Taciz ve Arkadaşımın Tepkisi ya da Tepkisizliği

Burda da yine kişiye göre, bir o kadar da şaşırtıcı yorumlar yapılmış yine duruma göre değil..

Yaşadığı tacizi, konu sahibi neden istediği kişilere anlatamıyormuş bunun sırrı, ayıbı yada özel kişisi mi varmış pes yani!

Yine erkek üye gibi cevap verenler, yine kadının yanında olmayan kadınlar !
*artık pek şaşırtıcı gelmiyor..

Haklısınız.
Toplu taşımada yanımdaki adamın kalçamı avuçlaması hiç bir özelliği olmayan bir olay. Ne var canım bunda, değil mi?
Polis soruşturma açtı mı? Şikayetçi oldunuz mu? ailenizle aranız nasıl? yani böyle bir durumda ben ilk ailemi ararım siz arkadaşınıza msj atmışsınız galiba, acil bir durumda bence aile önemli size tavsiyem arkadaşlarınızı değil ailenizi arayın. Hiç bir insan taciz gibi aşağılık bir durumu yaşamasın. Sizin durumunuzda olsam kendimle ilgilenirdim psikolojimi düzeltmeye çalışırdım gerekirse destek alırdım ama arkadaşımı engelleyeyim şu bana yazdı bu bana yazmadı diye gereksiz psikolojik hallere girmezdim.

Kızcağız tacize uğradığını yazdı ve o an üzüntüden, şaşkınlıktan belli ki yakın birkaç yakın arkadaşına yazmış o üzüntüyle.Belli ki sakinleşmek , bir teselli görmek istemiş. Bayrak açtığını düşünmüyorum. Hepimizin yakın tek bir arkadaşı yok sonuçta. Ama yani sonuçta tacize uğramış bir hemcinsimize eleştirir ve dalga geçer tarzda yorum yapıyor ama onun size tepki vermemesini istiyor o da tepki verince sorunlu insan ilan ediyorsunuz. Tarafsız bir bakış açısıyla okudum mesajları ve çok şaşırdım. Yakın gördüğü arkadaşı bayağı zaman yorum yazmamış, sonuç olarak basit bir konu değil bu taciz olayı. Evet biraz daha beklenebilir ona gore bir tavır alinabilirdi. Silip silmemek kendi tercihi ama belli ki burda da bir birikim var o kişiyle ilgili, bu önemli konuda da onu duyarsız gördüğü için bardağı taşıran son damla olmuş olabilir. Bu kişinin tercihine göre değişebilir, yani bir insanın kendini kötü hissettiği bir anda destek beklemesinin dünyanın merkezi olma isteğiyle bir baglantisini göremiyorum. 2. bir konuda "taciz gördüğünü neden söyledin, ben olsam utanırım" tarzı yorumlar. Arkadaşlar taciz gördüğümüzde utanması gereken, susması gereken biz değiliz. Zaten bu sinmişlik yüzünden yaşatılıyor bize bunlar. Tabii en başında taciz eden o kişiye tepki vermeliyiz ama taciz görmek bizim utancımız değil. Bazıları da taciz olayına "o kadar da büyütülecek bir olay değil, gelmiş gitmiş" demiş. Arkadaşlar biz kadınlar bari tacizi normalleştirmeyelim. Kişilik hakkimiza, vücudumuza dokunuyor bu insanlar. Taciz dediğiniz şey tecavüzün bir adım öncesi , bu insanlar bir fırsat bulsalar tecavüz de edecekler. Herşeye alıştırildik bu hayatta zaten, bari bu sapikliklara da alışip, insanlığımızı kaybetmeyelim

aslında yakın arkadasım dedıgı kısı yakın arkadas degıl konu sahıbının en buyuk yanılgısı bu...

daha once de boyle umursamadıgı olmus sahsen daha once umursamadıgını bıldıgım bırıne derdımı anlatmayacagım gıbı arkadas da kalmam, normalde de umursamayan bırıne neden umursamadı dıye bosuna kendınızı uzuyorsunuz ,bosuna beklentıye gırıyorsunuz zaten umursamıyor kı ?

