Tadilat, ustalar vs.

İstanbul'un neresi Avrupa yakasimi birde mutfağım küçük bende çok yaptırmak istiyorum ne kadar fiyat verdiler tüm mutfagimi kökten yaptircaksiniz?
Avrupa yakasi, mutfak 9 m2, dolaplar L seklinde toplam 4.35 m buzdolabiyle birlikte, 9500 fiyat verdiler akrilik malzeme icin, tabii kulplar tezgah vs dahil değil, sadece dolaplar.

Bu seferlik kibar davranacagim ama devaminda ayni tavirlari gorursem sakin kalir miyim bilmiyorum
Sakin kalmazsan yapacağı işten pek bi hayır bekleme. Dolaplarını kendin yapamayacağına göre.
Hatta bu süreçte tavırlarını görmezden gelip biraz yaptığı işi övmen ve memnuniyet göstermen de iyi olur.

Bulaşık makinasinin bozulmsiyla tezgah, dolap yaptiralim derken bastan asagi yeniledik 1 haftadir kafam kazan gibi. Öncesinde 3 farkli yerden ölçü aldilar fiyat verdiler. Ustalardan biri antredeki dolaplara kulp taktı neuini begenmedi nasil anlamadiysa köşeleri dönerli yaptırılmış dolaplara kağıt yaptırıldığını düşündüler her yerden 2 3 bin lira fazla soylediler cizimi geciktirseler de yaptılar ama istedigimiz şeylere o olmaz bu olmaz diyorlar sinir oldum. Cebimize göre yaptırdık icime de sindi ama ustaların bazi konularda bir diretme söz konusu bu beni deli ediyor.

Ooof of hayirlisi olsun artik

Her seye olmaz demek zaten ustalığın şanindan sanırım hayırlı olsun, gule gule kullanin siz de..

Biz de tam 3 aydır parça parça tadilat yapıyoruz. Tuvaleti kırdık, başka bir oda da duvar kırdık vs. 50cm genişliğindeki bir duvarı 4 haftada kırıp ördü usta. Yerlerin izalosyon ve parkelerini 1 haftada yarım yamalak bitirdiler. Tuvaletin kırılıp da alaturka tuvaletin gömme rezervuarlı klozete çevrilmesi net 1 ay sürdü. Çıldırmama ramak kaldı resmen. En son mutfağı da baştan yapacaktık ama biz de ustaların vurdum duymazlıklarını kaldıracak hal kalmadı. Artık mutfak yazı beklesin dedik.
Bu kadar tadilatın içerisinde tek memnun kaldığım usta marangozumuzdu Bir tek o yönden şanslı çıktım sanırım, her isteğimizi yaptı valla. Gerisinin teyzesi mi ölen dersin yoksa apartmanca karantinaya alındık diyen mi :)

Bire haftada parke doseme muhtesemmis gercekten, artik nasil bir iscilik yaptilarsa o kadar uzun sürmüş. İyi oyleyse marangozdan memnun kaldiysaniz mutfagi da yaptirirsiniz sonra

Biz de bu adamlari bir haftadir bekliyoruz, daha erteleyeceklerdi de sıkıştırdık, bir gun icinde bi cekmeceyi eksilttik diye bunlar, karar verecekmisiz de islerine bakacaklarmis, sanki sanirsin butun projeyi bastan degistirdik..

Her seye olmaz demek zaten ustalığın şanindan sanırım hayırlı olsun, gule gule kullanin siz de..
Teşekkürler siz de iyi günlerde kullanın. Çok ekstra şeyler istememize ragmen söyleyecek çok şeyleri var.

Şu anda çekmeceler hakkında fikir değiştirmelisin hiç de geç değil. Sonuçta önce iskeleti yapacaklar. Hatta onlar bekleyecek bir süre oturması İçin. Adamın yaptığı düpedüz kabalık.

Benim de evimde tadilat tamirat yapacağım bir süreç başlıyor ortlama bir aydır birçok firmayla görüştüm tek tek olarak da görüştüm komple iç mimarlık hizmeti veren yerlerle de. Bana da çevre soruyor naptın hala yaptırmadın mı karar vermedin mi diye. Ne istediğmi ve ne istemediğimi şu an çok net biliyorum. Kesinlikle profesyonel birisiyle çalışın. Baştan her şeyi kalem kalem madde madde konuşun en ince ayrıntısına kadar belli olsun. SÖzleşme iş teslimi daha basit şeyler bence.

Karar verdiniz mi peki birine? Geri kalan yerler icin meshur bir uygulamadan talep actim ic mimarlik için burda yazilanlardan sonra ama, henuz donen olmadi, bazi seylere de donmuyorlar.

Her akliniza eseni de ustaya söylemeyin yani, fikir alisverisinde bulunun tabi ki şöyle olsa nasil olur diye konuşu ama son karari verdikten sonra "yok oyle olsa, yok boyle olsa" olmaz ki.
Herşeyi dusunmek, gerekli durumlarda fikir alisverisinde bulunmak ve son karari cikartmak lazim. Bu tarz bir iş yapmiyorum ama yapsam acayip sinir olurdum herhalde. Normalde bile en sevmedigim sey kararsizliktir.

Karar verdiniz mi peki birine? Geri kalan yerler icin meshur bir uygulamadan talep actim ic mimarlik için burda yazilanlardan sonra ama, henuz donen olmadi, bazi seylere de donmuyorlar.
Evet belirledim gibi. Dolap mobilya işlerini tek bir firmayla çalışacam. Referanslarını gördüm çalışmalarını biliyorum karşımdaki muhattabım insanlarla aynı dili konuşabiliyoruz bu çok önemli. Boya badana aydınlatmada başka firma, bir de sistre cila işim olacak onun için hala araştırma aşamasındayım.

Benim çok yakın tanıdığım bu işi yapıyor. Kadın başına hem de. Ustalarla uğraşmak cidden çok zor. Mimar usta arasında gidip geliyor. Ama müşterilerine bir kez olsun böyle konuştuğunu duymadım. Hatta işi olmayan şeylere bile koşturuyor dolap kulpları vs. gibi. Müşteri istedikten sonra ne yapayım diyor. Yani müşteri gidip bir kulp beğenmiyor whatsapptan görüntülü arıyor seçiyor falan Öyle işler işte. Şans işi usta işi, Allah kolaylık versin.

Ben de taşinma asamasindayım, altı ustü boya badana ve ufak tadilat isleri var(elektrikci, montaj vs ) küçük bebegim var ve surekli peslerinde kosturuyorum, hep bahaneleri var ve ne zaman arkamı dönsem iş ilerlemiyor. Maalesef çok kesin dilli ve net olmak gerekiyor, olmaz kelimesini kabullenip oturmamak ve üstüne gitmek gerek. Yazılı olarak yapilacaklar + ödenecekler mutlaka belirlenmis olmali. Paranın büyük çoğunluğu iş bitimine saklanmalı. Cok kötü bir durum ama maalesef güleryüz gösterildiği an kafalarına göre takılıyorlar. Ben yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim, yarin taşınma günü, bugün bile bebeğimle aksama kadar sürekli kontroldeydim. Allahım gönlünuze göre versin, sonucta hevesle yola cıkıp maddi manevi emek veriyoruz.

Amin, sizin de gozunuz aydin, son raddeye gelmissiniz gule gule oturun. baslarinda durmak da mesele bulundugum yerde kimsem yok, insan da cekinir ustalarin yaninda durmaya, hadi parkeyi falan doser, badanayi yaparlar da fayanslari falan kontrol etmek lazim arada tamamen yalniz birakmayip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…