bu yetiştirilme tarzı ve kültürle alakalı bişey...
Nişanda bana bir set (14 ayar) ve 4 (22ayar 10 ar gramlık)bilezik alabildi eşim çünkü maddi durumu ona yetiyordu.. Bende 4 çok garip bir rakam diye 1 tane de ben alım 5e tamamladık... Seti de hem güzel gülük kullanabileceğim tarzda hem de ygun fiyatlı bişey seçtik beraber.. Evet hoşuma giden 2,5 milyrlık bir set de vardı ama ben 1,2 milyarlık olanı aldım.... Haa onu beğenmedim mi tabii ki çok beğendim...
Şimdi ben eşime 2,5 milarlık seti ve 25gramlık bilezik aldırmadım diye salak mı oluyorum hatta bir bileziği e kendim eklediğim için süzme salak oluyorum heralde, yoksa eşim bana bunları alamadı diye şerefsiz mi oluyor (takılan takı erkek tarafının şerefidir diyenlere bu lafım).
Bu kadar dar düşünmeyin....
Sahip olduklarınıza şükredin... daha fazla altın istemek yerine daha fazla mutluluk isteyin....

Kızlar neden nıŞanda takı takılmasını ıster bılıyomusunuz sıze gercek hıkayeyı anlatayım
kızlar erkeklerden deĞerlıdır evlenırken cÜnkÜ anne ocaĞından ayrılırlar koca ocaĞında kocanın aılesıne akrabasına hızmet ederler kız babası hazmedemezkı bunu el bebek gÜl bebek yetıŞtırmıŞ kızı Şımdı baŞka ocaklarda hızmet eder bıde ÜstÜne kaynana cekemez o kızı cÜnkÜ onun aslanlar gıbı bır oĞlu vardır o bÜyÜtmÜŞtÜr bı kız gelıp alamaz oĞlunu yanı evlenınce uĞrasacaĞı cok sey vardır o kızın kocasını yatakta mutlu etmelıdır o kocasına yemek hazırlamalıdır o kocasının camasırlarını yıkamalıdır o cocuk yapmalıdır o bı de karıyer tabı erkek tek para kazansa yeter aslında kız bunların farkındadır o gelınlıĞı gıyeceĞını bılsede derkı barı bana ılk zaman deĞer versınler hedıye versınler altın taksınlar en gÜzel gelınlıĞı alsınlar der cÜnkÜ onların evlatlarına sakladım kendımı hayatımı ama yasayacaĞım cok dert var der.. ıŞte altın deĞerı burdan gelır

ben de evlıyım baba ocaĞından bı Çıkın kımse sıze babanız ve annenız kadar deĞer veremez bunu bıldıĞınız ıÇın bıraz olsun altın yada hedıye gÖrmek ıstemenızın tek nedenı sadece deĞer verıyolar dıye onlarda dıye kendımızı kandırmaktır ve yalan da olsa onunla mutlu olmaktır annenı babanı bıraz olsun bızım kızda evlendı cok rahat mutlu demelerını beklemektır kı onlardakı huzuru da gÖrebılmek ıÇınnnn...

Kızlar neden nİŞanda takı takılmasını İster bİlİyomusunuz sİze gercek hİkayeyİ anlatayım
kızlar erkeklerden deĞerlİdİr evlenİrken cÜnkÜ anne ocaĞından ayrılırlar koca ocaĞında kocanın aİlesİne akrabasına hİzmet ederler kız babası hazmedemezkİ bunu el bebek gÜl bebek yetİŞtİrmİŞ kızı Şİmdİ baŞka ocaklarda hİzmet eder bİde ÜstÜne kaynana cekemez o kızı cÜnkÜ onun aslanlar gİbİ bİr oĞlu vardır o bÜyÜtmÜŞtÜr bİ kız gelİp alamaz oĞlunu yanİ evlenİnce uĞrasacaĞı cok sey vardır o kızın kocasını yatakta mutlu etmelİdİr o kocasına yemek hazırlamalıdır o kocasının camasırlarını yıkamalıdır o cocuk yapmalıdır o bİ de karİyer tabİ erkek tek para kazansa yeter aslında kız bunların farkındadır o gelİnlİĞİ gİyeceĞİnİ bİlsede derkİ barİ bana İlk zaman deĞer versİnler hedİye versİnler altın taksınlar en gÜzel gelİnlİĞİ alsınlar der cÜnkÜ onların evlatlarına sakladım kendİmİ hayatımı ama yasayacaĞım cok dert var der.. İŞte altın deĞerİ burdan gelİr

