Tahammül Sınırlarını Aştıktan Sonra Nasıl Sakinleşilir

Aynen öyle ama o bunu kabullenemiyor. Cevap olarak bir anda hallolmayacağını zaman gerektiğini söylüyor.
Geldiğimde çiçekle falan karşıladı, evi temizlemiş her yer pırıl pırıl, aç mısın, çay koyayım mı demeler... İyi bunlar güzel, hoş ama içinin de boş olduğunu ben biliyorum. Ev darmadağın olsa ve gel bi oturup konuşalım dese, neler yaptın dese ben yine gevşerim ama yok.

Normalde görüşmüyordu yeni yeni arkadaşlar ediniyor. Ben de onu diyorum, uzaktayım ve konuşmuyoruz insan facebooka i,lan geçeceğine karısını aramaz mı?
Alışkanlıklar bir anda değişmezmiş.
Ben bu adamın beni zannettiği kadar sevmediğine neredeyse eminim.
Sevdiğin insanı düşünürsün, onunla vakit geçirmek istersin. Bana tabi şey de diyor, aynı yastığa baş koymak yetiyor bana, evde bulunman bile kafi gibi...O zaman arkadaşlarınla da telefon görüşmelerin yetsin, illa yüz yüze buluşmak zorunda değilsiniz diyorum, haklısın öyle bakınca diyor. Tamam haklıyım da çözüm? Dün gece yarısına kadar arkadaş, bugün yine arkadaş.

Bu ne ya.ailem ailem

Kres bebeleri bile daha bagimsizdir
Ailesine de söylerim bir gün, alın sizde yaşasın kahroldu ailem diye diye şeklinde...

Kesinlikle canımı sıkardı tabikide .. Sizin sorunlarınız genelinde ufak tefek görünsede aslında hiçte öyle değil .. Belki de bir evlilik terapistinden yardım almanın zamanı geldi de geçiyor bile ..
Bunu ciddi ciddi düşünmek lazım aslında. Para yok diyorum ama paradan daha önemli şeyler var sonuçta...

Yok artık konuşuyoruz, yani konuşuyoruz derken misal bir gün ben çıkıyorum arkadaşlarla derse bu sorun olmuyor, olmamalı da. kinci gün de tamam ama üç olunca ben bu sefer kızıyorum ve sivri bir şekilde konuşuyorum.

Sen kendinle evlenmişsin pek bir koca bireyi göremedim ortalıkta. Üzgünüm ama Evliliğin kağıt üstünde kalmış sadece.
Maalesef

Ailesi baş tacı. Koilana nasılsa el kızı.

Yok yok rabbim gercekten bu tip erkeklerin evlenmesine büyük engel koymalı.
evlenip milletin kızını hasta etmesinler
Hakikaten evlenmeseydi, yaşlanınca ailesine falan baksaydı. Çalışmasına da gerek olmazdı. Annesi pasta börekle de beslerdi.

Ha birde bi doğum günü kutlaması vardı. Kimin kutlaması idi.
Eeee sana hoşgeldine gelen oldumu.
Aaaa koilana geldi diye süprizler y
apıldımı?
Görümcemin birinin. Yok yahu gelirler mi, ararlar mı Herkes kendine müslüman.

yaşadığım tamda bu,
inşallah kalıcı hasarlarım olmaz
kol bacak uyuşmalarım ve geçmeyen baş ağrılarım
artık boşanmam gerektiğini bağırdı bana ((
Geçmiş olsun, kimse kendimizden önemli olmamalı aslında

El kızı tabi geçen birinin konusu vardı yengesi hakkında el kızı nede olsa diyordu bu hiç değişmiyor heralde
YOk canım, bir de beni ailesi beni kendi çocukları gibi severken kötü niyetli olmakla suçladı. Ne yapmışlar bana hep sevmişler.

