Taciz ve Arkadaşımın Tepkisi ya da Tepkisizliği

Niye şimdi bana güçsüz kadın etiketi yapiştiriyorsunuz?

Evet, olay sonrası elim, ayağım titredi. Kendimi iyi hissetmedim. Benimle karakola eşlik etmesi için bir insan istedim yanımda.
Bu beni güçsüz kadın değil, insan yapar.

Yok ben anlatamıyorum sanırım. Sizin verdiğiniz tepkileri vermeyen kişiler tacizi normalleştirmiş olmuyor diyorum ben.

Diyorum ki ben yorumumda, tacize uğramış kadının bunu söylediği arkadaşı bunu çok büyük bir olay olarak görmeyebilir. Böyle bir durum yaşandığında kendisi desteğe ihtiyaç duymayabilir. Bu onu kötü biri yapmaz. Ona göre bu kendi başına atlatılacak bir durumdur.

Bunları dediğim için bana tacizi normalleştiren, tacizi normal gören denilirse ben de derim ki, bilakis ben kadını güçlü gördüğüm için toplu desteğe ihtiyaç duymuyorum.

Ayrıca zayıf olabilirsiniz bu bir hakaret mi? Evet siz zayıf bir insan olabilirsiniz gayet bu konuda. Herkesin belli konularda zayıflığı vardır ki bu gayet normal. Bu konuda yeterince güçlü olamıyorsunuz ki, cevap yazmadığı için küsüp engelliyorsunuz arkadaşınızı. Dört beş arkadaşa falan anlatıp destek beklemişsiniz. Demek ki evet zayıfsınız bu tür konularda, ilgi ve destek bekliyorsunuz.

Ben değilim, benim gibi düşünen kadınlar da değil muhtemelen. Bu taraflardan birini iyi ya da kötü yapmaz. Farklıyız, farklı düşünüyoruz o kadar.

Benim de savunduğum susmak değil tabi ki ama şu devirde en yakın çevreme anlatmaktansa önce sosyal medyada sesimi duyurmak daha mantıklı geliyor çünkü bu şekilde tepkimiz aksiyona dönüşebiliyor yardım görebiliyoruz.
Bir gün lafı geçer anlatılır vs tabi ki bu olur onun dışında benim de söylemek istediğim arkadaşlara konuyu direkt yaymak. Kötü niyetli davranılabiliyor.
Onun dışında tabiki de susmayacağız yoksa daha beter bir noktaya geleceğiz. (Bundan beteri varsa tabi)

Size de geçmiş olsun.
Dovenlerin ellerine sağlık pislik yaratık

Teşekkür ederim, aslında tacizcinin giyimi, hareketleri çok tuhaftı büyük ihtimalle akıl sağlığı yerinde değildi o yüzden bir sey diyemiyorum.

Bu konuda kız şikayet ettiyse sonrasında arkadaşlarına da anlatıp dertleşmek istemiş olabilir, belki yaşadığı şoku öyle atlatabiliyordur. niyet konusunda ise, bir arkadaşıma anlattığımda nasıl bir kötü niyet besleyebilir açıkçası anlayamadım. Ortaokul lise dönemlerimde de teşhirci sapıklar çok vardı mesela, arkadaşlarımla konuşurduk nerde gördüysek oralardan uzak dururduk, kendimizce önlemler alırdık rastlamamak için. Yani daha çok başkası da aynı şeyi yaşamasın diye paylaşılıyor bu konular neden sonucu kötü niyet olsun ki.

çünkü bu konuşulmaya başlandığında uzun sürecek, 5 dakikada bitmeyecek bir konu.
arkadaşınızın o gün ilgilenmesi gereken, kendisi için daha önemli bir problemi olabilir.
aradığında uzun süre vakit ayıramayacağını bildiği için rahat olduğu zamana bırakmak istemiş olabilir.
bence zaten hayatınızdan çıkarmak istediğiniz biriymiş, bu da vesile olmuş.
ama karşı tarafa da bunca yüklenmek biraz fazla.

