Taciz ve Arkadaşımın Tepkisi ya da Tepkisizliği

Otobüste tacize uğramışsınız. Normalleştirmeye çalışmıyorum ama bunu yaşamayan kadın sayısı kaçtır acaba? Ben dahil birçok kadın hafif ya da ağır taciz yaşamıştır dışarıda, otobüste, partide, sokakta, okulda, işte.

apartmanı unutmuşsun :KK53:
adam bana merdivenlerde şeyini gösterip kaçmıştı..
benden önce depar attıydı.

Geçmiş olsun. Bence arkadaşınız en azından mesajı okuduktan sonra hemen arayamıyorsa ya simdi iyisin di mi? Şu an acil halledilmesi gereken bir işim var onu hallettikten sonra arayayım doğru düzgün konuşalım falan yazabilirdi. Ama zaten daha önce de size pek güven vermiyormuş arkadaşlığınızın bitmesine bu kadar üzülmenize de gerek yok bence boşverin.

+++
Daha önceden de şahane bir arkadaşlık sunmuyormuş zaten. Konu sahibesi keşke arkadaşlığı daha önce kesseymiş

Bana bak
Senin harf yanlışına takılmadım kurduğn cümleden bir şey anlamadım bu bir.
Düşmanca, saygısızca yazan ,hakaret eden sensin bu iki .
Sen kimsin ki biz sana kırılalım bu üç.
Dar düşüncemize kurban ol bu dört.
Mal gibi yorum yapıyorsun insan ol. Tacize uğradığını niye söylemiş diyorsun çok mu güveniyorsun diyorsun. Hıyar karı kadın şok olup adamla kavgasını etmiş polise gitmiş ve rahatlamak için arkadaşlarına yazmış aramış konuşmuş sen kalkıp sanki başına çok güzel bir şey gelmiş gibi anlatıyorsun diyorsun. Başına kötü bir şey gelmiş bunu arkadaşları ile paylaşarak en doğrusunu yapmış belki başka bir arkadaşı başına böyle bir bela geldiğinde ne yapacağını bilmiyordu bu kız sayesinde öğrendi belki taciz eden kişi tanıdıktı ifşa oldu neyini gizleyecek ya neyi gizleyecek. Biz böyle rezillik çıkararak herkese anlatarak bunları engelleyeceğiz sen susmaya devam et
2 senedir üyeyim ilk defa çizgimi bozdum sen bunu hak etmiştin ingilis B Buyuk_umutlar
Banla da gideyim gardiyan ablam @Mune
Banlanmak engellenmek umrumda degil. Sizler mahremiyet nedir bilmezsiniz. Ozel nedir bilmezsiniz. Yakin arkadasa can feda. Bu zamana kadar anneme anlatmadigim ozelimi yakin arkadasima anlattigim oldu. Pek yaki bulmadim arkadasini engellemis falan o yuzden yakin olmadigin insanlara mahremiyetini hayatini anlatma diyorum. Anlayan nerde??? Diger konu defalarca vurgadim konu tacizden gitmiyor. Iş eş aile her ne konu olur olsun yakin olmayan kimseye anlatma diye tavsiye veriyorumki siz buna karsi cikiyorsunuz. Evet saygini bozdun. hiyar kari lafindaki hiyari salata yap da ye. Tacize hak kazandiran, kadini suçlu eden biri olarak cikardiniz ya beni millet olarak vallah helal olsun. Siz hakkinizi yalnis yerde ariyorsunuz ey cahil insan sürüsü. Arkadas yakin olsa anlat yakin bulamdigin birine tacize ugradim, regl oldum, tuvalette kaka yapdim demenin nesi normal? Evet hicbiri utanilacak seyler degil. Ama herseyin yeri var. Ne bu yeri ne kendi yerinizi bu hayatta bilmiycek insanlarsiniz. Cunki siz hakkinizi kendinizin ozelini mahremiyetini size yardimi dokunmayan insanalara anlatmakda goruyorsunuz. Bu ulkede bunlar yasaniyorsa sizin gibi kafa yerine saksi tasiyan insanlar yuzundendir. Hakkinizi , zor durumlarda ne yapmaniz gerektigini, kime ne vr ne zaman anlatmak gerektigini bildiyiniz zaman kurtulucaksiniz. Ama bu kafayla malesef daha cok gorursunuz. Taciz eden insani polis yakalasa, otobusde tacize ugrayan şahis tarafindan rezil edilirse daha çabuk vazgecer ve ulke daha çabuk aydinliga cikar. Siz benim ne demek istedigimi anlamadiniz anlamiyorsunuz anlamiycaksiniz. Anlamaniz da imkansiz. Bu kafayla. Hadi banla cok umrumdu sizin gibi saygisiz insanlarla konusmak

kardeş ülkeye böyle mi davranılır ya , birazdan ermenistan - azerbaycan savaşına bağlayacak. kk' da daha fazla ne olabilir derken her gün yeni bir macera 😂

Bizim de Azeri gelinimiz var. Birine kızınca instagram hikayelerde ayni boyle yaziyor hemde uzun uzun. 😬😬 Tarzi baya benziyor. Ama adı arzu değil.

