Süt ve Çoklu Gıda Alerjisi Bilgi ve Paylaşım TopiğimizTopiğimiz

İnş öyledir 2 gün sonrası doktora denk geliyor danışırım dediğin gibi diyet çöp olmasın yine. Cilt döküntülerini z nasıl bizim sop kol el üstü boyun döküyo geri iniyor

Ki biz mesela dana eti de yiyebiliyoruz. Yani koyun eti yiyebilmek sutunu deneme icin yeterli degil canim. En azindan doktor kontrolunde yap deneme yapacaksan da. Bosa gitmesin diyetin
Oh afiyetle yiyin aynen aynen valla doktora gidince birton soracak not edip gideyim malum özelde değil arayıp soruda soramam heralde :))

İnş öyledir 2 gün sonrası doktora denk geliyor danışırım dediğin gibi diyet çöp olmasın yine. Cilt döküntülerini z nasıl bizim sop kol el üstü boyun döküyo geri iniyor
Bizim isilikle basimiz belada hala. Terledikce isilik dokuyo. Sik sik yikayip iyice nemlendiriyoruz. Her banyodan sonra da kizariyo bi yerleri hemen nemlendiriyoruz iniyo yavas yavas. Sy sicaklar bi gecseydi ya. O ilk zamanki dokuntuleri yok bizde su an. Hatta isiligi ben dokntu sanip iki kere doktora gidip iki kere de fotoyla sormustum:)

Sana yollasam resim bakarmısın ozaman bu kadar tecrübeden sonra :)))

M Molly123 :) birazda sen incele cnm ben anlayamadım

Eklentiler

• IMG_20170709_153709.jpg
    42 KB · Görüntüleme: 254
  • IMG_20170709_153554.jpg
    41,5 KB · Görüntüleme: 267
  • IMG_20170709_153514.jpg
    34,3 KB · Görüntüleme: 253
  • IMG_20170709_153420.jpg
    37,6 KB · Görüntüleme: 268
M Molly123 :) birazda sen incele cnm ben anlayamadım
Canim bizimkiler biraz daha kizarikli gibi. Nasi diim mesela emiyoya altta kalan terleyen kisim kizariyo hemen puturluklerin etrafi. Hergun dus ve dustan sonra 3 dakika icinde hemen atopik ciltler icin mustelanin ve biodermanin kremi var onlari sur daha vucut nemliyken dedi. Azalma olmazsa isilik diildir dedi. Bide istanbul cook sicakti o zaman cogalmisti. Sonra bi anda serinledi ve aninda gecmisti. Sonra isininca tekrar cikti.
Bi de isilik daha cok terleyen hava akmayan kisimlarda oluyo.
Pek yardimci olamadim ama fotoyla biliosun pek anlasilmiyo. Doktor dahi isilige benziyo demisti. Ben icim rahat etmeyip goturmustum evet isilikmis gercekten demisti.

Fakulteye gittiginde senin de kafan biraz daha rahatlayacak inan. Cunku gercekten alerji konusunda en iyisi fakulteler. O kadar cok vaka goruyorlar ki. Ozeldeki doktorlarin cok hakim oldugunu dusunmuyorum. Ha cok cok iyi isimler var evet ama hepsi ozel muayenehanede ve muayene ucretleri 400-500 tl civarinda ve buna testler dahil diil.

bizimki de terleyince oluyor resimde çıkmadı kıpkırmızı oluyo bana da bizimki isilik gibi geldi sağol arkadaşım Burda öyle gideceğim muayenehanede yok olsa eşim devlete gitmek istemiyor işleri çok yoğun diye yok ama dediğin gibi en iyi fakülteler salıyı iple çekiyorum :)) salı gününe kadar en az 300 cc süt sağlam lazım malum memeyle savaşıyor bakalım çıkıcakmı ok adar :\

Canim tum sorularini not al. Insan orada unutuveriyor. Doktor yakupu muayene ettikten sonra yakup a esin baksin. Cunku bebisler aglarken insan ne soracagini unutuyor. Hatta gerekirse disari cikarsin esin oyalasin. Sen sakin kafayla tum aklina takilanlari sor.
Normal randevu mu aldiniz yoksa mesai disi ucretli muayene mi. Eger ucretli muayene ise doktorlar telefon numarasini veriyor genelde. Bizimki verdi mesela. Bisey oldugunda yaziyorum watsaptan sagolsun cevapliyor. Ama normal muyene kisminda ne yazikki vermiyorlar numara.

