Taciz ve Arkadaşımın Tepkisi ya da Tepkisizliği

Arkadaşlara anlatınca neden polise gidemiyoruz ya da hakkımızı arayamıyoruz hala o kısmı anlamaya çalışıyorum. Yasalarda böyle bir engel mi var?

Bu şekilde hakaret ederek haklı çıkamazsınız, üzgünüm.
Aşk olsun bilmiyor muydun yoksa ?
Polis diyor ki arkadaştan almam haberi ilk önce bana söyleyeceksin yoksa küserim dosyaya işlem yapmam hıh küstüm de diye biliyor
Bunları öğrenelim öğretelim ilk polise gideceğiz yoksa bize küserlerr :KK43:

Arkadaşlara anlatınca neden polise gidemiyoruz ya da hakkımızı arayamıyoruz hala o kısmı anlamaya çalışıyorum. Yasalarda böyle bir engel mi var?

Bu şekilde hakaret ederek haklı çıkamazsınız, üzgünüm.
Sizin gozunuzde hakli çikmak için hicbir isteyim yok. Sadece yorum yapiyorum. Sadece insanlarin bu kadar dar düşunmesi çok uzucu. Arkadasinla paylasirsin ama yakin arkadaşla. Taciz olayi olsun olmasin. Her konuda ask iş ev nebileyim her konuda. Ve bu durumda akilli insanin yazacagi yorum budur ' taciz basina geliyorsa bunun cevabini yerinde o adama ver, git poljse anlat ve bu konuda sana yardimi dokunacak insanlara anlat, sana yardimi olmayan insanlarla paylasmak yerine' iste akilli yorum budur. Akilsiz yorum ise ' ya nedem ya neden arkadimiza anlatmayalim. Herkes bilsim ama tacize ugramisim iste ne guzel. Anlatayim da herkes bilsim' üf lutfen ne yaparsaniz yapin. Yeterki bana yorum yapmayim

Sizin gozunuzde hakli çikmak için hicbir isteyim yok. Sadece yorum yapiyorum. Sadece insanlarin bu kadar dar düşunmesi çok uzucu. Arkadasinla paylasirsin ama yakin arkadaşla. Taciz olayi olsun olmasin. Her konuda ask iş ev nebileyim her konuda. Ve bu durumda akilli insanin yazacagi yorum budur ' taciz basina geliyorsa bunun cevabini yerinde o adama ver, git poljse anlat ve bu konuda sana yardimi dokunacak insanlara anlat, sana yardimi olmayan insanlarla paylasmak yerine' iste akilli yorum budur. Akilsiz yorum ise ' ya nedem ya neden arkadimiza anlatmayalim. Herkes bilsim ama tacize ugramisim iste ne guzel. Anlatayim da herkes bilsim' üf lutfen ne yaparsaniz yapin. Yeterki bana yorum yapmayim
Töbest 😂😂😂

Zaten kız 3 kişiye 3 yakın gördüğüm insana anlattım diyor

Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile hem Türkçe yazamıyor hem Türkçe yazılanı anlayamıyorsunuz

Merhabalar herkese,

Geçtiğimiz gün toplu taşıma aracında tacize uğradım. Bunu detaylıca anlatmak istemiyorum.

Kendimi kötü hissettim ve bir arkadaşımla konuşma gereği duydum. İlk olarak aklıma 11 yıllık arkadaşım geldi. Aradım. Müsait olmadığını vs söyledi. WhatsApp'tan tacize uğradığımı yazdım. Mesajı okudu. Saatlerce online oldu, ne bir mesaj yazdı ne de aradı. Bütün bir akşam, gece, sabah..

Sağolsunlar diğer arkadaşımlarım desteklerini esirgemediler.

Bu 'sözde' arkadaşım olan insanın nice bencilliğini görmüştüm. Tolere edilebilir mevzular olduğu için, hep affettim.
Sosyal medyada sürekli kadınlarla ilgili duyar kasan bir arkadaşımız bir de bu kişi.

Hiç bir açıklama yapmadan hayatımdan çıkardım onu. Her yerden engelledim.

