Tadilat, ustalar vs.

Zinnur5

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2016
197
233
103
37
Merhaba, belki konunun yeri burasi degildir tam bilmiyorum ama canım sıkıldı, bu usta milletiyle basa cikabilen, idare edebilen insanlar bunu nasil yapiyor merak ediyorum. Mutfak yaptiriyoruz, anlastik oncesinden ama daha once gelecekleri halde evvelki gun geldiler, mutfaklari söküp tekrar olcu aldilar falan. Yer biraz dar, neyi nereye koyacaksin kafamda tam oturmadi rahat olur mu diye, adam tekrar cizim yapacagim dedi, tamam dedim dedim oyleyse yeni cizimi de görelim, kafama takilan bir iki seyi de konusalim diye atolyelerine gittik, bu arada adam biraz kibirli, iyi yerlere is yapiyormus falan diye. Gittik kagida cizim yapmamis, zaten oyle 3 d cizim falan yok, onu kendi imkanlarimla ben cizdim. Bir plakanin ustune sadece alt dolaplari cizmisler. Neyse o olmaz bu olmaz ( bunlari benim onerilerime cevaben soyledi) dedim ki acaba cekmecelerden biri dortlu mu olsa, iki hafta da sure verdiler bu arada. Tamam dörtlü olsun dedi. Diger her sey ayni kaldi onceki konustugumuzla. Bugun de benim kafama takildi, biraz da gec dank etti, iki cekmece de uclu olsun, cok dar isime yaramayabilir, tabaklari tencerelerifalan belki cekmeceye koyarim dedim. Yarin da belki sabahin korunde baslarlar, bugun yapmamislardir diye dusundum ve aksam 9 da mesaj attim. Usta kusura bakmayin bu saatte rahatsiz ediyorum ama gec olmasin diye yazayim dedim, cekmeceleri 4 tane demistim ama gec degilse yine 3 lu olabilir mi deyip yolladim. Biraz gecti mesaj geldi, kardesim dun geldin karar verdin bi seyler soyledin simdi karar degistiriyorsun, karar ver de biz de isimize bakalim diye. Yani ben anlamiyorum bu ustalara nasil davranmak gerek, cok gec kaldigimi dusunmuyorum bu kadarcik bir fikri degistirmek icin, dun aksam konustuk bugun aksam yazdim. Tamam usta kusura bakmayin desem belki sonrasinda yine uste cikmaya calisacak, bir de buna banyo ve baska seyler de yaptirmayi dusunuyordum, canim sıkıldı. Bu konuda becerikli arkadaslar bir yol gosterin, bir suru ustayla ugrasacagim ezik olmak da istemiyorum, ama ses cikarmayip kafalarina gore davransinlar da istemiyorum, daha bu baslangic çünkü.

sureklı fıkır degısıklıgıne acık konu degıl
sız en bastan ne ıstedıgınızı belırtıp arada bır esınız de usta nasıl oldu bızım dolaplar dıye yoklayacak bos bırakmaya gelmez cunku yaptırmanız gerek
mutfak sızın olcu bellı kullandıgınız esya bellı kac cekmece kac dolap lazım sız daha ıyı bılırsınız :) ıstedıgınızı yaparlar tabıkı yaparlarda ısleme basladılarsa aksar bu tarz seyler yavaslatır

bırde olcusuz resımsız ıs yaptırmayın asla hem sızde hem ustada bırer kopya olmalı sonra ben onu ıstememıstım sız bunu yapmıssınız meselesı olursa nasıl ıspatlayacaksınız degıl mı ama

sımdıden hayırlı olsun bu arada :)

Babasının hayrına yapmıyor. Kım bilir ne kadar tutmuştur dolaplar. Yaptırdığın şey içine sınecekki zevkle kullanabılesın.karar değişebilir. Ha kesmıştır dolapları o ayrı onuda söyler yani baska ustamı yok sanki adamın burnu havada belli. Ezik durmayın bence.

Evlenirken hem kendi evimizi hem annemlerin evini kapsamlı bir tadilata sokmuştuk bir iki ay arayla. Anlaştık bir iç mimarlık firmasıyla, yaptık sözleşmemizi. Teslim tarihi belli, fiyat belli, malzeme belli. Usta derdi de yok. Karşımızda laf anlayan insan var. Yaptığı işin garantisi var. Sekiz sene geçti üzerinden hala dolabın menteşesi bozuldu diye arasam birini gönderir hallettirirler. Ustalarla uğraşmayın profesyonellerle çalışın.

Cok tesekkur ederim.. dogru soyluyorsunuz, afaki is yapilmamasi lazim ama ben adamdan dun yeni cizim yapmis olmasini bekledim, onun uzerine konusuruz diye dusundum, gittigimde oyle bir sey de yoktu. Mesela ustlri nasil dusundu hic bilmiyorum, insallah farkli bir seyle karsilasmam. Simdi bir sey de denmez, cevap yazmadim zaten. Bir gunde cekmeceye baslamis midir hic sanmiyorum, once ana iskeletleri yapacaklar sonucta. Baskasi olsa bunu yapamazdi eminim, canin ona sikkın aslinda.

Butce sikintisi olmasa inanin hic dusunmezdim, en guzeli.

bu cok cıddı problem allah bılır ne gelecek karsınıza
odeme yapmadıysanız ınsallah yapmamıssınızdır ıptal edın bence ve baska bırını bulup gorusun derım

Bu sefer isi inada bindirir, isini de guzel yapmaz diye cekiniyorum.

bu cok cıddı problem allah bılır ne gelecek karsınıza
odeme yapmadıysanız ınsallah yapmamıssınızdır ıptal edın bence ve baska bırını bulup gorusun derım
Esim bir kismini odeyecekti diye biliyorum bugun. Anlattigimda o da hemen karsi taraftan yana oldu.

Butce sikintisi olmasa inanin hic dusunmezdim, en guzeli.
İnanın daha ucuza geliyor. Biz de çok gezdik dolaştık elli tane ustayla görüştük en uygun fiyatı toplamda bu firma vermişti. İnsanlar pahalı olacak diye çekiniyor ama anlaşmaları olduğu, her şeyi daha çok ve daha ucuza aldıkları yanlarında çalışan ustalar maaşlı olduğu için daha uygun fiyat verebiliyorlar.

Sekiz yıl oldu demissiniz gerci ama, İstanbul icindeyse firmanin adini ozelden yazabilir misiniz? Belki diger taraflar icin degerlendirebiliriz.

Bence cevap olarak sizde çizim yapmamıştınız herşey tam netleşmedi kafamda kusura bakmayın yani bukadar kırıcı cevap verecek birşey goremiyroum çok ayıp ettiniz diyebilirsiniz bidahaki görüşmede.

Bir sey diyeceğim zaten orası kesin, icimde kalacak yoksa. Adamda bir kibir var.
Bence cevap olarak sizde çizim yapmamıştınız herşey tam netleşmedi kafamda kusura bakmayın yani bukadar kırıcı cevap verecek birşey goremiyroum çok ayıp ettiniz diyebilirsiniz bidahaki görüşmede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…