• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahrik etmeye çalışan kayınvalide

Herkes ne biçim kv falan yazmış ama birçok kvden kötü değil
Siz içinizde tutmamış, her şeye cevap vermişsiniz; gerçekten kötü olsaydı alttan almaz, eşinizle aranızı açmaya çalışırdı, doldururdu, birçok erkek, eşi haklı olsa bile annesinin tarafında olur
Dua ettim diyerek arayı düzeltmeye çalışıyor, adım atıyor
Kvlerin yaptığı ve söylediği birçok şey gerçekten saçma sapan zaten. siz de lohusa olduğunuz için normalden fazla hissediyorsunuzdur
Benim eşimin ailesi beni nasıl çıldırttı anlatamam, neler söyledi neler yaptılar. yine de kötü insanlar diyemem çünkü kötü olup olmadıklarını, içlerini ben bilemem Allah bilir
Şunu da unutmayın, öfkeyi düşmanlığı uzatmak en çok size ve bebeğe zarar verir, zaten nefret ettiğinizi bile söylemişsiniz, artık kendinizi doldurmayın
Ha bu arada güya anneannem vefat edince başsağlığı dilemeye gelmişlerdi, kv benim bebeğime acıdığını söyleyip gitti

Çok abartılı tepkiler veriyorsunuz. Sanırım insan ve akraba ilişkilerinin nasıl yürütüleceği hakkında yardım eden biri yok.

Evet kv niz kötü niyetli ama bebeği göstermeme gibi bir şansınız yok. Eşiniz bence şimdilik üstünüze gelmiyor ama hep böyle sürmeyecek bilin. Çünkü diğer taraftaki annesi..

Başınız sağolsun bu arada..
Biraz daha sakin ve politik olmalısınız.

Kızım sende suç hemen beklentiye girmişsin, kim beklentiye girerse böyle çatışmalar olur, sen sonuçta el kızısın, senin kaynana gelip 3 ay bakıp, birde hergün yüzüne vursaydı, daha mı mutlu olacaktın, ilerde sen doğum için yatacak geline 3 ay bakacakmısın? Cevap hayır, senin dahi yapmayacağın fedakarlığı başkasından isteme hakkın yok, vallahi ben de kaynana dan çektim ama senin gibi saygısızlık yapmadım, sen çok erken başlamışsın, artık son ver kendi huzurun için, onu olduğu gibi kabul edersen kendinlede az çatışırsın birde erkek doğurmuşsun, biliyorsun bir söz var ''etme bulma'' dünyası diye dikkatli, ol bumerang sana doğru yıllar sonra vurmasın, bu kaynana olayları az çok her evli olan yaşıyor, bence bunu dengede tutarsan,daha iyi olur senin için, içindeki öfkeyi söndür

Off bu ne ağır konuşmalar, nasıl bir ilişki. Her ne olursa olsun karşında eşinin annesi var, senden yaşça çok büyük bir insan var nasıl bu şekilde konuşabiliyorsun. Tamam kızgınsın görüşmezsin ama torun göstermeme hakkın yok, ayrıca ev sadece senin evin de değil eşinde misafirlerini ağırlayabilir o evde.

Diğer konunu okuduğumda da biraz abartılmış ama acısı var ondan haklı kızcağız demiştim de bu çok çok ağır geldi bana.

Öncelikle başınız sağ olsun.
Vallaha burda çok konu okuyor, günlük hayattada iyi kötü kayınvalide, görümce eş dost anlaşmazlıkları yaşıyoruz hepimiz. Ama sizin gibi fevri davrananı anlamıyorum. Evet hakkını aramalı bir insan, asla karşı tarafa ezdirmemeli kendiainş ama sizin davranışda hiç olmamış.

Kızlar merhaba. Önceki konumu üstte paylaştım.
Kv ile ipler iyice koptu. Kısaca anlatacağım ama kısa olmayacaktır.☺ Kv gelip gitmeye devam etti ama ben kapıyı açtığımda hg vs demedim muhatap olmadım. Sonra sen niye böyle yapıyorsun, ben sana ne yaptım diye tepeme dikildi. Bende sen ne yaptığını cok iyi biliyorsun dedim. Kendisinde kesinlikle hata bulmuyor. Ben senin annene yasin okudum. Ogluna hep dua ettim. Benim duamla nornal dogum yaptin blablaa.. bende senin duana kaldıysam vay halime dedim. Sürekli söylendi. Sonunda patladım senden nefret ediyorum dedim allah akıl fikir versin deyip gitti. 10 gün sonra mesaj atmış annenin 40i icin yasin okudum. Sen geçen gün benim kalbimi cok kırdın. (Halbuki annemi kaybedeli 2.5 Ay olmuş haberi yok..) Bende cevap attım tek sizin kalbiniz var, tek siz insansınız.Oglunla görüşürsen görüş ama beni rahatsiz etme.. eşimi arayıp çocuğun fotolarını istiyor sağa sola göndermek icin. 1 sustum 2 sustum 3 de yine patladım mesaj attım. Bir daha oğlumun fotosunu isteme bana kvlik yaptinmiki oğluma babaannelik yapacaksın yazdım. Esimi arayıp çocuğa şöyle yapın çocuğu pusete koymayın sakat olur vs. Ertesi sabah bana mesaj atıyor oglumun ismini yazmis. AHMET EMIR CANIMM. beni tahrik etmeye çalışıyor biliyorum. Deprem olduğu gün aradı bebek nasıl dedi. O da iyi bende iyiyiz dedim. Sen niye öyle mesajlar atıyorsun dedi. Bende derdimi anlattım. Beni bir süre arama gelme 10 gün olur 1 ay olur bilmiyorum. Kendimi iyi hissetmiyorum. Bana biraz zaman ver dedim. Hayde buyrun. Sen nankörsün ben 9 ay geldim gittim sana yardım ettim. ( asla yardım etmedi misafir gibi geldi gitti). Seni gelin almasaydım keşke. Bir de sana düğün yaptım. Sen saygisizsin. Herkes seni saygısız diye bize şikayet ediyor. Şok oldum kapattım telefonu. Eşime anlattım herşeyi boşver sakın ol dedi. Boşverdim. Bu süreçte oğlum sünnet oldu. Eşim dün annesini aramış ve gelmis bana diyor ki annem emiri gelip görmek istiyor. Bende bu kapıdan içeri girip nasıl yüzüme bakaca baya söylendim. Ebediyen böylemi sürecek diyor. Bende sen olsan ne yaparken dedim tamam dedi sustu. Eşimin yaptığına cok kırıldım. Nasıl alttan alayim bu lafları. Siz olsaydınız ne yapardınız. Cok bunaldim her seyimi zehir etti bu kadın.
Peki Kocaniz ne yapıyor bu durumda?

