-
- Konu Sahibi LifeandFeel
Ki bi de 9 kere kaka yapma var. yani alerji ya da degil bi sikinti var. onemsemmeyip atlanacak gibi degil. Mutlaka doktor bilgilendirilmeli.diyet konusunu bilemem cnm mesela size süt ve yumurta dışında hiçbirşey dokunmuyordur belki kakada kanında başka sebebi vardır ama kan yazıdaki önemsenmicek bir durum değil. Bende zaman zaman senin gibi düşünüyorum sonra birkaç birşey yiyorum 3 gün bebeğim çekiyor eziyeti yine ozaman işte tmm var artık inatlaşmamak gerekiyor diyorum. Senin durumun daha farklı kan dışında belirtiniz yok iyi doktora git cnm ya kafa karışıklılığı çooook zor
Ki bi de 9 kere kaka yapma var. yani alerji ya da degil bi sikinti var. onemsemmeyip atlanacak gibi degil. Mutlaka doktor bilgilendirilmeli.
Eee dikkat ettiğin halde kan ve ishal var tahlildede çıkmış demekki alerjiden değil. En azından bi diyeti boz nasılsa bebek aynı bir değişiklik yok uykusunda huzurunda kakasında gazında bir değişiklik olursa yine başlarsın diyete vücut döküntülerini dikkate alma aşırı maruz kalmadıkça dökmüyor mesela ben alerjiden habersiz herşeyi yediğimde bebeğim perişan haldeydi günde 4 tabak sütlaç yiyordum yüzü filan hep egzamaydı ama sonra gaz yapıyor diye kesince azaldı alerjiden şüphelenip tamamen kestiğinde hepten yok oldu mama verir vermez tekrar çıktı 1 güne kayboldu kızarıklık biraz farklılık gösteriyorcanım 10 haziranda yine ishaldi ve kakada kan vardı.amoklavin kullandık çünkü kakada lökosit vardı.aradan yaklaşık 25 gün geçti, 7 kez kaka yaptı.tahlilde bolca lökosit çıktı.enfeksiyon var.ama çok küçük olduğundan ateş ve kusma olmadan 2.kez antibiyotik vermeme kararı aldık doktoruyla.vücudu anne sütüyle yenermiş, bekleyelim dedi.dünkü kan da çok çok az kıl gibiydi.artık eşim kızıyor bana uğraşma şu b..kla diye.tahlil dedim mi adam çıldırıyor.doktoragitmekten bıktı ki bugün de gözü için gidicez.oğlumun bitmeyen öksürüğü zaten tüketiyo.sürekli doktordayız.maddi ve manevi yıprandık. doktoruna bi defa kanlı kakasını gösterdim, bişey değil ki bu, önemsiz dedi.
Canim dana eti yiyince de disarda yenmiyo ne yazikkiderdim de o ya zaten....acaba sebep alerji değil mi diyorum...doktoru 5.ay kontrolünde alerji testi yapacak zaten...kaka sayısı çok azalmıştı ama yine arttı.inan geçen aavm de herkes yemek yerken ağzımı sürmeidm bişeye.aç aç geldim, mastit olucam diye korktum.hep inek eti var ya, yemediğimden diyet bozulmasın diye aç kaldım.zaten paketli hiçbir şeey yemiyorum.günlerdir soğanlı kıymalı bulgur çorbası içiyorum günde 3 öğün.zeytinde de çok tuz var diye yemiyorum.kahvaltıda çorba içiyorum salça bile yok..bugn ilk defa domates ve salça denedim.kahvaltoda börek yedim.
Canim dana eti yiyince de disarda yenmiyo ne yazikkiben dana eti yiyebiliyorum ama etleri genelde marine ediyolar. Ya da kremali ya da tereyagl swylerin tavasinda yapabiliyolar ya da ayni kasik catal degiyo o yuzden disarda yemem yasak. Ben surekli yanimda yemek tasiyorum resmen. 2,5 aydan fazla oldu disarda agzima lokma koymadim.
Doktorunu degistirmeyi dusundunmu hic. Yani belki dedigin gibi alerji degildir ama bunu baska bir doktor gozu de gorsun. Farkli fikirler almak iyidir her zaman.
Eger diyete devam edeceksen de. Oncelikle zeytin cok besleyici. Tuzdan cekiniyorsan az tuzlu olanlar var. mutlaka zeytin ye. Patates yiyebilirsin genelde dokunmuyor. Borek yiyeceksen mutlaka bilindik yufkacinizdan al. Bazilari peynir alti suyu tozu falan katiyormus. Yesillik yoyebilirsin genelde dokunmuyor.
