- 9 Temmuz 2021
- 5.351
- 5.187
- 148
Biliyordum bende ama tecrübe edilip siz böyle yaptınız bundan sonra böyle demek var. Kocamada totomuza bişey takmıyorsun demek ve yaşanılanlar var. Yaşandı ama laf yediler. Yiceklerdi bu burda kapanmadı.Tamamda sana söylemiştik. Hemen kalkmak isterler diye. Sen önden abine gidecektin. Köye giderken seni alacaklardır. Ya da sen bayramı orada geçirecektin.Dönüşte seni alacaklardı.
Havalar çok sıcak, bu yüzden etler hemencecik bozulur kokar. Ayrıca kp otobüsle et falan götüremez ki çok mantıksız. Size güvenip kurbanı köyde kesmişler. Sizde haklısınız ama daha başından belliymiş bu iş... Bir daha ki sefere aklınızda olsun köpük strafordan kapaklı kutular var, donmuş etleri onların içinde görürseniz daha uzun süre çözünmeden dayanıyorlar. Gecen sene Kırıkkale'den İstanbul'a o şekilde sorunsuz getirdik.Gitmeden önce vardı canım. Abime uğricaz dönüşte gelemeyecekler yengem hamile hediyeleri var dedim. Kaynanam bağırdı etlerim nolcak diye. Laf sokmalar söylenmeler. Yapcak bişey yok ya giderken ya gelirken ben uğrayacağım ya da kendim giderim dedim. Çok sinirliyim tavuk suyu. Abimle 5 dakka muhabbet edemedim.
Etrafınızdakilere booollll sabırlar diliyorum..İyi bayramlar kızlar. Hatırlayanlar vardır Kurban bayramında kayınvalidemlerle memlekete gidicektik kayınpederle döneceğiz arabada bir de görümce çocuğu var 2 3 yaşlarında. Abim yol üstü ve bu sene gelemeyecekler diye uğrama planı yaptım. Merak edenler vardır belki çok sinirliyim konu açmak istedim. Bayramım güzel geçti normal köy ziyareti işte eşimde çok ilgiliydi sağolsun ara ara kaynanamın laf sokmalarına cevap verdim. “ kız iş yaptırma bana alerji yapıyor bu ne” kocanın köyü mecbur gelcen dediğinde “ sende gidince ses etme o zaman “ diye gülmelerim derken sorun yok kendimi ezdirmem.
Kaynanam çekindiği için etlermde etlerim diye tekrardan söylenmedi. Arabada bizle gelicek et o haftasonu dönücek. Söylendiğinde gidicem beni ilgilendirmez abim sonuçta demiştim. Eşimde uğrayacaz diye destekledi ki desteklemek zorunda.
Ay kızlar biz sabah çıktık 3 saat ilerde abimler kaynanam kocasını arayıp çıkmadınız mı daha dedi sesi dışarıya geliyordu. Annemde abimdeydi. Geldik yemek yedik 1 bardak çay içtim kayınpederim kalkalım dedi. Nereye kalkıyorsun baba aa saate bak otur oturduğun yerde çay içcem dedi. 1 bardak daha içtim bitince kalkalım dedi :) yoo abimleri senede 1 kere görüyorum birazdaha görücem diye tersledim. Eşimle de yola çıkmadan gerilmiştik morali bozuk sesi de çıkmıyor onunla evde ilgilenicem ayriyetten.
Ay 5 dakika sonra ayaklandı hadi diye üstümü değişmedim noluyor dedim değişsene dedi. Ateş mi aldın baba noluyor ya Allah Allah diye bağırınca abim hadi biz aşağı inelim gelir onlar dye uzaklaştırdı. Kocamda inmedi. İnsene hadi hadi sende aşağı yallah işin yok burda dedim. Kalkmadı. 5 dakka sonra hadi iniyorsun aşağı dedim. Bir yandan da söylendim tesise geldik sanki noluyorsa diye. Bizimkiler sakinleştirdi beni tamam geldiniz çok uğraştılar seninle sakin ol kızım zamanla olucak diye. Eşim çok durgun ben sinir küpüyüm. Arabanın orda da abi az oldu kusura bakma diye de söylendim. Şimdi ben bu kayınpederime napıyım :) zor tutuyorum kendimi napıyorsun kızım dediği anda sus baba yaptığınız ayıp diyeceğim. Alın gidin etlerinizi ya. Hele eşim. Uzun yol yapıyor diye canına okumadım ama o da bunaldı burnumdan geliyor memnun olmuyorsun dicek biliyorum. Yoldayız merak edenler de olmuştur diye özet geçmek istedim.
Kızlar sinirden anlatamadım bu eski konum. Burdaki çoğu kişi zaten desteklemişti. Laftan anlamıyorlar.Kurban bayramı konusu.
