Taciz ve Arkadaşımın Tepkisi ya da Tepkisizliği

Yaşadığınız travmatik bir olayla dalga geçildiğinde sakin kalabiliyorsanız, sabrinizin bir kısmını bana verebilirsiniz :)
Sadece o yorum için değil genel olarak coook abartılı bir tavrınız var. Burdan bakınca ben bile höööh dedim. İşi olabilir evet , değil 24 saat 48 60 saat dönemediğim mesajlar oluyor. Bazen cooook yogun oldugumdan bazen de kafa olarak baska seylerle mesgul oldugumdan. Bundan ötürü engellensem yarabbi sükür der gecerim, zaten cevap verince bile çok üzüldüm canım Allah’ın belası şerefsiz herif yazmaktan öteye gececek bir destek durumu olmayacaktır

apartmanı unutmuşsun :KK53:
adam bana merdivenlerde şeyini gösterip kaçmıştı..
benden önce depar attıydı.
Ajdjdkdkdj ay aynısını yasadım. Adam keske gösterip kacsaydı, cıkarıp sallayıp kactı. O sallama hareketi... allahım gördüklerimi sil 🤣🤣🤣🤣🤣

Ajdjdkdkdj ay aynısını yasadım. Adam keske gösterip kacsaydı, cıkarıp sallayıp kactı. O sallama hareketi... allahım gördüklerimi sil 🤣🤣🤣🤣🤣

:olamaz: :olamaz: salladımıydı hatırlamıyorum.
lise 1 deydim o zaman cep tel falan da yok kimi arayıp destek isteyecen. tırsa tırsa eve girdim. akşam babam gelince de adam bana şeyini gösterdi diyemedim:))

Haksız düşürmek gibi bir çabam yok asla. Aksine kaç saat önce profesyonel destek alın dedim. Ama siz o mesajıma da beğendim basıp geçtiniz. Arkadaşlarınızla paylaşmış olmanıza kadar destekledim.

Sizin yaşadığınızın ne olduğunu yaşamayan asla bilemez ancak tahmin eder. Ben bilenlerdenim! Üstelik toplu taşımada popo ellemesi falan da değildi!

Konuşmayayım destek olayım dedim ama yok siz dünya sizin etrafınızda dönüyormuş gibi ona buna çatıp duruyorsunuz!

Ben tecavüzden kendime ve adama zarar vererek kurtuldum hanımefendi! Adam öldürme pahasına yırtındım! Herkesi ayağa kaldırdım o civardaki! Arkadaşımı ailemi eşimi değil doğrudan polisi aradım kaçamasın diye!

Bilmeden yargı dağıtıp duruyorsunuz!

Adamın kafasına çantanızı geçirip neden o otobüsü ayağa kaldırmadınız??!

Öncelikle başınıza gelen şey çok çok üzücü. Çok geçmiş olsun. Ama herkesin korkuları, tepkileri farklıdır. Tabi ses çıkarsa ortalığı ayağa kaldırsa daha iyi. Ama donup kaldı diye yargılayamayız kimseyi.

Lütfen özellikle toplu taşımada tacize uğradığınızda sessiz kalmayın LÜTFEN. Arkadaşınız ayıp etmiş sonuçta kötü gününüzde yanınızda olmayacaksa o arkadaşlığın anlamı nedir ki?İşi olabilirdi evet ama “Şu an işim var sonra döneceğim” demek zor olmamalı

Konuda karakola giderken yanımda olsundan öte dönüp aramadı vardı ama

Hatta yorumumda karakola gelsin deseniz anlatım demiştim

Destek görmek dediğiniz nedir yani cidden ne demeliyiz taciz mağduru arkadaşımıza

Şikayetçi oldum karakoldan geldim diyen birine tek söyleyeceğim “geçmiş olsun, bir daha yaşamazsın umarım “ demek olur

Bundan öte nasıl bir destek olabilir ki

İyi de konu sahibi arkadaşından bunu da görmemiş ki? Ya da ben mi atladım, konu uzun kaçırmış olabilirim.

Sadece sizin dediğiniz gibi geçmiş olsun dese belki böyle kırılmayacaktı.