Ben de göremiyorum gerçekten, o sıcaklık yok. Sürekli didişen ve uyumsuz iki insan.

bize bakışlar değişmedigi için bizde kaynana diyoruz ya.
ahhh ahhhhhh
Annemin en kötü zamanları bile en iyi kaynanadan iyidir diyorum artık :)

KOnuşa konuşa dilimde tüy bitti. İşin garibi eşim bağ kuracak bir insan değil. Misal bugün bu konuyu konuştum, zanneder ki arkadaşlarıyla gezmesi hoşuma gitmiyor. Onu bırakır bilgisayar oyununa başlar. Onu da konuştum diyelim, oyun oynamayı bırakır motor turuna başlar. Yani esasen ne istediğimi kafası basmıyor bir türlü.

Değil mi ama. Ona koyun muamelesi yapmamı istiyor. Sürekli ağzımda kaval, tatlı tatlı çalıp "oraya gitme aşkım, bunu yapma bebeğim, o olursa cıs olur, hadi beni atta götür" dememi bekliyor. Bu da bana fazla geliyor. İnsan seviyorsa kendisi ister zaten bir şeyler yapmak.

Özlemiyorum ki...Bir hafta küssek eğer aklıma geldikçe tek hissettiğim kızgınlık oluyor. Ancak aramız düzelirse özlemişim diyebiliyorum.

Ben artık sarıp sarmalayamam. Kendisi istiyorsa yapsın, sürekli ben adım atıyorum zaten.

Şu an suçluyorum zaten. Bilemiyorum belki kimse kötü niyetli değil, herkes birbirinin iyiliğini istiyor ama sonuçta birileri yüzünden bir şeyler yaşıyorum. Anlıyorum diyor, tamam diyor ama gerisi yok.

Bana da öyle geliyor, kendisine de söyledim. Ama boş boş konuşuyor işte, ne diyecek ki zaten galiba pek de sevmiyorum mu? Demez ki...

Herkes aynı düşüncede zaten, ben de dahil.

Plan yapmaz ki o. EN fazla işte bir görümcemin daha doğum günü var ona gitme planı yapar, benim doğum günüm yaklaşıyor ona plan yapar. Sonrası fos. Yİne ben piknik teklif etmiştim, aslında işim var dedi. Diğer hafta sonu da toplantısı var zaten.

Teşekkür ederim, öyle veya böyle artık bir şeylerin netleşmesi lazım artık. İyi veya kötü neyse olacak ki ben de ona göre yol çizeyim.

Evet biliyorum, ben de pek umutlu değildim ama eminim ki bir de öyle deneseydik derdim. Ben yine terapi de olsa başka bir şey de olsa sonuç çıkacağını zannetmiyorum çünkü adam olmamış. Çok sığ, basit ve güçsüz düşünüyor sürekli. Ben de tam tersiyim aslında birbirimizi tamamlayabilirdik benimle aile olduğunun farkına varabilseydi.

Anlatınca insanlar aman bu da sorun mu diyor o yüzden.
Ben en azından ben böyleyim işine gelirse cevabını bekliyorum. Sürekli düzelecek dediği için de beklemede kalıyorum.

Teşekkür ederim, bu sene artık kafam böyle dağınık olmamalı. 1. sınıfa başlıyorum çok yoğun olacağım zaten ve yazın dinlenip enerji depolamayı düşünmüştüm. Görüyorum ki yine sorundan başka bir şey yok.

Bunları da yüzüme söylemedi zaten. Yatıyorduk, ben kalkıp televizyonu açtım, baktım yazıyor bana...Bari gel konuş.

Bende buraya açılan her konuda kendi evliliğimi görmeye başladım. Niye mi? Bu erkeklerin hepsi aynı çunkü. Dikkat ediyorum da anlatılanlara, sanki hepsi aynı adamdan bahsediyormuş gibi. İlgisiz, sadece kendi içn yaşayan cins bir erkek nesli türedi. Benim Daha iyisinin olabileceğine dair zerre umudum da yok. Çunkü bu nesil hepsi aynı tornadan çıkmış gibiler. Geçen gün xpreiaZ nin konusunda, bugün de senin konunda eşimi gördüm malesef. Hep aynı şeyler. tekrar eden sorunlar, asla düzelmemeler... Tek bildiğim, birgün boşanırsam bir daha evlenmemek üzere olacak.