ben de evlİyİm baba ocaĞından bİ Çıkın kİmse sİze babanız ve annenİz kadar deĞer veremez bunu bİldİĞİnİz İÇİn bİraz olsun altın yada hedİye gÖrmek İstemenİzİn tek nedenİ sadece deĞer verİyolar dİye onlarda dİye kendİmİzİ kandırmaktır ve yalan da olsa onunla mutlu olmaktır annenİ babanı bİraz olsun bİzİm kızda evlendİ cok rahat mutlu demelerİnİ beklemektİr kİ onlardakİ huzuru da gÖrebİlmek İÇİnnnn...

ooo ne çilekeşmişiz de haberimiz yokmuş :) madem bu kadar çile çekecek kız, evlenmesin. otursun annesinin babasının dizinin dibinde. öyle olmuyor ama hem ağlıyor hem gidiyor.

altın meselesinin asıl geldiği nokta bundan daha derin bence. vaktiyle başlık parası vardı. babalar kızları başlık parası isterdi. üzerine de altın vs isterdi. bunu kızını biraz olsa garantiye almak için yapardı, belki daha rahat çeyiz düzsün diye. ya da bugüne kadar baktım benim emeklerimin karşılığı der kendi alırdı para kısmını. gelişmiş yerlerde kalmadı artık başlık parası. kala kala altın kısmı kaldı. o da kadınların işine geliyor açıkçası. kim istemez ki altın gelsin. kadınların %90'ı meraklıdır zaten mücevherata.

bir tatlı söz, sıcak içten bir gülüşü tercih ederim bana verilen değeri ölçmek için. Cadaloz bir kaynana bana 5i bir yerde taksa ne olur ki. çok mu değer veriyor olur bana?:olmaz:

sonuçta takılar kendi çocuklarına gelicek bence sözlünüze söyleyin o da çaktırmadan ailesine söylesin istedikleriniz olsun maddi durumları da iyi madem

benim 10 gün sonra nişanım var ve babam özellikle şunu takın bunu takın muhabbetinden hiç hoşlanmıyor onlara kalmış isterlerse takarlar istemezlerse takmazlar diyor. evlendikten sonra laf oluyor bunlar
bence önemli olan anlaşmak takının hiç önemi yok

Yazık gerçekten yazık.... evleniyormusunuz yoksa iş ortaklğ mı kuruyorsunuz belli değil...
Tabii bu yetiştirilme tarzı ve kültürle alakalı bişey...
Nişanda bana bir set (14 ayar) ve 4 (22ayar 10 ar gramlık)bilezik alabildi eşim çünkü maddi durumu ona yetiyordu.. Bende 4 çok garip bir rakam diye 1 tane de ben alım 5e tamamladık... Seti de hem güzel gülük kullanabileceğim tarzda hem de ygun fiyatlı bişey seçtik beraber.. Evet hoşuma giden 2,5 milyrlık bir set de vardı ama ben 1,2 milyarlık olanı aldım.... Haa onu beğenmedim mi tabii ki çok beğendim...
Şimdi ben eşime 2,5 milarlık seti ve 25gramlık bilezik aldırmadım diye salak mı oluyorum hatta bir bileziği e kendim eklediğim için süzme salak oluyorum heralde, yoksa eşim bana bunları alamadı diye şerefsiz mi oluyor (takılan takı erkek tarafının şerefidir diyenlere bu lafım).
Bu kadar dar düşünmeyin....
Sahip olduklarınıza şükredin... daha fazla altın istemek yerine daha fazla mutluluk isteyin....