Umarım bıdaha yasamassınız. Arkadasınızı sız tanırsınız oyle degersız hıssetırdıyse vardır bı bıldıgınız o yuzdende ıyı yapmıssın. Herkese anlatman ıyı olmamıs falan dıyenler olmus tacız kotu bısey o yuzden bens sızehak verdım ınsan ıyı gelen bırılerıyle dertlesmek ıstıyor. Bosver kotu yorumları takma. Pıslık herıfler boylelerı hapsı boylasa keske

çünkü bu konuşulmaya başlandığında uzun sürecek, 5 dakikada bitmeyecek bir konu.
arkadaşınızın o gün ilgilenmesi gereken, kendisi için daha önemli bir problemi olabilir.
aradığında uzun süre vakit ayıramayacağını bildiği için rahat olduğu zamana bırakmak istemiş olabilir.
bence zaten hayatınızdan çıkarmak istediğiniz biriymiş, bu da vesile olmuş.
ama karşı tarafa da bunca yüklenmek biraz fazla.

Arkadaşı konuşmak istemiyor da olabilir. Belki ciddi bir tarvması var tetiklenecek bu konuyla ilgili. Kendinde o gücü bulamadı belki. Geçiştirmek yerine gücünü toplamayı bekledi. Yani o kadar çok ihtimal var ki.

Siz diyorsunuz ki kendi başının çaresine bakmalı ok, tek başına bir birey tabi ki ama bir yere kadar. insanların nasıl bi pislik olduklarından haberiniz mi yok, nerde yaşiyoruz biz? Tek başına bu tür şeylerin üstesinde gelememek bireyi zayıf yapıyor demek ki, tacize uğrayıp , tecavüze uğrayıp başının çaresine bakacak. Destek istemek kimseyi zayıf biri yapmaz. İlgilenmeyecekse arkadaşlığının ne önemi var, bana göre umursamaz biri yapar.

Bence siz arkadasiniza neden tepki vermedigini, ilgi istediginizi acik bir dille yazin. "Benim ihtiyacim senden destek gormek"gibi. Eger hakli bir cevap verirse karari ona gore verirsiniz...

Arkadaşı konuşmak istemiyor da olabilir. Belki ciddi bir tarvması var tetiklenecek bu konuyla ilgili. Kendinde o gücü bulamadı belki. Geçiştirmek yerine gücünü toplamayı bekledi. Yani o kadar çok ihtimal var ki.
Her mevzuyu bu kadar derinlemesine düşünmek bana mantıklı gelmiyor.
Ben, bana yapılan davranışa bakarım.

E arkadaşımı haklı çıkarmak için uğraşana kadar biraz da bana hak vermeyi deneseniz. Belki benim de bir travmam vardır? Yani destek görmek istemem, karakola eşlik edilmesini istemem nasıl bu kadar absürt karşılanıyor anlayamıyorum.

"Kimin başına gelmiyor ki, bu ülkede yaşayıp tacize uğramayan mı var" diyen insanları şaşkınlıkla okudum. Evet tacize uğramayan insan pek yok ama normalleştirmeye çalışmak, "önemsemem" gibi yorumlar da bana insanların rahatlıkla taciz edebileceğinin sebebini göstermiş oldu. Zaten şikayet edince gereken desteği göremiyor kadınlar bir de arkadaşından destek istiyor diye azarlanıyor şaka herhalde😂

Eksi sözlükte de tacize uğrayan kadınlarla dalga geçiyorlar ama onlar yazdıklarının arasına şunu ekliyorlar ,ne yani biz de kadinlarla iletisim kuramayacak miyiz ! Tacizi normallestirenler kimlerle ayni tarafta olduklarini bilsinler istedim.

Eksi sözlükte de tacize uğrayan kadınlarla dalga geçiyorlar ama onlar yazdıklarının arasına şunu ekliyorlar ,ne yani biz de kadinlarla iletisim kuramayacak miyiz ! Tacizi normallestirenler kimlerle ayni tarafta olduklarini bilsinler istedim.
Ben oyle dusunen insanlarla anlasamiyorum ama uzuluyorum gercekten. Demek ki bu tur konularda yalniziz.

