• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahrik etmeye çalışan kayınvalide

iyi bile sabretmişsin o kadına . Taziyeye gelme , bak yasin okudum de . başın sağolsun diyemeyecek kadar insanlığını kaybetmiş , insan düşmanına bile bunu yapmaz. Edepsiz kayınvalidene az bile ama eşinle aranın bozulmasına değmez...

Annenin vefatına gelmemesi yanlış ama evini temizlemek zorunda değil ki çok beklentiye girmissin.
Çoğu kişi bu tarz durumları yaşıyor. Kadın doğumdan sonra belki pişman oldu belki torununu görmek için geri adım atayım dedi her adımına dusmanlikla cvp vermişsin. Bide esin de iyi susuyo bu kadar ağır konuşan bir karısı var bişey demiyo
Herkes de ne kolay yazmış engelle fln diye
Hadi sizinle gorusmesin torununu görmesini engelleyenezsiniz o sadece size ait bir mal değil , evlat bütün ailenin bir parçasıdır
Tepkinizi daha mesafeli olarak ve soğuk davranarak gösterebilirsiniz , ama terbiye sınırı baya aşılmış

Eşiniz dengeyi kuramıyorsa sizde boşvereceksiniz.
Görüşmek istemiyorsanız da görüsmeyeceksiniz.
Zira kadının agzindan hayırlı tek kelam çıkmamış, çıkmıyor(eski konunuzu da okudum )moral bozmak sorun çıkarmaktan başka işlevi yok. Çok seviyorsa oğlunu,torununu birazcık ağzını hayra açmayı,açamıyorsa her ağzına geleni söylememeyi denesin yani bu nedir.
Sizi neden bu kadar üzme,yıpratma çabasına giriyor.
Çok zor olmasa gerek susup oturmak

Son düzenleme:
gelmesin, görmesin, bakmasın bu kadar beklenti sizi çok yorar. olabilir gelmeyebilir taziye evi onu manen yoruyor üzüyor olabilir. bizde 40lı evlere giremez diye bir durum var hatta birkaç tanıdığım o şekilde. sizi görmemişse kapayın konuyu bebeğinize odaklanın annenizin acısıyla belki kötü konuşmuş olabilirsiniz ama eşinizin annesi sonuçta kadını sevmiyorsanız da eşiniz hatrına saygı duyun.
bence susmak en büyük erdem olur. gelsin görsün torununu belki o da yaptıklarını yeni yeni fark edip pişman olacak özür dileyecek... engellemeyin çoğu insan torunu olduktan sonra yaptığı hataları fark ediyor. hem acınız tazeyken bence kimseyi gözünüz görmesin bebişinize odaklanın. sorunlar kendince hallolur
eşiniz ortada kalmış ne annesinden vazgeçer ne eşinden.
nefret ediyorum cümlesi çok ağır ben biri bana bunu dese yerimden kalkamam vallahi

Bir daha Cocugunuz olmayacak diye sevinip kurban kesen kadın lutfen o kapıdan girmesın, sonsuza kadar gorusmeyın
Oglu gıtsın gelsin naparsa yapsın, sız asla gorusmeyın ,kadından tiksindim
Mecazen degıl, baya bildigin B. k gormus gıbı ıcım kalktı.

Ya bu konu sahibini saygısızlıkla, terbiyesizlikle, çok ileri gitmekle suçlayanlara sormak istiyorum: Sizin kayınvalideniz bir daha çocuğun olmıycak diye kurban kesse, ona hala saygı gösterir ve onunla seviyeli Bi şekilde konuşmaya devam mı ederdiniz acaba çok merak ettim? Hangi evliyasınız siz? Hangi meleksiniz acaba? Kimse yüzüne bile bakmaz ama burda yerden yere vurun tabi yaşamayınca anlamak zor.

