- 3 Temmuz 2013
- 894
- 3.014
-
- Konu Sahibi Meredith Grey
agzınıza sağlık ya.Arkadaş erkek arkadaşı ile birlikteliğini anlatmamış taciz özel, gizli bir şey değil gerekirse dünyaya duyursun hatta tanıdıksa rezil olmasını sağlasın. Ayıbı siz mi yaptınız ki utanıyorsunuz ?
Bir gün yolda iett ye binmek için yürüyorum bir MAL arabayla yanımdan geçerken durdu''BAĞYAN gideceğiniz yere götüreyim isterseniz'' Diyip pis pis sırttı orada onunla kavga mı ettim plakasını aldım aynı dakika şikayetçi oldum.
Polisle görüşmem biter bitmez önce babamı aradım (karakol tanıdık babamın arkadaşları var memurlardan diye )Baba başıma böyle bir olay geldi karakol seni ararsa haberin olsun dedim sonra eşimi arayıp anlattım ben yolumda yürürken beni taciz ederlerse suçlu ben olmam bunu anlayın artık ya .
Utanmasanız ne yaptın da seni taciz etti diyeceksiniz öffffff bıktık bu zihniyetten
İyi de konu sahibi arkadaşından bunu da görmemiş ki? Ya da ben mi atladım, konu uzun kaçırmış olabilirim.
Sadece sizin dediğiniz gibi geçmiş olsun dese belki böyle kırılmayacaktı.
Bu sadece taciz değil, herhangi bir konuda olumsuzluk yaşamış herkese genellenebilir bir durum o zaman. Herkese geçmiş olsun, başın sağolsun vs diyip geçelim. Her türlü konuda ekstra denecek bir şey olmaz.
Biri arkadaşımın babası vefat etmişti, başın sağolsun dedik diye küstü başka ne diyim ki yazmıştı. Mesela benim de yakın arkadaşımın babası öldü. Haberi alır almaz yanına gittim, taziye de yardımcı oldum. Haftada bir aradım çünkü üç kadın bir anda tek kalmıştı. Beklenmedik ölümdü. Bir ihtiyacın var mı diye sordum.
Yani tek bir cümleyle geçiştirmedim. Ama buradaki yorumlara göre sadece başın sağolsun diyip geçmeliydim.
Bu arada konuda arkadasinizdan karakola gelmesini istediginiz yazmıyor. Kotu hissedip konusmak istediginiz yaziyor.Kendimi kötü hissettim ve bir arkadaşımla konuşma gereği duydum. İlk olarak aklıma 11 yıllık arkadaşım geldi. Aradım. Müsait olmadığını vs söyledi. WhatsApp'tan tacize uğradığımı yazdım.
İşte soruyorum ne denir
Yani destek isteyip arayana nasıl destek olunur
Karakola gittiği dahi yoktu konuda
Ben tacize uğradım diye aradı en fazla kuru kuru ah vah ederim böyle bir şey destek sayılır mı
Ben diğer destek oldu dedikleri nasıl konuşmuş ne yapmışlar onu sordum
Taciz olmuş bitmiş anlattırmak vs karşıyı daha rahatsız etmez mi nasıl oldu niye oldu üstünde ne vardı diye mi soracağız, bence bu çirkin olur
Yukarıda kendi anımı da yazdım oldu bitti arkadaşım bana nasıl destek olurdu
Sizin arkadaşınız olsam arasam ne derdiniz bana destek olmak için
Ben R falan yapmadim, bastan beri ayni seyleri soyluyorum zaten. Birinin tacizinde nasil adli vakia olup olmadigini da sizden daha iyi bildigimi dusunuyorumTanımadığı ve bir daha görmeyeceği biri taciz ettiği için adli bir olay olmaz. Olay olmuş bitmiş ne yapmalıyım diyebileceği bir durum da yok. Ama böyle bir olaydan sonra arkadaşının tepkisizliğine iyice üzülüp burdan destek almak istemiş olabilir. Gelen yorumların bazıları olaydan çok sapmış. Arkadaşına sormalıydın belki meşguldür diyenler haklı ama vay niye mesaj attın arkadaşın ne yapsın olay anında tepki verseydin demek hele ki dalga geçer gibi tamam yazıp tepki görünce R yapmak bu konuya yakışan hareketler değil.
Öncelikle geçmiş olsun, yaşadığınız durum için üzüldüm umarım bir daha böyle bir olay yaşamazsınız.İnanması belki zor ama tacizden daha çok arkadaşımın bu yaptığı üzdü beni.
Ben yapmasin mi dedim? Tamam demek sulandırmak değil.Konu sahibini ilgilendirir o da size karşı yorum yapmış ikiniz de eşitsiniz o zaman. Bdv’ de her konuya yorum yapmak zorunda değilsiniz tarzı bir açıklama var mesela boşuna yazılmamıştır o değil mi? Dalga geçmek için yazdığınız bariz belli zaten. Taciz ciddi bir konudur sulandırmaya gerek yok.
Neden olayi bu kadar dramatik gostermek icin çabalıyorsunuz?Tacize uğradığın için utanmalısın tarzı bir şey yazan kişiye demiş onu, haklı da. Konu sahibiyle bir derdiniz falan mı var acaba?
