Taciz ve Arkadaşımın Tepkisi ya da Tepkisizliği

ya evet bir sürü ihtimal var. ben olsam direkt hayatımdan çıkarmak yerine nedenini öğrenmeye çalışırdım.
Derinlemesine düşünmicekmişiz. Canı arkadaşını hayatından çıkarmak istemiş bahanesi de bu olmuş işte. Normalde insan sebep sorar çünkü. Konuya yazacak pek bir şey kalmadı sanırım artık.

destek görmek istemek absürd değil ki. arkadaşınıza bozulmanızı da anlıyorum. ancak sanki arkadaşınız tacizciden daha iğrenç birşey yapmış gibi davranmanızı anlayamıyorum.

zaten daha öncede size karşı bencilce davranmış ve siz tolere etmişsiniz yazdığınıza göre. belli ki yardım istenecek doğru kişi değilmiş.

Çok yorucu bir insansınız.

Daha önce de bencillikleri oldu bana karşı ama daha tolere edilebilir şeylerdi. Hep özür dilediği için affettim. Ama bu son nokta oldu.
Saldırmak için değil anlayıp, yapıcı bir yorum yapmak için konuları okursanız bazı detaylar gözünüzden kaçmaz. Çünkü konuma yazmışım açık açık bunları. Değil mi?

e zaten bencil biriymiş o kız. yani konu sahibini anlıyorum destek istemekte haklı ama madem zaten bencil biriydi keşke beklentiye girmeseymiş.

Değil...

Aradım demişim değil mi? Sonra da mesaj atmışım. Beni haksız duruma düşürmek için bu çaba niye?
Haksız düşürmek gibi bir çabam yok asla. Aksine kaç saat önce profesyonel destek alın dedim. Ama siz o mesajıma da beğendim basıp geçtiniz. Arkadaşlarınızla paylaşmış olmanıza kadar destekledim.

Sizin yaşadığınızın ne olduğunu yaşamayan asla bilemez ancak tahmin eder. Ben bilenlerdenim! Üstelik toplu taşımada popo ellemesi falan da değildi!

Konuşmayayım destek olayım dedim ama yok siz dünya sizin etrafınızda dönüyormuş gibi ona buna çatıp duruyorsunuz!

Ben tecavüzden kendime ve adama zarar vererek kurtuldum hanımefendi! Adam öldürme pahasına yırtındım! Herkesi ayağa kaldırdım o civardaki! Arkadaşımı ailemi eşimi değil doğrudan polisi aradım kaçamasın diye!

Bilmeden yargı dağıtıp duruyorsunuz!

Adamın kafasına çantanızı geçirip neden o otobüsü ayağa kaldırmadınız??!

Geçmiş olsun.
Ben tepkinizi abartılı buldum. O an gerçekten müsait olmayabilir. Karşımdaki gerçekten dostumsa böyle olduğunu bilirim zaten. Ve dönüş yapmasını beklerim.
Yapmazsa da sebebini sorarım, direkt silmem hayatımdan. Belki o an onun da aşamadığı problemler vardır, bana zaman ayıramamıştır ya da beni umursamamıştır. Sevdiğim bir insana bunu açıklama fırsatı veririm.

Ama siz zaten bencil olduğunu söylüyorsunuz. O zaman da böyle bir insandan gereksiz bir beklentiye girmiş oluyorsunuz. Arkadaşlık anlayışınız uymuyor demek ki.
Bu sizin için son damla olduysa canınızı sıkmaya değmez zaten.

Şu an da yargı dağıtma sırası size geçti anlaşılan :)
Adama ne yapıp yapmadığımı nereden biliyorsunuz?

Hala destek beklememi, dünyanın benim etrafımda döndüğünü düşünmeme eş tutuyorsunuz. Bence daha fazla ne siz dil döküp yorulun ne de ben yorulayım.

Öncelikle geçmiş olsun tüm sayfaları okuyamadım kusura bakmayın mecburen soruyorum tacize uğradığınız anda bunu yüksek sesle belirtip şikayette bulundunuz mu ? Karakol falan yazıyordu sanki bir yorumunuzda gerçi sanırım arkadaşınıza da bu yüzden yazmıştınız eşlik etmesi için.
Başıma gelmediği için burada ahkam kesemem ama ne kadar kötü hissettiğinizi tahmin edebiliyorum. Böyle bir anda aklınıza gelen ilk kişiden yardım istemiş ve olumlu bir dönüt alamayınca çok kırılmışsınız. Sonuçta bugün sinemaya gidelim mi yazmıyor mesajınızda muhakkak dönülmesi gereken bir şey yazıyor. Sonrasında rahatlamak istediğiniz için başka güvendiğiniz arkadaşlarınıza açsanız da konuyu aklınızda dönüş yapmayan arkadaşınız kalmış size hissettirdiği kalmış. Birine kırılınca eskiden yaptıkları da geliyor insanın aklına. Yaşadığınız kötü durumun da verdiği fevrilikle engellemişsiniz ama bence daha sessizce çıksanız hayatından daha iyi olurdu. Belki bi dönüş yapıp açıklama yapacak ve destek olacak size bilemeyiz bu fırsat için açık kapı bırakın. Gelmezse de zaten bu olayla notunu vermiş hayatınızdaki yerini değiştirmiş olduğunuz için sorun olmazdı. M Meredith Grey

Dalga geçebiliyorsunuz.. Peki..

