Tahammülüm gittikçe azalıyor

Keşke kabul etmeseydiniz veyahut bir şarta bağlasayınız. Okulun olduğu zamanlar sizde kalabilir, sair günlerde evine dönebilirdi. Olmuyor çünkü.. Bu açıdan bir dönem benzer bir şeyi yaşamış biri olarak, tartışmalar bile sağlıklı yaşanamıyor eş ile.. Dolayısıyla karşılıklı ilişti de oturamıyor evlilikte.. Ben çok sağlıklı görmüyorum bu durumu. Görümce toyluktan ötürü sizin kadar detaylı düşünemiyor şu an. Siz sorumluluk taşıyan bir kadınsınız artık. Yapılan toylukları "suç yada hata" olarak görmek bile abartılı gelebilir belki toyluğu yüzünden.
İki gün okulu var demişsiniz, mümkünse o tarihlerde sizinle kalıp diğer günlerde ailesinin yanına gitse, böyle bir imkan var mı? Umarım eşinizle bu konuyu konuşur ve ikna edebilirsiniz. Gayet iyi niyetle anlatıldığında, anlama kapasiteleri yükselebiliyor erkeklerin. Biz kadınlar bunu başaramayabiliyoruz.
"Derdim kardeşinle değil, kendi özel alanımla.. Seni bile tam olarak içselleştiremeden, "bu benim herşeyim" diyemeden, birden üç kişi olduk. Bebek için bile erken iken, ergen biraz ağır gelmiş olabilir" gibi bir şey olabilir. Siz mutlaka daha iyisini bilirsiniz.

Selamlar,
Çok teşekkür ederim tavsiye vererek içimi rahatlattınız. Kayın validemin evi bizden 2buçuk saat uzaklıkta ama gitmeye üşeniyor yol parası vermek istemiyor . Babası onu erkenden uyandryor orda rahat değil burda karışan yok abileri onu sıkmıyor 2 gunde 1 sevgilisiyle görüşyor.kayınvalidem de ona akıl verin bişeyler öğretin diyor gözkulak olun diyor ama bizim halimizi tam anlamyor kızlarına çık gel yanımza özl
Keşke kabul etmeseydiniz veyahut bir şarta bağlasayınız. Okulun olduğu zamanlar sizde kalabilir, sair günlerde evine dönebilirdi. Olmuyor çünkü.. Bu açıdan bir dönem benzer bir şeyi yaşamış biri olarak, tartışmalar bile sağlıklı yaşanamıyor eş ile.. Dolayısıyla karşılıklı ilişti de oturamıyor evlilikte.. Ben çok sağlıklı görmüyorum bu durumu. Görümce toyluktan ötürü sizin kadar detaylı düşünemiyor şu an. Siz sorumluluk taşıyan bir kadınsınız artık. Yapılan toylukları "suç yada hata" olarak görmek bile abartılı gelebilir belki toyluğu yüzünden.
İki gün okulu var demişsiniz, mümkünse o tarihlerde sizinle kalıp diğer günlerde ailesinin yanına gitse, böyle bir imkan var mı? Umarım eşinizle bu konuyu konuşur ve ikna edebilirsiniz. Gayet iyi niyetle anlatıldığında, anlama kapasiteleri yükselebiliyor erkeklerin. Biz kadınlar bunu başaramayabiliyoruz.
"Derdim kardeşinle değil, kendi özel alanımla.. Seni bile tam olarak içselleştiremeden, "bu benim herşeyim" diyemeden, birden üç kişi olduk. Bebek için bile erken iken, ergen biraz ağır gelmiş olabilir" gibi bir şey olabilir. Siz mutlaka daha iyisini bilirsiniz.

Selamlar,

edik ya da abinleri yalnz bırak dedikleri yok yol parası verme biz iyiz diyolar okadar. Yaz tatilinde stajını bizim yanmzda yapmasını istyolar burda hastaneler daha çokmuş

Bana niye bukadae acıklama yaptınız onu anlamadım madem 2 sene dayanamayacaktı bastan kabul etmeseydi,böyle kendini yiyip bitirmekle bir yere varamaz yani,kabul ettiyse de bir yıl kalmıs dayansın artık.Ben görüslerimi belirttim herkesin fikri kendine bu durumda mesajımı alıntılayıp da bukadar uzun bir mesaj yazmanıza anlam veremedim,odasını toplasa ne olur toplamasa ne olur banane yani,sadece fikrimi belirttim.İyi aksamlar
Kızcağıza çok üzülmenize dayanamadım :) İyi akşamlar :)

Keske bastan kabul etmeseydin , ama etmissin bir kere yapacak birsey yok..
Suan bas basa kalamadigin icin icine attigin icinde kizin het hareketi daha fazla batar sana.
Kos koca kiz kendi odasinj kendi toplasin buna.asla taviz verme . Sen toplama.
Madem haftanin 2 günü sadecw okula gidiyor diger gunler annesine gitsin kalsin, bunu esinle acik acik konus!
Sonucta bunda bir art niyet yok esine anlat inhnla bas basa kalmak istedigini vs .
Anlayisla karsilamasi lazim...
Ayrica kafama takilan bisey var kaynananlar yakinsa siz yinede okul masrafini ustlenin ama kendisi evde kalsin.

