Tahammülüm gittikçe azalıyor

Aslında iyi biri ama düşüncesiz. Biz daha yeni evliyiz başbaşa kalamıyoruz sürekli yanımızda. Arada annesinin babasının yanına gitse birkaç günlüğüne o da yok. Biz nezamn gidersek bizimle geliyor yol parası boşuna vermesinmiş.Gezmeye gitsek bizimle geliyor. Her an 3ümüz beraberiz. Ben çalışyorum hem de ev isleryle ilgilenyorum. Mutfak esyalarimı dikkatsizce kullanyor kıryor.Onun odası hep dağınık sadece öğlene kadar uyumayı, sevgilisiyle gezmeyi sever haftada 2 gün okulu var.Eşim de görümcem de sigara içıyor. ben karşyım kızıyorum bana inat yaparmış gibi sürekli abisini balkona sigara içmeye çağıryor. Balkon pislik içinde olur külleri hiç temizlemez. Dağınık bıraktığı birşeyi hayatta kaldırıp düzeltmez.esimin ailesi cok şımartmış diye düşünüyorum. Para harcamayi da cok seviyor kayın pederim maddi açıdan kötüleşince biz yardım etmek zorunda hissediyoruz.tahammulüm azalıyor. Eşimle kız kardeşı hakkında konuştum ama bana taviz vermemeye çalışyo bazi şeylere çok takıldığımı söylüyor. Onun yerine kendimi koymami istyor ailesine hayır diyemedi çünkü gecen yıllarda bekarken o da abisinin yaninda kalmiştı. Ben anlayış göstermeye çalşyorum ama içime atmaya başladım ayrı bir stres oldu bana gece yarısı sessizce ağlıyorum artık.
Kızcağıza cok üzüldüm ben abisinin evine sığamamıs,ailesinin de maddi durumu iyi olmadığı icin abisinin evinde kalmak zorunda kalmıs okumak icin,ama belli ki kendisinden baya baya rahatsız olunuyor,bunları bilse bence okulu bile bırakır gider.öğrenci kız sevdiğiniz adamın kardesi ve sizin evinizde kalmaya ihtiyacı var mecbur yani ne olur ki kendi evi gibi hissettirseniz bu düsünceleri bir kenara atıp.Cocuğunuz olacak ilerde o da odasını dağıtacak ne olur ki odasını dağıtsa öğlene kadar uyusa.2 yıllık okuyormus bir de bir yıl daha kalsın ne olur yani siz de kız icin böyle düsünmeseniz?surda ne kalmıs

Son düzenleme:
Bir süreden sonra insana kaşının üstünde gözün var diye çatabilicek duruma geliyosun zor valla batar sana hareketleri hep. Ama bence madem bu yola girdiniz mezun olana kadar sabredin çünkü siz o kadar evinizi açar iyilik yaparsınızda en ufak bi imanız sizi düşman ilan eder bu durumda. Zor işin :KK51:
Aynen dediğıniz gibi sabretmekten başka carem yok sabredicem inş

Abisi bu konuda çekingen ve de onu kırmak istemiyor araları çok iyi. Evet davranışları kasıtlı değil ama sadece kendisini düşünüyor .esimle bir defa uzun uzun konuştum ama pek fayda olmadı.artık bu derdimi kimseye anlatamaz duruma geldim.
peki kayınvalidenize konuşsanız, o incitmeden halini yolunu bulsa en azından arada sizi yalnız bırakıp nefes aldırsa size, nasıl olur ?

Kızcağıza cok üzüldüm ben abisinin evine sığamamıs,ailesinin de maddi durumu iyi olmadığı icin abisinin evinde kalmak zorunda kalmıs okumak icin,ama belli ki kendisinden baya baya rahatsız olunuyor,bunları bilse bence okulu bile bırakır gider.öğrenci kız sevdiğiniz adamın kardesi ve sizin evinizde kalmaya ihtiyacı var mecbur yani ne olur ki kendi evi gibi hissettirseniz bu düsünceleri bir kenara atıp.Cocuğunuz olacak ilerde o da odasını dağıtacak ne olur ki odasını dağıtsa öğlene kadar uyusa.
Kendi evindeymiş gibi hissettiriyoruz onda bir sıkıntı yok merak etmeyin bugüne kadar onunla tartişmadım bile. Ama ben kendi evimdeymişim gibi hissedemiyorum eşimin ailesi o evler bizim deyip duruyor. Ben eşimle severek evlendim annemi babamı bıraktım.

