• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Takı Meselesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi CoskuylaYasamak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
ben yenı sozlendım yanı bı kac hafta oldu ve bı ay ıcındede nısanım olacak
bende senın gıbı bana sunu alın bunu alın dıyemem
hee denırmı denır. ama bu sefer iş zıtlıga gıder.
sımdı zaten iş işten gecmıs set takımı alınmıs ama madem dugunde ıstemıyorsun sende laf arasında set kullanmayı sevmıyorum hoslanmıyorum onun yerıne bılezk alsak daha ıyı olmazmı dıyeblırsın konuya farklı bı acıdan yaklasırsın onun yerıne bılezk alınsa daha ıyı olur falan denebılır.
gercı kelın ılacı olsa basına surermıs :( dedıgım gıbı bende bana sunu bunu alın dıyemıyorum bakalım bana neler alınacak. he hersey altn deıldır maddıyat bu kadar onemlı olmamalı ama madem durumları var madem gelın alıyorlar ınsan bı kere nısanlanıyo hersey ıyısı olsun ıstıyo ıste:(

şimdiden gr hesabı mı yapıyosun inanamıyorum yani
sonucta bu sana yapılan bi hediye ailesi bunları uygun görmüş demekki

ben nişanlanı 1 seneden fazla oldu kayınvaldem bana sordu ne istiyorsun diye bende hiç birşey istemiyorum dedim
oda bana kızım zaten biz sana hediyemizi alicaz beyaz altın mı alalım sarı altın mı ona karar veremedik dedi
o sorusuna bile dogru düzgün cvp vermedim geçiştirdim öyle
sagolsunlar herşeyin en güzelini yapmışlar
ve okdr zaman gecmesine ragmen daha bi kere ne takılan bileziklerin ayarına baktım nede tek taşımın nekdr oldugunu gittim sordum
öyle kutuda duruyorlar

bu kadar maddiyatçı olma bence satarken para etmezse etmesin yani sonucta dedigim gibi hediye

ınsanlar birbirleriyle sevdikleri için evlenmelidirler. En azından artık öyle olmalı diye düşünüyorum. Bu tip muhabbetler ilişkinizi yıpratmaktan başka bir şeye yaramaz. Tok gözlüyüm diyipte bu işlerin hesabını yapmakta hoş değil. Ama arada kalındığı konusunada hak veriyorum. Her anne kızının evlenirken ele güne karşı kolları dolu bir şekilde evlenmesini ister. Ne kadar saçmada olsa bu onların içinde var ve aslaaaa değiştiremiyorsun. Ve kızlarını işleye işleye bu fikri benimsetiyorlar :(

Bence önce düşünmemiz gereken bizimde bir insan olduğumuz, Tıpkı evleneceğin adam gibi. Tek farkın cinsiyetin olduğu için kendine maddi değerler yükleme. Yüklettirme. ınan böyle yaparsan seni sen olduğun için severler ve değerin daha da artar.

Eğer geleceğini garanti altına almakda istiyorsan ve işin varsa hiççç kimseye boyun eğme. Ama yoksa kısa yoldan koca değil iş bulmaya bak :)

şimdiden gr hesabı mı yapıyosun inanamıyorum yani
sonucta bu sana yapılan bi hediye ailesi bunları uygun görmüş demekki

ben nişanlanı 1 seneden fazla oldu kayınvaldem bana sordu ne istiyorsun diye bende hiç birşey istemiyorum dedim
oda bana kızım zaten biz sana hediyemizi alicaz beyaz altın mı alalım sarı altın mı ona karar veremedik dedi
o sorusuna bile dogru düzgün cvp vermedim geçiştirdim öyle
sagolsunlar herşeyin en güzelini yapmışlar
ve okdr zaman gecmesine ragmen daha bi kere ne takılan bileziklerin ayarına baktım nede tek taşımın nekdr oldugunu gittim sordum
öyle kutuda duruyorlar

bu kadar maddiyatçı olma bence satarken para etmezse etmesin yani sonucta dedigim gibi hediye

aynen didolim aynen....
bileziklerimi bi tek nişanda taktım
nişan gecesi çıkardım anneme verdim
yerini bile bilmem
merak edip 2. defa bakmadım doğrusu mirmirmirmir