Keske bastan kabul etmeseydin , ama etmissin bir kere yapacak birsey yok..
Suan bas basa kalamadigin icin icine attigin icinde kizin het hareketi daha fazla batar sana.
Kos koca kiz kendi odasinj kendi toplasin buna.asla taviz verme . Sen toplama.
Madem haftanin 2 günü sadecw okula gidiyor diger gunler annesine gitsin kalsin, bunu esinle acik acik konus!
Sonucta bunda bir art niyet yok esine anlat inhnla bas basa kalmak istedigini vs .
Anlayisla karsilamasi lazim...
Ayrica kafama takilan bisey var kaynananlar yakinsa siz yinede okul masrafini ustlenin ama kendisi evde kalsin.
Kayınvalidemler farklıı ilde ama 2buçuk saat süryor. Evet baştan kabul ettim bunları da yaşayınca ne yapacğmı bilemedim eşimle konuştum ama pek beceremedim kendimi tam anlatamadım. Çok takılma diyor sadece benim yerimde sen olsaydın ne yapardn dior. Sabredicem 1 yıl daha ama evliliğmn en güzel anları gidyor gibi. Esim sıkma canını biz ilk günkü gibi olcaz daima diyor da çocuk da istyoruz ama cocuk yapacak kadar başbaşa kalamyoruz

Aslında iyi biri ama düşüncesiz. Biz daha yeni evliyiz başbaşa kalamıyoruz sürekli yanımızda. Arada annesinin babasının yanına gitse birkaç günlüğüne o da yok. Biz nezamn gidersek bizimle geliyor yol parası boşuna vermesinmiş.Gezmeye gitsek bizimle geliyor. Her an 3ümüz beraberiz. Ben çalışyorum hem de ev isleryle ilgilenyorum. Mutfak esyalarimı dikkatsizce kullanyor kıryor.Onun odası hep dağınık sadece öğlene kadar uyumayı, sevgilisiyle gezmeyi sever haftada 2 gün okulu var.Eşim de görümcem de sigara içıyor. ben karşyım kızıyorum bana inat yaparmış gibi sürekli abisini balkona sigara içmeye çağıryor. Balkon pislik içinde olur külleri hiç temizlemez. Dağınık bıraktığı birşeyi hayatta kaldırıp düzeltmez.esimin ailesi cok şımartmış diye düşünüyorum. Para harcamayi da cok seviyor kayın pederim maddi açıdan kötüleşince biz yardım etmek zorunda hissediyoruz.tahammulüm azalıyor. Eşimle kız kardeşı hakkında konuştum ama bana taviz vermemeye çalışyo bazi şeylere çok takıldığımı söylüyor. Onun yerine kendimi koymami istyor ailesine hayır diyemedi çünkü gecen yıllarda bekarken o da abisinin yaninda kalmiştı. Ben anlayış göstermeye çalşyorum ama içime atmaya başladım ayrı bir stres oldu bana gece yarısı sessizce ağlıyorum artık.
canım haklısın. ben bunları özkardeşimle yaşadım. evde bayan böyle şeyleri takıyor geröekten. gençlik bmyle bişey. evlenmeden göremiyorsun. oda evlenince hatırlıcak ve pişman olucak. bence hafta sonları onuda kat temizlik işine. cumadan de mesala cumartesi temizlik var x erken kalkıcaz bana yardım edermisin vs. bunlar geçici. ve onla dışarı çıkmak zorunda değilsin. eşine başbaşa gitmek istediğini söyle. şimdi sana herşeyi batıyor olabilir. ama yaptığın şey geröekten çok güzel. Allah karşılığını veriri canıım

Derdime ortak olduğunuz icin cok tesekkur ederim ve beni anlayışla karşıladığnz icin. Ayrıca öğretmenim onunla iletişimime dikkat ediyorm derslerine destek oluyorum. Yarı burslu okuyor. Ailesinin yanında okumak istemedi istanbulu cok istedi hem sevgilisi burda hem de istedigi bölüm ancak özeldeydi. Uzakta okusam da yarı burslu okusamda aynı parayı harcarım diye ailesini özel üniversiye ikna etti. Ayrıca eltim de bu alt katımda otryor onunla hiç anlaşamıyor
Ya böyle şeylerde hep derim biraz Şakaya vurarak soyleyin yüzüne sizinle gezmeye gelmek istediğinde "Aaa canim sende çok anlayışızsin ben sen sevgiline gezerken geliyormuyum cocuk gibi pesimize takiliyorsun"de ya Allah aşkına nasil insanlar var ya yeni evlisin bide peşinde sürekli çocuk gibi sinir oldum.Ustelik hem sorumsuz hem anlayissiz.