Konuya ne yazdıysanız onun üzerinden cevaplar alırsınız.

40 yaşındayım. Hayatımda ilk kez birine harcadığım zamana acıdım..

Geçmiş olsun.

Arkadaşınızı aramanız, destek beklemeniz normal.
Onun saatlerce geri dönüş yapmamış olması için de ciddi bir sebebi de olması gerekir.
Ben o sebebi öğrenmeden silip engellemezdim,11 yıllık arkadaşım söz konusuysa.

Olaydan çok arkadaşınızın geri dönüş yapmamasina üzülmeniz ise fazla bir tepki bana göre.
Beni çok üzen sarsan bir olay varsa, derdim o olur ilk önce.
Sonra başka birinin yaptığını yada yapmadığını dert ederim.
Böylesi daha az yorucu çünkü.

Dalga geçebiliyorsunuz.. Peki..

Konuya ne yazdıysanız onun üzerinden cevaplar alırsınız.

40 yaşındayım. Hayatımda ilk kez birine harcadığım zamana acıdım..
Konu mesajıma bakın.
Üzerime gelinecek ne var orada?
Muhtemelen sevdiğiniz üyelere hak ettikleri yanıtları verdiğim için savunma moduna girdiniz.

Ek olarak şunu belirteyim. Her zaman ses çıkarmak, tepki göstermek en mantıklı şey olamıyor ne yazık ki. Dediğiniz gibi olsa 4 yıl önce bıçakla tehdit edilip tecavüz edilen arkadaşım hayatta olmazdı şu an.

Konuda karakola giderken yanımda olsundan öte dönüp aramadı vardı ama

Hatta yorumumda karakola gelsin deseniz anlatım demiştim

Destek görmek dediğiniz nedir yani cidden ne demeliyiz taciz mağduru arkadaşımıza

Şikayetçi oldum karakoldan geldim diyen birine tek söyleyeceğim “geçmiş olsun, bir daha yaşamazsın umarım “ demek olur

Bundan öte nasıl bir destek olabilir ki

Arkadaşlar arasında niye dolaşsın yav? Ne biçim arkadaşlarınız var...
Hem dolaşsa ne olur? Kulaktan kulağa yayılınca olay tee Nuri Alço'nun kulağına kadar gidecek de alıp bu kızı kötü yola mı düşürecekler?
Çok fazla yeşilçam filmi izlediniz herhalde. Ancak orada oluyor böyle şeyler. Nişanlısı tarafından terk edilen kız gidip en yakın genel eve kayıt yaptırıyor falan. Kafanız nasıl zehirlendiyse artık.

Taciz özel bir şey değildir, öze hayatla ilgili bir konu değildir. Ne münasebet elin tacizci herifiyle benim özelim olsun da "aman ayıbb" deyip kimseye anlatmayayım.
İnsanların kiminle dertleşeceğine de karışmayın bir zahmet.

Mune rica etsem konuyu kapatabilir misiniz?
Kötü zamanlarımızda yakınlarımızdan destek görmek istemenin ne kadar densizce bir şey olduğunu öğrendiğime göre; bu konunun daha açık durmasına gerek yok.

Canım geçmiş olsun benim de aynı şey başıma gelmişti çok kötü hissetmiştim anlıyorum seni.Allah bir daha yaşatmasın pisliklerArkadaşın müsait değilmiş belki o an başka önemli bir derdiyle uğraşıyor olabilir.Ama arkadaşının zaten kötü olduğunu daha önceden de düşünüyormuşsun.Dile kolay 11 senelik arkadaşlık.Bilemedim böyle uzun senelerce olan arkadaşlıklar can ciğer oluyor.Demek ki hepsi aynı olmuyormuş.Eğer haklıysan bilerek yazmadıysa kötü gün dostu değilmiş.İyi yapmışsın

Peki siz ona sordunuz mu neden cevap vermemiş? Belki hastası var belki cenazesi var, size yapılan tacizle o an ilgilenemeyecek kadar derdi var? Peki bu durum böyle ise kim bencil
Önceden de bu tarz mevzuları olduğu için birkaç kez arkadaşlığımız bitme noktasına gelmişti. Özür dilemişti vs.
Yani ilk kez yaptığı bir şey olsa tepki gösterecek biri değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…