benımde sozum nısanım aıle arasında bı arada oldu
kayınvalıdem sozden once yok set takarım bılezık yaparım felan dıyodu
bende o kadarına gerek yok zahmete gırmeyın felan demıstım
sonra sozumde bı tek kelepce tarzı bılezık bı de tek tas kı oda gercegı degıldı
benım akrabalarımın hepsı altın felan taktı nısanlımın akrabalarındn takan kımse olmadı
bu durumlar ıcın ne nısanlıma ne aılesıne hıc bı sey demedım dememde zaten ama
sonra nısan ıcın begendıgm bı elbıse vardı 250tl dı
askımn durumları sıkısıktı bılıyodum bu bıraz pahalı felan dedı bende kredı kartımdan cekelım taksıtle oderız dedım kı dusunun elbısenın 5 ay taksıdını odedım sonra kuafor paramı bıle kendım verdım sonra verırsınız askım bunu kayınpederım bılıyodu bı taksıdını bıle gondermedıler suan durumları duzeldı ama bu paraların lafı hıc gecmıyo
tabı bunlardan aılemın haberı yok soylemedım
takılar degılde bunları dusundukce sınırlerım bozulmuyo degıl:çok üzgünüm:
nısan boyle olduysa dugunu dusenemıyorum bıle:umursamaz:
nısanlım sımdı askerde ben gelınce calısıp hepsını odıycem sana askım dıyo bende gerek yok o parayla evımıze bısey alırsın daha ıy olur dıyorum
ınsan sevınce katlanıyomus demekkı
sen halıne sukret yanı canım

aynen didolim aynen....
bileziklerimi bi tek nişanda taktım
nişan gecesi çıkardım anneme verdim
yerini bile bilmem
merak edip 2. defa bakmadım doğrusu mirmirmirmir

valla bende aynı öyle
takıldı ama aksam eğlenceye giderken
anneme verdim sonra bakmadım bile
anca düğünümde takarım o kadar:lepi:

hayırlı olsun

Son düzenleme:
ya anlamıyorum altın neyin güvencesi.benim hayatımda güvencem diplomam.Allaha şükür ikimizinde sabit aylık geliri var.bu yeter bize.keşke erkek tarafının altınlarına güvenmek yerine aileniz okutup size en önemli altın bileziği mesleğinizi verseydi.(lafım okumayıp evlenme amacında olan kişilere)

Ben hiçbir şey istemedim..
İstemem de onların yaptığı bana yeter...
Pırlanta bilezik felan bunlar hoş şeyler değil...
Bana benimki altın taksa borçla takacaklar ne anladım ben ondan 3 gün sonra kolumdan çıkacasa ...

arkdaşlar konu çook uzadı gitti herkes bişeyler söyleyip duruyor işin aslını bilmeden etmeden ben bu baslıgı bi anlık sinirle actım dahası sinirim nişanlım tarafına deil benim kendi akrabalarıma kızıp acmamdan kaynaklandı bu kadar büyütecek bişey yok zannımca çünkü herşey halloldu bizim herşey çok iyi gidiyor allaha çok şükür ben bunu dert etmiyorumki artık herşey karsılıklı zaten hayatta iyilikte kötülükte bi yere kadar tabi, o yüzden bazı arkadaslardan ricam tamamını okumadan yorum yapmasınlar ve lütfen dar acıdan bakmayın okudugunuz seylere kimse bu ortam kimin ne olduğunu bilemez burdan okuyup atıp tutmak cok kolay bir iş ama gercek hayat çok farklı yani burada yazılanların hepsi doğru olmayabilir demek istiyorum bu yüzdcen kendinizi fazla kaptırmayın yorum yaparken bence haa şuda vardır bilemem tabi herkesin içinde kalmış bişey olabilir, bu başlık herkes kendinden azda olsa bişey bulup konuyu acan olan bana yorumlarını anlatırken aslında kendi iç dünyalarında neler yaşayıp ettiğiniz aklınıza gelipp o anki psikolojinizi benden cıkarıyor da olabilirsiniz ben buna asla bşiey demem herkesin yorumu kendinedir sonucta değilmi bayanlar ben dedeiklerinizden asla gocunmadım çünkü yaram yok ve bana yakıstırılan o sıfatların hiç birini üstüme alınmıyorum çünkü ne siz beni tanıyorsunuz ne de ben sizi hanımlar o yüzden bu bu kadar büyütülecek bi mesele değil bana göre bi anlık kızıgınlıkla acılmıs bi başlık bu akdar tutulacagını bilsem daha da abartırdım yaa konuyu acarken :roflol: neyse hanımlar kendinizi bu kadar kaptırmayın galeyana gelmeyin hihoyyyt herkes kendi kaderini ve tercihlerini yaşar sen bişey demişiin ben bişey demişim kimseyi alakadar etmez yine de yazdıklarınız için saygı duyarım kendinize iyi bakın hanımlar çünkü ben artık bu başlıkla ilgilenmiyorum hu son mesajımdır siz kendi içinizde kendi sorunlarınızı bu konuda içinizde kalmısları değerlendirip anlatabilirsiniz kendinize iyi bakın öpüldünüz çoook başka başlıkta görüşmek üzere opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan :enbuyukkk:

