- 4 Mart 2012
- 14.769
- 34.033
-
- Konu Sahibi Meredith Grey
Polis soruşturma açtı mı? Şikayetçi oldunuz mu? ailenizle aranız nasıl? yani böyle bir durumda ben ilk ailemi ararım siz arkadaşınıza msj atmışsınız galiba, acil bir durumda bence aile önemli size tavsiyem arkadaşlarınızı değil ailenizi arayın. Hiç bir insan taciz gibi aşağılık bir durumu yaşamasın. Sizin durumunuzda olsam kendimle ilgilenirdim psikolojimi düzeltmeye çalışırdım gerekirse destek alırdım ama arkadaşımı engelleyeyim şu bana yazdı bu bana yazmadı diye gereksiz psikolojik hallere girmezdim.Haklısınız.
Toplu taşımada yanımdaki adamın kalçamı avuçlaması hiç bir özelliği olmayan bir olay. Ne var canım bunda, değil mi?
Kızcağız tacize uğradığını yazdı ve o an üzüntüden, şaşkınlıktan belli ki yakın birkaç yakın arkadaşına yazmış o üzüntüyle.Belli ki sakinleşmek , bir teselli görmek istemiş. Bayrak açtığını düşünmüyorum. Hepimizin yakın tek bir arkadaşı yok sonuçta. Ama yani sonuçta tacize uğramış bir hemcinsimize eleştirir ve dalga geçer tarzda yorum yapıyor ama onun size tepki vermemesini istiyor o da tepki verince sorunlu insan ilan ediyorsunuz. Tarafsız bir bakış açısıyla okudum mesajları ve çok şaşırdım. Yakın gördüğü arkadaşı bayağı zaman yorum yazmamış, sonuç olarak basit bir konu değil bu taciz olayı. Evet biraz daha beklenebilir ona gore bir tavır alinabilirdi. Silip silmemek kendi tercihi ama belli ki burda da bir birikim var o kişiyle ilgili, bu önemli konuda da onu duyarsız gördüğü için bardağı taşıran son damla olmuş olabilir. Bu kişinin tercihine göre değişebilir, yani bir insanın kendini kötü hissettiği bir anda destek beklemesinin dünyanın merkezi olma isteğiyle bir baglantisini göremiyorum. 2. bir konuda "taciz gördüğünü neden söyledin, ben olsam utanırım" tarzı yorumlar. Arkadaşlar taciz gördüğümüzde utanması gereken, susması gereken biz değiliz. Zaten bu sinmişlik yüzünden yaşatılıyor bize bunlar. Tabii en başında taciz eden o kişiye tepki vermeliyiz ama taciz görmek bizim utancımız değil. Bazıları da taciz olayına "o kadar da büyütülecek bir olay değil, gelmiş gitmiş" demiş. Arkadaşlar biz kadınlar bari tacizi normalleştirmeyelim. Kişilik hakkimiza, vücudumuza dokunuyor bu insanlar. Taciz dediğiniz şey tecavüzün bir adım öncesi , bu insanlar bir fırsat bulsalar tecavüz de edecekler. Herşeye alıştırildik bu hayatta zaten, bari bu sapikliklara da alışip, insanlığımızı kaybetmeyelimŞu birkaç dakika içersindeki yorumlarınıza bakınca sizin arkadaşınızla değil de kendinizle, hayatla, insanlarla sorununuz olduğunu düşündüm. Çok agresif yaklaşıyorsunuz.
Arkadaşlarınızdan değil de profesyonel destek almayı düşünmez misiniz? Sadece bu olay değil belli ki bir birikim yaşamışsınız. Üzüntünüzü ya da sıkıntınızı gerginlik olarak yansıtıyor olabilirsiniz.
Alin benden de o kadar. Ağzınıza sağlıkOkuduğum yorumlara inanamadım. Hepsini de okumadım gerçi ama ilk sayfalar yetti.
Kadın tacize uğradım diyor, isterse gider bakkala anlatır,yok neden anlattın yok o kadar önemli miydi... Şaka gibisiniz hanımlar. Yaşadığı olay ister basit bir sözlü taciz olsun ister daha ağır bir durum. Önemli olan kişinin bundan ne kadar etkilendiği. Ki kadıncağız korkmuş, üzülmüş. Bir üye gelmiş bir yorum yapıp olayı tacizden alıp konu sahibinin karakterine getirmiş ve herkes ordan yürümüş. Hem çok ayıp hem çok korkunç bu yapılan.
ilgi toplamak da istiyor olabilir ayrıca, birileri ilgilensin, konuşalım ve rahatlayayım istiyor olabilir çok insani bir durum değil mi bu? Bir süredir bana oldukça ağır gelen ama toplumda son derece yaygın bir hastalıkla uğraşıyorum . Önüme gelene anlatıyorum , kaynımda da var, eniştemde de var diyerek beni rahatlatsın diye. Zannetmiyorum ki bir kişi bile ‘ ilgi çekmeye çalışıyor’ diye düşünsün.