Peki Kocaniz ne yapıyor bu durumda?
Eşimin ailesi başından beri hep sorunluydu 3 yıl oldu. Eşimde babasıyla konuşmuyor 1 yıldır işle alakalı bazı problemlerden. Ben aileme cok düşkün değilim. Ikiniz arasinda kalmam soz konusu degil diyor. Ben zaten arada kalmasını değil arayı bulmasını istiyorum 3 yıldır ama hep susuyor. Sen alttan al. O kvden çektiği için böyle davranıyor diyor başkaDa bir şey yaptığı yok. O çekti bende mi cekeyim istiyor anlamıyorum

önceki konunu okumasaydım sende az değilsin derdim. hanı bıraz saygılı davran,alttan al derdim ama! bu söyledıklerini bana söylesen yüzüne bakmayı bırak adını anmazdım.gurur denen birşey var.ama kv umursamıyor.ne yaparsan ayp değişmez.bir gülsen koşa koşa kapına gelir.

Eski konunuzu simdi okudum. annemi kaybettiğimde basın sagolsuna gelmeyen insan babam olsa, evime sokmam saygı duymam sevmem.
Bu duruma sessiz kalan kocamda gozumde bit'e dönüşür.
Merakımdan soruyorum ne yapsın adam mesela ?
Eşinin annesinin tavsiyesine gelmedi diye 30 yıllık onu var eden annesi ile mi kessin ilişkisini?
Kv doğrudur demiyorum ama biriyle nikah kıydık diyede bu kadar baskı altına alamayiz

Eski konunuzu simdi okudum. annemi kaybettiğimde basın sagolsuna gelmeyen insan babam olsa, evime sokmam saygı duymam sevmem.
Bu duruma sessiz kalan kocamda gozumde bit'e dönüşür.
Bekar mısın nesin? insan evlilikte çok haksızlığa maruz kalıyor,
ama bir bit için yorgan yakılmıyor her zaman, kişi kendi değerini yaptığı hareketlerle belirliyor, bu kaynana da olsa

Eşinin annesinin tavsiyesine gelmedi diye 30 yıllık onu var eden annesi ile mi kessin ilişkisini?
Kv doğrudur demiyorum ama biriyle nikah kıydık diyede bu kadar baskı altına alamayiz
Anlıyorum merakınızı, ama simdi acıklayasım yok. Belki baska zaman.

Burada konuları tam anlatmak gerekiyor aslında. Kayinvalidem eşime bakmamış kendi kaynanasına vermiş baksın diye. Çocuk okula başlayınca gelip almış. Eşim o vakte kadar babaannesini anne bilmiş. Daha ne diyim size.

Önceki konunuza baktım da, karşınızda gerçekten kötü kalpli, insanın sevip sayamayacağı bir kadın var. Ancak yerinizde olsam böyle karşılıklı ağız dalaşına girip, kendimi saygısızlıkların havada uçuştuğu ortamlara sokmak yerine, arama mesafe koyar, gerekirse iletişimi koparır, duvar taklidi yapardım. Şuan verdiğiniz, belki bir iç dökme olarak gördüğünüz her cevap, ettiğiniz her laf, sadece sizi daha çok öfkelendirip, ortamı da daha saygısız bir hale getiriyor, farkında mısınız bilmem. Yapmayın bence. Boş verin. Kendi kendine ötsün, ciddiye almak zorunda mısınız? Eşinize de fazla yüklenmeyin. Size destek vermese, alttan al, annemi hoş tut diye baskı yapsa, o zaman eşinizi de oyun denirdi ama adam size hak veriyor. Ha bu desteğe rağmen, mesafe koymak, daha politik olmak yerine, dalaşmaya devam ederseniz, bu huzursuzluk sizin yuvanıza da sıçrar, net.

Bu arada Allah sabır versin. Nurlar içinde yatsın anneniz. Bebeğinizi de Allah analı babalı büyütsün.

Burada konuları tam anlatmak gerekiyor aslında. Kayinvalidem eşime bakmamış kendi kaynanasına vermiş baksın diye. Çocuk okula başlayınca gelip almış. Eşim o vakte kadar babaannesini anne bilmiş. Daha ne diyim size.
Doğurmuş olması benim için ilişkini olabildiğince hic bir koşulda kesmemek ve saygılı olmak için yeterlidir.

O onların problemi. İnsan hata yapan bir varlıktır. Kv anne olarak başarısız biri olabilir bu eşiniz ve annesini ilgilendirir sizi değil.

Bunun hesabını mı soruyorsunuz içten içe yoksa?
Sizin bu detayı burada anlatmanız da çok abes..

Back