Bu sadece taciz değil, herhangi bir konuda olumsuzluk yaşamış herkese genellenebilir bir durum o zaman. Herkese geçmiş olsun, başın sağolsun vs diyip geçelim. Her türlü konuda ekstra denecek bir şey olmaz.

Biri arkadaşımın babası vefat etmişti, başın sağolsun dedik diye küstü başka ne diyim ki yazmıştı. Mesela benim de yakın arkadaşımın babası öldü. Haberi alır almaz yanına gittim, taziye de yardımcı oldum. Haftada bir aradım çünkü üç kadın bir anda tek kalmıştı. Beklenmedik ölümdü. Bir ihtiyacın var mı diye sordum.

Yani tek bir cümleyle geçiştirmedim. Ama buradaki yorumlara göre sadece başın sağolsun diyip geçmeliydim.

Merhabalar herkese,

Geçtiğimiz gün toplu taşıma aracında tacize uğradım. Bunu detaylıca anlatmak istemiyorum.

Kendimi kötü hissettim ve bir arkadaşımla konuşma gereği duydum. İlk olarak aklıma 11 yıllık arkadaşım geldi. Aradım. Müsait olmadığını vs söyledi. WhatsApp'tan tacize uğradığımı yazdım. Mesajı okudu. Saatlerce online oldu, ne bir mesaj yazdı ne de aradı. Bütün bir akşam, gece, sabah..

Sağolsunlar diğer arkadaşımlarım desteklerini esirgemediler.

Bu 'sözde' arkadaşım olan insanın nice bencilliğini görmüştüm. Tolere edilebilir mevzular olduğu için, hep affettim.
Sosyal medyada sürekli kadınlarla ilgili duyar kasan bir arkadaşımız bir de bu kişi.

Hiç bir açıklama yapmadan hayatımdan çıkardım onu. Her yerden engelledim.

Sadece bencil biri değil, kötü biri olduğunu da düşünüyorum.
O kadar kalbim kırıldı ki. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. İnanması belki zor ama tacizden daha çok arkadaşımın bu yaptığı üzdü beni.
Sizlere içimi dökmek istedim.
Çok haklısın.tavrinin daima arkasında dur .. konuşma onunla

Bu yorumu yapmana bile gerek yoktu kadinsin üstelik biz bile bize destek olamiyorsak yazik cok yazik sende ugradin tacize gözle sözle belki elle herkadin lanet olsunki bu assalanmaya maruz kaldik belki cocukken belki genc kizken belki de yasliyken normallestirmemeli ve tepkimizi gostermeliyiz ve destek olmaliyiz benden sonra tufan zihniyetiyle nereye kadar
Kadin icimi dokmek istedim sadece demis. Anlatip yorum yapmamizi beklememis bence , beklese sonuna onu yazmazdi.
Yorum hakkı bana ait degil mi?
Fikir ve düşünce engellenemez bende böyle düşündüm. Tamam dedim icimi dokmedim istedim dedigi icin
Yorum hakki benim degil mi?
Normallestirme yok orda.
Yorumum beni baglar bu arada 👌

Ama yorum yapmayi tercih ettim
Kime ne bundan ?
Konu sahibini ilgilendirir o da size karşı yorum yapmış ikiniz de eşitsiniz o zaman. Bdv’ de her konuya yorum yapmak zorunda değilsiniz tarzı bir açıklama var mesela boşuna yazılmamıştır o değil mi? Dalga geçmek için yazdığınız bariz belli zaten. Taciz ciddi bir konudur sulandırmaya gerek yok.

Siz kendinizi kötü hissettiğiniz için ilgi ve alaka beklediniz haklı olarak. Bu kişi online olduğu halde size cevap vermiyor. Saatlerce online oluyor ve bir türlü cevap yok. Burdan şunu çıkarabiliriz birincisi bu x kişisinin öncelikleri farklı kişiler ve olaylar, ikincisi umursamayabilir, önemli bulmayabilir. Peki ben burada ne yapabilirim? Onca şeyi tolere ettiysem artık etmeyeceğimi düşünürsem içim acısa da ilişkimi keserim, mesaj atarım ilgi ve alaka göstermediği için kırgın olduğumu dile gertiririm eğer cevap verirse olay çözülmüş olur, cevap vermezse de artık bırakırım. Kendimi kötü hissedebilirim ama bu onun problemi.