katılıyorum arkadaşım alkisalkisalkis

Valla ben de hayatta onu isterim bunu isterim diyemem. Açıkçası durumları pek iyi değilse takı istemeyi de çok saçma buluyorum. Düğün yapıcaz diye ailelerin borç batağında yüzmesine gerek yok, zaten dönüp dolaşıp üzülen sen olacaksın. Durumu iyise de takmak isteyen takar zaten. Herkes nerde ne takılacağını biliyor, bilmezlikten geliyorlarsa o işlerine gelmediği içindir ve öyle insanlar da zaten yarın öbür gün yüzüne vurur. Takıdan çok eşyaların alınması sırasındaki paylaşım çok daha önemli

benim içinde aynısı geçerli

bu işler yöreye göre değişir kimileri otururlar konuşurlar takı meselesini kimileride hiç konuşma gereği duymazlar , bencede bu konuların konuşulması gereksiz zaten erkek tarafının ne yapması gerektiğini bilmesi gerekir söyletmemesi gerekir yöreye göre ne adetse okadar yapılır zaten durumu kötüyse kız tarafınında anlayışlı olması lazım sen onu bilerek gidiyosun sonuçta onlarıda sıkıntıya sokmamak gerekir ama kimi ailelerde durumları olduğu halde yapmazlar yada yapmak istemezler bu ya görgüyle alakalı yada geline verilen değerle bizim burdada adet sözde genişlerinden söz bilenziği takılır aşkım bana evlilik teklifi ederken tek taşımıda almıştı nişanda yada düğünde okadarından anlamıyorum ne zaman takılıyo ama 5 10 arası bilenzik takılıyo duruma göre genelde 5 bide sette trabzon seti gibi duruma göre normal setlerdende olabiliyo bide ayrıyetten biraz kaynananın gözüne girmişseniz kaydirigubbakcemile3zincir tarzı bişi takıyolar armalıda diyolar öyle işte çok zor iş valla Allah düğün yapanlara ev kuranlara yardım etsin
Ama durumlar belliyse birazda anlayışlı olmak lazım

Son düzenleme:
Bu takı olayları dünyalık işler arkadaşlar.Pırlanta ,altın vs diyoruz ama önemli olan gönüllerin bir olması.Dert etme arkadaşım.Senin değerin altınlarla pırlantalarla kıyaslanamaz zaten.
Satılan tektaşlara gelince pırlanta denilen taş(yaygın olarak satılanı), aslında laboratuvar ortamında oluşturuluyor arkadaşlar.Karbon elementinin sıkıştırılması işlemi.Bildiğiniz kömür var ya.ışte o kömürü alın.Toprağın çoook derinine gömün,üzerinde çok yoğun basınç uygulanan element 300 yıl sonra elmasa dönüşür.
Doğada zor bulunduğu için değerli.Önceleri Ametist de değerliymiş pırlanta kadar.Yatakları çoğalınca değeri düştü.

okudum birazda bana normal bi saat alındı orta halli altın bi tektaş 4 tanede bilezik haa sorarsanız gramları ne kadardı diye hiçbifikrim yok zaten eşim borçluydu bozdurduk hatta amcamlar 5 tane takmıştı onlar bile gitti sadece annemlerin taktığını hatıra olsun diye bıraktım gram hesabı pırlanta hesabı yaparsanız işiniz çok zor arkadaşım durumu varsa zaten yapar yoksa zorlarsan gene sen ödeyeceksin sana zor benim amcamlar yaptı gelinine 30 tane 25grlık bilezik hint seti yaptılar en az 20 milyarlık diyer yüzük falan küçük setler saymıyorum bile haa onlar mtluda ben mutsuzmuyum hayır eşimi seviyorum kıymetimi bilsin kızım sağlıklı olsun bana yeter dünya malı maddi durumum olur alırım olmaz satarım gelir geçer bunlar takmayın fazla