Valla ben de hayatta onu isterim bunu isterim diyemem. Açıkçası durumları pek iyi değilse takı istemeyi de çok saçma buluyorum. Düğün yapıcaz diye ailelerin borç batağında yüzmesine gerek yok, zaten dönüp dolaşıp üzülen sen olacaksın. Durumu iyise de takmak isteyen takar zaten. Herkes nerde ne takılacağını biliyor, bilmezlikten geliyorlarsa o işlerine gelmediği içindir ve öyle insanlar da zaten yarın öbür gün yüzüne vurur. Takıdan çok eşyaların alınması sırasındaki paylaşım çok daha önemli

ayıp yaa ..

gramı bıle ınsanın aklına gelmez ınsanın

huzurunu bozmaa bence boş şeyler huzurun olsun yetmelı sana

arkdaşlar konu çook uzadı gitti herkes bişeyler söyleyip duruyor işin aslını bilmeden etmeden ben bu baslıgı bi anlık sinirle actım dahası sinirim nişanlım tarafına deil benim kendi akrabalarıma kızıp acmamdan kaynaklandı bu kadar büyütecek bişey yok zannımca çünkü herşey halloldu bizim herşey çok iyi gidiyor allaha çok şükür ben bunu dert etmiyorumki artık herşey karsılıklı zaten hayatta iyilikte kötülükte bi yere kadar tabi, o yüzden bazı arkadaslardan ricam tamamını okumadan yorum yapmasınlar ve lütfen dar acıdan bakmayın okudugunuz seylere kimse bu ortam kimin ne olduğunu bilemez burdan okuyup atıp tutmak cok kolay bir iş ama gercek hayat çok farklı yani burada yazılanların hepsi doğru olmayabilir demek istiyorum bu yüzdcen kendinizi fazla kaptırmayın yorum yaparken bence haa şuda vardır bilemem tabi herkesin içinde kalmış bişey olabilir, bu başlık herkes kendinden azda olsa bişey bulup konuyu acan olan bana yorumlarını anlatırken aslında kendi iç dünyalarında neler yaşayıp ettiğiniz aklınıza gelipp o anki psikolojinizi benden cıkarıyor da olabilirsiniz ben buna asla bşiey demem herkesin yorumu kendinedir sonucta değilmi bayanlar ben dedeiklerinizden asla gocunmadım çünkü yaram yok ve bana yakıstırılan o sıfatların hiç birini üstüme alınmıyorum çünkü ne siz beni tanıyorsunuz ne de ben sizi hanımlar o yüzden bu bu kadar büyütülecek bi mesele değil bana göre bi anlık kızıgınlıkla acılmıs bi başlık bu akdar tutulacagını bilsem daha da abartırdım yaa konuyu acarken :roflol: neyse hanımlar kendinizi bu kadar kaptırmayın galeyana gelmeyin hihoyyyt herkes kendi kaderini ve tercihlerini yaşar sen bişey demişiin ben bişey demişim kimseyi alakadar etmez yine de yazdıklarınız için saygı duyarım kendinize iyi bakın hanımlar çünkü ben artık bu başlıkla ilgilenmiyorum hu son mesajımdır siz kendi içinizde kendi sorunlarınızı bu konuda içinizde kalmısları değerlendirip anlatabilirsiniz kendinize iyi bakın öpüldünüz çoook başka başlıkta görüşmek üzere opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan :enbuyukkk:

Bravo son noktayı koymuşsun...
Daha da bu konuya yorum yapmayın kızlar nasılsa konu sahibinin umrunda değil ne söylediğimiz...
Kimin ne söylediği kimsey alakadar etmiyorsa niye bir derdim vaaar diye konu açtın güzelim....