Elimde delil varsa sosyal medyadan deşifre ederim, sosyal medyanın gücü sayesinde bir çok insan ciddi cezalar alıyor.

Artık kendinizi kötü hissetmeyin, hepimiz bu kötü tecrübelere maruz kaldık, kalıyoruz. Şikayet etmeliyiz, (vicdanlı insanlarsa tabi) hakkımızı korurlar.

Konuyla drama queenligin alakasi yok, travma yuzunden anlayamadiginizi dusunuyorum. Burda en basit yoruma bile tepki verdiginiz icin drama queen diyorum. Yoksa tacize ugrayinca sesinizi cikarin cikarabildiginiz kadar, keske olay yerine polis cagirsaydiniz ya da adama saldirsaydiniz.
İyi misiniz ya? Yaptığınız şey manipüle etmek resmen. Üyenin biri dalga geçer gibi tamam yazıp emoji koymuş bir de ilk yorum yani yaldır yaldır onu yazmaya gelmiş. Konu sahibi de cevabını vermiş. Taciz anında insan ses falan çıkaramıyor kitlenip kalıyor. Sonrasında da arkadaşına yazmış kötü hissettiği için. Ama arkadaşı sabahtan akşama kadar bir şey yazmamış. Yazıp yazmamasına bir şey diyemem de taciz anında tepki verseydin arkadaşına niye yazıyorsun falan ilginç yani

Önceden de bu tarz mevzuları olduğu için birkaç kez arkadaşlığımız bitme noktasına gelmişti. Özür dilemişti vs.
Yani ilk kez yaptığı bir şey olsa tepki gösterecek biri değilim.
E o zamam arkadaşınızdan bu beklentiye girmeniz, bu arkadaşıniz özelinde soyluyorum, gereksiz. Zaten normal tavri buymus.

Daha once de birkac kez aynisini yapan yani genel hali boyle olan birinden yine ayni tutumu görmüşsünüz, bunca sayfanin ozeti bu.

İyi misiniz ya? Yaptığınız şey manipüle etmek resmen. Üyenin biri dalga geçer gibi tamam yazıp emoji koymuş bir de ilk yorum yani yaldır yaldır onu yazmaya gelmiş. Konu sahibi de cevabını vermiş. Taciz anında insan ses falan çıkaramıyor kitlenip kalıyor. Sonrasında da arkadaşına yazmış kötü hissettiği için. Ama arkadaşı sabahtan akşama kadar bir şey yazmamış. Yazıp yazmamasına bir şey diyemem de taciz anında tepki verseydin arkadaşına niye yazıyorsun falan ilginç yani
Hayir siz de yanlis anladiniz. Diyorum ki,

Boyle bir olayin ardindan normal sartlarda burda acacagi konular:
1- tacize ugradim ne yapmam lazim
2- tacize ugrarken tepki veremedim, dondum kaldim
3- adli olaylar nasil olur bu durumda vs vs ya i taciz olayi ile ilgili konular olmaliydi. Eger ki boyke bir olayin ardindan arkadasinin kendisine cevap vermemesine takiliyorsa bircok insan benim gibi dusunur

Hayir siz de yanlis anladiniz. Diyorum ki,

Boyle bir olayin ardindan normal sartlarda burda acacagi konular:
1- tacize ugradim ne yapmam lazim
2- tacize ugrarken tepki veremedim, dondum kaldim
3- adli olaylar nasil olur bu durumda vs vs ya i taciz olayi ile ilgili konular olmaliydi. Eger ki boyke bir olayin ardindan arkadasinin kendisine cevap vermemesine takiliyorsa bircok insan benim gibi dusunur
Tanımadığı ve bir daha görmeyeceği biri taciz ettiği için adli bir olay olmaz. Olay olmuş bitmiş ne yapmalıyım diyebileceği bir durum da yok. Ama böyle bir olaydan sonra arkadaşının tepkisizliğine iyice üzülüp burdan destek almak istemiş olabilir. Gelen yorumların bazıları olaydan çok sapmış. Arkadaşına sormalıydın belki meşguldür diyenler haklı ama vay niye mesaj attın arkadaşın ne yapsın olay anında tepki verseydin demek hele ki dalga geçer gibi tamam yazıp tepki görünce R yapmak bu konuya yakışan hareketler değil.

X