Sadece bencil biri değil, kötü biri olduğunu da düşünüyorum.
O kadar kalbim kırıldı ki. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. İnanması belki zor ama tacizden daha çok arkadaşımın bu yaptığı üzdü beni.
Sizlere içimi dökmek istedim.

Geçmiş olsun. Bence arkadaşınız en azından mesajı okuduktan sonra hemen arayamıyorsa ya simdi iyisin di mi? Şu an acil halledilmesi gereken bir işim var onu hallettikten sonra arayayım doğru düzgün konuşalım falan yazabilirdi. Ama zaten daha önce de size pek güven vermiyormuş arkadaşlığınızın bitmesine bu kadar üzülmenize de gerek yok bence boşverin.

Sizi dar düşüncenizle baş başa birakiyorum. Sanki düşmana yazar gibi yazdiginizdan anlamiş oldum ki her ulkenin icinde hatta kardeş ulkenin içinde bile hiç tanimadan yargilayan dalga gecen, dusman gibi olan insanlar var. Deminden dalgalarinjza ragmen lafimi anlatmaya çalisiyorum. Aslinda 'kimsiniz ki' diyerek en başta kirmam gerekiyordu. Ay nebileyim belke ingilizce yazalim falan. Komik geliyor size. Ama artik agizdan cikan soze bile tahammulun olmamasi, saygisizca alçaldici yazilar gormek bu sayfada çok hal aldi. Belli ki insanlar yuzyuze konusmadigi insanlarla daha kolay kavga ediyorlar. Daha kaba ola biliyorlar. Harf yalnisima gore agzini acip gozunu yumanlar mi dersin, fikirlerimiz ust uste dusmedi diye saygisizligi en ust boyuta getirenler mi dersiniz. Hepsi var. Çunki uzakdan hersey cok kolay. Yorumlarinizi okumak icin çaba sarfetmiycek. Midem bulandi zaten. Iyi gunler. onyargili, kavgali dalgali gunler size.

Saygisizsiniz. Hem saygisiz hem onyargili. Hem de terbiyesiz. Gidin el aleme yayin. Hem de zirliyarak. Ama kesinlikle polise gidip derdinizi anlatmayin. Anne babanina soylemeyin. Sakin haa. Birden o adami bulup cezasini verirler neyinize gerek adalet. Siz adaleti elde bayrak olarak yaşadiklarinizi hiç bir vasfi olmayan insanlarla paylaşmakda gormuşseniz bu sizin seçiminiz. Ama ben her zaman bana karşi hatalarda bunu kendi gucumle ve adaletle çozmeye calisiyorum. Dusunme gucunuz biraz geniş olsa acaba ne demek ister diye dusunursunuz kucucuk beyninizle.

tatlım boşver bunlar ingilis bilmiyor ben anladı seni..
hiç insan otobüste tacize uğradığını arkadaşlarına duyurur mu herkes ellenmiş kız olarak anar sonra.
arkasından konuşur. cık cık eder. yarın öbür gün evlenmeye kalktığında bile karşısına çıkar mazallah..

Sizi dar düşüncenizle baş başa birakiyorum. Sanki düşmana yazar gibi yazdiginizdan anlamiş oldum ki her ulkenin icinde hatta kardeş ulkenin içinde bile hiç tanimadan yargilayan dalga gecen, dusman gibi olan insanlar var. Deminden dalgalarinjza ragmen lafimi anlatmaya çalisiyorum. Aslinda 'kimsiniz ki' diyerek en başta kirmam gerekiyordu. Ay nebileyim belke ingilizce yazalim falan. Komik geliyor size. Ama artik agizdan cikan soze bile tahammulun olmamasi, saygisizca alçaldici yazilar gormek bu sayfada çok hal aldi. Belli ki insanlar yuzyuze konusmadigi insanlarla daha kolay kavga ediyorlar. Daha kaba ola biliyorlar. Harf yalnisima gore agzini acip gozunu yumanlar mi dersin, fikirlerimiz ust uste dusmedi diye saygisizligi en ust boyuta getirenler mi dersiniz. Hepsi var. Çunki uzakdan hersey cok kolay. Yorumlarinizi okumak icin çaba sarfetmiycek. Midem bulandi zaten. Iyi gunler. onyargili, kavgali dalgali gunler size.
Ne alaka kardeş ülke falan? burada aynı memleketli aynı ilçeli köylü insanlar dahi var. Kültür elçi misiniz siz ? konuyu türk- azerbaycan mevzusuna getirmenin saçmalığı nedir ?

