Suudi Arabistan Paylasim Alani(Tanisma)

malesef duydum turklerin onlarla evlenmesini cok sasirdim :bbo: duydugumda biliyorsundur araplarin rahatlarina duskun olduklarini:teytey: onun icin katlaniyorlar onlara ben siirtliyim aslen ama aydinda buyudum sen canim nerelisin

ben ızmıtlıyım canım.ben 9 senedır burdayım ama ılk seneler duramıyordum sureklı gıt gel yapıyordum turkıyeye oglum okula baslayıncs yazdan yaza gıtmeye basladım.benım bırkızm ve bır oglum var sende cocuk vamı.

slm pesıpembe...ben cıddede yasıyorum dıger sıtelerde ne okudun bılmıyorum ama buranın kurallarına uydugun surece korkmana gerek yok.tabı ılk geldıgınde fazlasıyla yadırgayabılırsın.bende normalde kapalı degılım ama burda herkes kapalı oldugu ıcın sende bır zorluk cekmezsın.burda yabancılar bası acık dolasabılıyor turklerdende acık dolasan var yalnız mutavva denılen dın polıslerı var burda onlara yakalndıgın an senı rezıl edıyorlar musluman oldugun ıcın kapanmak zorundasın burda bu mutavvalara dıkkat ettıgın surece basını acabılırsın sadece cıddede.burda neler yaptıgımıza gelınce ben kendı adıma konusayım burda carsılar cok guzel aradıgım butun markaları bulabılırsın ben bol bol carsı gezıp alısverıs yapıyorum hafta sonları denıze gıdıyoruz ev oturmalarımız oluyor pıknıkler felan vakıt gecıyor.esınızın ısı nedır.

Canım cevabın için çok teşekkür ederim a.s., eşim mühendis, geçici birsüre görev için geliyoruz, benim önceleri gelmeye pek niyetim yoktu sonra denemeye karar verdim, bakalım hayırlısı. Çarşaf :1ninca: giyme zorunluluğu varmış doğru mudur? Kadınlar yalnız sokağa çıkamıyorlar diye okudum ne kadar doğru bu?

4 yaşında bir oğlum var, baktım yapamazsam Türkiye'ye giderim diye düşünüyorum. Şimdiden ilgin için teşekkürler...

bende 15 yildir buradyim allah bagislasin cocuklarinizi allah anali babali buyutmeyi nasip etsin benim cocugum yok iki kere hamile kaldim dusuk oldusenağlama

merhaba,bence gelip gormeli ve kararini kendin vermelisin.sonucta burada yasayan herkesin deneyimleri farkli,onyargili olma bir de.en azindan begenmezsen turkiyeye donme sansin var.ben burada calisiyordum ve o zamanlar evlenip de buraya yerlesmek aklimin ucundan gecmezdi.adapte olamam gibi geliyordu,calisirken ve evliyken yasanan hayatlar bile cok farkli.ama su anda hicbir sorunum yok,havanin cok sicak olmasi disinda:)
abaya denilen uzun siyah pardesuler giyiliyor burada ve herkes giymek zorunda(hristiyanlar da dahil) basta yadirgiyor insan ama sonradan rahat geliyor.disari cikarken kiyafet secme derdin yok:)benim gbi tembeller icin ideal:)kadinlar yalniz sokaga cikiyorlar,toplanip restoran cafelere gidiyorlar.hemen hemen her restoranin yada cafenin aile bolumu var orada otruluyor.genelde herkesin soforu var burada,disari cikmak sorun degil bence kadin olarak.benim esim isi geregi evde olamiyor,o zamanlarda taksiye binip cocuklarimla cok rahat cikiyorum.taksicilerin pek de guvenilir olmadigi dogru ama,ben pek takmiyorum.ozellikle yabanci oldugunuzu anlayinca fazla para istiyorlar,binmeden once gidecegin yeri soyleyip fiyatini sorman ve daha sonra da pazarlik yapman lazim.onun disinda cok guzel plajlar var,kadinlarin gidebildigi.al nakheel plajina suudiler giremiyor,yabanci uyruklu biri olarak gozetlenme riskin olmadan yuzebiliyorsun.yine burada dalis egitimleri veriliyor.yapilacak cok sey var aslinda,biraz da sana kalmis.yasadigin cevre,edindigin arkadaslarin nasil olursa o dogrultuda yasarsin.cok hareketli yasayanlar,evlerinde partiler duzenleyenler de var,hicbirsey yapmayip bol bol sIkILanlar da...

bende 15 yildir buradyim allah bagislasin cocuklarinizi allah anali babali buyutmeyi nasip etsin benim cocugum yok iki kere hamile kaldim dusuk oldusenağlama

amin canım.afedersın ya cok uzuldum ınsaallah allah sanada nasıp eder bır evlat canım:teselli:a.s.

Son düzenleme:
carsaf(burdakı ısmı abaya)herkes gıymek zorunda pesıpembe ama sacın acık dolasabılırsın.bızım turkıyede gıydıklerı gıbı degıl abayalar cok ınce kumaslardan yapılmıs ıslemelı,taslı cesıtlı susulemeler yapılmıs pardesu gıbı.kadınlar ıstedıklerı gıbı sokaga cıkabılıyorlar burda taksıylede ıstedıgın yere gıdebılırsın cesaretlıysen ve esın uygun gorurse.ben taksıye bınmedım bugune kadar ıstedıgım yere esım bırakır.tabı bızım anlatmamızla olmaz kendın buraya gelıp yasaman lazım canım.

Son düzenleme:

Son düzenleme:
eylül77 ve senabrnwi ikinize de çok teşekkür ediyorum, aydınlattınız içimi, işallah oraya geldiğimde görüşmek nasip olur.

eylül77 ve senabrnwi ikinize de çok teşekkür ediyorum, aydınlattınız içimi, işallah oraya geldiğimde görüşmek nasip olur.
ınsallah pesıpembe geldıgınde gorusmek nasıp olur.ıns sana yardımcı olabılmısızdır gorusmek uzere:teytey:

orfi evliligi arkadasim soyle iki kisi arasinda birbirlerini kari koca ilan ediyorlar kimsenin haberi olmuyor burdaki araplarin cogunlugu hizmetcilerle boyle evleniyor bu evlilikte hic bir masraf yapilmiyor
misyar evliligine gelince hukumet nikahi ama ismi misyar yani anlasmali ayrica bir ev acilmiyor erkek kadindan mesul degil evleniyorlar tabiki dugun yok haftada bir bulusuyorlar gonul eglendiriyorlar bunu en cok yapanlar duydugum kadariyla ogretmenler koca ve ev derdi cekmek istemiyorlar ve bu evlilk cok yaygin burda burda onun icin kizlar cok evde kaliyorlar ve bu evlilik ciktiktan sonra bosanmalar cok oldu orfi evliligi misir ulkesindede cok yaygin universitede bu evliligi cok yapiyorlar tv duydum bu haberi inan bende cok sasirdim duyunca islam adinda hergun birseyler cikariyorlar aslinda bunlarin hicbiri yok dinimizde allah korusun hergecen gun neler duyacagiz

Teşekkürler arkadaşım

yanı pes dıyorum artık daha neler duyacagız bakalım.:1shok:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…