Sütüm var ama emzirmek istemiyorum

birde şimdiden kilo derdine falan düsmüssün ne olacakki verirsiniz.

aman diyim sakın sağıp biberonla vereyim deme..ben yaptım o hatayı alıştı memeyi buraktı..aylarca süt sağmak zorunda kaldım..emzirme hissini doya doya yaşayamadım..hala çok imreniyorum birini emzirirken görünce içim gidiyor..daha yeni doğum yapmışsın kendine gelememişsin daha az sabır..herşey çok güzel olacak..

Mama daha doyurucu olduğu için benek daha uzun uyuyor.
Hayır mamanın hazmı zor olduğu için yavrucak ağırlıktan uyuyor. Konu sahibi sütüm şakır şakır akıyor diyor yavrunun da midesi ceviz kadar mamadan da sütten de alacağı ceviz kadar. Anne sütü biftek ve salataysa mama pasta börek kısır..

Yorumları okumadım ama bebeğiniz henüz ilk 3 ay içerisinde sanırım. Şöyle düşünün, 9 ay boyunca sizinle beraberdi ve sadece sizin kokunuza alışık. Yeni bir dünyaya geldi, yeni şeylerle karşılaşıyor ve tek güvenebileceği kapı sizsiniz. Sütünüz var, yetiyor (önemli bir sağlık problemi olmadıkça her annenin sütü bebeğini doyurur ve zaten bebeğinizin midesi bir yumurta büyüklüğünde :) ) Mama verince midesine büyük bir ağırlık çöküyor, nasıl ki ağır bir akşam yemeğinden sonra üzerimize ağırlık çöküyor bebek içinde durum aynı. Bİrde sizin stresiniz bebeğinize yansıyor, benim bebeğim babasının kucağına gittiğinde hemen uyurdu bende uyumazdı çünkü ben uyuyacak mı, uyumazsa ne yaparım şöyle mi böylemi derken stres olurdum. Geçecek bu günleriniz, sadece biraz sabır. Hepimiz bu yollardan geçtik. Bak eşinizde yardımcı oluyormuş. Biraz lohusalık hormonlarının da etkisi var bu düşüncelerde. Havalar ısınmaya başladı akşamları eşinizle beraber çıkıp gezin biraz açılırsınız. Hem bebekte hava almış olur.
kiloyada çok takılmayın. Ben doğumdan çıktım sadece 3 kilom gitmişti. bebeğim 13. ayına girecek şu anda bana kalan 6 kilo var o da zamanla gidecek biliyorum. Lütfen emzirmeye devam edin, bunaldığınızda özelden de yazabilirsiniz yardımcı olmak isterim. Bebeğinizi öpün benim yerime

Belki bebecik de benim gibi biftek ve salata sevmiyor da pasta börek kısıra bayılıyor

Şaka tabi ki... Bebeğin doktor kontrolünde kilo ve boy gelişimi normalse, mama yerine anne sütünü biberonla alması daha iyi...

Süt sağma makinesi çok bunaltmaz bence. Akşamları tv izlerken falan sağabilirsiniz...

Çok bunaltıcı bi süreç ama zamanla hafifleyecektir sorunlar.

Bende yoruldum aynı yaşıyoruz yetmiyor mı diyorum bebeğim 1.5 aylık iyice emziriyom ama
Mamayı 6-7 günlükte bı gün verdik sarılık geçirdiydi anne sütü sarılığı dan suphelendik bı gün verdik başımın etini yediler mama verme emzir emzir diye bebek mamayla bı gün olsa sarılık gectiydi ondan sonra hep emzirdim mama vermedik mamayı evdeki karıncalar yedi gitti zaten ama gerçekten çok yorgun hissediyorum

Altına kaçırmak mı klozete oturabilirsin emzirirken çok acil durumlarda altına yapmak nedir ya

Sutun az olmasi bir ihtimal. Diger ihtimal de cluster feeding. Bazi bebeklerde oluyor. Zamanla bu gececek ve sen de normale doneceksin. Bir iki ay disini sık lutfen.

Söylemek istediğim oydu aslında. Teşekkürler.

Bu hep böyle zor ve acı verici olmayacak maximum 3 aylık olunca öyle keyifli hale gelecek ki emzirmek inanamayacaksın lütfen mama verme bebeğine sadec açlıktan ağlamaz bebekler gazını çıkar sürekli emerken uyusa bile uyanacak diye korkma mutlaka gazını çıkarıp yatır gazdan dolayı yatırınca uyanıyor yavrucak

Doyurucu değil de tok tutucu demek istedim aslında. Bebeğine mama vermek zorunda olan nice anne var. Mamanın içinde birşey var, uyku ilacı var gibi şeyler söylemek onları üzebilir. Konu sahibi de mutlaka hassastır bu konuda.

Ben lactamil içiyorum içince doluyor sütum masallah Bu sefer de bebek salya sümük gibi kusuyor baya kustu dün ya. Neden öyle oluyor kı?? Lactamil bebeğe mı iyi gelmiyor ?

canım emzik ver, neden vermiyorsun, demek ki emme refleksi kuvvetli.
3 saatte bir emzir, arada ağlarsa kucakta gezdir emzik ver falan, arayı bu şekilde aç.
sütün geliyorsa neden mama veresin ki.

Kusura bakma ama bencilsiniz sütünüz var ama emzirmek istemiyorsunuz ben sütüm olsun diye yiyip içmediğim bişey kalmadı.

Ben lactamil içiyorum içince doluyor sütum masallah Bu sefer de bebek salya sümük gibi kusuyor baya kustu dün ya. Neden öyle oluyor kı?? Lactamil bebeğe mı iyi gelmiyor ?

süt çok gelirse kusar, şöyle ki emme refleksi nedeniyle emmeye doysa bile emmeye devam ediyor olabilir ve fazla içtiği sütü de kusarak atıyordur.
benim ilk oğlum 6 aylık olana kadar kustu, ikini de ilk 2 ay hep fazlalığı kustu. Anca dengeledik.

2 saatde bı 20 dk emzır
Yıne meme ararsa emzik ver
Gazı oldugunda da hep meme ıster
Hayırlı olsun bebısın
Uzulme gecıcek bu gunler sabret

Eşinizin mama ver de uyussun sen de rahat et demesi ikinizin de ne kadar bilinçsiz olduğunuzu gösteriyor
bence gidip bir doktora danışın
emzik kullanın

Gogsum yumsacikti az mı geliyor dedim lactamil aldık içtim maşallah bollasti da bu kez bebek kustu!

Lohusa depresyonuna girmişsiniz. Her kafadan bir ses çıkar . Duymayın , görmeyin.
Anne , arkadaş yardımcı olacak var mı? İlk aylar zor geçebiliyor. Ama bunlar geçici. Sabır diliyorum.
Kiloları dert etmeyin. Siz şimdi yeni annesiniz. Şişler inecek , Vücut sıkılaşacak. Bebek emdikçe o kilolar azalacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…