Çalışırken öğretmen arkadaşlardan biri sabah yarı baygın halde okula gelmişti. Ağlıyor, çırpınıyor. Iki gün önce bir tanıdığı elini tutmaya çalışmış bunun. Tacizin etkisinden kurtulamamış. Destek olduk, tamam istersen polise şikayetçi ol elimi tutmaya çalıştı diye dedik. Desteğimizi verdik çekildik. Bir hafta küsmüştü bize böyle travmada yeterince destek olmadık diye. Bana göre travmatik bir durum değildi, ona göre öyleymiş demek ki.

Otobüste tacize uğramışsınız. Normalleştirmeye çalışmıyorum ama bunu yaşamayan kadın sayısı kaçtır acaba? Ben dahil birçok kadın hafif ya da ağır taciz yaşamıştır dışarıda, otobüste, partide, sokakta, okulda, işte. Maalesef bu böyle. Keşke olmasa ama oluyor. Şikayet edersin, tepki verirsin olur biter. Ben yaşadığım hiçbir tacizi birilerine koşarak anlatma ihtiyacı hissetmedim, siz hissedersiniz anlarım ama herkes için hayati önem taşıyan bir durum değil bu. Ne desin insanlar? Geçmiş olsun iyi misin şimdi der o kadar. Kolun bacağın kopsa hastaneye götürür, maddi manevi destek olur da, Türkiye gerçeği olan hanzo tacizi her yerde var, her zaman var.

İşi vardır, onun için o kadar da acil bir durum değildir. Sonra konuşmak istemiştir. Öğretmenim bengüsu ağlıyor lavaboya gidebilir miyiz hassasiyeti beklemeniz garip olmuş.

Yahu neden dolaşsin??? Dolasmasini istememek kizi suçladigim anlamina grlmez ki? Iyimisiniz gerçekten? Bu ne kafa yapisi bu ne cahilce duşunce. Bu benim ozel hayatim. Hayatimin kotu bir hissesi. Bunu çozmem için belli kurumlar var. Bunu aglayarak başkasina anlatmayi guçluluk, git polise anlat diyeni mi sorguluyorsunuz? Tobe tobe

Özel hayatın içinde bazı dostlar ve arkadaşlar da vardır.
Bazen bir arkadaş ile dertleşmek iyi gelir, bazen bir başka arkadaş bilmediğiniz kısmı tamamlar, bazen bir arkadaş tecrübesini anlatır vs.

Dediğinizin mantıklı bir yönünü bulamıyorum. Hiç kimseye anlatma, polise-psikologa anlat tamam bu kadar. Öyle mi?
Ne kadar özel bir hayat.

Merhabalar herkese,

Geçtiğimiz gün toplu taşıma aracında tacize uğradım. Bunu detaylıca anlatmak istemiyorum.

Kendimi kötü hissettim ve bir arkadaşımla konuşma gereği duydum. İlk olarak aklıma 11 yıllık arkadaşım geldi. Aradım. Müsait olmadığını vs söyledi. WhatsApp'tan tacize uğradığımı yazdım. Mesajı okudu. Saatlerce online oldu, ne bir mesaj yazdı ne de aradı. Bütün bir akşam, gece, sabah..

Sağolsunlar diğer arkadaşımlarım desteklerini esirgemediler.

Bu 'sözde' arkadaşım olan insanın nice bencilliğini görmüştüm. Tolere edilebilir mevzular olduğu için, hep affettim.
Sosyal medyada sürekli kadınlarla ilgili duyar kasan bir arkadaşımız bir de bu kişi.