Ac kalmamaya calis. Ne kadar ac kalirsan o kadar psikolojik olarak cokuyor insan. Ha yaziyorum ama kolay mi diil. Bi keresinde disarida canim o kadarrr cok cekmisti ki tuvalete gidip gizlice aglamistim.
Bence once baska bi doktor fikri al. Kafanda supheler varken diyette zorlanirsin ve kacaklar yaparsin.
diyet çok yıpratıcı ben kendime aynı besinlerle değişik şeyler deniyorum şimdi doktorun yap dedi mi yoksa sen kendin mi yapıyorsun birde senin oğlun alerjik olduğu için kızında da olma ihtimali var bu illa besin alerjisi değil herhangi bir alerji öyküsü varsa ailede bebekte de alerji türlerinden biri olabiliyor. Eşlerimizde bizde bıktık hastaneden rahimde enfeksiyon var biliyorum daha öncede geçirdiğim için bebek için o kadar gidip geliyoruz kendimi söylemeye çekiniyorum artık. Bi müddet boz diyeti cnm zaten alerji olsa en geç bir haftaya anlar tekrar dikkat edersin. hem eşler bi yandan hem diyet hem belirsizlik yıpratıcı gerçektenderdim de o ya zaten....acaba sebep alerji değil mi diyorum...doktoru 5.ay kontrolünde alerji testi yapacak zaten...kaka sayısı çok azalmıştı ama yine arttı.inan geçen aavm de herkes yemek yerken ağzımı sürmeidm bişeye.aç aç geldim, mastit olucam diye korktum.hep inek eti var ya, yemediğimden diyet bozulmasın diye aç kaldım.zaten paketli hiçbir şeey yemiyorum.günlerdir soğanlı kıymalı bulgur çorbası içiyorum günde 3 öğün.zeytinde de çok tuz var diye yemiyorum.kahvaltıda çorba içiyorum salça bile yok..bugn ilk defa domates ve salça denedim.kahvaltoda börek yedim.
Çok sağol cnm bence değil gaz 6. Aya kadar devam edebilir alerji olsa hapşırık öksürük mukuslu yeşil sulu kaka sık sık yapardı kan olabilirdi popoda geçmeyen kızarıklık gözlerde uçuk tarzı kızarıklık kaşıntı burun akıntısı tıkanıklık hırıltı kulak arkası kabuklanması emmeyi istememesi. Ben mesela süt ürünü tükettiğimde oğlum kolikten beter ağlıyordu keser kesmez geçiyordu. Gaz yapan şeyler yememeyi dene istersen gaz damlası kullanıyormusumTopiğiniz hayırlı olsun kızlar ve de Allah yardımcınız olsun. Benim oğlanın kakası normal, kilosu da iyi, kusması da yok ama çok gazlı. Kaka sayısı günde max 4 minimum 2 oluyor. Gazına bi türlü çare bulamadık. Uykularımız bölük pörçük. Gündüz kısa kısa uyuyor. Dün gece onbirden sabah dört buçuğa kadar uyudu, sonraki uykular hep bölük pörçük. Sizce tek başına karın ağrısı ve gaz alerji belirtisi midir? Oğlum 3,5 aylık bu arada.
Canim valla ne yap et alerji uzmanina gorun. 7-9 kaka nasil normal oluyomus. Yenidogan diilki bebeklerimiz gunde bu kadar kaka yapsin. Iyi bir aleeji uzmani bul. Yani ailede varsa alerji yuzde doksan bebegin de alerjik. Ben diyeti komple bozmaya cesaret edemezdim acik acik soyleyeyim. Cunku bozdugum zaman tam toparlanmaya calisan bunyeyi tekrar bozacaksin. Ama su da var alwejisi varsa da sadece sut yumurta da olabilir. Yani sen kati diyeti bosa yapiyor olabilirsin. Mesela ben baya bi cesit yiyorum artik. Ama sut urunleri yumurta asla denemeyeceksin dwdi doktor. Tabi son ihtimal alerjisi olmayadabilir ki insallah yoktur. Ben olsam napard. Oncelikle iti bir alerji prof. U bulurdum. Bunu yapamiyorsam da diyeti genisletordim. Sut urunleri yumurta haric tabi. Alerjik on cocuktan biri coklu gida olurmus diger dokuzu sut yumurta. Doktorum ole demisti. Diyeti komple bozmaz ama yavas yavas salcayi arttirirdim. Sebze yemeye baslardim. Bu arada domates de dahil sebzeleri pisirerek basla daha iyi tolere ediyorlarmis.kaçak hiç yapmadım.geçen makarnayı salçalı yaptım, çorbadan da gına gelince aldım ağzıma, tadına vardım ve yutmadan tükürdüm.en azından nefsim köreldi.bazı günler 2-3 oluyor bazen 7-9....bilmiyorum valla ne yapacağımı.3 doktor baktı kka için..hepsi de doyuyor ki çok kaka yapıyor diyor.bi prof aa gitmek gerek ama onun için de eş engeli var.kurcalamamı istemiyor.