Başkalarının yazdıklarını da bana mal ederek cevaplamışsınız. Elinize, emeğinize sağlık.Kızcağız tacize uğradığını yazdı ve o an üzüntüden, şaşkınlıktan belli ki yakın birkaç yakın arkadaşına yazmış o üzüntüyle.Belli ki sakinleşmek , bir teselli görmek istemiş. Bayrak açtığını düşünmüyorum. Hepimizin yakın tek bir arkadaşı yok sonuçta. Ama yani sonuçta tacize uğramış bir hemcinsimize eleştirir ve dalga geçer tarzda yorum yapıyor ama onun size tepki vermemesini istiyor o da tepki verince sorunlu insan ilan ediyorsunuz. Tarafsız bir bakış açısıyla okudum mesajları ve çok şaşırdım. Yakın gördüğü arkadaşı bayağı zaman yorum yazmamış, sonuç olarak basit bir konu değil bu taciz olayı. Evet biraz daha beklenebilir ona gore bir tavır alinabilirdi. Silip silmemek kendi tercihi ama belli ki burda da bir birikim var o kişiyle ilgili, bu önemli konuda da onu duyarsız gördüğü için bardağı taşıran son damla olmuş olabilir. Bu kişinin tercihine göre değişebilir, yani bir insanın kendini kötü hissettiği bir anda destek beklemesinin dünyanın merkezi olma isteğiyle bir baglantisini göremiyorum. 2. bir konuda "taciz gördüğünü neden söyledin, ben olsam utanırım" tarzı yorumlar. Arkadaşlar taciz gördüğümüzde utanması gereken, susması gereken biz değiliz. Zaten bu sinmişlik yüzünden yaşatılıyor bize bunlar. Tabii en başında taciz eden o kişiye tepki vermeliyiz ama taciz görmek bizim utancımız değil. Bazıları da taciz olayına "o kadar da büyütülecek bir olay değil, gelmiş gitmiş" demiş. Arkadaşlar biz kadınlar bari tacizi normalleştirmeyelim. Kişilik hakkimiza, vücudumuza dokunuyor bu insanlar. Taciz dediğiniz şey tecavüzün bir adım öncesi , bu insanlar bir fırsat bulsalar tecavüz de edecekler. Herşeye alıştırildik bu hayatta zaten, bari bu sapikliklara da alışip, insanlığımızı kaybetmeyelim
Kim böyle bir konu üzerinden dikkat çekmeye çalışır ki :/ Çok saçma bir şekilde üzerine gelinmiş. Tacize uğramak onun ayıbıymış gibi yadırganmış. Bu kadarına da pesOkuduğum yorumlara inanamadım. Hepsini de okumadım gerçi ama ilk sayfalar yetti.
Kadın tacize uğradım diyor, isterse gider bakkala anlatır,yok neden anlattın yok o kadar önemli miydi... Şaka gibisiniz hanımlar. Yaşadığı olay ister basit bir sözlü taciz olsun ister daha ağır bir durum. Önemli olan kişinin bundan ne kadar etkilendiği. Ki kadıncağız korkmuş, üzülmüş. Bir üye gelmiş bir yorum yapıp olayı tacizden alıp konu sahibinin karakterine getirmiş ve herkes ordan yürümüş. Hem çok ayıp hem çok korkunç bu yapılan.
ilgi toplamak da istiyor olabilir ayrıca, birileri ilgilensin, konuşalım ve rahatlayayım istiyor olabilir çok insani bir durum değil mi bu? Bir süredir bana oldukça ağır gelen ama toplumda son derece yaygın bir hastalıkla uğraşıyorum . Önüme gelene anlatıyorum , kaynımda da var, eniştemde de var diyerek beni rahatlatsın diye. Zannetmiyorum ki bir kişi bile ‘ ilgi çekmeye çalışıyor’ diye düşünsün.
