Merhabalar hanımlar...yine
beeenn yenilgilere doyamasamda burdayım yarışmayı yemek yapmayı çook seviyorum..
çorbayı çok severim eşimde çok sever çok sıklıkla yapamasamda arada yaparım
evet şimdi tarifimizden biraz detay çok kolay pratik ve lezzetli enfes bi tarifimle karşınızdayımmm.
Öncelikle bütün yarışmadaki arkadaşlarıma başarılaar diliyorum herkesin emeğine eline sağlık
şimdi geçelim tarifime inşallah beğenirsiz
MALZEMELER
1 kase kırmızı mercimek(resimdeki kase ile)
3 adet kaburga
1 soğan
1 kapya biber(dondurucuda vardı biberim onu çıkarıp koydum oda yarım kase kadar)
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
Çay kaşığının ucu ile karabiber kimyon
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozbiber(üzerine)
Şimdi geçelim yapılışınaa
Öncelikle mercimeğimizi ayıkladıktan sonra güzelce yıkayalım düdüklümüze koyalım ardından soğanımızı soyup yıkayalım ortadan ikiye kesip düdüklümüzün içerisine atalım kaburgalarımızı kapyabiberimizi ve baharatlarımızı da ilave ettikten sonra
göz kararı sıcak suyumuzu koyup ocağa alalım benim düdüklü iyi pişirdiğinden 20 dk pişti sz düdüklünüze göre ayarlayabilirsiniz
.
Çorbamız piştiii sıra geldi süzmeye !!düdüklümüzün havası çıkmadan biraz soğumadan açmayalımm!!dilerseniz rondodan geçirebilirsiniz biz böyle sevdiğimiz için öyle yaptım
başka bir tencere daha alıp süzeğimizi üzerine koyalım düdüklüdeki çorbamızı boşaltalım ve süzdürelim
süzdüğümüz çorbayı bir kenara alalım tavamıza zeytinyağımızı boşaltalım altını açıp biraz kızdıralım yağımızı yağımızı kızdırdıktan sonra
mecazi anlamda yanii neyse tozbiberimizide ilave edip karıştıralım altını kapatıp
çorbamızın üzerine gezdire gezdire dökelim eveet çorbamız hazır artık enfesss
afiyet olsunnn
İŞTE SUNUM
DENEYECEK ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN...
SAĞLICAKLA KALIN