• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Synagıs aşısına kaç yıl devam ettınız?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

independante

Guru
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
335
2
316
İstanbul
Selam,
Kızım 27 haftalık doğdu ve KAH-Kronik akciğer hastası olarak-taburcu oldu.Epikrizinde belirtilmiş.Ben Eylül ayında başladım aşılara,5ay yapıldı.Şimdi doktoru önümüzde ki sene yani yeni yaşında synagis aşısına gerek olmadığını söylüyor.Bende ısrarla rapor çıkartmak ve yaptırmak istiyorum.1 yaşından büyük prematüre anneleri siz halen devam ediyor musunuz?

Merhaba canım. benim kızım da 28 haftalık doğmuştu. (14 temmuz 2009)
5 ay küvezde + 3 ayda evde oksijen aldı. Yani toplamda 8 ay kadar. kronik akciğer hastası (BPD) teşhisi kızımda da vardı. biz 2 sene synagis aşısı olduk. Doktor raporuyla. Ama dediğim gibi benim kızım evdede oksjen desteği aldı. Ve de nebülleri vardı evde verdiğimiz. Rapor cıkarmamızda nebül alıyor olması etkili olmuştu.
Ayrıca grip aşısı da yaptırdık biz. Yaş ilerleyip bağışıklık sistemi güçlendikçe ve kilo aldıkça ciğerleri gelişecek ve atacak hastalığı dedi doktorumuz.

Gerçmiş olsun..

benim kızım 29 haftalık doğdu. 31 gün küvezde kaldı. çok şükür solunumla ilgili fazla sorun yaşamadı. biz aşıyı ilk yıl yaptırdık ikinci yılına gerek görmediler. aşının yapılmasına prof karar verdi. solunum yollarından rahatsızlığı olmadı hiç. nefes alışlarında hırıltı da olmadığı için ikinci yılında yaplmasını gerek görmedi prof dr. ve çok şükür aşı olmadan da rahat bir yıl geçirdik. aşının gerekliliğine dr karar verse daha iyi olur bence. inşallah gerek olmaz dileğiyle...

benim kızım 29 haftalık doğdu. 31 gün küvezde kaldı. çok şükür solunumla ilgili fazla sorun yaşamadı. biz aşıyı ilk yıl yaptırdık ikinci yılına gerek görmediler. aşının yapılmasına prof karar verdi. solunum yollarından rahatsızlığı olmadı hiç. nefes alışlarında hırıltı da olmadığı için ikinci yılında yaplmasını gerek görmedi prof dr. ve çok şükür aşı olmadan da rahat bir yıl geçirdik. aşının gerekliliğine dr karar verse daha iyi olur bence. inşallah gerek olmaz dileğiyle...

Back