Taciz ve Arkadaşımın Tepkisi ya da Tepkisizliği

Azeri derken onu kastetmedim tabi ki
Öyle bir şey düşündüğünüzü de düşünmedim
Sadece ingilis noktası filan olayda dikkat çekince o yüzden onu vurguladim.

Azerbaycan turklerini çok severim o yüzden de o ifadeyi kullanmış olabilir :)
İngilis mevzusuda ben Türkçe klavye kullanmıyorum o yüzden doğru yazamıyorum klavyem ingilis dedi espri yaptık bizde

Tabi ki herkesin bakış açısı farklı.
Sadece taciz olarak değil hiçbir özel mevzu anlatılmamalı diye düşünüyorum.
İnsanlar çok iğrenç olabiliyor.
O insanlar yüzünden ben üzüleceğime hiç anlatmam kendimi korururum diye düşünüyorum.

Ben bu site disinda oldukça ketum biriyimdir çok özel olmayan mevzularimi bile oturup anlatmam her detayiyla.

Ama neyin özel oldugunu, neyin anlatilip anlatilmayacagi kişilere ve cevreye göre degisir. Konu sahibi bunu anlatmakta sıkıntı görmemişse bu konuda "ayip anlatilmaz, özel" şeklinde yaklaşim bana bir garip geldi acikcasi. Konu "arkadaşa anlatmali miyim?" degil zaten.

Öncelikle geçmiş olsun umarım tacizci sapık hak ettiği cezayı alır da yarın öbür gün burda sizi arkadaşlarınıza olayı anlattığınız için linç eden arkadaşları da popolarından avuçlamaz!

Konu sahibinin üstüne bu kadar gidilmesi tacizlerin neden hala bu kadar yaygın olduğunun apaçık bir göstergesi. Kadının en büyük düşmanı yine kadın olmuş malesef yazık gerçekten.

Evet agresifim.
Yakın bir zamanda tanımadığım bir adam tarafından tacize uğradım. Kahkahalar atıp, neşe içinde dolanamıyorum.
Böyle olmamı sağlayacak bir formülünüz varsa paylaşın lütfen. Seve seve uygulayayım.
Küçükken okadar tacize ugradım ki. Ergenlikte de öyle fakat bu kadar depresyon takılmadım. Şimdi olsa canına okurum polis karakol gerekirse tanıdıkları araya sokup süründürürüm. İçiniz soğumadıysa dövdürün bence adamı birilerine ciddiyim. Kimse yadırgamasın dediğimi adalet var mı ülkede

Arkadaş erkek arkadaşı ile birlikteliğini anlatmamış taciz özel, gizli bir şey değil gerekirse dünyaya duyursun hatta tanıdıksa rezil olmasını sağlasın. Ayıbı siz mi yaptınız ki utanıyorsunuz ?

Bir gün yolda iett ye binmek için yürüyorum bir MAL arabayla yanımdan geçerken durdu''BAĞYAN gideceğiniz yere götüreyim isterseniz'' Diyip pis pis sırttı orada onunla kavga mı ettim plakasını aldım aynı dakika şikayetçi oldum.
Polisle görüşmem biter bitmez önce babamı aradım (karakol tanıdık babamın arkadaşları var memurlardan diye )Baba başıma böyle bir olay geldi karakol seni ararsa haberin olsun dedim sonra eşimi arayıp anlattım ben yolumda yürürken beni taciz ederlerse suçlu ben olmam bunu anlayın artık ya .

Utanmasanız ne yaptın da seni taciz etti diyeceksiniz öffffff bıktık bu zihniyetten
Cevap yazmış olmak için yazmayın. Ben olay anı niye paylaşmış demedim. Olay bittikten sonra eve gelip beni taciz ettiler diye bir sürü kişiyi aramanın mantığını çözemedim. Hayır olay bittikten sonra herkese anlatınca ne oluyor yani. Siz zihniyeti algısı yüksek insan mı oluyorsunuz da bana bu saçma yorumu yapıyorsunuz.

Konu sahibi geçmiş olsun, yakın arkadaşımın arayıp sormasını ben de beklerdim açıkçası. İnsan sevdiği kişiden ilgi bekler o kadar da hak etmiyormuş demek ki dostluğunuzu, ben olsam engellemez ama eskisi gibi de davranmazdım. Ama siz bencil buluyormuşsunuz kendisini, iyi yapmışsınız hayatınızdan tamamen çıkarmakla.

Tabi ki herkesin bakış açısı farklı.
Sadece taciz olarak değil hiçbir özel mevzu anlatılmamalı diye düşünüyorum.
İnsanlar çok iğrenç olabiliyor.
O insanlar yüzünden ben üzüleceğime hiç anlatmam kendimi korururum diye düşünüyorum.

Tacizi, tecavüzü özel mevzulara dahil edip saklamaya çalışmak bence bu zamana kadar sadece kurbana zarar verdi. Toplu taşımayı kullanıp en az bir kez tacize uğramamak mucize bu ülkede, ama kurbanların büyük kısmı utancından o an sesini bile çıkaramıyor dediğim gibi yok bu özel mesele kimseye anlatmayalım düşüncesi bizi iyi yerlere götürmüyor.