Adam konuşmuyor, konuşmaktan hoşlanmıyor. Konuşmayınca sorunlar yok zannediyor.

Sizde çocuk var hadi neyse. Bende hiç bir şey yok neden çekiyorum diyorum. Yani eşime sorsan şu an hayatımız dört dörtlük ve bunu inanarak söylüyor.

Merak ettim kvler evi ayırmadan önce de eşin arkadaşları ile bu kadar vakit geçiriyor muydu? Eve böyle geç geliyor muydu?
Yok pek görüşmüyordu. Bir motor grubuna üye oldu oradan yavaş yavaş görüşmeye, gezmeye başladılar işte. Kendine bir çevre oluşturuyor.

Ben bir de evleneyim, ailem olsun mantığına çok uzak biri olarak 28 ime kadar bekleyip neden evlendiysem Pişmanım gerçekten.

Erkekler işte... Oturup konuşup konuyu sonsuza dek kapatmak yerine halının altına itmeyi tercih ediyorlar. Ne diyeyim ki inşallah düzelirsiniz.
gerçekten hepsi aynı sanırım.bunlarla ne kavga edilir,ne tartışılır ne de sorun çözülür.anca geçiştirsinler ve hiçbir şey olmamış gibi davransınlar.

ben size hak verdim,sakinleşemezdim de sanırım.çünkü objektif bakınca adam bariz sevmiyor gibi duruyor.

İnan ben de okurken aynı şeyleri düşündüm, ama benim üzerimden yorum yapmak istemedim, hatta endişelendim koalina eşiyle konuşmuş adam da haklısın demiş ve sonra hiçbişey değişmemiş bu da bu cinsin ortak özelliğinden mi acaba diye..
Koalina benim eşim de konuşmamak için kendini odalara kitler... Dün gece bir ilki başardık ve bu kadar uzun bir konuşma yaptık, 3 gündür tek kelime konuşmadığım halde hiçbir konuşma girişimi olmadı yine ben gittim yanına..

eşinizi seviyor musunuz? yaklaşım tavrınız yanlış. erkek ailesine düşkün olur. eğer anneyle bir problem yaşadıysanız ve bunu büyütüp sorun yaptıysanız erkek size değil annesine yakınlaşır. şunu kabul edin artık, bir erkek ile annesi arasında kalırsanız anne tercih edilir. o yüzden mümkün oldukça anne ile arasına girmeyeceksin. bir gece fazla kalsan ne olacak kalmasan ne olacak bunu dillendirip huzurluk erkeği sizden soğutur. biraz rahat bir insan olun. herşeyi büyütmeyin. hesap soran tarz da ya da ilgi bekleyen şekillerde değil tam tersi davranın.kadın sevgidir, şefkattir, yüreğine bir sürü insan sevgisi sığdırandır. ilgisini çekin, biraz şuh olun. herşeyi büyütmeyin. sevgiye boğun. daha mutlu olacaksınız.

kadın neydir neydir neydir ben anlamadım?

kadın dediğin önce insandır. insan evlilik bağıyla bağlı olduğu insandan bu tip kararları alırken kendisine danışmasını ister, kendisi de danışır.

erkek, karısıyla annesi arasında kaldığında annesine yaklaşıyorsa oğlan çocuğudur kusura bakmayın. erkek demek de istemiyorum, insan olan haklı olana yaklaşır, bunu yapamıyorsa da ortayı bulur.

sorunun özünü kaçırdığınızı düşünmek istiyorum, bu şekilde düşünmezsem kadını erkeğe ve ailesine köle gören zihniyetiniz olduğunu düşüneceğim çünkü, bu ağır.

Önceki konularınızı bilemiyorum ama bildiğim herkesin evliliğinin az çok sizin yaşadıklarınızdan ibaret olduğu..Erkekler hep sorunlardan kaçıp üstünü örtme modunda.Gel bi konuşalım halledelim diyen erkek görmedim.Kadınlar da hep aynı çaresiz.

