Benim konuçaklarim sert olacak farkindayim fakat yorumlarindan anladigim kadari ile halen israr ile gözlerini kapali tutuyorsun. Benim ve baskalarin yorumlari ile kim bilir biraz açarsin.
Bu adam hiç bir zaman degismeyecek. Bu adam hep daima pisirik, eziklik hisi ile dolu bir karaktere sahip olacak. Ve en önemlisi, bu adamin gücü sadece sana yetecek. Hiç bir zaman babasina laf getirmez, hiç bir zaman ondan hesap sormaz. Hayir, madem degisti, niye simde babasindan hesap sormuyor? Hangi erkek karisinin tartaklanmasini guruna yedirebiliyor?
Sana "artk benim onlarda hiç degerim kalmadi" diyence nasil diyemiyorsun "eh benim degerim? benim insanlik gururum"? Ki elbette degeri olmaz, karisini aslanlar gibi korumayan adam, böyle pisirik adam hiç degeri olmaz. Tabiki eniste daha çok deger görür. Ha bide madem degisiyor, niye halen seni suçluyor? Haydi diyelim pisirik, babasina laf söylemiyor, niye sana bile "haklisin ama iste birsey söyliyemiyorum" demiyorda "sen ablama niye öyle konustun" diyor? Tekrar gücü ancak sana yetecek diye. Artik bir noktadan sonra onun ailesi onu ezdikçe, oda seni ezmeye çaliscak, ki yapiyorda. Bak kaç defa hakli oldugun yerde görümcene (gururunu ayaklar altina alarak) özür dilemek zorunda kaldin?
Bu adam sana "ailem ile görüsme" dedigine bakma. Yarin birgün o aile yine "gelin niye gelmiyor" felan laf ederse, kocana yüklenirlerse "ne biçim kocasin, karina laf bile söylüyemiyorsun" dediginde,seni derhal babasinin yanina götürdügünü hatta, özür dillettigini görürsün artik. Yapmaz deme, kesinlikle yapar çünkü bu adamin gururu, onuru, serefi yok. Sadece ailesi var ve onlarda deger görme çabasi var.
Ben gerçekten anlayamiyorum artik (gerçe çogu bdv konularini anlayamiyorum artik). Adamin ailesi küfür, hakaret ediyor, seni tartakliyor ve kocan olacak sahista halen suçu sende buluyor ve giki çikmiyor. Ondan sonra halen "ben kocami seviyorum" diye tuturur bide "kocam aslinda böyle degil, el üstüne tutuyor de". Sen niye kendini bu kadar ezdiriyorsun? Ailen aynisini kocana yapmis olsaydi, bak bakalim o kocan neler yapmazdi ailene.
Kendine deger ver, bu gidis ile bu adam ile sadece yipranacaksin. Düsünsene ilerde çoçuk olursa bile o aile her istediklerini yaparlar çoçuga, hakaret etseler bile, o çoçugun daha az deger görse bile kocanin giki hiç çikmayacak ve hatta ailesini sana karsi savunacak. Simdi aci çektigini saniyorsun, bir anne olarak çoçugun öyle hor görmesini gördügünde asil o zaman aci çekeceksin fakat bu seferde "çoçuk var ayrilamam" deyip hep daima mutsuz kalacaksin.