Okuduğum yorumlara inanamadım. Hepsini de okumadım gerçi ama ilk sayfalar yetti.
Kadın tacize uğradım diyor, isterse gider bakkala anlatır,yok neden anlattın yok o kadar önemli miydi... Şaka gibisiniz hanımlar. Yaşadığı olay ister basit bir sözlü taciz olsun ister daha ağır bir durum. Önemli olan kişinin bundan ne kadar etkilendiği. Ki kadıncağız korkmuş, üzülmüş. Bir üye gelmiş bir yorum yapıp olayı tacizden alıp konu sahibinin karakterine getirmiş ve herkes ordan yürümüş. Hem çok ayıp hem çok korkunç bu yapılan.
ilgi toplamak da istiyor olabilir ayrıca, birileri ilgilensin, konuşalım ve rahatlayayım istiyor olabilir çok insani bir durum değil mi bu? Bir süredir bana oldukça ağır gelen ama toplumda son derece yaygın bir hastalıkla uğraşıyorum . Önüme gelene anlatıyorum , kaynımda da var, eniştemde de var diyerek beni rahatlatsın diye. Zannetmiyorum ki bir kişi bile ‘ ilgi çekmeye çalışıyor’ diye düşünsün.

Alin benden de o kadar. Ağzınıza sağlık

Başkalarının yazdıklarını da bana mal ederek cevaplamışsınız. Elinize, emeğinize sağlık.

Kim böyle bir konu üzerinden dikkat çekmeye çalışır ki :/ Çok saçma bir şekilde üzerine gelinmiş. Tacize uğramak onun ayıbıymış gibi yadırganmış. Bu kadarına da pes

Kim böyle bir konu üzerinden dikkat çekmeye çalışır ki :/ Çok saçma bir şekilde üzerine gelinmiş. Tacize uğramak onun ayıbıymış gibi yadırganmış. Bu kadarına da pes
İnanılır gibi değil gerçekten. Forumda aklı başında diye bildiğim bir sürü üye yapmış bunu üstelik.
Bence konu sahibine kasıtlı bir durum var. Sanırım eski bir üyeymiş isim değiştirmiş. Eski konularına istinaden sırf olumsuz tepki vermek uğruna saçmalanmış diye düşündüm.

Başkalarının yazdıklarını da bana mal ederek cevaplamışsınız. Elinize, emeğinize sağlık.
Sizi alıntıladigim kısım konu sahibini agresif bularak destek almasına yönlendirmeniz. Kendisine yapılan agresif yorumlara tepki vermiş. Düzgünce yazan kimseye bir tepki verdiğini okumadım. Sonuçta kötü bir olay yaşamış insanlar dalga geçiyor ya da yaşadığı şeyi küçümseyici yorumlar yazıyor. Bu tarz yazıanlara agresif tepki vermesi normal değil mi? Diğer kısımların sizinle alakası yok yazınca hepsini birden yazmış bulundum. Size yazdigimi düşündürttüğüm kısımlar için kusura bakmayın

İlginç bir şekilde bu konu BDV konusu değil hatta dert değil diye rapor edilmiş. Konuyu ben açsam ceza verirsiniz diyen bile olmuş ama şunu kaçırmış.

Bu dert değil gibi gözükse de bireyin değil toplumun bu tür vakalarda ki sessizliğidir. Derdin büyüğü budur, umursamazlıktır, benim başıma gelmedi eee ona da bir şey olmamışlıktır.

Bu sebeple lütfen bu konuyu BDV konusu değil diye rapor etmeyin....

Aylardır doğru dürüst uğramıyordum,iyiki de uğramıyormuşum onu fark ettim.Yorumlarınız korkunç,ilk sayfada gözüm kanadı.Bir hemcinsiniz tacize uğramış,belli ki çok kötü hissetmiş konuşacak birini aramış,tüm gün yok sayılmış en yakını tarafından resmen,''ee müsait değilmiş işte,insanların derdi ile uğraşmak zorunda mıyız yaaa'' cılardan tutun da ''niye anlatıyorsun tacize uğradığını çok ayıp''cılara kadar her renkten var resmen.Korkunç,biz ne ara bu kadar duyarsız bir 5 dakika arayıp ''arkadaşım iyi misin'' diye soramayacak kadar robotlaştık ? Tacize uğramış yahu,illa büyük mesele olması için tv'de mi görmeniz lazım tecavüze uğradığını falan tacize uğramak gayet de bir travmadır her kadın için.