İnsanlar zamanla eşlerine karşı duyarsızlaşıyorlar ve eskisi kadar önemsemiyorlar hisleri..Bu bi gerçek maalesef.Bu çerçevede bakın durumunuza bence.

Bizde bazen konuşmak ister ama genelde konuşmaz, adım atmaz. Önceden daha fenaydı, şimdi konuşmak istemiyorum falan derdi. Şimdi bir nebze konuşuyor ama içi boş. Arpa boyu yol gidecek diye 2 senemi çöpe attım resmen. Hakkımızda hayırlısı diyelim

Erkeklere özel bir durum değil herkes ailesine düşkündür. Annesiyle problem yaşamadım bizzat eşimin kendisiyle yaşıyorum. Annesi istedi diye planımı değiştirmeye çalışıyorlarsa ikisine de cephe alırım haliyle. Kusura bakmayın da ben öyle sevgi pıtırcığı değilim, isteyen gelir, istemeyen gider. Benim için sadece somut şeyler lazım, misal istemiyorum demeli. Yok düzeleceğim diyip ikili oynamanın mantığı yok.

Bazı kadınların hayatta eşlerini ve onların ailelerini mutlu etmekten başka misyonları da var yalnız.Bilmem anlayabilir misiniz, sanmıyorum gerçi.

oy oyy ağır vaka..

Haklısın olmuyor demez ki zaten
Siz onun yerinde olsanız dermisiniz ?
Her işi hallediyosunuz,her işe koşuyorsunuz hatta evliliği bile tek başınıza yürütüyorsunuz.
Konularınızı az çok biliyorum
Kocanız siz farkında olmadan öyle bir sistem oturtmuş ki resmen bekar hayatı yaşıyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun ama daha fazla bu kamburla dolaşmayın

Yok pek görüşmüyordu. Bir motor grubuna üye oldu oradan yavaş yavaş görüşmeye, gezmeye başladılar işte. Kendine bir çevre oluşturuyor.

Yani o zaman aile olayına, akşam eve gelmeye daha mı önem veriyormuş. Sizinle bir aile olduğunun farkında mı değil. Allah kolaylık versin size ne diyim.

bence siz daha yalnız kalamamışsınız..
sadece ikinizin yaşadığı bir hayat henüz olmamış sizin ki..
eşini seviyor musun ?
seviyorsan bu iki kişi yaşamanın nereye gideceğini gözlemleyebilirsin..

Ben derim, daha önceki ilişkilerim de böyle net bitti. Sadece istemiyorum dememe rağmen sürdürmek isteyenler yüzünden uzamış bir ilişkim var ama hep söyledim.
Bana da çok sıkıntı geldi artık, sürekli sinir stres...

Yani o zaman aile olayına, akşam eve gelmeye daha mı önem veriyormuş. Sizinle bir aile olduğunun farkında mı değil. Allah kolaylık versin size ne diyim.
Ailesi evdeyken zaten işe gitmediği de olmuştu. Normalde tavuk gibi yatarken onlar varken birden gece yarılarına kadar oturup sohbet ederdi. Farklıydı tabi, o aile, ben değilim. Bunu çok net görebiliyorum.

bence siz daha yalnız kalamamışsınız..
sadece ikinizin yaşadığı bir hayat henüz olmamış sizin ki..
eşini seviyor musun ?
seviyorsan bu iki kişi yaşamanın nereye gideceğini gözlemleyebilirsin..
Şu an aşk falan hiç düşünemiyorum aslında, tek hissettiğim öfke.

Biz daha evlendiğimizden beri bir kere kahvaltıya gitmedik.

Canım benim on senelık evlıyım esıme her seferınde dısarı cıkalım bıraz yanlız kalalım dedıgımde(AİLESYLE YAŞIYORUZ) çok canın sıkılıyosa annemle çık dıye yanıt alırım yorum sizin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…