Bebek Beslenmesi Sütüm çok az yardım 😞😞🙏🏻

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Pembe Bal10cuk

Oğlum 👼🏻♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2018
1.440
3.784
Arkadaşlr merhaba,

25 gün erken doğum yaptım. 36+4 te 2700 doğdu bebeğim 1 hafta küvezde kaldı 2500 çıktı küvezden.
Doğduğu günden beri hiç 50-60 ml leri bile göremedim tek seferde hep 15-20 ml çıkıyor. Çok küçük olduğı için tam çekemiyordu bide çenesi biraz gerideydi. Ama şimdi 2 aylık oldu. Emmek istiyor ama süt yeterli değil. Artmıyor ne yaptıysam. Bende artık 50-60-100 ml leri görmek istiyorum. Günde defalarca sağıp ancak 50-60 ml biriktiriyorum 😢 emzirme danışmanı ebe ile çalışıyoruz ama bi işe yaramadı tamamen kandırıyorlar insanı. Benim gibi hep az gelipte sonradan artan var mı? Varsa ne yaptı? Nolur yardım edin depresyona girdim resmen. Stres yapma diyeceksiniz ama inanın o sağma maknesi başında aylardır bi heves oturup hep 10-15 ml görmek insanı kahrediyor. 20 şer dk emzirdikten sonra EDS ile ağzına imama takviyesi yapıyorum. Yada varsa eğer sağılmış anne sütü. Ama bebeğim büyüyor ve iyice yetmiyor. Nolur benle benzer şeyler yaşayanlar yazabilir mi? Son ana kadar dayanmak uğraşmak istiyorum.

Biz de sizin gibiydik ,2ay sağdım verdim 2.ay ten tene teması öğrendim .
Koronadan kimse gelmez eve girin yatağa çıkarın üzerinizi bebişinde üzerini soyun alın koynunuza devamlı emsin zaten ilk 3 /5 dk süt emer gerisi süt gelmez bebeğin emme refleksi gelişirken siz de beyine süt üretsin dersiniz hem de bebek teninize kokunuza alışır.
Erken doğum ve kilo azından yanak kası gelişemediğinden 2ay ememedi.
Havuç suyu ,süt arttırıcı çay eczanede satılıyor,malt içeceği ,Anason çayı,bulgur,petibör biskivü ve bol su ve yeşillik ile sütü arttırmaya çalıştım 2.ay sonunda tentene ile çok şükür emmeye başladı , gece yatak sütten ıslanıyordu o derece işe yarıyor.Sağlıklı günler bebeğiniz hayırlı olsun analı babalı büyüsün inşallah ,oyy bebiş kokusunu özledim ya :emir_bebek:

Biz de sizin gibiydik ,2ay sağdım verdim 2.ay ten tene teması öğrendim .
Koronadan kimse gelmez eve girin yatağa çıkarın üzerinizi bebişinde üzerini soyun alın koynunuza devamlı emsin zaten ilk 3 /5 dk süt emer gerisi süt gelmez bebeğin emme refleksi gelişirken siz de beyine süt üretsin dersiniz hem de bebek teninize kokunuza alışır.
Erken doğum ve kilo azından yanak kası gelişemediğinden 2ay ememedi.
Havuç suyu ,süt arttırıcı çay eczanede satılıyor,malt içeceği ,Anason çayı,bulgur,petibör biskivü ve bol su ve yeşillik ile sütü arttırmaya çalıştım 2.ay sonunda tentene ile çok şükür emmeye başladı , gece yatak sütten ıslanıyordu o derece işe yarıyor.Sağlıklı günler bebeğiniz hayırlı olsun analı babalı büyüsün inşallah ,oyy bebiş kokusunu özledim ya :emir_bebek:

yaa peki öncedenvarmıydı sütünüznasıldı?

Günde kaç kez ne kadar süre yapıyordunuz tentene?

MaşaAllah sizee💞

Benim kızımda erken doğdu 2390 olarak.
2200 e düştü hemen. Benimde sütüm azdı doymuyor gibi sürekli ağlıyordu mama takviye ettim biraz.
Tahin helvası
Sütlaç
Bestlak damla
Malt içecek
Su
Ben bunları kullandım şuan 2.5 aylık ve bişey kullanmıyorum kafaya takmıyorum ve sütüm var şükür
En önemli etken stres

45 gunluk kıızm var bnm de baslarda yoktu sutum. Mama ile beslemedım sagıp azda olsa verdim. Rezene cayi, bulgur pilavı ev kompostosu yaptım geldı. Stres yapmayın bebekte etkileniyor olumlu düşünün.

Parayla calistigini bilmiyorum ama bu kadinin onerileriyle sütü aylar sonra gelen insanlar var. Reklamli ürün tanıtmıyor. Ayni kisiden bahsettigimize emin miyiz
Parayla calistigini bilmiyorum ama bu kadinin onerileriyle sütü aylar sonra gelen insanlar var. Reklamli ürün tanıtmıyor. Ayni kisiden bahsettigimize emin miyiz

ben başkası ile çalışıorum ama evt bu bayanda ücretli.

