Çorbalar Süzme Mercimek Çorbası - Sadıkoğlu Bakliyat Sponsorluğunda

HuzuRRR

Bşlngç:73.0 Gncl:69.8
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2015
6.464
25.737
30
Merhabalar hanımlar...yine beeenn yenilgilere doyamasamda burdayım yarışmayı yemek yapmayı çook seviyorum.. çorbayı çok severim eşimde çok sever çok sıklıkla yapamasamda arada yaparım evet şimdi tarifimizden biraz detay çok kolay pratik ve lezzetli enfes bi tarifimle karşınızdayımmm. Öncelikle bütün yarışmadaki arkadaşlarıma başarılaar diliyorum herkesin emeğine eline sağlık şimdi geçelim tarifime inşallah beğenirsiz

MALZEMELER
1 kase kırmızı mercimek(resimdeki kase ile)
3 adet kaburga
1 soğan
1 kapya biber(dondurucuda vardı biberim onu çıkarıp koydum oda yarım kase kadar)
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
Çay kaşığının ucu ile karabiber kimyon
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozbiber(üzerine)

Şimdi geçelim yapılışınaa

Öncelikle mercimeğimizi ayıkladıktan sonra güzelce yıkayalım düdüklümüze koyalım ardından soğanımızı soyup yıkayalım ortadan ikiye kesip düdüklümüzün içerisine atalım kaburgalarımızı kapyabiberimizi ve baharatlarımızı da ilave ettikten sonra

göz kararı sıcak suyumuzu koyup ocağa alalım benim düdüklü iyi pişirdiğinden 20 dk pişti sz düdüklünüze göre ayarlayabilirsiniz

.

Çorbamız piştiii sıra geldi süzmeye !!düdüklümüzün havası çıkmadan biraz soğumadan açmayalımm!!dilerseniz rondodan geçirebilirsiniz biz böyle sevdiğimiz için öyle yaptımbaşka bir tencere daha alıp süzeğimizi üzerine koyalım düdüklüdeki çorbamızı boşaltalım ve süzdürelim

süzdüğümüz çorbayı bir kenara alalım tavamıza zeytinyağımızı boşaltalım altını açıp biraz kızdıralım yağımızı yağımızı kızdırdıktan sonra mecazi anlamda yanii neyse tozbiberimizide ilave edip karıştıralım altını kapatıp

çorbamızın üzerine gezdire gezdire dökelim eveet çorbamız hazır artık enfesss afiyet olsunnn

İŞTE SUNUMDENEYECEK ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN...

SAĞLICAKLA KALIN

Son düzenleyen: Moderatör:
kabus gibi artık
Valla diye diye siz mi yiyeceksiniz napçanızz
Ellerine sağlık canım benim başarılar dilerim ben de çok severim enfesss görünüyor
çok sağool ördekiimm
Teşekkürler
Dilimize düştü
Benim içli köftenin dili yokmuş iyiki
Ellerine sağlık canım başarılar dilerim süzme mercimeğin tadı bi başka olur
teşşekür ederim balım evet tadı ayrı bir güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…