İnan hiç sistemleri nasıl fakültenin bilmiyorum normal poliklinik diyordu birde aynı doktor hem ücretli hem ücretsiz oluyor mu ki. Evet geçen sefer doktoru da benide şaşırtmıştı oğlum bu defa eşime vericem zaten çok uzak buraya hergün gidip gelinecek gibi değil rica ederim belki verir uzak olduğumuz için. .çok merak ediyorum yakubun durumunu hiçbir fikrim yok çünkü alerji sini n durumuyla ilgili

Burda sole oluyo. Poliklinikte gidersen ucretsiz. Ama uzman doktorlar falan bakiyo. Olaki isin icinden cikamazlarsa prof. A danisiyolar. Prof. A muayene olmak istersen ise ayri randevu aliyosun. Ucretli. Ayri bi odada muayene yapiyo. Direkt prof. Ile gorusuyosyn o takip ediyor. Sizin orda nasildir bilmiyorum tabi. Sizde belki direkt ucretsizdir prof.

böyle yazıyor artık bilemedim hangisi bakar ama dediğin gibi sanki uzman bakacak gibi geldi neyse bi kendimizi araştırmaya atalımda gerisi kolay. Off apartmanda ayrı bir zor yaa misafir gelicek yanımdakiler resmen yatak odasında yaşıyor yatırdım uyandırdılar . Konya insanları kötülemek için demiyorum ama yapıları böyle çok değişik müstakil evleri üstüste komuşlar sanki okadar rahatlar inatçı halden anlamazlar ruhen çok yoruldum cidden eş komşu teklik zormuş

kızlar ya canım yine sıkkın.kaka sayısı yine arttı.9 kez yaptı bugün ve son ikisinde kan vardı yine..başımı hangi taşa vurayım nereye gideyim bilmiyorum.zaten gözünün biri bi tuhaf, adeta küçülüyor.göz doktoru mudahale edemeyiz diyor.yarın başkabirine götürcem göz için.kaka da diyete devam ediyorum.tüm döküntüler bitti kulak arkası bile yok.bu nedir anlamıyorum ya...dünkü düşüşü zaten aklımdan çıkmıyor.ben kendimi çok kötü ve yetersiz hissediyorum ya...

kızlar ya canım yine sıkkın.kaka sayısı yine arttı.9 kez yaptı bugün ve son ikisinde kan vardı yine..başımı hangi taşa vurayım nereye gideyim bilmiyorum.zaten gözünün biri bi tuhaf, adeta küçülüyor.göz doktoru mudahale edemeyiz diyor.yarın başkabirine götürcem göz için.kaka da diyete devam ediyorum.tüm döküntüler bitti kulak arkası bile yok.bu nedir anlamıyorum ya...dünkü düşüşü zaten aklımdan çıkmıyor.ben kendimi çok kötü ve yetersiz hissediyorum ya...

Bebek kakasında kan nedenleri nelerdir?

Bebek kakasında kan görülmesinin basit nedenleri daha sıktır. Çok nadiren ciddi nedenlere bağlı olur. Bu ayrımı yaparken kakadaki kanın miktarı çok önemlidir. Beze bulaşan kaka ile karışık az miktarda noktasal kanamalar, çizgi şeklinde kanamalar çoğu kez bebeğin mide bağırsak sisteminin anne sütü ile geçen antijenlere karşı verdiği bir adaptasyon yanıtı olabilir.
Eğer bu kanın miktarı çoksa, bebekte şiddetli ağlamalara, beslenme bozukluklarına, huzursuzluğa yol açıyorsa, o zaman daha ciddi bir reaksiyon, ciddi kolik adı verilen bağırsak iltihabı söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda, bebekte bu tür şikayetler oluşursa, çocuğun tüm değerlendirmeleri yapılarak, gerekiyorsa süt veren annenin mutlaka uzman bir doktor gözetiminde özel bir diyet uygulaması önerilebilir.
Toplumda çoğu kez, bebek dışkısında ufacık kan görüldüğünde anneler ciddi diyetlere girmektedir. Ancak bu çok yanlış bir uygulamadır. Bebekte ciddi bulgular, ileri seviye bir besin alerjisi olmadığı sürece annenin sütü ile bebeğe geçen besin antijenlerinin, bebeğin ileride alerjilerden korunması açısından değerli olduğu akılda tutulmalı, ufak bir kan rahatsız etmemelidir.
Bunların dışında, daha nadiren görülmekle beraber ciddi sorunlar da bebek kakasında kan ile kendini gösterebilir. Bebeğin kanamaya eğilimli bir hastalığının olması buna bir örnektir. Bunlar daha çok noktasal kanamadan ziyade kakanın büyük bir bölümünün kan olması ya da kakadan ayrı olarak kan gelmesi şeklinde karşımıza çıkar. Alerjilere bağlı olan kanamalar hiçbir zaman kakadan ayrı, bol miktarda kanama şeklinde görülmez. Çoğu kez annelerin bezleri açıp detaylı incelemesi sırasında çizgisel ve noktasal kanamalar olarak görülür. Zaman zaman kakada sümüksü bir kanama şeklinde de olabilir ama bunlar kaka ile karışık ya da kaka daha bol olduğunda ciddi anlam içermezler.
Nadiren olsa da, bazen enfeksiyonlar da kakada kan görülmesine sebep olur. Bu durumda çoğu kez ishalle birlikte kan vardır ve bebeğin bir şekilde kontamine besinlerle teması söz konusudur. İstenmeyen zararlı madde ve mikroorganizmaların besinlere bulaşması sonucu (kontaminasyon) bebekte kanlı ishal görülebilir. Sıklıkla yalnızca anne sütü ile beslenen bebeklerde görülmez ancak ek besinlere geçildikten bir süre sonra, besinlerin uygun hijyenle hazırlanmaması sonucu kirlenmeye bağlı olarak görülebilir. Sırf anne sütü alan küçük bebeklerde beklenen bir durum değildir.