Benim kızımda erken doğdu 2390 olarak.
2200 e düştü hemen. Benimde sütüm azdı doymuyor gibi sürekli ağlıyordu mama takviye ettim biraz.
Tahin helvası
Sütlaç
Bestlak damla
Malt içecek
Su
Ben bunları kullandım şuan 2.5 aylık ve bişey kullanmıyorum kafaya takmıyorum ve sütüm var şükür
En önemli etken stres

Kaç kilo aldı cnm 2. Ayda? Birde sağıbca ne kadar çıkıo

Arkadaşlr merhaba,

25 gün erken doğum yaptım. 36+4 te 2700 doğdu bebeğim 1 hafta küvezde kaldı 2500 çıktı küvezden.
Doğduğu günden beri hiç 50-60 ml leri bile göremedim tek seferde hep 15-20 ml çıkıyor. Çok küçük olduğı için tam çekemiyordu bide çenesi biraz gerideydi. Ama şimdi 2 aylık oldu. Emmek istiyor ama süt yeterli değil. Artmıyor ne yaptıysam. Bende artık 50-60-100 ml leri görmek istiyorum. Günde defalarca sağıp ancak 50-60 ml biriktiriyorum 😢 emzirme danışmanı ebe ile çalışıyoruz ama bi işe yaramadı tamamen kandırıyorlar insanı. Benim gibi hep az gelipte sonradan artan var mı? Varsa ne yaptı? Nolur yardım edin depresyona girdim resmen. Stres yapma diyeceksiniz ama inanın o sağma maknesi başında aylardır bi heves oturup hep 10-15 ml görmek insanı kahrediyor. 20 şer dk emzirdikten sonra EDS ile ağzına imama takviyesi yapıyorum. Yada varsa eğer sağılmış anne sütü. Ama bebeğim büyüyor ve iyice yetmiyor. Nolur benle benzer şeyler yaşayanlar yazabilir mi? Son ana kadar dayanmak uğraşmak istiyorum.
Merhaba iyi gunler mochi diye bir urun var arastrmanizi tavsye ediyorum.sutunuz vardr ve sagdikca cogaltyor. Birde sahlep petibor biskuvi tahin helvasi yesillik bol sut yapiyor umarim isinize yarar bu blgiler👍

Benimde sütüm yetmiyordu oğluma hem mama hem süt verdim bence stres yapmayın sutunuzun azalmasına sebep olur.. emzirmeye devam edin süt arttıran şeyler tüketin illa niye sütum yetmiyor demeyin az da olsa sütümü içiyor diye kendinizi teselli edin..

yaa peki öncedenvarmıydı sütünüznasıldı?

Günde kaç kez ne kadar süre yapıyordunuz tentene?

MaşaAllah sizee💞
Tatlım 35 haftada acil sezeryan doğum , bebiş 1.5 kilo biraz da küvöz de kaldık,sütüm hemen gelmedi 1 hafta devamlı sağdım ,sonra bana denilen bu gıdaları yedim gelmeye başladı ama günde 2 lt fazla da su içtim 1hafta sonra az az süt geldi.2ay yavrun ememedi yanak kasları zayıftı ağza alıyo ama ememiyodu 😔2ay sonunda 1kilo zor aldık ona da şükür 3 kilo olunca 1hafta yatakta kaldık devamlı göğsümdeydi,ememese bile meme ağzında uyuyordu sonunda uyurken emmeye başladı birden 😭😍 çok şükür ve tam 2.5 yaşına kadar emdi .Hani şu kadar sürede meme ver diyolarya yapma ,bebek ne zaman isterse ver bizim bazen 10 dk bazen 20 dk sürüyordu böyle böyle hem bebek hem siz daha güzel bağ kuruyorsunuz ve beyine süt lazım mesajı gidiyor ,Rabbime şükürler olsun hem kızımı emzirdim hem de sütüm fazla gelmeye başladı buzluğa attım ve 1 tane de süt kızım var 😍😍😍 hem kızım hem süt kızımı sütümle büyüttüm .6sene çocuğum olmadı, oldu bir de süt kızım oldu 🤗❤ .Ama moral önemli sütüm yok deme sütüm bol çok ,bebeğim emince daha çok olacak de ve inan .Valla kaç gece yatak sütten ıslanmış şekilde uyandım .2 Sene sonunda eşim sütün kalmamıştır emzirme diyince tuttum memeyi ona karşı sıktım süt bir fışkırdı adamı tam yüzünden vurdu 🤣🤣🤣 ay bu kadının sütü yok bu kızı emziremez diyenlere de aynısını yapmak çok istedim 🤭🤭🤭
Canım moral önce, kendini inandır sütüm çok sütüm çok,sonra tentene gerisi Allahın izni ile gelir ❤😘👶

Merhaba iyi gunler mochi diye bir urun var arastrmanizi tavsye ediyorum.sutunuz vardr ve sagdikca cogaltyor. Birde sahlep petibor biskuvi tahin helvasi yesillik bol sut yapiyor umarim isinize yarar bu blgiler👍

evet mochiden aldım.100 cc lerden bahsediliyordu ama bende 15-20 ml ancak çıkardı. Bebek birini emiyordu diğerine geçince o emdiğini boşaltmak için takıyordum. Ama artmasını beklerken azaldı. Siz kullandınız mı mochi

Benimde sütüm yetmiyordu oğluma hem mama hem süt verdim bence stres yapmayın sutunuzun azalmasına sebep olur.. emzirmeye devam edin süt arttıran şeyler tüketin illa niye sütum yetmiyor demeyin az da olsa sütümü içiyor diye kendinizi teselli edin..

öyle ama imreniyor insan diğerlerini duyunca üzülüyor. Birde çok zayıff

X