Üniversite okuyacak yaşa gelip sorumluluk almaması ailesinin suçu. Biraz şımartmışlar.
Ben kendi evimde dağınık dururum evde yemeğe temizliğe karışmam annem var toplar ama bir başkasının evine hemde maddi sıkıntıdan dolayı gidiyorsam ki bu abim bile olsa yenge var evde yardım etmem gerekir sorumlu, temiz, düzenli olmam gerekir diye düşünürüm.

Eğer kız size ev işlerinde yardım etse abisiyle başbaşa bi yere gitmenize müsade etse kuyruk gibi peşinize takılmasa odasını toplasa gözünüze batmazdı.

Şimdi kız okuyor yazık ailesinin maddi durumu kötü moduna bağlamaya gerek yok.
Düşüncesizlik çağımızın hastalığı.
Size bol bol sabır diliyorum.

Güzel bir dille uyarabilirsiniz. Güzelim bak odanı topla ya da bana yardım et. Akşam dışarı çıkacağınız zaman bugün abinle özel bir şey konuşacağım seninle daha sonra çıkarız vs de anlar heralde..

Çok zor bir durum ama sonuçta eşinizin kız kardeşi oda o şehirde abisi varken neden yurtta kalmak istesin doğru belki hareketlerine dikkat etmesi gerekir ama biraz daha anlayışlı olun.

baştan kabul etmişsiniz..katlanmak zorundasınız..anlamadığım tek şey..çocuk gibi her yere peşinize takılması..orada düşüncesiz..belki kırmadan buna çare bulabilirsiniz..:KK35:

kızlarına çok düşkünler beni yanlış anlayabilirler eşim de bundan çekiniyor. Kimseyi kırmak istemiyorum
hımmm o zaman minik hamlelerle orta yolu bulmaya çalışacaksınız, kırmadan yoluna koymaya çalışacaksınız. sabır ve kolaylık dilerim

Kızcağıza cok üzüldüm ben abisinin evine sığamamıs,ailesinin de maddi durumu iyi olmadığı icin abisinin evinde kalmak zorunda kalmıs okumak icin,ama belli ki kendisinden baya baya rahatsız olunuyor,bunları bilse bence okulu bile bırakır gider.öğrenci kız sevdiğiniz adamın kardesi ve sizin evinizde kalmaya ihtiyacı var mecbur yani ne olur ki kendi evi gibi hissettirseniz bu düsünceleri bir kenara atıp.Cocuğunuz olacak ilerde o da odasını dağıtacak ne olur ki odasını dağıtsa öğlene kadar uyusa.2 yıllık okuyormus bir de bir yıl daha kalsın ne olur yani siz de kız icin böyle düsünmeseniz?surda ne kalmıs
Bence bu kadar rahat olması evinde gibi hissettirmiş olmalarından kaynaklı.. istemiyorum gitsin diye birşey de söylememiş konu sahibi zaten tek beklediği şey biraz anlayış kaldı ki çok haklı bu konuda. En azından tatillerde ailesinin yanına gitse karı koca başbaşa kalsalar bu da yetecek.. Ne kadar acındırdınız öyle.. Zor durumda olabilir ama bu odasını toplayamayacağı anlamına mı geliyor ? Konu sahibi de çalışıyor bu arada dikkatinizi çekerim..

ben asil kizin nasil rahat ettigine inanamiyorum yeni evli bir ciftin evinde. Biraz empati kurmali o yasta bir kiz, kendisi yeni evli olsa ve abisi onun evinde 2 yil yasasa kendisi de esi de nasil hissederlerdi acaba?
Cogumuz ogrenci hayati yasadik, ille birilerinin evinde mi kaldik cok sacma, keske bastan kabul etmeseydiniz. Ama su noktadan sonra yapacak cok bisey yok gibi... en azindan esinizle birlikte disari ciktiginizda sizinle gelmesine engel olun, haftasonlari ufak seyahatler yapin basbasa. Bugunler geri gelmeyecek cunku, kendinize kucuk firsatlar bulun yeni evli olmanin tadini cikarmak icin.