Madem ailesinin yanina gitmiyor hiç mi arkadaşı yok ki? mesela 'canım hiç dışarı çıkmıyorsun yalnızca bizle çıkıyorsun üniversite hayatını yaşamadım deme ileride zaten 1 yılın kaldı çık eğlen dolaş arkadaşlarınla pijama partisi yapın falan desen? En azından biraz yalnız kalırsınız.. oda toplamak yada sigaraya çağırmak falan tartışılır ancak bence eşinizle yalnız kalmak en doğal hakkınız

Yeni evli çiftin evinde ayrı bir birey... Bu senin kız kardeşin olsa da farketmez, kalan kişi düşünceli olsa pekala başbaşa kalabilirsiniz. Mesela akşam yemeğinden sonra ben ders çalışıcam diyip odasına çıksa, siz de bir şekilde yürütürsünüz ama... Bilemedim ya... Ben olsam en başta kabul etmezdim... Ne kadar daha sizde kalıcak bilmiyorum ama Allah yardımcınız olsun.

Çok teşekkür ederim tavsiye vererek içimi rahatlattınız. Kayın validemin evi bizden 2buçuk saat uzaklıkta ama gitmeye üşeniyor yol parası vermek istemiyor . Babası onu erkenden uyandryor orda rahat değil burda karışan yok abileri onu sıkmıyor 2 gunde 1 sevgilisiyle görüşyor.kayınvalidem de ona akıl verin bişeyler öğretin diyor gözkulak olun diyor ama bizim halimizi tam anlamyor kızlarına çık gel yanımza özl

2,5 saat uzaklıkta ve saadece 2 gün dersi var. Yani baştan kabul etmişsiniz de, vazgeçebilirsiniz sonuçta anlaşma imzalamadınız ya. Sırf onun rahatlığı için bunca fedakarlık... Kv resmen size bırakmış kızı, akıl verin bakın vs diye. Başta öğrenci diye içim el vermedi ama şu yazdıklarınızla sırf rahatlığı için sizde kalan bir öğrenci gördüm :)

Aslında iyi biri ama düşüncesiz. Biz daha yeni evliyiz başbaşa kalamıyoruz sürekli yanımızda. Arada annesinin babasının yanına gitse birkaç günlüğüne o da yok. Biz nezamn gidersek bizimle geliyor yol parası boşuna vermesinmiş.Gezmeye gitsek bizimle geliyor. Her an 3ümüz beraberiz. Ben çalışyorum hem de ev isleryle ilgilenyorum. Mutfak esyalarimı dikkatsizce kullanyor kıryor.Onun odası hep dağınık sadece öğlene kadar uyumayı, sevgilisiyle gezmeyi sever haftada 2 gün okulu var.Eşim de görümcem de sigara içıyor. ben karşyım kızıyorum bana inat yaparmış gibi sürekli abisini balkona sigara içmeye çağıryor. Balkon pislik içinde olur külleri hiç temizlemez. Dağınık bıraktığı birşeyi hayatta kaldırıp düzeltmez.esimin ailesi cok şımartmış diye düşünüyorum. Para harcamayi da cok seviyor kayın pederim maddi açıdan kötüleşince biz yardım etmek zorunda hissediyoruz.tahammulüm azalıyor. Eşimle kız kardeşı hakkında konuştum ama bana taviz vermemeye çalışyo bazi şeylere çok takıldığımı söylüyor. Onun yerine kendimi koymami istyor ailesine hayır diyemedi çünkü gecen yıllarda bekarken o da abisinin yaninda kalmiştı. Ben anlayış göstermeye çalşyorum ama içime atmaya başladım ayrı bir stres oldu bana gece yarısı sessizce ağlıyorum artık.

yani gerçekten işiniz zor allah yardımcınız olsun ama madem evi ortak kullanıyosunuz onunda size yardımcı olması lazım
ister çalışın ister çalışmayın yediği içtiği yeri pisletip hiçbirşey yok gibi davranama zz konuşmalısınız bir anönce ...

evde kurallar koymaya çalış.
ne biliyim annemiz bize sürekli bişeyler hakkında direktifler verir.
kurallara uyarsa sizinde artık gıcıgınıza gtmez.
uymazsada kendisi gitmek ister belki..
yeni evliykeni bırak eskise bile 3.kişi zor bence..
birde kaçıncı yılı ?