İyi yapmışsınız engellemekle.Uzak kalsın böyle insanlar.Bir arkadaşım böyle bir şey yazsa her türlü bir 5 dakika ayırır,olayın ayrıntısını almasam bile fikir vermeye teselli etmeye çalışırım,insan olan bunu yapar en azından,kadın/erkek fark etmiyor.

Tacize uğradım diyen birine ''hmm tamam,niye anlatıyorsun insanlara ? ilgi çekmek amacın'' diyen insanlar normal ama buna ''sizi itici buluyorum'' yazmak mı agresiflik ? Güzel bir mantık kurmuşsunuz,tebrik ederim.
Konu sahibinin tepkisi gayet yerinde.Sanırım eski konuları yüzünden insanlar keyfine göre yorum yazmayı hak görüyorlar,ama ortamlarda cool takılıp ''tacize hayır,hepimiz sesimizi çıkaralım hanımlar! '' dersiniz,kim bilecek.

+++++
Okuduğum en doğru yorum bu olmuş.Üyesine göre yorum atıyorlar,objektif yorum beklememek lazım bazı üyelerden.Bir de her şeye muhalefet etmek için sıraya girenler var.Onlara üye fark etmiyor.

aslında tam senin uzmanlık alanın ile bize yol göstereceğin konu

ilk yorumumda arkadaşın ne diyeceğini bilememiş olabilir demiştim

ben hala aynı moddayım yani ne denir bu tarz bir durum yaşamış arkadaşa

yukarıdaki yorumlarımda da yazdım hukuki destek istediğini düşünür destek olurum o ayrı hatta konu sahibinin konusunda karakola gel benimle dediği yoktu ben bu yorumu yaparken

konu sahibinin olayından bağımsız, mesela senin verdiğin örnekteki gibi

olay olmuş bitmiş, o kişi ile bir daha karşılaşma imkanı da yok (yani aile içi, patron, iş arkadaşı, tanıdık vs değil tacizci)

bu durumda beni aradı birisi damdan dün toplu taşımada tacize uğradım dedi

ne diyeceğim ben

birisi işte yanına geleyim mi, akşam yalnız kalmak istemezsen bize gel derim vs demiş

ama ben 25 yaşında arkadaş ortamında yaşayan birisi değilim ki akşam bize gel vs aile ortamı için çok da makul bir teklif olmaz evde eş çocuk vs var

yani yanına gittim destek olmaya ne denir bu durumda

bana "senin suçun değildi vs denmesin, buna kimsenin ihtiyacı yok" gibi geliyor

nasıl oldu diye anlattırmaya da gerek yok sanki, ne bileyim üstünde ne vardı desek olmaz kategorize etmiş oluruz

tek diyeceğim geçmiş olsun üzülme takma olur

kötü insanlar her yerde var desem neden benim başıma geldi derse ne derim mesela

yani tecavüz mağdurunun durumu ile karşılaştırılmaz ama cidden bunu kişisel eksikliğim olarak düşündüm nasıl destek olunur ki

yanlış anlaşılmasın, öğretmene "Beyoğlu'nun arka sokaklarında çalışanlar gibi giyinmişsin" diyen okul müdürünün ceza almasını sağlamıştım yıllar önce ya da benzer niceleri ama bu kişi arkadaşım ise ona ne demeliyim

Tüm yorumlarımı sonuna dek okumadan yorum yapmak.. Peki..

aslında dıyebılecek bırsey yok ama yapılabılecek sey ısım varsa ızın alıp yanına gelırdım yanında olmak ısterdım tek kalınca daha cok o ana gıdıp tekrar tekrar o sınır bozucu anı hatırlayacak daha olay taze ya...
uzagımdaysa sadece telefondan ulasabılıyorsam da yasadıgın seyın kotu oldugunu ve nasıl hıssettıgını bılıyorum maalesef yapılacak bırsey olmadıgını da bılıyorum (sıkayetden baska ) keske o anda da suanda da yanında olabılseydım derdım.

