Taciz Olayı

Acaba o hoca sensin de korkudan buraya konu mu açıyorsun? Diye düşünmeden edemiyorum....

Şikayetçi olacak olsalar, gelir " aman hocam, naptın sen, bizim kızı öpmüşsün" derler mi?
Kusura bakılmasın ama olay gerçekten böyle geliştiyse ve anne adamla konuşmak dışında hiçbir şey yapmadıysa pes!
13 yaşında bir kız çocuğu gerçekten taciz edildiyse o kursta tek taciz edilen çocuk değildir başka çocuklarda tacize maruz kalmıştır, şiddet ve taciz olaylarında tek mağdur olmuyor mutlaka başka mağdurlar da oluyor, belki konu sahibinin yeğeni de mağdurlardan biri ama söylemiyor.

Şoklardayım.
Ne demek ne yapılabilir?
Yer yerinden oynaması lazım.
Ben olsam direk şikayet ederim.
Konuşmaları ses kaydına alırım.
Sosyal medyada o kurumu ve öğretmeni rezil rüsva ederim.

resmî olarak da gidin karakola avukata danışın ne yapılırsa yapılmalı.
Gayrı resmi olarak da ıslak odunu çoktan alıp giderdim.
Yaşlı diye sempati duyacaklar bu tipe, inanabiliyor musunuz?

Polise şikayet edin. Yeğeninizi de oraya yollamasınlar ne biçim öğretmen o? Karşısındaki çocukla arasındaki mesafe sıfır. Herkesin önünde dudak öpen teke tek kaldığında nelere yeltenir siz düşünün.

Bir yere bağlı olmaz olur mu tüm kurslar milli eğitime bağlıdır. Hemen gidin polise şikayette bulunun

bu yaşlı başlı adamların derdi ne böyle ya 40 ından sonra resmen azıyorlar. şikayetçi olsun bu kabul edilebilir birşey değil. büyük bir travma.

Konu sahibinin yorumları okuyunca insan aklına mukayyet olamıyor abla. Polise şikayet etmekten daha fazla nasıl zarar verecek birşey yapabilirim tarzı sormuş bir yorumda. Çocuğun annesi sakın, olay çıkarmıyor, şikayet yok. Açıkçası konuda bahsi geçen yerin sözde dinî eğitim veren bir yer olduğunu düşünüyorum.

Avrupa olduk haberim mi yok?
Ceza verilmiyor kanıt yoksa kimse kusura bakmasın ama kanıt olunca bile ceza verilmiyor. İndirimlere adamlar yatmadan dışarda geziyor neyse.
Kanıtınız varsa şikayet edin, aileyle konuşun şikayet etsinler.
Karşı taraf yalancı şahit tutacak, çocuğa iftiralar atacak bu arada bilginiz olsun. Bu işler öyle yürüyor çünkü.
Davadan vazgeçilmesi için para tekli edilecek ardından dava ertelenecek 1-2 sene sonrasına.
Bu arada çocuk polislere ifade verirken ilk çocuk karakoluna gidilmez ve yanına pedagog verilmezse çocuğun vay haline, bir de polis ifade alırken çocuğa sıkıştıracak hatta küfür edecek!

Olayları bin kere tekrar etmesi istenecek ifadesinde 2 saat benim ifadem sürmüştü oradan biliyorum.

Davadan vazgeçilse bile kamu davasına dönecek ama kanıt yoksa bir şey almayacak karşı taraf (bundan çok emin değilim ama dışardan gördüğüm bu oldu)

Avukat tutamazsanız, baro çocuğa avukat verecek ve o avukatı siz yalnızca mahkeme salonunda göreceksiniz. Ne yazık ki ilgilenmiyorlar (yüzde 80 böyle)

Süreç çok yorucu olacak. Çocuğun psikolojisi bunu kaldıracak mı? Aile yanında olacak mı? Pedagog desteği sağlayacak mı? Diğer çocukların ailesi izin verecek de şahitlik yapacaklar mı?

Bunların hepsi çok önemli detaylar.
He tabi elbette şikayet edilsin, bu korku o adama yeter ama bunların da bilincinde olunsun. Süreç gerçekten kaldırması çok zor bir süreç. Çok üzülerek söylüyorum ama durum bu şekilde.

Maddiyatınız varsa tutulan avukat ile süreç çok daha kolay atlatılır. Orası da ayrı tabi, şikayetçi olan kişileri psikolojik olarak çok rahatlatır.

Ben olsam gider ağzına tükürürüm

Şikayet etseniz en fazla inkar eder, ispat yok diye beraat eder. Hatta kız kendi istemiş bile diyebilirler. Aile sadece "konuşmaya" mı gitmiş? Ben kadın halimle kızımın başına böyle bir şey gelse o sinirle ne yaparım bilmiyorum

Konuşmaya? İstismarcıyla öyle mi?
13 yaşındaki bir çocuğu dudağından öpmek açık bir şekilde tck 103 çocuğun cinsel istismarı suçunu oluşturur. Cezası 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıdır. Suçun bir eğitici tarafından işlenmesi durumunda yarı oranında artırım olacağından cezası 12 yıl ile 22,5 yıl arası değişecektir. Çok bir medeni gördüm aileyi. Şahsen benim yakınımın başına gelip karakoldan önce adama ulaşıldığı takdirde adama son kez ulaşan onlar olurdu.

Acaba o hoca sensin de korkudan buraya konu mu açıyorsun? Diye düşünmeden edemiyorum....
Bende de aynı his uyandı. Konu sahibi bugün üye olmuş, hemen bu konuyu açmış. Kim bir tanıdığı için üyelik alıp bunu sorar ki?
Üstüne sorular sanki bi şey yapamazlar di mi yi kanıtlamak niteliğinde.
Ya da amaçsız bir trol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…