Aslında ne var biliyormusun insan ne yasarsa yasasin en cok kendi üzulur gelir birileri ve vah vah eder sizi anladigini soyler sizin kadar üzüldügunu soyler kulliyen yalandir ne yasarsaniz yasayin hickimse sizin aciniza sizin kadar üzülmez bakin kk da bile bu taciz olayına emannn ammada abartmis 7 düvene yaymis diyen duyarsiz insanlar var en iyisimi kalk ayaga ve bugun yaninda olmayanlari cikar hayatindan ben oyle yaparım hep bosunami demisler insan bir düsecekki dostunu düsmanini ayirt etsin .
Iyi günde dost olani kötü günde araki bulasin benim bir saglam dostum vardi iki etti ikiside telde bile anlar moralimin bozuk oldugunu arkadasini savunanlarin hepsi ya gercek dost bilmezler yada bir insana bir cümleyle destek olmayi bile çok görurler bahaneler bahaneler

E arkadaşımı haklı çıkarmak için uğraşana kadar biraz da bana hak vermeyi deneseniz. Belki benim de bir travmam vardır? Yani destek görmek istemem, karakola eşlik edilmesini istemem nasıl bu kadar absürt karşılanıyor anlayamıyorum.
Boswerin aman bunlar hep ayni kendi dertleri oldugu zaman kosarlar sen birde git aman isim var cocugum hasta bahane mi yok cok ayip yahu sokakta hic tanimadigimiz birine bile yardim etmeliyiz kaldiki arkadaşımız yani insanlik cok berbat bir yere dogru gidiyor sen dogru durda egri belasını bulur boswer

Birincisi; konunuz sürekli evrim geçiriyor. En başta karakola gelmesini istediğinizi değil destek beklediğinizi yazdınız. Karakoldayım gelebilir misin demediğinizi varsayıyoruz çünkü bunu yazmadınız konunuzda. Sonradan ayrıntılar ekliyorsunuz konunun gidişatına göre.

İkincisi; her mevzuyu derinlemesine düşünmek size mantıklı gelmiyor ama çevrenizdeki insanların derinlemesine düşünmesini, ilgilerini istiyorsunuz ve bunu yapmadıklarında sebebini bile söylemeden hayatınızdan çıkarıyorsunuz. Sizce de biraz dengesiz bir duruş değil mi bu?

Birincisi; konunuz sürekli evrim geçiriyor. En başta karakola gelmesini istediğinizi değil destek beklediğinizi yazdınız. Karakoldayım gelebilir misin demediğinizi varsayıyoruz çünkü bunu yazmadınız konunuzda. Sonradan ayrıntılar ekliyorsunuz konunun gidişatına göre.

İkincisi; her mevzuyu derinlemesine düşünmek size mantıklı gelmiyor ama çevrenizdeki insanların derinlemesine düşünmesini, ilgilerini istiyorsunuz ve bunu yapmadıklarında sebebini bile söylemeden hayatınızdan çıkarıyorsunuz. Sizce de biraz dengesiz bir duruş değil mi bu?
W..p mesajı ile acil durum bildirmem ben mesela. Ararım. Zaten panik haldeyken aramak mesajdan daha hızlı bir çözüm bence. Bana da aynı şekilde mesaj geldiyse ve yoğunsam ya da o sırada bir sıkıntım varsa atlayıp unutabilirim. Ama aranıyorsam durum değişir.

Ilk sayfalarda da yazdım, karakola eşlik etmesini istediğimi.

Karşımdaki insanların derinlemesine düşünmesini istediğimi nereden çıkardınız?
Kötü bir durumda olduğumda yardım beklemek, derinlemesine düşünülmeye girmiyor.
İnsanlık, arkadaşlık falan deniliyor buna.

Paylaştığım arkadaşlarımdan biri Meredith artık toplu taşıma kullanmaya ürkebilir falan diye düşünür, buna derinlemesine düşünmek denilir işte. Ama buna da gerek yok yani.

ya evet bir sürü ihtimal var. ben olsam direkt hayatımdan çıkarmak yerine nedenini öğrenmeye çalışırdım.

W..p mesajı ile acil durum bildirmem ben mesela. Ararım. Zaten panik haldeyken aramak mesajdan daha hızlı bir çözüm bence. Bana da aynı şekilde mesaj geldiyse ve yoğunsam ya da o sırada bir sıkıntım varsa atlayıp unutabilirim. Ama aranıyorsam durum değişir.
Aradım demişim değil mi? Sonra da mesaj atmışım. Beni haksız duruma düşürmek için bu çaba niye?

X