Taciz ve Arkadaşımın Tepkisi ya da Tepkisizliği

Yakın arkadaşında böyle bir konu açtığımda kendisine öncelikli olmak isterim. Çünkü özel ve tatsız bir durum belli ki teselliye ihtiyaç var.

Anlamadığım ise niye bir sürü insanı arayıp onlara tacize uğradığınızı söylediniz. Bu çok özel bir bilgi niye herkese bunu anlatma ihtiyacı hissettiniz. Ben şahsen utanırım yani herkese anlatmaya

Tacize uğrayan neden utanmalı? Mağdur neden utanmalı?

Değer verdiğimiz birinden verdiğimiz değeri görememek üzücü bir durum sizi anlıyorum verdiğiniz değeri göremediğiniz birini hayatınızdan çıkarmanızı da anlıyorum ben tepkileri anlamadım daha çok yerinizde olsam ben de çok kırılırdım insanlara fazla anlam yüklememeyi başarabilsek keşke, nacizane.

Mağdur utanmalı demedim .eve gelip bütün arkadaşlarıma anlatmaya utanırım dedim...

Hayır herkese anlatınca ne oluyor onu bana söyler misiniz?
Eve gelip Facebook'tan ilkokul, anaokulu arkadaşlarımı falan bulup hepsine anlattım dedigimi hatırlamıyorum.
Birkaç tane yakın arkadaşımla paylaştım ve bu gayet normal. Onları yakın yapan da bu.

Birkaç yakın arkadaşımla paylaşmamı ve yanımda olması gerekirken yanımda olmayan kişiye kırılmamı yargılayanlar ya sosyopat falan ya demir gibi duyguları var hiçbir şeyden etkilenmiyorlar ya da hobi olarak sosyal medyada millete atıp tutarak rahatlıyorlar.

Mağdur utanmalı demedim .eve gelip bütün arkadaşlarıma anlatmaya utanırım dedim...

Hayır herkese anlatınca ne oluyor onu bana söyler misiniz?

Tamam bende neden utandığınızı soruyorum? Polemik amaçlı değil, belki benim göremediğim bir nokta vardır. Tacize uğramak neden mağdur için utanç vericidir? Sorum bu.

Herkesin yapısı farklı. Bende başıma gelen kötü olayları 5 kişilik arkadaş grubuma ayrı ayrı anlatır, içimi döker, rahatlarım. Tavsiyelerini alırım, destek mesajlarını okurum. Keza bende onlara öyle davranırım. İç dökmek iyi bir şey olmasaydı yapmazdım.

Takıldığım nokta tacize uğradığımı anlatmaya utanırdım demeniz... başka yere çekmeye gerek yok

Geçmiş olsun InsaAllah bir daha başiniza bu tür olaylar gelmez. Ama şayet gelirse bunu kimseye soylemeyin. Neden tacize ugradiginizi insanlara soyluyorsunuz? O da bir başkasina soyler bu kadar mi çok guveniyorsunuz ona? Taciz sirasinda o adamjn agzinin payini verseydin daha iyi olurdu belki de verdin. Asla susma taciz sirasinda. Ama kimseye de anlatma.
Bu zekayla hayatta kalmanız bir mucize

Çok geçmiş olsun. Hissettiklerinizi anlayabiliyorum.. Arkadaşınız gün içinde donemese de nasıl oldun diye sorabilirdi. Düşünüyorum da arkadaşım tacize uğradım iyi değilim derse o an cevap veremesem de sonra yazardım muhakkak. En samimi arkadaşım olsa illaki arardım.

Eve gelip Facebook'tan ilkokul, anaokulu arkadaşlarımı falan bulup hepsine anlattım dedigimi hatırlamıyorum.
Birkaç tane yakın arkadaşımla paylaştım ve bu gayet normal. Onları yakın yapan da bu.

Birkaç yakın arkadaşımla paylaşmamı ve yanımda olması gerekirken yanımda olmayan kişiye kırılmamı yargılayanlar ya sosyopat falan ya demir gibi duyguları var hiçbir şeyden etkilenmiyorlar ya da hobi olarak sosyal medyada millete atıp tutarak rahatlıyorlar.
Yakin arkadasa anlatmak bence normal bir tepki.

Benim sizin tepkinizde yersiz bulduğum sey, bu kadar yakin arkadasinizi sorgusuz sualsiz direkt engellemeniz oldu.

Mesela KudrAlobar KudrAlobar benim en yakin arkadasim ve basima gelen her seyi anlatirim. "Taciz edildim kendimi kotu hissediyorum" dedigimde saatlerce hatta bir gun dönüş yapmasa ben engellemek degil bilakis "basina bir is mi geldi, bisi mi oldu" diye onu merak ederim.

Yok eger unuttuysa vs de ona gore sitem ederim, kirildigimi soylerim vs. En yakin arkadasimi hemen harcamam. Kirilmak ayri, silmek ayri.

Ama arkadasinizin tavri hep boyleyse zaten yakin arkadasiniz degildir. Veya siz hemen engelliyorsaniz zaten yakin arkadasiniz olarak gormuyorsunuzdur.

Benim konu hakkindaki fikrim bu

Yakin arkadasa anlatmak bence normal bir tepki.

Benim sizin tepkinizde yersiz bulduğum sey, bu kadar yakin arkadasinizi sorgusuz sualsiz direkt engellemeniz oldu.

Mesela KudrAlobar KudrAlobar benim en yakin arkadasim ve basima gelen her seyi anlatirim. "Taciz edildim kendimi kotu hissediyorum" dedigimde saatlerce hatta bir gun dönüş yapmasa ben engellemek degil bilakis "basina bir is mi geldi, bisi mi oldu" diye onu merak ederim.