Alerji gibi durmuyor. Gece uzun uykusu genelde bir kere olur zaten bebeklerin sonra boluk porcuk uyurlar. Gaz problemi var bence. Gaz damlasi kullanabilirsin. Tek basina gaz ve karin agrisi alerji olmaz canim.Topiğiniz hayırlı olsun kızlar ve de Allah yardımcınız olsun. Benim oğlanın kakası normal, kilosu da iyi, kusması da yok ama çok gazlı. Kaka sayısı günde max 4 minimum 2 oluyor. Gazına bi türlü çare bulamadık. Uykularımız bölük pörçük. Gündüz kısa kısa uyuyor. Dün gece onbirden sabah dört buçuğa kadar uyudu, sonraki uykular hep bölük pörçük. Sizce tek başına karın ağrısı ve gaz alerji belirtisi midir? Oğlum 3,5 aylık bu arada.
Cevabınız için teşekkür ederim.Alerji gibi durmuyor. Gece uzun uykusu genelde bir kere olur zaten bebeklerin sonra boluk porcuk uyurlar. Gaz problemi var bence. Gaz damlasi kullanabilirsin. Tek basina gaz ve karin agrisi alerji olmaz canim.
diyet çok yıpratıcı ben kendime aynı besinlerle değişik şeyler deniyorum şimdi doktorun yap dedi mi yoksa sen kendin mi yapıyorsun birde senin oğlun alerjik olduğu için kızında da olma ihtimali var bu illa besin alerjisi değil herhangi bir alerji öyküsü varsa ailede bebekte de alerji türlerinden biri olabiliyor. Eşlerimizde bizde bıktık hastaneden rahimde enfeksiyon var biliyorum daha öncede geçirdiğim için bebek için o kadar gidip geliyoruz kendimi söylemeye çekiniyorum artık. Bi müddet boz diyeti cnm zaten alerji olsa en geç bir haftaya anlar tekrar dikkat edersin. hem eşler bi yandan hem diyet hem belirsizlik yıpratıcı gerçekten
Canim valla ne yap et alerji uzmanina gorun. 7-9 kaka nasil normal oluyomus. Yenidogan diilki bebeklerimiz gunde bu kadar kaka yapsin. Iyi bir aleeji uzmani bul. Yani ailede varsa alerji yuzde doksan bebegin de alerjik. Ben diyeti komple bozmaya cesaret edemezdim acik acik soyleyeyim. Cunku bozdugum zaman tam toparlanmaya calisan bunyeyi tekrar bozacaksin. Ama su da var alwejisi varsa da sadece sut yumurta da olabilir. Yani sen kati diyeti bosa yapiyor olabilirsin. Mesela ben baya bi cesit yiyorum artik. Ama sut urunleri yumurta asla denemeyeceksin dwdi doktor. Tabi son ihtimal alerjisi olmayadabilir ki insallah yoktur. Ben olsam napard. Oncelikle iti bir alerji prof. U bulurdum. Bunu yapamiyorsam da diyeti genisletordim. Sut urunleri yumurta haric tabi. Alerjik on cocuktan biri coklu gida olurmus diger dokuzu sut yumurta. Doktorum ole demisti. Diyeti komple bozmaz ama yavas yavas salcayi arttirirdim. Sebze yemeye baslardim. Bu arada domates de dahil sebzeleri pisirerek basla daha iyi tolere ediyorlarmis.
Yani benim yaklasimim bu olurdu. Ya gercekten alerjidi varsa diye sut yumurtayi bozmazdim. Cunku varsa daha da uzum sure diyete yol acar bu.