Üniversitede zamanlarımda, otobüste yanımdaki adam saati sorup sonra bacağıma dokunmaya başladı ben hemen yerimden kalktım sesim çıkamadı, birileri görüp adamı tekme tokat otobüsten attı ben suçsuz olduğum halde o kadar utandım ki, ben de indim otobüsten. Bilinçli ya da bilinçsiz içimize işlemiş bu psikoloji ne yazikki.

Tacize uğrayan ayıp bir şey yapmadı neden saklasın ki? Sırf bu yanlış niteleme yüzünden kurban tacize birden fazla maruz da kalabiliyor, saklayarak sadece tacizcileri koruyoruz, onların suçlarını örtüyoruz.

Tabi bu konudaki durumda eğer gereken şikayetler yapılmışsa ben durduk yere arkadaşlarıma haber vermezdim yeri geldiğinde söylerdim ama herkesin travmaları atlatma şekilleri farklı.

Hanımlar neden tartışma çıktı ve niye hala tacize uğrayınca arkadaşlara söyleyebilir-söyleyemez didişmesi yaşanıyor anlamıyorum fakat herkesin yaşadığı olaya tepkisi farklıdır, hepiniz kendi vereceğiniz tepkilere göre yorum yazmışsınız o zaman mesele nedir? Birbirinizi hatalı bulacağınız bir durum yok burada, insanız anlık endişeler, üzüntüler veya sevinçlere başka başka tepkiler veririz.

M Meredith Grey çok geçmiş olsun😞

Tacizi, tecavüzü özel mevzulara dahil edip saklamaya çalışmak bence bu zamana kadar sadece kurbana zarar verdi. Toplu taşımayı kullanıp en az bir kez tacize uğramamak mucize bu ülkede, ama kurbanların büyük kısmı utancından o an sesini bile çıkaramıyor dediğim gibi yok bu özel mesele kimseye anlatmayalım düşüncesi bizi iyi yerlere götürmüyor.

Üniversitede zamanlarımda, otobüste yanımdaki adam saati sorup sonra bacağıma dokunmaya başladı ben hemen yerimden kalktım sesim çıkamadı, birileri görüp adamı tekme tokat otobüsten attı ben suçsuz olduğum halde o kadar utandım ki, ben de indim otobüsten. Bilinçli ya da bilinçsiz içimize işlemiş bu psikoloji ne yazikki.

Tacize uğrayan ayıp bir şey yapmadı neden saklasın ki? Sırf bu yanlış niteleme yüzünden kurban tacize birden fazla maruz da kalabiliyor, saklayarak sadece tacizcileri koruyoruz, onların suçlarını örtüyoruz.

Tabi bu konudaki durumda eğer gereken şikayetler yapılmışsa ben durduk yere arkadaşlarıma haber vermezdim yeri geldiğinde söylerdim ama herkesin travmaları atlatma şekilleri farklı.

Benim de savunduğum susmak değil tabi ki ama şu devirde en yakın çevreme anlatmaktansa önce sosyal medyada sesimi duyurmak daha mantıklı geliyor çünkü bu şekilde tepkimiz aksiyona dönüşebiliyor yardım görebiliyoruz.
Bir gün lafı geçer anlatılır vs tabi ki bu olur onun dışında benim de söylemek istediğim arkadaşlara konuyu direkt yaymak. Kötü niyetli davranılabiliyor.
Onun dışında tabiki de susmayacağız yoksa daha beter bir noktaya geleceğiz. (Bundan beteri varsa tabi)

Size de geçmiş olsun.
Dovenlerin ellerine sağlık pislik yaratık

Ben açıkçası sizi haklı buldum. Yaşadığınız şey hiç hoş değil ve bu durumda arkadaşlarınızdan destek istemeniz de çok normal. Destek istemek ne zaman ilgi çekmek demek oldu? O zaman buraya konu açan herkes ilgi çekmek istiyor. Öyle mi? Ayrıca ilgi görmek istemek de çok normal ve insanı bir durum bana kalırsa.

Neyse, arkadaşınızın yaptığı da ayıp ama demek ki sizi önemsemeyen biriymiş. Hayatınızdan fazlalık olan o kişiyi çıkarmakla da çok iyi yapmışsınız.

nasıl bir destek beklediniz

yani tacize uğradınız bitti

eğer şikayetçi vs oldu iseniz karakola gelsin adliyeye gelsin vs diye yanında birisini insan yanında isteyebilir de öbür türlü destek nasıl olacak

yani arayıp ah vah demekten başka ne yapabilir ki

destek olmak istememiş olabilir, onun da bilmediğiniz travmaları vardır dinleyip tetiklemek istememiştir, başka sorunları vardır, ya da sadece ne diyeceğini bilememiştir

Kendi işletmesi var. Öyle müsait olamama gibi bir durum yok. Çalışan dahi olsa insan bir 5 dakika izin isteyip çıkabilir.

Kaldı ki bütün akşam, gece, sabah aramak için müsait olamadı mı?

Katılıyorum müsait olmak istememiş böyle bi travmatik durumda kesinlikle dönebilirdi

X