- 27 Nisan 2012
- 15.296
- 18.017
- 498
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İyi geceler hanımlar
Dünya kadınlar günümüz kutlu olsun...
Bu seferki derdim tatlı dert ama inanın boğazım düğüm düğüm...
bebeğimin kısa süre sonra içimde değil koynumda olacak inşallah..
Çok az zamanımız kaldı aynı bedende..
tekmelerini hıckırıklarını dönüşlerini herşeyini özlicem.. ikimize ait olan bu hayatı artık herkesle paylaşmak zorundayım.. inanın daha şimdiden kıskanıyorum.. lohusalıkta insanları kırmaktan incitmekten korkuyorum çünkü gerçekten şimdiden bile kimse dokunsun istemiyorum..
Kendi annem babam bile neden bu kadar heyecanlı diye tribe girdiğim oluyor.. nolur bana normal bizde yaşadık ama korkma geçti deyin..
kardeşim kaynım kayınvalidem annem babaam herkes onu bekliyor herkes hayatı durdurdu sanki onun gelişi ile yeniden devam edecek gibi...
İlk çocuk ilk torun herkesin ilki eşim ve benimde öyle.. ne kadar istediğimi hatırlayanlarınız vardır şimdi bende buruk bi hafta.. korkuyorum çıkmasından sanki elimden alacaklar gibi saçma sapan düşünceler içindeyim..
Sırf benden önce kimse dokunmasın aevmesin diye doktorun sezeryan yapsak daha iyi olur önerisini red ettim sırf içimdeki bu kıskançlıktan..
Ya emmezse ya benim kucağımda değil başkasında susarsa ya kokumu tanımazsa...
Kafamda sürekli olmayacak şeyler kurup uykusuz kalıyorum kendimi strese sokuyorum...
Allah isteyen herkese nasip etsin burada çok sıkıntı çeken arkadaşlarımız var biliyorum dert mi bu diyeceksiniz ama kıskançlık şimdiden böyle hissettiriyor bana doğumdan sınea çevremdekileri böyle bi düşünceden dolayı kaybetmek yıpratmak istemiyorum...
Biri kucağına aldığında ver diye bagırıp cagırmak istemiyorum ama kendimi biraz tanıyorsam herkesi bunaltcam eşim bile eliyle severken ona biraz fazla vurunca bozuluyorum en çok beni sevsin sadece bende huzur bulsun istiyorum... nolur bana güzel şeyler söyleyin geçecek hepimiz böyle hissettik sabret deyin...
Geçer dimi bu kıskançlık.. ?
Bu arada tekrar tekrar Allah isteyen herkese anne olmayı bu duyguları yaşamayı nasip etsin daha karnımdayken böylesine bir özlem ve sevgi besliyorsam doğduktan somra neler hissederim hiç kestiremiyorum...
Bu anlattıkların hep lohusaliktan. .umarım en az zararla atlatırsın. Benim göğüs uçlarım çok küçük olduğu için kızım emmekte zorlaniyordu ve aylarca yaralarım iyilesmedi. Kanları temizleyip emziriyordum. 9 aya kadar zaman zaman devam etti kanama . Çok acı çekiyordum, dayak yemiş gibi ağlıyordum. Sabrettim (çok zordu ve ben çok sabirsizdim) yaralarım iyileşti, göğüs uçlarım büyüdü ,acılarım geçti .şimdi 2 yaşını aşmış minnoşum nasıl sütü bırakır ,bunun peşindeyim :) işin ilginç yanı ,o berbat geceleri unuttum .anılarımızı paylaşıp gülüyoruz eşimle .ama o an olsa tek bir kelimeyle katil olabilirdim. Yeni doğmuş bir bebek ,her kafadan bir ses ,uykusuz geceler ,sifır sosyallik, bol ağlamalı depresif yeni anne styla :) hepsi geçiyor .. birde emzirmeyi bırakmak istemiyorsan mama verme .bebis emerken yoruluyor ,yeteri kadar beslenemiyor o yüzden sık emmek istiyor .mama bol akiyor biberondan, çekmesine pek gerek kalmıyor o sebeple içip doyuyor .umutsuzluğa kapılma ,hepsi geçecek ..Allah yardımcın olsun. Kolay geçer inşallah .Merhaba Doğum yaptım şükür bebeğimde bende gayet iyiyiz...
Fakat sürekli ağlıyorum sürekli vicdan muhasebesi yaşıyorum..
Bebeğim sürekli memede durmak istiyor burada uyumak istiyor.. tokken bile emmek istiyor.. biri annesi seni istiyor acıktı dediğinde sinilerim bozuluyor istemeye istemeye emziriyorum saatlerce yerımden kalkamıyorum baskası kucağına aldığında kıyamet koparıyor.. çok yıprandım belkide sütüm yetmıyordur aç kalıyordur bilmiyorum.. eşim halime çok üzüldü günde 2 kez mama ver sersemleşsin sende dusunu al öık yürüyüş yap falan dedi ilk başta kabul etmedim ama artık dayamadım ve verdım gercekten 5 saat aralıksız uyudu... bendr kendime geldim biraz.. sütüm deli gibi akıyor çok var bence ama demek ki yetmıyor diye düşündüm o kadar uyuyunca..
Eşim çoj sabırlı işten gelip gece 1 e kadar hiç şikayet etmeden ilgileniyor herşeyini yapıyor benim tahammülim yok ama gece olsun istemıyorum uyancak gerı nasıl uyutcam diyorum korkuyorum meme istediğinde canım yanıyor yaralarım geçti ama yinede tutarken çok canım yanıyor sagıp biberon ile vermeyi düşünüyorum ama gelen giden herkes ooo ne güzel emiyor sakın bırakma kıymetini bil falan diyor kimse ne yaşadıgımı bilmiyor..
