Taciz ve Arkadaşımın Tepkisi ya da Tepkisizliği

Kirilmakta haklisiniz aslinda.Aramak cok zor bir sey degil.Ama belki de olmamistir iste..Bazen insanlar boyle hatalar yapabiliyor.Sizin icin gercekten onemli ve vazgecilmez bir insansa affedersiniz degilse zaten engellemissiniz.Takmayin bence..Hayatimiza birileri giriyor ,birileri cikiyor.Ya da bizler birilerinin hayatina girip cikiyoruz.Nice sevdiklerimiz cikti.Nice surekli birlikte oldugumuz insanlari kaybettik.Kimiside yillarca az biraz da oldu..

Şahsen ben tacize uğrayan birine hım tmm o zaman denmesini hakaret olarak algılıyorum.
Tacize ugrayan bir hemcinsimize ,hem de sadece kadınlarin paylaşim yaptigi bir platformda tamam o zaman denmesini cok duyarsizca buldum ben de.Nerde kadınin kadına destegi .

Benim kac kez kızım aciyor mesajları farkermiyorum gece o uyuyunca telefonu karisdirirsam goruyorm bazı şeyleri kixim 3 yasinda oyle bsey olablrmi bilemedim ki

Çok ama çok geçmiş olsun 😔

Eğer bu size cevap vermeyen “arkadaş” sizin sıkıntıda olduğunuzu yazan mesajları gördüyse ve yine de cevap dönmediyse ona da yazıklar olsun...

Çok acil işi de olsa “ çok geçmiş olsun üzüldüm akşam altıda seni arayayım detaylı konuşuruz” diye yazmak 10 saniye sürmez. 😡

Niye söyledin yok niye aradın diyen hemcinslerimizi de buradan kınıyorum.
Susa susa sapıklar cesaretleniyor hanımlar illa başınıza mı gelmesi lazım? O zaman birisi niye aradın desin bakalım ne hissedeceksiniz?

Bu arkadaşınız erkek mi kadın mı ?

Sizi eski konularinizdan da taniyorum az çok
Ilgiyi seven birisisiniz
Acaba arkadasınız da tacizi abartarak anlatacaginizi falan mi düşündü ? ( tacizin abartılmayacak bi yeri yok yanlış anlasılmasın, maalesef bi çogumuz bu tacizi yaşadık )
Son sevgiliniz de polisti galiba degil mi ? Anna Boleyn di dimi eski üye adınız?

Bencede böyle insanlardan arınmalısın ne yazıkkı bazı seyleri cok sonra farkediyoruz ama insanlara bu kadar tolerans göstermeye gerek yok . Saygıysa karşılıklı işgiyse karşılıklı ..

Yakkn arkadaşımsa iki eli kanda da olsa bu tarz bir konuda benimle ilgilenmesini beklerim. En azından üzüldüğüne dair bir mesaj atabilir. Aciliyeti var mı yok ama arkadaşlık bunu gerektirir. Yoksa sıradan bir insanın yakınım olmasındam farkı ne ki? Fedakarlık deniyor buna hani insan üzülünce, korkunca falan öncelikli olmak ister ya...

Ayağım taşa takıldı düştüm gibi bir sebeple aranmamış arkadaş. Tacize uğradım diye aranmış.
Böyle bir durumda herkes olmasa da, çoğunluk destek bekler.

Hiçbir şey söylemese de sadece dinlese ve geçmiş olsun dese bile o an için insanı sakinleştirmeye yeter bence.
İnsanız robot değiliz, her birimizin birbirimizden farklı elbette hisleri, duyguları, ihtiyaçları.

Ben o an başımın çaresine bakabilir, olayı kendi kendime halledebilir, kimseyi aramadan gerekli yerlere şikayetimi edip, sonucu bekleyebilirim ama bir başkası bunu yapmadı veya o an şok etkisiyle yapamadı diyede kimseye kızamam.