Selam kızlar iyi geceler. İçimi döküp uyumak istedim eski konu nasıl ekleniyor bilmiyorum ama özet geçmek gerekirse 2 senelik evliyim ve eşim memleketini çok seviyor ailesi burda. Kendi adına köye gitmeye karar verdiği için biraz rest çekmiştim özür dileyip düzelttik. Abimler yolumuzun üstü 1...www.kadinlarkulubu.com
Canım benim biliyorum zaten ama etlerini kendileri düşünsün ? Bekar değilki oğlu işimiz var. O zaman giderken uğrayacaktık ben okeydim. Geçen senede peşimize damadı takıldı. Kız bitmiyor sussam tepeme çıkıcaklar. 800 km yol var. Salağa anlatır gibi abime geçicez dedim. Seneye köye yerleşecekler çok şükür.Havalar çok sıcak, bu yüzden etler hemencecik bozulur kokar. Ayrıca kp otobüsle et falan götüremez ki çok mantıksız. Size güvenip kurbanı köyde kesmişler. Sizde haklısınız ama daha başından belliymiş bu iş... Bir daha ki sefere aklınızda olsun köpük strafordan kapaklı kutular var, donmuş etleri onların içinde görürseniz daha uzun süre çözünmeden dayanıyorlar. Gecen sene Kırıkkale'den İstanbul'a o şekilde sorunsuz getirdik.
Haa bu arada ben olsam seneye kurbanda köye gitmem
Söylemedim mi sanıyorsun ? Kocama et var beni bırak dedim bırakamam ayrı kalamam dedi. At yalanı. Kaynanam olmaz namaz var kurban kesilcek zaman yok dedi. Otobüsle gidin ? Sonra ben kötü gelin olucam.Keşke giderken ugrasaydiniz
Bakmadım. Etini düşünen kendi getirseymiş zehir oldu.Etlere bir şey olmuş mu?
Peki gideceğimi bile bile neden etleri veriyorlar ? Biz miyiz sorumlusu? Geçen senede dönüşte kızı damadı takıldı peşimize. Giderken damat. Kız ben ne zaman uğrayacağım ? Kocama bırak dedim uğrarız dedi de bu yapılan terbiyesizlik. Ben zaten yarım saat daha oturup kalkıcaktım kp diretmesi saygısızlık. 3 günlük tatilimde 3 gün akraba gezdirdiler dertleri neydi benimkiler can değil mi ?Bu sıcakta arabada etler varken, etleri bozana kadar oturmak miydi niyetiniz?Sonuçta ugramissiniz,yemek yemiş,çay icmissiniz..Ya siz erken gidecektiniz dönerken sizi alacaklardi,ya etleri almayacaktiniz..Yani et varken bozulacağını bile bile neden diretiyorsunuz? Gavur mali mi diye bir tabir vardı ya! Bilemedim...
Eee bunun boyle olacani bal gibi biliyordunuz.Simdi sunu soylerim bunu soylerim diye kendinizi kuruyorsunuz.Sinirden kesik kesik anlatmışım. Kaynanam köyde kesti kurbanı etlerinide biz götürüyoruz. Etler ericek diye ateş alır gibi kalktılar.
şimdi anladım, yaptıkları hoş olmamış. hem sizin planınızın arasına karışıp hem de kendi isteklerini yaptırmaları sinir bozucu evet. etleri o kadar kıymetliyse dediğiniz şekilde götürselerdi, abinizi tabii ki göreceksiniz ki zaten bu sizin planınızmışCanım ben takmadım ki ? Kendileri takıldı. Anlamıyorlar kafayı yiyeceğim. Abime gidicem ben ya giderken ya dönüşte ona göre bizle gelicekseniz dedim. Eşim uğrarız dönüşte dedi. Kaynanam etlerm etlerim diye söylendi. Götür o zaman etlerini otobüsle ? Ay sinir oldum birdaha eskisi kadar neşeli gelinleri olmayacak. Aileme saygısızlık yaşıtlar.
iyi de zaten uğramışşsınız yemekte yemişsiniz e çayda içmişsiniz? siz zaten yapabilceğinizi yapmıssınız. haa eğer ben daha fazla zaman geçirmek istedim diyorsanız önceden gidecektiniz maden arası bu kadar kısaysa. her şeyi son dk ya getiren sizsiniz bunu gördüm. hadi ramazan bayramı olsa dönüşte uğramak anlarım ama bu kurban bayramı sonuçta.Biz kayınpederime dedik otobüsle dön diye bilet parası veremem dedi ki kayınpederm otobüsle gitse de etleri bize vericeklerdi. Kitlemek yani. Aksini kabul etmiyorlar ve ben çok sinirliyim.
Kp otobüs parası vermek istememiş, oğlunun arabası nasılsa gidiyor zaten diye onunla götürmek istemiş belli. Eğer etleri götürmeyi kabul ettiyseniz çok uzun oturanayacağınızı da biliyor olmanız lazımdı; sıcakta arabada etler bozulur.Canım ben takmadım ki ? Kendileri takıldı. Anlamıyorlar kafayı yiyeceğim. Abime gidicem ben ya giderken ya dönüşte ona göre bizle gelicekseniz dedim. Eşim uğrarız dönüşte dedi. Kaynanam etlerm etlerim diye söylendi. Götür o zaman etlerini otobüsle ? Ay sinir oldum birdaha eskisi kadar neşeli gelinleri olmayacak. Aileme saygısızlık yaşıtlar.
Amaçlarl hiç uğramamk canım. Kaynanam yengemin aramasına geri bile dönmedi selam bile söylemedi. Deli oldular 1 gün erken çıktıkta abime gittik diye.Size iş yaptırmak için ille de sizi istemişler. Gelirken uğrama giderken uğrama. Gel bize etlere yardım et demişler. Ben sizi anladım konu sahibi. Haklısınız. Etini düşünen adam dönüşte uğrayamayiz etler var sen gelirken uğra diyeceklerdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?