Konu sahibi, arkadaslik anlayisiniz uymuyor ya da sandiginiz kadar yakın olmayabilirsiniz. Ya arkadasiniza uyun ya da arkadas olmayin, ilk defa olan birsey degil yazmissiniz. Gecmis olsun.

Banlanmak engellenmek umrumda degil. Sizler mahremiyet nedir bilmezsiniz. Ozel nedir bilmezsiniz. Yakin arkadasa can feda. Bu zamana kadar anneme anlatmadigim ozelimi yakin arkadasima anlattigim oldu. Pek yaki bulmadim arkadasini engellemis falan o yuzden yakin olmadigin insanlara mahremiyetini hayatini anlatma diyorum. Anlayan nerde??? Diger konu defalarca vurgadim konu tacizden gitmiyor. Iş eş aile her ne konu olur olsun yakin olmayan kimseye anlatma diye tavsiye veriyorumki siz buna karsi cikiyorsunuz. Evet saygini bozdun. hiyar kari lafindaki hiyari salata yap da ye. Tacize hak kazandiran, kadini suçlu eden biri olarak cikardiniz ya beni millet olarak vallah helal olsun. Siz hakkinizi yalnis yerde ariyorsunuz ey cahil insan sürüsü. Arkadas yakin olsa anlat yakin bulamdigin birine tacize ugradim, regl oldum, tuvalette kaka yapdim demenin nesi normal? Evet hicbiri utanilacak seyler degil. Ama herseyin yeri var. Ne bu yeri ne kendi yerinizi bu hayatta bilmiycek insanlarsiniz. Cunki siz hakkinizi kendinizin ozelini mahremiyetini size yardimi dokunmayan insanalara anlatmakda goruyorsunuz. Bu ulkede bunlar yasaniyorsa sizin gibi kafa yerine saksi tasiyan insanlar yuzundendir. Hakkinizi , zor durumlarda ne yapmaniz gerektigini, kime ne vr ne zaman anlatmak gerektigini bildiyiniz zaman kurtulucaksiniz. Ama bu kafayla malesef daha cok gorursunuz. Taciz eden insani polis yakalasa, otobusde tacize ugrayan şahis tarafindan rezil edilirse daha çabuk vazgecer ve ulke daha çabuk aydinliga cikar. Siz benim ne demek istedigimi anlamadiniz anlamiyorsunuz anlamiycaksiniz. Anlamaniz da imkansiz. Bu kafayla. Hadi banla cok umrumdu sizin gibi saygisiz insanlarla konusmak

indir.jpg

KudrAlobar KudrAlobar

Hemen mi cevap vermeliydi dedim? Bütün akşam, gece, sabah boyunca bekledim.

Uzaktan akıl vermek kolay. O an hangi durumda olduğumu biliyor muydunuz acaba? Ya da olay çıkartmadığımı vs. Yazık, üzüldüm sizin gibi bir hemcinsim olduğuna.
diğer arkadaşlarinizla görüsüp icinizde ki sıkıntiyi siniri atmissinizdir zaten eksta ekstra herkesten ayri ayri bir ilgi beklemissiniz sanki.
taciz edilmek evet kötü bir şey yaşadım ama kimseyi arayip arayip bunu defalarca anlatmadim açıkçası annem bile bilmedi bunu.
sizden de ayni seyi beklemiyorum tabi her insanin olaylara bakis acisi ve kendini rahatlatma tarzi baskadir.
belki arkadasinizin sizin ugradiginiz tacizden daha buyuk kendi ozel sorunlari vardi o anda olamazmi

Ben Azeri üyeye neden bu kadar saldırıldı anlamadım.
Özel konuların herkese anlatılmaması konusunda aynı şeyi düşünüyorum.
Bunu düşünme sebebim senin suçun vs düşüncesi değil sadece karşıdaki insanlar bazen bundan keyif duyacak kadar iğrenç yaratıklar olabiliyorlar. Malesef ki siz bunu çok geç fark edip sonradan pişman olabiliyorsunuz.

Zamanında çok özel bir mevzumu en yakın gördüklerime anlattigimda o kadar zor durumlarda kaldım ve psikolojim bozuldu ki kendime söz verdim kimseye anlatmam özel bir şeyimi artık.

Şimdi insanlar yandığın yere bir odun da kendileri atıyor.
En yakın arkadaş kavramına bile artık inanmıyorum.

Şimdiye kadar yazdıklarınızda haklısınız hiçbir şekilde susmadan sesimizi çıkarmalı ve korkmadan anlatmalıyız.