Dediğim gibi en nihayetinde insanız. Beş parmağın beşi bir değil iken, insanlardan tek karakter olmasını bekleyemeyiz.

Konu sahibesi çok geçmiş olsun. Kendince kırılmakta haklısın. Gerçekten dost olsaydı aranan kişi, o an işleri dolayısı ile dönemediyse bile, işlerini halledip size ulaşmaya çalışırdı yakın oturuyorsanız evinize çıkar gelir, durumunuza bakar açıklama yapardı.

Sonuçta 11 yıllık bir arkadaşlık söz konusu. Ne kadar engellerse engellesin arkadaşım beni eğer benim için değeri varsa, seviyorsam engellendim diye kenara çekilmem, telafi etmeye çalışırım.

Tekrar çok geçmiş olsun.

Bir arkadasimla dolmusa binmistik. Dolmusta farkli yerler bostu farkli tek kisilik yerlere oturduk. Yanimdaki herif bacagimi elledi filan sesimi cikaramadim korktum. Ayaga kalktim dolmusun obur tarafina gectim sonra arkadasimla indik. Arkadasim o esnada klinik psikolojide yuksek lisans yapiyordu su an psikolog kendisi... Dolmustan inince sinirlerim bozuk yanimdaki okuz bacagimi elledi ondan kalktim ben diye anlattim. Sesimi neden cikaramadim o an bilmiyorum, bugun olsa cingar cikaririm. O siralar major depresyon hastasiydim, kotu olaylar yasamistim, vs vs. Bana dedigi "neden boyle seyler hep senin basina geliyor? Ben neden hic tacize ugramiyorum?". O an kendimi o kadar kotu hissettim ki...

O arkadasimla baska sebeplerden kustuk artik konusmuyoruz hayatimda verdigim en dogru karardi. Cabucak insan silen biri degilim herhalde gorusmedigim bir o vardir eski arkadaslarimdan ama bazen gerekiyor hayatindan engellemek... Hissettiginiz seye hak verdim ben zaten bencil biri demissiniz.

Ertesi günekadar hic mi yazacak vakti yok bu arkadaşın, ben hic bu kadar yoğun olmadim acikcasi.
Cok hasta olduğumda bile su an hastayim sonra konuşalım mi derim. Bence iyi bir karar vermissiniz.
Başınıza gelenler icin cok uzuldugumu belirtmek isterim.

Gecmis olsun. Yaptiginiz hareket (engel) aslinda tam benim yapacagim turde bir hareket. O yuzden sizi anliyorum. Ancak baska pencereden baktigimda, arkadasiniz musait olmadigini soyledigi halde keske yazmasaydiniz. Cunku taciz konusu cok uzun konusulacak bir konu. Bir msj atsa siz cevap atsaniz ama o tekrar yazamasa yine ona kizardiniz. Mesgul olan birisi isinin bitmesini bekler ama isi bitince de geri donmeyi unutabilir. Bir de whatsappta okundu gorunup bir sebeple yaziyi okuyamamis olabilir. Benim basima geldigi icin biliyorum. Ama eger bencil birisiyse, dert dinlemeyi sevmiyorsa ya da siz cok talep eden turde bir arkadassaniz bilerek yapiyor da olabilir. Yani siz cok konusan surekli olumsuz seyleri uzatarak anlatan hep yardim talep eden turde birisiyseniz bunu bilerek yapmis olabilir. Ama oyle birisi degilseniz gormemistir ve geri donmeyi unutmustur diye dusunuyorum.

bu olayı sadece onunla mı paylaştınız yoksa sosyal medya,wp durum vs yerlerdende paylaştınız mı?eğer öyleyse ben ciddiye alamazdım aynı hastahaneye yatıp serumla resim çeken tipler gibi geliyor bana bu tarz şeyleri uluorta paylaşmak.serumla resim çekecek kadar iyisen banane bundan kardeşim geçmiş olsun bile diyesim gelmiyor öteki durumda aynı benim için.arkadaşınız müsait değilim demiş ama sonra size yazabilirdi veya arayabilirdi madem wpden yazdınız.ben sizin yerinizde olsam yazmazdım müsait değilim diyen birine.