Kızlar merhaba. Önceki konumu üstte paylaştım.
Kv ile ipler iyice koptu. Kısaca anlatacağım ama kısa olmayacaktır.☺ Kv gelip gitmeye devam etti ama ben kapıyı açtığımda hg vs demedim muhatap olmadım. Sonra sen niye böyle yapıyorsun, ben sana ne yaptım diye tepeme dikildi. Bende sen ne yaptığını cok iyi biliyorsun dedim. Kendisinde kesinlikle hata bulmuyor. Ben senin annene yasin okudum. Ogluna hep dua ettim. Benim duamla nornal dogum yaptin blablaa.. bende senin duana kaldıysam vay halime dedim. Sürekli söylendi. Sonunda patladım senden nefret ediyorum dedim allah akıl fikir versin deyip gitti. 10 gün sonra mesaj atmış annenin 40i icin yasin okudum. Sen geçen gün benim kalbimi cok kırdın. (Halbuki annemi kaybedeli 2.5 Ay olmuş haberi yok..) Bende cevap attım tek sizin kalbiniz var, tek siz insansınız.Oglunla görüşürsen görüş ama beni rahatsiz etme.. eşimi arayıp çocuğun fotolarını istiyor sağa sola göndermek icin. 1 sustum 2 sustum 3 de yine patladım mesaj attım. Bir daha oğlumun fotosunu isteme bana kvlik yaptinmiki oğluma babaannelik yapacaksın yazdım. Esimi arayıp çocuğa şöyle yapın çocuğu pusete koymayın sakat olur vs. Ertesi sabah bana mesaj atıyor oglumun ismini yazmis. AHMET EMIR CANIMM. beni tahrik etmeye çalışıyor biliyorum. Deprem olduğu gün aradı bebek nasıl dedi. O da iyi bende iyiyiz dedim. Sen niye öyle mesajlar atıyorsun dedi. Bende derdimi anlattım. Beni bir süre arama gelme 10 gün olur 1 ay olur bilmiyorum. Kendimi iyi hissetmiyorum. Bana biraz zaman ver dedim. Hayde buyrun. Sen nankörsün ben 9 ay geldim gittim sana yardım ettim. ( asla yardım etmedi misafir gibi geldi gitti). Seni gelin almasaydım keşke. Bir de sana düğün yaptım. Sen saygisizsin. Herkes seni saygısız diye bize şikayet ediyor. Şok oldum kapattım telefonu. Eşime anlattım herşeyi boşver sakın ol dedi. Boşverdim. Bu süreçte oğlum sünnet oldu. Eşim dün annesini aramış ve gelmis bana diyor ki annem emiri gelip görmek istiyor. Bende bu kapıdan içeri girip nasıl yüzüme bakaca baya söylendim. Ebediyen böylemi sürecek diyor. Bende sen olsan ne yaparken dedim tamam dedi sustu. Eşimin yaptığına cok kırıldım. Nasıl alttan alayim bu lafları. Siz olsaydınız ne yapardınız. Cok bunaldim her seyimi zehir etti bu kadın.
Eşimin ailesinden herhangi biriyle asla münakaşaya girmedim. Çok ağır sözler söylendi, iftira atıldı, kalbim paramparça oldu, öfkemden nefesim kesiliyor hissettim ama tek kelime etmedim.Dedimki "Yarın yüz yüze bakacağız" sustum. Sanırım susarsam karşı tarafın yaptığı olumsuz davranışı farketmesini umdum. Farkettiğinde adim atabilsinler diye kapı açık kalsın istedim.Çünkü her insan yaptığı hatayla yüzleşip ilk adimi atma cesaretini gösteremiyor. Tabi ki bu iş sessiz sedasız bir görüşme kesintisiyle sonlandı. Çünkü ben pasif kalıp aradıkça, sustukça, gittikçe olay tek yönlü saldırıya dönüştü. Sanırım tepkisiz kaldığım için hırslandılar. Yanlış yapmıştım. Beni ve karakterimi hatta onurumu yok saymalarına neden olmuştum. Bu bir denge işiydi ve ben sessizliğimle kantarın bir tarafına yüklenmiştim. Bence sen de kantarın diğer tarafında fazla yüklenmişsin. Yaşadığın acılar, üst üste gelen tahrikler birikmiş ve bu birikimle patlamışsın. Anlattıklarında görülüyor ki çok da haklısın. Zaten acı, mutluluk, lohusalık birbirine karışmış. En güçlü duyguları bir arada yaşamışsın. Allah yardımcın olsun. Naçizane önce herkesle görüşmeyi kesip, kulaklarını kapatıp, duymayıp-görmeyip kendini iyileştirmeni tavsiye ederim. Çünkü anladım ki kendini iyileştirezsen kimse seni bu konuda desteklemez. Yaşadığın olumsuz şeyler beyninde sürekli tekrar ediyorsa bunları düşünmeyi bırakmak istiyorum diye dualar et. Ben ayna karşısında gözbebeklerime bakarak yapardım. İmkanın varsa lütfen uzman yardımı almak için harekete geç. Sen yapmazsan eşin bile bunun için birşey yapmayacak. Uzun oldu ama içinde sürekli dalgalı bir deniz, gri bir gökyüzü var ve böyle yaşamaya çalışıyorsun gibi hissettim. Ben bir dönem öyle yaşadım, belki bundandır hissim.

Back