Hiç bir açıklama yapmadan hayatımdan çıkardım onu. Her yerden engelledim.

Sadece bencil biri değil, kötü biri olduğunu da düşünüyorum.
O kadar kalbim kırıldı ki. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. İnanması belki zor ama tacizden daha çok arkadaşımın bu yaptığı üzdü beni.
Sizlere içimi dökmek istedim.

Öncelikle geçmiş olsun.
Kendimi arkadaşınızın yerine koyunca belki şu şekilde olmuş diyebilirim. Bana WhatsApp mesajı geldiği zaman yanlışlıkla dokunup açtığım ve farketmeden saatlerce online gözüktüğüm zamanlar oldu. Daha sonra da o mesajı unutup ertesi gün ya da daha sonra cevap verdim. Belki ona da bu şekilde olmuş olabilir.

Bana bak
Senin harf yanlışına takılmadım kurduğn cümleden bir şey anlamadım bu bir.
Düşmanca, saygısızca yazan ,hakaret eden sensin bu iki .
Sen kimsin ki biz sana kırılalım bu üç.
Dar düşüncemize kurban ol bu dört.
Mal gibi yorum yapıyorsun insan ol. Tacize uğradığını niye söylemiş diyorsun çok mu güveniyorsun diyorsun. Hıyar karı kadın şok olup adamla kavgasını etmiş polise gitmiş ve rahatlamak için arkadaşlarına yazmış aramış konuşmuş sen kalkıp sanki başına çok güzel bir şey gelmiş gibi anlatıyorsun diyorsun. Başına kötü bir şey gelmiş bunu arkadaşları ile paylaşarak en doğrusunu yapmış belki başka bir arkadaşı başına böyle bir bela geldiğinde ne yapacağını bilmiyordu bu kız sayesinde öğrendi belki taciz eden kişi tanıdıktı ifşa oldu neyini gizleyecek ya neyi gizleyecek. Biz böyle rezillik çıkararak herkese anlatarak bunları engelleyeceğiz sen susmaya devam et
2 senedir üyeyim ilk defa çizgimi bozdum sen bunu hak etmiştin ingilis B Buyuk_umutlar
Banla da gideyim gardiyan ablam Mune Mune

Çalışırken öğretmen arkadaşlardan biri sabah yarı baygın halde okula gelmişti. Ağlıyor, çırpınıyor. Iki gün önce bir tanıdığı elini tutmaya çalışmış bunun. Tacizin etkisinden kurtulamamış. Destek olduk, tamam istersen polise şikayetçi ol elimi tutmaya çalıştı diye dedik. Desteğimizi verdik çekildik. Bir hafta küsmüştü bize böyle travmada yeterince destek olmadık diye. Bana göre travmatik bir durum değildi, ona göre öyleymiş demek ki.

Otobüste tacize uğramışsınız. Normalleştirmeye çalışmıyorum ama bunu yaşamayan kadın sayısı kaçtır acaba? Ben dahil birçok kadın hafif ya da ağır taciz yaşamıştır dışarıda, otobüste, partide, sokakta, okulda, işte. Maalesef bu böyle. Keşke olmasa ama oluyor. Şikayet edersin, tepki verirsin olur biter. Ben yaşadığım hiçbir tacizi birilerine koşarak anlatma ihtiyacı hissetmedim, siz hissedersiniz anlarım ama herkes için hayati önem taşıyan bir durum değil bu. Ne desin insanlar? Geçmiş olsun iyi misin şimdi der o kadar. Kolun bacağın kopsa hastaneye götürür, maddi manevi destek olur da, Türkiye gerçeği olan hanzo tacizi her yerde var, her zaman var.

İşi vardır, onun için o kadar da acil bir durum değildir. Sonra konuşmak istemiştir. Öğretmenim bengüsu ağlıyor lavaboya gidebilir miyiz hassasiyeti beklemeniz garip olmuş.
Tam yorumumu yazacaktim ki bu son yorumu gordum. Beni zahmetten kurtardiniz tsk ediyor ve altina imzsmi atiyorum :)

X