Hep yorumlar belki belki ? Bi açıklama yazmak çok mu zor şuna şu işim var vs demek üstelik tacize uğradım demiş? Eğer size önem veriyorsa artık o belkileri düşünsün iyi yapmışsınız

Zaten itici bulduğum bir üyesiniz. Ama böyle bir konuda da itici olamazsınız diye düşünüyordum.

Bir derdim var girişinde bile sadece içimizi dökebileceğimiz yazıyorken bu ne?
Olur mu? Bir derdim var konularından sorumlu bakan. Başka konularda da gördüm bu tarz yorumunu. Konu beğenmiyor

Off cidden şaka gibi ya. Burada konu sahibine bu kadar laf edecek cidden ne var? Kadın tacize uğramış, arkadaşlarına bu kötü olayı anlatmış çok normal bir şey. Bir arkadaşı da böyle kötü şekilde davranmış. 5 dk olsu insan ayıramaz mı? Kaldı ki konu sahibi burada da içini dökmek istemiş ama anlamsız şekilde tepki almış. Gerçekten artık anlam veremiyorum bazı yorumlara.

Gecmis olsun, üzüldüm. Umarim daha iyisinizdir.

Tepkinizi anliyorum, insan kötü durumlarda derdini anlatacak birisi olsun istiyor. Maksat bir cözüm bulmak degil, ic dökmek, dinlenilmek, bir „gecmis olsun“ duymak.

Arkadasiniz böyle seylerde gene olarak duyarsiz olabilir mi? Durumun sizin icin önemini anlamamis olabilir mi? Yoksa „taciz edildim“ diyen yakin bir arkadasa ertesi sabaha kadar hic bir dönüs yapmamak cok umursamaz bir hareket. Arkadasliktan beklentinizin bu olmamasi gayet dogal.

Merhabalar herkese,

Geçtiğimiz gün toplu taşıma aracında tacize uğradım. Bunu detaylıca anlatmak istemiyorum.

Kendimi kötü hissettim ve bir arkadaşımla konuşma gereği duydum. İlk olarak aklıma 11 yıllık arkadaşım geldi. Aradım. Müsait olmadığını vs söyledi. WhatsApp'tan tacize uğradığımı yazdım. Mesajı okudu. Saatlerce online oldu, ne bir mesaj yazdı ne de aradı. Bütün bir akşam, gece, sabah..

Sağolsunlar diğer arkadaşımlarım desteklerini esirgemediler.

Bu 'sözde' arkadaşım olan insanın nice bencilliğini görmüştüm. Tolere edilebilir mevzular olduğu için, hep affettim.
Sosyal medyada sürekli kadınlarla ilgili duyar kasan bir arkadaşımız bir de bu kişi.

Hiç bir açıklama yapmadan hayatımdan çıkardım onu. Her yerden engelledim.

Sadece bencil biri değil, kötü biri olduğunu da düşünüyorum.
O kadar kalbim kırıldı ki. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. İnanması belki zor ama tacizden daha çok arkadaşımın bu yaptığı üzdü beni.
Sizlere içimi dökmek istedim.
Şikayetcı olsaydın .Oyle pislıkler sokakta bıle dolaşmamalı .Allahım be olur artık son bulsun.Iyı yapmışssın engellemekle .En azından konulamıyosa bıle yazmalıydı.

Hakiki dost nasıl oldu değil nerdesin yanına geliyorum derdi.nokta.
Üstüne bir de dönmemis.ama 11 yılin hatrına konusulup kirginliklar dile getirilebilirdi.belki de gercekten görmedi yoğunluktan 🤷‍♀️
Bu arada geçmiş olsun.insAllah bir daha yasamazsiniz.

X