Memeyi hiç bi şekilde bırAkmıyor gecen gün resmen altıma işedım yemek yiyemez hale geldim.,
Evet çok güzel bi duygu tuttuktan ve acısız emdikten sonra ama bu dediğim bana acı verıyor ne yapacagımı bilmiyorum nasıl düzelecek bu durun kendimi böyle hissettiğim içinde çok kötü hissediyorum ne biçim annesin onun sana ihtiyacı var deyip bakıp bakıp ağlıyorum bebeğime.. tecrübeli anneler fikir istiyorum...
Birde doğumda giden 6 kilo dısında 15 kilo fazlam var nasıl eski halime dönceö bilmiyorum aynay bAkmak istemiyorum artık.. nolur yardımcı olun.
Mama daha doyurucu olduğu için benek daha uzun uyuyor.Ah ah neden mama veriyorsunuz ki? 5 saat uyuması normal mi demekki mamaların içinde uyku ilacı falan var. Bana hiç normal gelmedi bir bebeğin 5 saat uyuması. Yazık etmeyin ona da kendinize de.
Onu da dışarı çıkartın temiz havayla uykusu düzene de girer. Açlıktan emmiyor ki o sadece emme arzusu çok.
Bu kadar erken bunalmayın eğer anne olmaya karar verdiyseniz bunları da göze almışsınızdır.
Dediğim gibi mama vermeyin ama beraber güzel şeyler yapın. Sabırla olacak bir şey bu maalesef. Çok fazla da emzirmeyin. Her ağlaması acıkıyor anlamına gelmez.
Zamanla düzeni oturtursunuz.
Kendimi gördüm resmen,acıyı içimde hissettim.Allah yardimcisi olsun hepimizin.Öyle pembeli mavili konsept fotograflardaki gibi degil malesef hicbir sey.Ne guzel yazmıssınn cnm
Alakası yok çünkü eğer anne sütü doyurucu olmasaydı ilk 6 ay anne sütü denmezdi.Mama daha doyurucu olduğu için benek daha uzun uyuyor.
En son neler söylendi konuşuldu bilmiyorum ama benim de 1 aylık bir bebeğim var ve memeden yazıyorum şu an...bir günde 8 10 saat emzirdiğimi biliyorum...şu an çok küçük ve dün yaya uyum sağlamaya çalışıyor....açlıktan değil sizin kokunuzu ve teninizi istediği için emmek istiyor...siz gerildikçe onun gerginliği de artacak o gerildikçe tek bildiği rahatlama yolu olan memeye saldıracak ve bu kısır döngü devam edecek...Merhaba Doğum yaptım şükür bebeğimde bende gayet iyiyiz...
Fakat sürekli ağlıyorum sürekli vicdan muhasebesi yaşıyorum..
Bebeğim sürekli memede durmak istiyor burada uyumak istiyor.. tokken bile emmek istiyor.. biri annesi seni istiyor acıktı dediğinde sinilerim bozuluyor istemeye istemeye emziriyorum saatlerce yerımden kalkamıyorum baskası kucağına aldığında kıyamet koparıyor.. çok yıprandım belkide sütüm yetmıyordur aç kalıyordur bilmiyorum.. eşim halime çok üzüldü günde 2 kez mama ver sersemleşsin sende dusunu al öık yürüyüş yap falan dedi ilk başta kabul etmedim ama artık dayamadım ve verdım gercekten 5 saat aralıksız uyudu... bendr kendime geldim biraz.. sütüm deli gibi akıyor çok var bence ama demek ki yetmıyor diye düşündüm o kadar uyuyunca..
Eşim çoj sabırlı işten gelip gece 1 e kadar hiç şikayet etmeden ilgileniyor herşeyini yapıyor benim tahammülim yok ama gece olsun istemıyorum uyancak gerı nasıl uyutcam diyorum korkuyorum meme istediğinde canım yanıyor yaralarım geçti ama yinede tutarken çok canım yanıyor sagıp biberon ile vermeyi düşünüyorum ama gelen giden herkes ooo ne güzel emiyor sakın bırakma kıymetini bil falan diyor kimse ne yaşadıgımı bilmiyor..
Memeyi hiç bi şekilde bırAkmıyor gecen gün resmen altıma işedım yemek yiyemez hale geldim.,
Evet çok güzel bi duygu tuttuktan ve acısız emdikten sonra ama bu dediğim bana acı verıyor ne yapacagımı bilmiyorum nasıl düzelecek bu durun kendimi böyle hissettiğim içinde çok kötü hissediyorum ne biçim annesin onun sana ihtiyacı var deyip bakıp bakıp ağlıyorum bebeğime.. tecrübeli anneler fikir istiyorum...
Birde doğumda giden 6 kilo dısında 15 kilo fazlam var nasıl eski halime dönceö bilmiyorum aynay bAkmak istemiyorum artık.. nolur yardımcı olun.
Ah ah neden mama veriyorsunuz ki? 5 saat uyuması normal mi demekki mamaların içinde uyku ilacı falan var. Bana hiç normal gelmedi bir bebeğin 5 saat uyuması. Yazık etmeyin ona da kendinize de.
Onu da dışarı çıkartın temiz havayla uykusu düzene de girer. Açlıktan emmiyor ki o sadece emme arzusu çok.
Bu kadar erken bunalmayın eğer anne olmaya karar verdiyseniz bunları da göze almışsınızdır.
Dediğim gibi mama vermeyin ama beraber güzel şeyler yapın. Sabırla olacak bir şey bu maalesef. Çok fazla da emzirmeyin. Her ağlaması acıkıyor anlamına gelmez.
Zamanla düzeni oturtursunuz.