Valla arkadaşlar nişanım ocak ayına ertelendi ama sözlüm hiç memnun değil bu durumdan erkene almaya karar verdi ve ilkkez ciddi ciddi takı konusunda konuştu benimle.kendimi tok gözlü sanırdım.bana 1 bilezik bi kolye küpeden bahsetti olur mu dediğinde kalakaldım ve 1 bilezikle çocuk mu kandırıyosun vs. vs. çok şey söyledim.sözlüm geçen sene nişanlanan arkadaşıma ne yapıldığını sordu 7 bilezik,kolye ve küpesi takıldı dedim ve zaten işleri ters gidiyo bi de annesinin hastane durumu geldi üstüne çocuk evlilikten korktu ya:( kendimden hiç beklemediğim tepkiydi şimdiye kadar ona takı konusunda bişey dememiştim.akrabalarım sorduğunda takının önemi yok derdim ama gündüz neden kıymete bindi benim için anlamış değilim.akşam oldu ve düşünüp düşünüp kendimden utanıyorum.yok haliyle çocuk o kadar çabalıyor ben kalkmışım neler saçmalıyorum.okudum bu yazıları da valla pişmanlığım bikaç kat daha arttı.kendime çok kızıyorum işte böyle değerimizi düşürüyomuşuz artık bana ne yaparsam yapayım eminimki aklının bi köşesinde bugünkü konuşmam kalacak.ay fena oldum şimdi ya:(bi de arkadaşımla konuştum azönce meğer 3 bilezik takmışlar 4ü hediye gelmiş şimdi hepten pişman oldum ya ay dilim kopsaydı da demeseydim:(

Bence bu konuyu uzatma, sonuçta onlar düşünemiyorsa senin istemen doğru olmaz...İlerde sorun olacağına hiç takmasınlar daha iyi...

'başkası olsa buda buda der' derken sanki güzel bir marifetten bahseder gibi yazmışsın canım bence takı meselesine hiç takılma seni düşünen zaten elinden geleni yapmaya çalışır sırf ben söyledim diye yapılacak şey kusura bakma ama kalsınn
gerçi bu adetler yöreye göre değişiyor ama bizde takının lafı bile açılmaz o eskide kalmış bana garip geliyor bu işler ve ne koparsam kardır mantığı
o senin sevdiğin ve inşallah kocan olacak insan ,ailesi de onu dünyaya getiren insanlar birbirinizi bu konuda kırmanıza hiç gerek yok bunlar sonra unutulmaz canım dedeme annemi isterlerken sormuşlar ne istersiniz diye zamanında dedem de 'bir yüzük bir de mutluluk' demiş ve babannem hala bunu söyler. az şey istemek az kıymet verildiğin anlamına gelmez he şu anlamda biraz dediğin doğru olabilir maddi durumları çok çok iyiyse neden en iyisi bana yapılmasın diye düşünebilirsin ama kendinide kimseyi de üzme bunları düşünme derim.
ay çok yazdım galiba çok bilmiş gibi :1closedeyes:
ömür boyu mutluluklar dilerim a.s. :nazar:

Bence de takı meselesi hiç sorun edilmemeli...Benim de 2 hafta sonra sözüm var bana iki tane bilecik takacakalrını söylediler ama 20şer gramlık çünkü aşkımın abisinin karısına öyle takmışlar... altının ayarı gramı benim için hiç önemli değil hiç ilgilenmezdim böyle şeylerle... ben iki bilezik değerinde tek kalın bilezik istedim kullanabilmek için...35 gramlık ve bileğime göre yapılcaktı 40 gmlığına da yapabilirler dedim ve o anda böyle bişeyi söylediğim için çok pişman oldum utandım asla böyle bi hata yapmam... önmli olan hhuzur ve mutluluk gerisi boşş...

Back