Arkadaşlar, ben 8 aylık evliyim. Ama hiç umduğum gibi geçmiyor.Hayal ettiğim gibi değilmiş evlililkt.Eşimin kız kardeşi yanımızda kalıyor özel Universite okuyor.baştan yanımzda kalmasını tereddüt ettim ama esimin ailesini kıramadık maddi açıdan onlara destek çıkyoruz. Hem de Okuyana yardım etmek istedim çünkü ben çok zor şartlarda okudum. ancak artık tahammül edemiyorum zor sabrediyorum :KK43:(
Maddi açıdan destek alacak kadar durumları kötüyse neden kızlarını vakıf üniversitesine gönderiyorlar? Herkes özel okula mı gidiyor? Ben sizin yerinizde olsam ne kızı evime alırım böyle uzun süre, ne de diğer tarafa yardım ederim. Kız burslu okuyorsa başka diyemeyeceğim, o kadar puanı varsa gidip devlet ünivesitesinde okusaymış.

Derdime ortak olduğunuz icin cok tesekkur ederim ve beni anlayışla karşıladığnz icin. Ayrıca öğretmenim onunla iletişimime dikkat ediyorm derslerine destek oluyorum. Yarı burslu okuyor. Ailesinin yanında okumak istemedi istanbulu cok istedi hem sevgilisi burda hem de istedigi bölüm ancak özeldeydi. Uzakta okusam da yarı burslu okusamda aynı parayı harcarım diye ailesini özel üniversiye ikna etti. Ayrıca eltim de bu alt katımda otryor onunla hiç anlaşamıyor

Rahat mi edemiyorsunuz yoksa size rahatsizlik verici hareketlerde mi bulunuyor

Gecici bir donem ne de olsa..

Biraz daha sabredin cok onemli bir olay yoksa..
Kesinlikle sabretmeye çalışyorum. Tatsızlık çıksın istemiyorum. Bu defa kayınvalidem ve kayınpederimle aram açılıcak. Saygısızlık etmek istemiyorum. Kendi annem ve babam da çok üzülür

İşte insanoğluyuz sabredyoruz ama moral bozukluğumuz yüzümüze bazen de davranışlarımıza yansıyor

Keşke kabul etmeseydiniz veyahut bir şarta bağlasayınız. Okulun olduğu zamanlar sizde kalabilir, sair günlerde evine dönebilirdi. Olmuyor çünkü.. Bu açıdan bir dönem benzer bir şeyi yaşamış biri olarak, tartışmalar bile sağlıklı yaşanamıyor eş ile.. Dolayısıyla karşılıklı ilişti de oturamıyor evlilikte.. Ben çok sağlıklı görmüyorum bu durumu. Görümce toyluktan ötürü sizin kadar detaylı düşünemiyor şu an. Siz sorumluluk taşıyan bir kadınsınız artık. Yapılan toylukları "suç yada hata" olarak görmek bile abartılı gelebilir belki toyluğu yüzünden.
İki gün okulu var demişsiniz, mümkünse o tarihlerde sizinle kalıp diğer günlerde ailesinin yanına gitse, böyle bir imkan var mı? Umarım eşinizle bu konuyu konuşur ve ikna edebilirsiniz. Gayet iyi niyetle anlatıldığında, anlama kapasiteleri yükselebiliyor erkeklerin. Biz kadınlar bunu başaramayabiliyoruz.
"Derdim kardeşinle değil, kendi özel alanımla.. Seni bile tam olarak içselleştiremeden, "bu benim herşeyim" diyemeden, birden üç kişi olduk. Bebek için bile erken iken, ergen biraz ağır gelmiş olabilir" gibi bir şey olabilir. Siz mutlaka daha iyisini bilirsiniz.

Selamlar,

Bence bu kadar rahat olması evinde gibi hissettirmiş olmalarından kaynaklı.. istemiyorum gitsin diye birşey de söylememiş konu sahibi zaten tek beklediği şey biraz anlayış kaldı ki çok haklı bu konuda. En azından tatillerde ailesinin yanına gitse karı koca başbaşa kalsalar bu da yetecek.. Ne kadar acındırdınız öyle.. Zor durumda olabilir ama bu odasını toplayamayacağı anlamına mı geliyor ? Konu sahibi de çalışıyor bu arada dikkatinizi çekerim..
Evet cünkü ben o kızım..

Bana niye bukadae acıklama yaptınız onu anlamadım madem 2 sene dayanamayacaktı bastan kabul etmeseydi,böyle kendini yiyip bitirmekle bir yere varamaz yani,kabul ettiyse de bir yıl kalmıs dayansın artık.Ben görüslerimi belirttim herkesin fikri kendine bu durumda mesajımı alıntılayıp da bukadar uzun bir mesaj yazmanıza anlam veremedim,odasını toplasa ne olur toplamasa ne olur banane yani,sadece fikrimi belirttim.İyi aksamlar

X