Ben anlamiyorum insanlari.
Birincisi ailesi sizin yeni evli oldugunuzu bile bile niye yaninizda kallmaya izin veriyor?
Ikincisi ben olsam siz kal desenizde kalmam zaten.
Tavrinizi belli edin, yatagini toplamasi gerektigini biraz size yardimci olmasi gerektigini falan soyleyin .
Bide haftada iki gun okulu varsa zaten musaittir.
En azindan evde size yardimci olsun.

merhabalar, yeni üyeyim ve beni tanımıyorsunuz o yüzden yazdıklarım sizi rahatsız edebilir...
öncelikle bu tür aile içi mevzuları burada konuşmak ve tecrübesi olan veya olmayandan bilgi almak ve aklınıza yatan fikre göre davranmanız "bence" yanlış olur.
Tabi bunu kendiniz veya aile içinde çözemediğiniz için buraya yazmışsınız. Uzman bir kişiden yardım almanız belki daha doğru.
Ben kendi tecrübemden şunu paylaşabilirim; bu durumu sadece eşiniz ile "tatlı tatlı" veya "yumuşak yumuşak" konuşarak çözebilirsiniz, en azından tahammül edilebilir hale getirebilirsiniz. Ama bu kesinlikle eşinizi veya eşinizin aile bireylerini suçlayıcı veya rencide edici olmamalıdır. Çünkü size karşı cephe almasına sebebiyet verecektir. Ayrıca eşinizle baş başa zaman geçirmeye gayret edin buda sizinle eşiniz arasındaki birliktelik bağını güclendirir. Baş başa geçireceğiniz zamanı siz oluşturun buna gayret edin...
Aradan 5-6 sene geçtikten sonra muhtemelen bu olayı çoktan unutmuş bile olacaktsınız...

Ben sizi çok iyi anlıyorum.Benimde erkek kardeşim bizimle kalıyor. Allah var eşim hiç problem etmiyor ama ben bile sık sık kendi öz kardeşimle tartışıyorum...Neden yatağını toplamıyorsun, yediğin tabağı kaldır, geç saatlere kadar oturma, erken yat erken kalk, sürekli direktifler veriyorum, internette çok takılma, vaktini boşa harcama daha neler neler:KK62:Eşim tek kırıcı laf söylemedi kardeşime ama ben ne gelirse ağzıma söylüyorum valla, bu evde kalıyosan kurallarıma uyacaksın falan diyorum, çok çirkefim, çokta acımasız:KK53: Benim öz kardeşimin yaptıkları böyle gözüme batarken, senin görümcenin ettikleri tabikide seni sinirlendirir. Çok haklısın.Al karşına konuş, güzelim azcık ev işlerine yardım et de, sizinlwe bir yere gelmek istediğinde de "sen sevgilinle dışarı çıkarken bende gelicem " de yüzsüzlüğe vur

Görümceniz düşüncesiz orası kesin. Eşiniz uyarmamakta hatalı. Ona da tamam.

Ama eğer siz en başta dominant bir yapıda onu ev işlerine yardım etme, kendi odasını toplama, yemek için sofra kurma ve kaldırma konusunda teşvik etmeniz gerekirdi.
Bu iş yaptırmak değil yardımlaşmadır. Dersleri yoğun ve ağır olsaydı amenna tolere edilirdi ama haftanın 2 günü diyorsunuz.
O evin idarecisi olduğunuzu tatlı dille belli edebilirsiniz.

Kızcağıza cok üzüldüm ben abisinin evine sığamamıs,ailesinin de maddi durumu iyi olmadığı icin abisinin evinde kalmak zorunda kalmıs okumak icin,ama belli ki kendisinden baya baya rahatsız olunuyor,bunları bilse bence okulu bile bırakır gider.öğrenci kız sevdiğiniz adamın kardesi ve sizin evinizde kalmaya ihtiyacı var mecbur yani ne olur ki kendi evi gibi hissettirseniz bu düsünceleri bir kenara atıp.Cocuğunuz olacak ilerde o da odasını dağıtacak ne olur ki odasını dağıtsa öğlene kadar uyusa.2 yıllık okuyormus bir de bir yıl daha kalsın ne olur yani siz de kız icin böyle düsünmeseniz?surda ne kalmıs
Özel üniversitede okuyor..tatillerde evine gitmiyor..yeni evli çift hafta sonu bari yalnız bırakılır ...bunu kaynana yapsa okuz deriz kk olarak.

X