tacız esnasında hepımız bılıyoruz tacız edılmeyen yoktur bence aramızda
degısık bır mıde bulantısı tıksıntı korku nefret hayal kırıklıgı tum guclu ve kotu duyguları bır arada yasarız ve bu yalnızken daha zor olur

aslında sorun su bu konuda da sorun su , gercekten destek gorecegımıze ınandıgımız kısıye ulasırız. bu arkadas daha once de benzer sekılde davranmıs hayatımızda vardır ya sadece arkadas ve ıyı arkadas seklınde kısıler , umursamaz arkadasa yazıp da vay nıye bana donmedı dememek gerek cunku o zaten umursamaz. hatta ona harcadıgımız zamana onla paylastıgımız hislere yazık olur.

sız umursamaz oldugunuzdan degıl ne tepkı verecegınızı bılemedıgınızden ne dıyecegım dıyorsunuz umursamazlık baska bırsey konu sahıbı en olmayacak kısıden destek beklemıs ve ona uzulmus

Senin tek hatan daha önce nice bencilliklerine şahit olduğun insana böyle önemli bir olayı anlatman. Bencil her zaman bencildir, önemli ya da önemsiz her konuda bencillik yapabilir. Bu onun yapısı. Böyle birşeyin yaşanması kaçınılmazdı zaten. Geçmiş olsun.

onları anladım da işte malum bu konularda beni bilirsiniz odunumdur

ya da artık çok mu bu işlerin içindeyim, çok mu duyarsızım yaşım mı geçti bilmiyorum

sayfaların birine yazdım

tacize uğradım ama zaman sıkıntım vardı şikayetçi olmadım

akşam eşime anlattım o da keşke şikayetçi olsaydın çoluğa çocuğa musallat olurlar sen olmazsan kim şikayetçi olacak vs dedi

konu kapandı

yani bu durumda sana yazsam sen bana yukarıdakileri diyeceksin en fazla

ya da işte kankama yazsam oda bunu diyecek

ya da en fazla ah vah olacak konu

eee buna neden ihtiyaç duyar insan diyeceğim konu sahibine saldırıyor denilecek

yani anlatamıyorum işte benim bildiğim bir şeyi bir başka kişi bana deyince destek olmuş mu oluyor

bu benim eksikliğim

başına kötü bir şey geleni, yakını vefat edeni aramayı, gitmeyi de sevmem

çünkü söylediğim basma kalıp sözlerin karşıya iyi gelmeyeceğini, aksine acısını deşmeye yarayacağını düşünürüm

çok yakın bir arkadaşımın babası vefat etti

evet o gece onu uyutuncaya kadar başındaydım ama sessizce oturup bekledik

o bir şey isterse yaptık eve diğer gelen giden vs

sonraki günlerde ise hayatımın en geyik insanı oldum

içinde baba geçmeyen tüm muhabbetler, tüm anılar vs vs

zira olan olmuş artık geçmişe değil geleceğe bakmak lazım

ama tacize uğrayana bunu da söyleyemiyoruz işte

beni anlamıyorsun diyecek ama cidden ne demeliyim içime dert oldu

Tüm yorumlarımı sonuna dek okumadan yorum yapmak.. Peki..

Zorunda da değilim,zira yorumlarınız bana göre korkunç.Belli sayfadan sonra bıraktım okumayı.
Belli ki canı sıkılmış,gayet de önemli bir derdi olan üyeye sırf muhalefet olmak için sıraya girmişsiniz,varlığınız ya da yazdıklarınız beni ilgilendirmiyor,sadece ''bence profesyonel yardım al canım ya.s.s'' tarzı yorumunuz gözüme battı,konu sahibinin yardım alması gereken konu varsa yaşadığı travma,ortada sebepsiz bir agresiflik yok sizin düşündüğünüz gibi,resmen dalga geçilmiş daha ilk yorumda,üstelik ülkenin resmen kanayan yarası olan bir konuda,yani o yorumun dalga geçmek için atıldığını anlamıyorsanız bence dönün tekrar tekrar okuyun.Ya da okumayın,umrumda değilsiniz,ister cevap yazın buna da ister yazmayın,ya da beni de agresifliğim için profesyonel yardım almaya davet edebilirsiniz Ama hiç özeleştiri yapmayın,acaba daha yeni travma yaşamış bir insanı kıracak bir şey mi yazdım diye düşünmeyin olur mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…