İnanılır gibi değil gerçekten. Forumda aklı başında diye bildiğim bir sürü üye yapmış bunu üstelik.Kim böyle bir konu üzerinden dikkat çekmeye çalışır ki :/ Çok saçma bir şekilde üzerine gelinmiş. Tacize uğramak onun ayıbıymış gibi yadırganmış. Bu kadarına da pes
Sizi alıntıladigim kısım konu sahibini agresif bularak destek almasına yönlendirmeniz. Kendisine yapılan agresif yorumlara tepki vermiş. Düzgünce yazan kimseye bir tepki verdiğini okumadım. Sonuçta kötü bir olay yaşamış insanlar dalga geçiyor ya da yaşadığı şeyi küçümseyici yorumlar yazıyor. Bu tarz yazıanlara agresif tepki vermesi normal değil mi? Diğer kısımların sizinle alakası yok yazınca hepsini birden yazmış bulundum. Size yazdigimi düşündürttüğüm kısımlar için kusura bakmayınBaşkalarının yazdıklarını da bana mal ederek cevaplamışsınız. Elinize, emeğinize sağlık.
Merhabalar herkese,
Geçtiğimiz gün toplu taşıma aracında tacize uğradım. Bunu detaylıca anlatmak istemiyorum.
Kendimi kötü hissettim ve bir arkadaşımla konuşma gereği duydum. İlk olarak aklıma 11 yıllık arkadaşım geldi. Aradım. Müsait olmadığını vs söyledi. WhatsApp'tan tacize uğradığımı yazdım. Mesajı okudu. Saatlerce online oldu, ne bir mesaj yazdı ne de aradı. Bütün bir akşam, gece, sabah..
Sağolsunlar diğer arkadaşımlarım desteklerini esirgemediler.
Bu 'sözde' arkadaşım olan insanın nice bencilliğini görmüştüm. Tolere edilebilir mevzular olduğu için, hep affettim.
Sosyal medyada sürekli kadınlarla ilgili duyar kasan bir arkadaşımız bir de bu kişi.
Hiç bir açıklama yapmadan hayatımdan çıkardım onu. Her yerden engelledim.
Sadece bencil biri değil, kötü biri olduğunu da düşünüyorum.
O kadar kalbim kırıldı ki. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. İnanması belki zor ama tacizden daha çok arkadaşımın bu yaptığı üzdü beni.
Sizlere içimi dökmek istedim.
Şu birkaç dakika içersindeki yorumlarınıza bakınca sizin arkadaşınızla değil de kendinizle, hayatla, insanlarla sorununuz olduğunu düşündüm. Çok agresif yaklaşıyorsunuz.
Arkadaşlarınızdan değil de profesyonel destek almayı düşünmez misiniz? Sadece bu olay değil belli ki bir birikim yaşamışsınız. Üzüntünüzü ya da sıkıntınızı gerginlik olarak yansıtıyor olabilirsiniz.
Müsait değil masalını geçin. Tuvalete de mi gitmedi, s.çarken cevap atsın. 24 saat müsait olmamak kabul edilemez böyle bir durumda.
Bazı üyDosya Ekleelerin hunharca savunma sebebi de kızın hakkını savunmaya meraklı olmaları değil, başlığı açana muhalefet etmek. Forumda böyle bir güruh var, öldürdü beni öbür dünyadan yazıyorum diye konu açsan ama onu da dinlemek lazım diyecekler. Kendilerine yapılsa ortalığı yıkacakları şeylere dünyanın en kalender, en anlayışlı insanı oluveriyorlar.
Bir arkadasimla dolmusa binmistik. Dolmusta farkli yerler bostu farkli tek kisilik yerlere oturduk. Yanimdaki herif bacagimi elledi filan sesimi cikaramadim korktum. Ayaga kalktim dolmusun obur tarafina gectim sonra arkadasimla indik. Arkadasim o esnada klinik psikolojide yuksek lisans yapiyordu su an psikolog kendisi... Dolmustan inince sinirlerim bozuk yanimdaki okuz bacagimi elledi ondan kalktim ben diye anlattim. Sesimi neden cikaramadim o an bilmiyorum, bugun olsa cingar cikaririm. O siralar major depresyon hastasiydim, kotu olaylar yasamistim, vs vs. Bana dedigi "neden boyle seyler hep senin basina geliyor? Ben neden hic tacize ugramiyorum?". O an kendimi o kadar kotu hissettim ki...
O arkadasimla baska sebeplerden kustuk artik konusmuyoruz hayatimda verdigim en dogru karardi. Cabucak insan silen biri degilim herhalde gorusmedigim bir o vardir eski arkadaslarimdan ama bazen gerekiyor hayatindan engellemek... Hissettiginiz seye hak verdim ben zaten bencil biri demissiniz.