Ama sizce de bu yorum biraz ağır olmamış mı?
Yukarıda yazdım 2 yıldır hiç çizgimi bozmamıştım ama sabahtan beri uzunnn uzun yazdığı yorumlara serpiştirdiği hakaretleri bulup okursanız az bile demiş dersiniz

Bunu düşünme sebebim senin suçun vs düşüncesi değil sadece karşıdaki insanlar bazen bundan keyif duyacak kadar iğrenç yaratıklar olabiliyorlar. Malesef ki siz bunu çok geç fark edip sonradan pişman olabiliyorsunuz.

Zamanında çok özel bir mevzumu en yakın gördüklerime anlattigimda o kadar zor durumlarda kaldım ve psikolojim bozuldu ki kendime söz verdim kimseye anlatmam özel bir şeyimi artık.

Bak işte öyle bir algı yarattı ki Azeri üyeye saldırı diyorsunuz kendisi söyleyene kadar biz Azeri olduğunu bilmiyorduk ha keza ben Azeriyim de demedi yani ek biz Azerilik ile ilgili bir eleştiride bulunmadık ki zihniyeti düşüncesi hakkın yorum yaptık o hakarete dayandı bende hakaret ettim şimdi de ban yemeyi bekliyorum bakalım kısmet

Tacizi "cok özel bir mevzu" olarak görmüyor herkes. Bana göre de çok özel ve saklanmasi gereken birsey degil.
Taciz edildigimin duyulmasi, birilerinin başka birilerine soylemesi beni etkileyen birşey olmazdi mesela.
Bu durumdan keyif alanin sorunu kendisiyledir zaten, tacize ugrayani alakadar etmez.🙄

Yukarıda yazdım 2 yıldır hiç çizgimi bozmamıştım ama sabahtan beri uzunnn uzun yazdığı yorumlara serpiştirdiği hakaretleri bulup okursanız az bile demiş dersiniz

Tabii ki o şekilde mesajlar varsa sinirlenmekte haklısınız. Ama yine de yazan kişinin tavrıyla aynı tavırda cevap vermek o kişiye bir zarar vermez ama size zarar verir. O açıdan söylemiştim.

Bak işte öyle bir algı yarattı ki Azeri üyeye saldırı diyorsunuz kendisi söyleyene kadar biz Azeri olduğunu bilmiyorduk ha keza ben Azeriyim de demedi yani ek biz Azerilik ile ilgili bir eleştiride bulunmadık ki zihniyeti düşüncesi hakkın yorum yaptık o hakarete dayandı bende hakaret ettim şimdi de ban yemeyi bekliyorum bakalım kısmet
Azeri derken onu kastetmedim tabi ki
Öyle bir şey düşündüğünüzü de düşünmedim
Sadece ingilis noktası filan olayda dikkat çekince o yüzden onu vurguladim.

Azerbaycan turklerini çok severim o yüzden de o ifadeyi kullanmış olabilir :)

Tacizi "cok özel bir mevzu" olarak görmüyor herkes. Bana göre de çok özel ve saklanmasi gereken birsey degil.
Taciz edildigimin duyulmasi, birilerinin başka birilerine soylemesi beni etkileyen birşey olmazdi mesela.
Bu durumdan keyif alanin sorunu kendisiyledir zaten, tacize ugrayani alakadar etmez.🙄
Tabi ki herkesin bakış açısı farklı.
Sadece taciz olarak değil hiçbir özel mevzu anlatılmamalı diye düşünüyorum.
İnsanlar çok iğrenç olabiliyor.
O insanlar yüzünden ben üzüleceğime hiç anlatmam kendimi korururum diye düşünüyorum.

Tabii ki o şekilde mesajlar varsa sinirlenmekte haklısınız. Ama yine de yazan kişinin tavrıyla aynı tavırda cevap vermek o kişiye bir zarar vermez ama size zarar verir. O açıdan söylemiştim.
Valla rahatladım bu kez normalde olsa dediğinize katılıyorum ama oh olsun dedirtti

Peki, bir daha bir derdinizi paylaştığınız zaman link atın tamam :) diye yorum atacağım.
Sizin probleminiz şu ki herkesin hayatında öncelikli olmak hatta merkezde yer almak istiyorsunuz ilaveten dikkat çekmeyi seviyorsunuz.
Evet tacize uğramanıza üzüldüm dünyada hangi kadının başına gelse üzülürüm,kendim de yaşadım o anki psikolojiyi tahmin etmek zor degil ama öncelikle sakinleşmeyi bekledim(bacaklarim titriyordu korkudan ve ellerim uyuşmuştu) ve ardından gidip şikayette bulundum. Olayı telefon ile herkese anlatmak o an size dönüş yapamayan kişiye tavır almak çözüm değil. Siz çözüm odaklı olmamış aksine sorununuzu herkesin kendi sorunu gibi bellemesini istemişsiniz. Günümüzde herkes o kadar akıl ve vicdan dışı şeylerle muhatap olmak zorinda kalıyor ki kimin ne yasadigini bilemezsiniz. Arkadaşınız o an uygun değildir akabinde de aklından çıkmıştır bunun için arkadaşı tü kaka yapmak mantikli gelmedi.

X