Evet ben kırılırım yakın arkadaşımın bana “geçmiş olsun”dan öteye geçmeyen bir cevap vermesine. çok donuk çok soğuk. Ne yapabilirdi sorusuna farklı insanlardan türlü türlü cevaplar gelebilir. Mesela ben yakın arkadaşımı aradıysam geleyim nerdesin, şimdi nasılsın demesini, benimle ah vahhh etmesini, yine benimle birlikte sapığın arkasından küfretmesini, anksiyete atağıma, karşı atak yapmasını bekleyebilirim mesela. Benim o kişiyle kurduğum bağa ve yüklediğim anlama göre bu örnekleri çoğaltabilirim. Yani sizin kuru kuru ah vah etmek dışında ne yapılabilir şeklinde sorunuza yüzlerce cevap var. Siz kuru kuru geçmiş olsun diyebilirsiniz. Bundan fazlasını bekleyenleri yadırgayacak ya da fazlasını beklediği için çok şaşıracak bir durum olmamalı. Yukarda bir üyenin dediği arkadaşım beni arayıp çorabı kaçtı diye ağlıyorsa ben onu dinlerim.İşte soruyorum ne denir
Yani destek isteyip arayana nasıl destek olunur
Karakola gittiği dahi yoktu konuda
Ben tacize uğradım diye aradı en fazla kuru kuru ah vah ederim böyle bir şey destek sayılır mı
Ben diğer destek oldu dedikleri nasıl konuşmuş ne yapmışlar onu sordum
Taciz olmuş bitmiş anlattırmak vs karşıyı daha rahatsız etmez mi nasıl oldu niye oldu üstünde ne vardı diye mi soracağız, bence bu çirkin olur
Yukarıda kendi anımı da yazdım oldu bitti arkadaşım bana nasıl destek olurdu
Sizin arkadaşınız olsam arasam ne derdiniz bana destek olmak için
Küçük çocuğu falan var mi varsa çok normal.1 hafta beklerdim ben olsam.Sonra sitem ederdim ve kırgınlıklarımi paylaşırdım. Sonra da tavırlarını gözlemlerdim.Hemen mi cevap vermeliydi dedim? Bütün akşam, gece, sabah boyunca bekledim.
Uzaktan akıl vermek kolay. O an hangi durumda olduğumu biliyor muydunuz acaba? Ya da olay çıkartmadığımı vs. Yazık, üzüldüm sizin gibi bir hemcinsim olduğuna.
Evet ben kırılırım yakın arkadaşımın bana “geçmiş olsun”dan öteye geçmeyen bir cevap vermesine. çok donuk çok soğuk. Ne yapabilirdi sorusuna farklı insanlardan türlü türlü cevaplar gelebilir. Mesela ben yakın arkadaşımı aradıysam geleyim nerdesin, şimdi nasılsın demesini, benimle ah vahhh etmesini, yine benimle birlikte sapığın arkasından küfretmesini, anksiyete atağıma, karşı atak yapmasını bekleyebilirim mesela. Benim o kişiyle kurduğum bağa ve yüklediğim anlama göre bu örnekleri çoğaltabilirim. Yani sizin kuru kuru ah vah etmek dışında ne yapılabilir şeklinde sorunuza yüzlerce cevap var. Siz kuru kuru geçmiş olsun diyebilirsiniz. Bundan fazlasını bekleyenleri yadırgayacak ya da fazlasını beklediği için çok şaşıracak bir durum olmamalı. Yukarda bir üyenin dediği arkadaşım beni arayıp çorabı kaçtı diye ağlıyorsa ben onu dinlerim.
Evet demek istediğim tam olarak buydu.Hanımlar çok özür diliyorum ama bazen çocuk gibisiniz.
Konu BDV'lik mi? Evet.
İçimi dökmek istedim demiş mi? Evet.
Bakınız BDV girişinde yapılan açıklamadan bir cümle "Yazıp rahatlamak istiyorsunuz, belki de yorumlar istiyorsunuz."
Bazen bazı konularda sadece bir geçmiş olsun, üzüldüm demek kafi.
Bunu yapmak yerine neden öyle neden böyle deyip didişiyorsunuz sonra hopppaaa gelsin banlar.
BDV kurallarından da bir alıntı yapayım:
- Kimse sizleri yorum yapmak için zorlamıyor !
- Yorum yazmaz iseniz inanın üzülecek, arkanızdan ağlayacak kimse yok !
- Kendinizi asla her konuya yorum yazmak gibi bir zorunluluk içinde hissetmeyin !
- Yorumlarınızın sonuçlarına katlanın !
Dertleri konuya yorum yazmak değil arkadaşlarını savunmak çünkü.Müsait değil masalını geçin. Tuvalete de mi gitmedi, s.çarken cevap atsın. 24 saat müsait olmamak kabul edilemez böyle bir durumda.
Bazı üyDosya Ekleelerin hunharca savunma sebebi de kızın hakkını savunmaya meraklı olmaları değil, başlığı açana muhalefet etmek. Forumda böyle bir güruh var, öldürdü beni öbür dünyadan yazıyorum diye konu açsan ama onu da dinlemek lazım diyecekler. Kendilerine yapılsa ortalığı yıkacakları şeylere dünyanın en kalender, en anlayışlı insanı oluveriyorlar.