Tüm yorumlarımı sonuna dek okumadan yorum yapmak.. Peki..Tacize uğradım diyen birine ''hmm tamam,niye anlatıyorsun insanlara ? ilgi çekmek amacın'' diyen insanlar normal ama buna ''sizi itici buluyorum'' yazmak mı agresiflik ? Güzel bir mantık kurmuşsunuz,tebrik ederim.
Konu sahibinin tepkisi gayet yerinde.Sanırım eski konuları yüzünden insanlar keyfine göre yorum yazmayı hak görüyorlar,ama ortamlarda cool takılıp ''tacize hayır,hepimiz sesimizi çıkaralım hanımlar! '' dersiniz,kim bilecek.
aslında dıyebılecek bırsey yok ama yapılabılecek sey ısım varsa ızın alıp yanına gelırdım yanında olmak ısterdım tek kalınca daha cok o ana gıdıp tekrar tekrar o sınır bozucu anı hatırlayacak daha olay taze ya...aslında tam senin uzmanlık alanın ile bize yol göstereceğin konu
ilk yorumumda arkadaşın ne diyeceğini bilememiş olabilir demiştim
ben hala aynı moddayım yani ne denir bu tarz bir durum yaşamış arkadaşa
yukarıdaki yorumlarımda da yazdım hukuki destek istediğini düşünür destek olurum o ayrı hatta konu sahibinin konusunda karakola gel benimle dediği yoktu ben bu yorumu yaparken
konu sahibinin olayından bağımsız, mesela senin verdiğin örnekteki gibi
olay olmuş bitmiş, o kişi ile bir daha karşılaşma imkanı da yok (yani aile içi, patron, iş arkadaşı, tanıdık vs değil tacizci)
bu durumda beni aradı birisi damdan dün toplu taşımada tacize uğradım dedi
ne diyeceğim ben
birisi işte yanına geleyim mi, akşam yalnız kalmak istemezsen bize gel derim vs demiş
ama ben 25 yaşında arkadaş ortamında yaşayan birisi değilim ki akşam bize gel vs aile ortamı için çok da makul bir teklif olmaz evde eş çocuk vs var
yani yanına gittim destek olmaya ne denir bu durumda
bana "senin suçun değildi vs denmesin, buna kimsenin ihtiyacı yok" gibi geliyor
nasıl oldu diye anlattırmaya da gerek yok sanki, ne bileyim üstünde ne vardı desek olmaz kategorize etmiş oluruz
tek diyeceğim geçmiş olsun üzülme takma olur
kötü insanlar her yerde var desem neden benim başıma geldi derse ne derim mesela
yani tecavüz mağdurunun durumu ile karşılaştırılmaz ama cidden bunu kişisel eksikliğim olarak düşündüm nasıl destek olunur ki
yanlış anlaşılmasın, öğretmene "Beyoğlu'nun arka sokaklarında çalışanlar gibi giyinmişsin" diyen okul müdürünün ceza almasını sağlamıştım yıllar önce ya da benzer niceleri ama bu kişi arkadaşım ise ona ne demeliyim
aslında dıyebılecek bırsey yok ama yapılabılecek sey ısım varsa ızın alıp yanına gelırdım yanında olmak ısterdım tek kalınca daha cok o ana gıdıp tekrar tekrar o sınır bozucu anı hatırlayacak daha olay taze ya...
uzagımdaysa sadece telefondan ulasabılıyorsam da yasadıgın seyın kotu oldugunu ve nasıl hıssettıgını bılıyorum maalesef yapılacak bırsey olmadıgını da bılıyorum (sıkayetden baska ) keske o anda da suanda da yanında olabılseydım derdım.
tacız esnasında hepımız bılıyoruz tacız edılmeyen yoktur bence aramızda
degısık bır mıde bulantısı tıksıntı torku nefret hayal kırıklıgı tum guclu ve kotu duyguları bır arada yasarız ve bu yalnızken daha zor olur
aslında sorun su bu konuda da sorun su , gercekten destek gorecegımıze ınandıgımız kısıye ulasırız. bu arkadas daha once de benzer sekılde davranmıs hayatımızda vardır ya sadece arkadas ve ıyı arkadas seklınde kısıler , sadece arkadasa sadec arkadastan ote umursamaz arkadasa yazıp da vay nıye bana donmedı dememek gerek cunku o zaten umursamaz. hatta ona harcadıgımız zamana onla paylastıgımız hislere yazık olur.
sız umursamaz oldugunuzdan degıl ne tepkı verecegınızı bılemedıgınızden ne dıyecegım dıyorsunuz umursamazlık baska bırsey konu sahıbı en olmayacak kısıden destek beklemıs ve ona uzulmus
Tüm yorumlarımı sonuna dek okumadan yorum yapmak.. Peki..