Ki 5. Ayda alerji testi yapilacak demissin. O zamana kadar sut yumurta diyeti yapip digerlerini yavas yavas yerdim ben olsam. En kotu ihtimalle bosa diyet yapmis olursun kiiiiolsun o kadar da gozum gormez zaten mutluluktan:)
Nekadar çok doktora danışırsak okadar içimiz rahatlıyor bencede sen süt yumurta dışında diyeti boz zaten baktın eskisi gibi oldu geri başlarsın diyete birde her kaka yaptığında nekadar yapıyor çokmu azmi sulu pütürtüklü filan? benim bomba haber yarın sandığım randevu ağustosun 11ine imiş KÖR bende sanıyorum konya fakülteleri süper nekadar erken randevu veriyor diye lanet okuyasım var koskoca konyaya Allah a sığınıyorum. Perşembe eski doktora talim şükür idrar tahlilimiz temiz çıktı ama ben sinirden yinede çatlıcak gibiyim offfff. Aygün laboratuvar gıda intoleransı diyor omuvalla iyiki burayı açmışız.kızlar bıkacaklardı bizden...süt ve yumurtaya devam ama domatesi kullandım bugün.2 gün daha yiycem.bakalım döküntü olacak mı?kaka da bugün 3 e indi.ayrıca oğlumu doktora götürdüm orda denizi de sordum.bu doktora ilk defa gidiyoruz.ateş, kusma, huzursuzluk yoksa ilaç kullanmayın.peki bu kadar sık neden oluyor deyince de metabolizması böyle dedi.kan da alerjidendir, alerji pol.gidin dedi.
sayfanın aşağısındaki reklamı gördünüz mü?alerji uzmanı tam da bizim sayfaya reklam koymuş.bol kazançlar KK
Şimdi gördüm iyi fikirvalla iyiki burayı açmışız.kızlar bıkacaklardı bizden...süt ve yumurtaya devam ama domatesi kullandım bugün.2 gün daha yiycem.bakalım döküntü olacak mı?kaka da bugün 3 e indi.ayrıca oğlumu doktora götürdüm orda denizi de sordum.bu doktora ilk defa gidiyoruz.ateş, kusma, huzursuzluk yoksa ilaç kullanmayın.peki bu kadar sık neden oluyor deyince de metabolizması böyle dedi.kan da alerjidendir, alerji pol.gidin dedi.
sayfanın aşağısındaki reklamı gördünüz mü?alerji uzmanı tam da bizim sayfaya reklam koymuş.bol kazançlar KK
İlac zaten kullanma canim daha cok minikler. Bizim doktor da damla yazdi ama cok huzursuz olup uyuyamazsa falan ver duzenli kullanma dedi. Daha hic vermedim. Sen sut urunleri yumurta doyeti yap digerlerine de yavas yavas basla canim. Ama hepsini karistirma yine de. Bisey dokunursa anlayabilirsin bolece.valla iyiki burayı açmışız.kızlar bıkacaklardı bizden...süt ve yumurtaya devam ama domatesi kullandım bugün.2 gün daha yiycem.bakalım döküntü olacak mı?kaka da bugün 3 e indi.ayrıca oğlumu doktora götürdüm orda denizi de sordum.bu doktora ilk defa gidiyoruz.ateş, kusma, huzursuzluk yoksa ilaç kullanmayın.peki bu kadar sık neden oluyor deyince de metabolizması böyle dedi.kan da alerjidendir, alerji pol.gidin dedi.
Ah canim ya. Ama susam bayagi alerjen bisey. Baska bisey mi denesen. Azicik toparlasin da bebegin. Tatli ihtiyaci icinmi istiyordum helvayi. Ona gore secenek dusuneyimVeeeeeee sonuç hüsran 6 kaka sayısı kocamaaaaan bir kızarıklık popoda susamda yiyemicem oda haya oldu
sütün kalitesini artırıcı birşeyler muz olmadı malumAh canim ya. Ama susam bayagi alerjen bisey. Baska bisey mi denesen. Azicik toparlasin da bebegin. Tatli ihtiyaci icinmi istiyordum helvayi. Ona gore secenek dusuneyim
Veeeeeee sonuç hüsran 6 kaka sayısı kocamaaaaan bir kızarıklık popoda susamda yiyemicem oda haya oldu
İlac zaten kullanma canim daha cok minikler. Bizim doktor da damla yazdi ama cok huzursuz olup uyuyamazsa falan ver duzenli kullanma dedi. Daha hic vermedim. Sen sut urunleri yumurta doyeti yap digerlerine de yavas yavas basla canim. Ama hepsini karistirma yine de. Bisey dokunursa anlayabilirsin bolece.