Yok eger unuttuysa vs de ona gore sitem ederim, kirildigimi soylerim vs. En yakin arkadasimi hemen harcamam. Kirilmak ayri, silmek ayri.

Ama arkadasinizin tavri hep boyleyse zaten yakin arkadasiniz degildir. Veya siz hemen engelliyorsaniz zaten yakin arkadasiniz olarak gormuyorsunuzdur.

Benim konu hakkindaki fikrim bu

Çünkü iki elim kanda olsa bir şekilde sana döneceğimi biliyorsun.

Konu sahibi arkadaşını gömmüş de gömmüş sonra en yakın arkadaşım demiş. Yakın arkadaş ilişkisi varmış gibi görünmüyor aralarında. Yakın arkadaşın olmayan birinden de ilgi beklemek ve göremeyince engellemek çok mantıklı gelmiyor bana.

Arkadaşlık kavramına derin anlamlar yükleyenlerdenim. Arkadaşımdan gelen “Tacize uğradım mesajına“ kayıtsız kalamazdım bir gün boyunca. Kırılmak da haklı buldum sizi. Bir anda engelleyip silmeniz konusunda bilemiyorum, ben açıklama yapmasını isterdim ve ne kadar kırıldığımı kendisine söylerdim. Yani yaptığı açıklamaya ikna olmazsam ve bencil olduğunu düşünüyorsam, arkadaşlığımızı bitirelim diyip bitirirdim.

Tamam bende neden utandığınızı soruyorum? Polemik amaçlı değil, belki benim göremediğim bir nokta vardır. Tacize uğramak neden mağdur için utanç vericidir? Sorum bu.

Herkesin yapısı farklı. Bende başıma gelen kötü olayları 5 kişilik arkadaş grubuma ayrı ayrı anlatır, içimi döker, rahatlarım. Tavsiyelerini alırım, destek mesajlarını okurum. Keza bende onlara öyle davranırım. İç dökmek iyi bir şey olmasaydı yapmazdım.

Takıldığım nokta tacize uğradığımı anlatmaya utanırdım demeniz... başka yere çekmeye gerek yok
Yani herkeste ortama burama dokunulduğunu bilmesi şart mı . Hani anlatınca ne değişiyor....

Taciz anı bağırın yardım isteyin. Hastaneden rapor alın bunlar için utanın demedim ki. Eve gelip niye herkese ben tacize uğradım diyeyim. Evet utanırım yani. Niye herkes bilsin bedenime bir sapığın dokunduğunu.

Size bir lafım yok . Konu zaten amacından saptı. İlk yorumum sanırım konuyu özetliyor... Artık konu dışı yorumlara cevap vermeyeceğim. Cımbızla çekip hesap sormak çok moda oldu

Arkadaşlar belki ben olaya teknik bakıyorum bilmiyorum ama insanlar beni tacize uğradım diye ararsa ben onlara hukuki olarak yardımcı olurum ama onun dışında ne yapılır

Cidden destek olan diğer kişiler ne yaptı

En son birkaç yıl önce yolda el ile tacize uğradım

İttirdim defol git dedim

Önümden yürümeye başladı polisi arayayım dedim ama oğlumun okul çıkış saati yaklaşmıştı

kendimce fayda maliyet analizi yaptım ve yoluma devam ettim

Gece eşine anlattım arasaydın polisi dedi çocuğu alacaktım o ortamda kalmasın istedim dedim zira eşim şehir dışında idi gece döndü

Eşim de bak sen şikayet et, çoluğu çocuğu taciz ederler sonra sen bile şikayet etmiyorsan kimse etmez dedi

Konu kapandı

İlk defa şimdi yeri geldi buraya yazdım

Arkadaşım Özge ye bunu anlatsaydım bana ne faydası olurdu, nasıl destek olurdu

Hatalısın şikayet etmelisin diyebilirsiniz ama şikayet etmedim, bu durumda tanımadığım bir adamın tacizine arkadaşım nasıl destek olur

Gelip bana üzülme senin suçun değildi mi diyecek

Ben bunu zaten biliyordum ki

O çocuk için üzüldüm asıl oğlum olacak yaştaydı, anası yaşındaki kadını taciz edince eline bir şey geçmeyeceğini bilmeyeceği bir coğrafyada büyüyordu

Böyle konularda kendinize destek bulamayabilirsiniz, sadece çok güvendiğiniz insanlarla paylaşın. Sizi üzen durumlar için kimseye açık vermeyin, zayıf noktalarınızı göstermeyin. Mümkün mertebe de uzak durun hassasiyetlerinize önem vermeyen insanlardan yada oldukları gibi kabul edip sınırlarınızla birlikte ilişkinize devam edin.

Çok geçmiş olsun.Umarım bir daha ne senin ne bir başka kadının başına böyle bişey gelmez.Bu ülkede zor ama neyse

Yorumları gerçekten anlamlandıramadım bırakın da tacize uğrayan bir kadın en yakın arkadaşından ilgi beklesin,derdini dinlemesini destek olmasını beklesin.

Artık telefonlar sürekli elimizde,ben kimsenin kolay kolay 24 saat boyunca müsait olmayacağına inanmıyorum.Arkadaşım bana tacize uğradım diye mesaj atsa iki elim kanda olsa arardım.

Ama ben olsam her yerden engellemezdim,kırıldığımı söylerdim,arama mesafe koyardım

X