valla biz bişe istemioz kendileri ne isterse, acıckası set filan da istemiom yazık günah dedim arkadasa hani ona sorarlarsa en azından istemedigimi bilsin diye ama adettenmiş alırlarmış

sadece nişam olayı sıkıyor beni :))) halen karar veremedikte de nasıl yapacagımıza gerci daha 2 ay var allah yardımcımız olsun

bencede sen sesini çıkartma ileride öyle çok kötü laf çıkar sonra inan pişman olursun biliyomusun sessiz kalınca böyle sen dile getirmeyince bazı şeyleri karşı tarafın hoşuna gidsiyor kendisi fazla fazla yapmak istiyor ve değerli olan sen oluyosun kayınvaliden olsun eşin olsun evlendiğinde senin kıymetini dahada bvilirler..
istedikçe alçalmış gibi oluyor açgözlülük gibi geliyor.. bende nşanlıyım 10 ay oldu ve nişan zamanı zaten böyle şeyler konuşulur nişanlım bana sormuştu sizin adetlerinizneler neler yapılır nişanda diye bende dedimki adet falan yok adete falan uymuyortuym ben herkes yapması gereken neyse onu yapar..ben seti falan çok kullanacak biri değilim gerdanlık falan sevmiyorum yani daha çok bilekte kullanılan şeyler hoşuma gidiyor.. neyse yüzüğü falan aldılar birde mini setler oluyor kolye küpe yüzük halinde bilezikte taktılar yapması gerekeni bilince yapıyolar sana laf kalmıyo zaten hiçbişey söylemeye luzüm yok canım zaten onlar tecrübeli insanlar onlar bilmicekte biz mi bilicez dimi ama

benım nısanımda 3,5 mılyarlık set aldılar nısanllım dedı bana kalın aldır ılerde para etsın dıye:jeyyar: ...ıkı bılezık taktılar ay sınırımbozulmustu oncelerı soluyodum nısanlıma baktım aılesınden yana oluyo :sinifsinif:sesımı cıkartmadım dugunde..ama dugunde 8 tane taktılar bılezık 25 gramlık napıyım ya onların serefı valla :kahve:

bana 3 tane 9 gramlık bileik takıldı saat kolye küpe tektas bu kadar ama biz takı konusunda ağzımızı açmadık zaten benim için onemli olan HUZUR seti düğünde alırız diyolar şimdide 2 bayramada bilezik yapcaz dediler bence en iyiis pek solememek evlenince istediğinizi alırsınız nolcakki

mehir ??? derken ya hakkım derken sonucta herkes ister ii bişeyler ama düşünsene satmaya kakltıgında paraeden sey mi alınmasını istersin yoksa sadece süsü olsun die mi istersin bişeyi değilmi ama şu devirde bşey aldıracaksan işçiliği en az olanı aldıracanki satacagında para etsin demi ama neyse zaten oldu artık yapacak biey yok ama insan birz dedğerinin blinmesini istiyo buda suc deil değilmi

mehir imam nikahın kıyıldığında isteniyo amacı ise ölüp yada ayrılık durumunda 4 ay 10 günlük kadını idare edebilecek bir şey ya para ya gram altın olarak konuşulur ERKEK bunu yaşadığı
süreç içersinde yapmak zorunda fakat evlendikten sonra HANIMI ben helal ettim alma derse zorunluluk kalkar "AYRICA SEN İSTEMEDİĞİN HALDE SET ALMIŞLAR HEDİYE OLARAK ALMAYABİLİRDİDE SENİN DEĞERİ ALTINLAMI ÖLÇÜLÜYO Kİ ALTIN BEKLİYOSUN HİÇ ALTINI HATTA YİYECEK YEMEKLERİ OLMAYAN NE MUTLU İNSANLAR GÖRÜYORUM" SEN DAHA EVLENMEDEN HİÇBİR ZORLUK GÖRMEDEN ALTIN SATISINI DÜŞÜNÜYOSAN VAYYYY HALİMİZEE...:umursamaz:

arkadaşlar kız diyeceğini demiş,bi de güzel tiye almış milleti.kendinizi kaptırmayın galeyana gelmeyin diye..boşverin uğraşmayın.
tatlım buraya başlığı insanlar ilgilensin diye açıyorsun,her cevaba da açık olacaksın.hoşuna gitmeyen şeyler olduğunda da senin için zaman harcayıp yazan insanlarla alay etmeyeceksin.beğenmiyosan yazma bi daha..
boooolca mutluluk dilerim sana.

onu ısterım bunu ısterım ,niye almadınız ,illa alacaksınız dıye muhabbet olur mu hiç ya..

cok sacma ,insanın alıcagı varsa ble almaz ..

bana nısanda sadece 1 tane bılezık takıldı ..nıye ub kadar bıle demedım ..ne gerek var..

bos ısler kızlar bu altın fılan kendını guvenceye almıyorsun altınla fılan..

...bosuna stres yasatıyorsunuz vlla..

Back