Bebek kakasında kan için ne zaman doktora gitmek gerekir?

- Bebek aşırı huzursuzsa
- Normalden farklı davranıyorsa
- Halsizleşmişse
- Kilo alamıyorsa
Mutlu ve iyi kilo alan bir bebekte dışkıda çok az miktarda, zaman zaman artan, zaman zaman azalan, noktasal veya çizgi şeklinde görülmesi doktora gitmeyi gerektirmez.
Ancak bebekte aşırı huzursuzluk varsa, her zamankinden farklı davranışlar gözlemleniyorsa, halsizleşmişse, iyi kilo alamıyorsa doktora başvurmak gerekir.
Ciddi cilt döküntüleri olması, ailede ciddi alerji öyküsü olması risk yaratabileceği için ciddi alerjiler açısından, yine doktora danışmak uygun olabilir. Doktora danışılmadan, sağdan soldan duyulan bilgiler ışığında yapılacak uygulamalar, normalden farklı beslenme şekilleri bebeğe faydadan çok zarar getirir. Bu nedenle bebeğin düzenini değiştirmek yerine mutlaka doktora danışılmalı, gereksiz uygulamalardan kaçınılmalıdır.
Yanlış uygulamalardan bazıları anne sütü ile beslenen bebeğin sütten kesilmesi, annenin günlük beslenmesinde doktora danışılmadan değişikliğe gidilmesidir. Bunlar hem bebeğe, hem de anneye zarar verir.
Formül süt alan bebeklerde durum tamamen farklıdır. Formül süt ile beslenen bebeklerin kakalarında az miktarda kan görülese bile mutlaka doktora başvurmak gerekir. Çünkü anne sütünün koruyuculuğu formül sütlerde yoktur ve formül sütler tek bir protein türünü içerir.
Formül süt alan bebeklerde besin alerjisi dışında, altta yatmakta olan başka nedenlerin de araştırılması gerekir. Dolayısıyla bebeğin kakasında kan görüldüğünde ilk düşünülecek şeye bebeğin nasıl beslendiğidir. Anne sütü ile beslenen bebeklere tanınan esneklik, anne sütü almayan, sadece formül süt ile beslenen veya ek besin almaya başlayan bebeklerde tanınmaz.
Ek besin alan veya formül süt ile beslenen bebeklerin makatında veya dışkısında görülen kanama mutlaka hekime danışmayı gerektirmektedir.

aynı doktorun yazısı. ben döküntüyü göz önüne alayım, kakada kan normalmiş.

Canim kan normal olur mu hic. Mutlaka doktorunu bilgilendir. Alerji oykusu olmasa ve bir kere kan gelse tamam. Alerjiden degil de bwlki bi enfeksiyondan olabilir. Ama alerji oykunuz var. 9 kere kaka ve kandan soz ediyorsun. Tek basina 9 kere yapmasi bile zaten problrm. Lutfen lutfen doktorunu bilgilendir. Ki ilerde pisman olmayalim

diyet konusunu bilemem cnm mesela size süt ve yumurta dışında hiçbirşey dokunmuyordur belki kakada kanında başka sebebi vardır ama kan yazıdaki önemsenmicek bir durum değil. Bende zaman zaman senin gibi düşünüyorum sonra birkaç birşey yiyorum 3 gün bebeğim çekiyor eziyeti yine ozaman işte tmm var artık inatlaşmamak gerekiyor diyorum. Senin durumun daha farklı kan dışında belirtiniz yok iyi doktora git cnm ya kafa karışıklılığı çooook zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…