Süt ve Çoklu Gıda Alerjisi Bilgi ve Paylaşım TopiğimizTopiğimiz

kıyamam ya yakup fırsat vermeyince yavan ekmek yiyorum heo bende eltimlerde ağlamıştım sanki keyfimden yemiyorum gibi oturmuş diğerleriyle keyfi bilir yemezse yemesin yalvaramam diye beni çekiştiriyordu gelmiş yakubun ağzına ikaz etmeme rağmen kiraz damlatıyodu kaç gün çok kötü oldum bayramda bile gezmeye gitmedim eşimle sırf onlara gidelim demesin diye şimdi kim çağırsa gördün bak bayramda kendi gezmemden çocuk için feragat ettim elalem için hiç çıkamam diyorum. Sana şunu söylemeyi unuttum ben yumurta sarısı denerken doktora kakamız sulandı sayısı arttı dediğimde pişiği diğer belirtileri ne alemde dedi bende normal birşey yok dedim ozaman devam etmesi söyledi ama 2. gün diğerleri de çıkınca sorup bıraktım cnm sizin alerji dışında kakanızda etken lökosit te var kakayı takma hiç diğer belirtilere odaklan. Benimki hamdolsun çoğunluk azda olsa pütürlü sarı kaka yapıyo artık.

Bizim de mesela mukus gecmiyor ama rengi sari. Cok nadir yesil oluyor. Yesil olmasinin baska bir sebebi varmi acaba

İyi

Bizimde sarı ama mukuslu ve aşırı sulu yeşilin sebebi önsüt fazla alımı cnm
Bi de canim sutun kalitesini arttirmak icin demistikya. Helva yiyemiyosun. Eger yiyebiliyorsan yesillikler hem c vitamini hem demir hem folik asit iceriyor. Yesillik bol bol ye. Koyun kuzu eti yiyebiliyorsun ya. İlikli kemik al. Bunu yavas pisirme usulu ile pisirip et suyu hazirla. Ama duduklu ile falan degil. Cok azicik minicik kaynayacak sekilde en kucuk ocakta kisikta 12 saat birak kaynasin. Sabah koy aksam suz mesela. Ve bir kasikta sirke kat. Bolece normalde suya cikmayan tum besleyici seylerde suya geciyormus. En saglikli et suyu yapma yontemi buymus. Slow cooker olarak biliniyor netten de bak istersen. Badem findik falan da cok besleyici ama tabi coklu gida icin riskli olur hic denedin mi bilmiyorum. Balik da ayni sekilde sutun kalitesini arttiriyormus ama yine tabi denedinmi bilmiyorum. Bizim ailede balik alerjisi cok var diye ben hic denemedim tabi

yeşillik yiyorum ama su gibi aynı sütüm eti birde öyle deneyeyim aslında faydalı şeylerd yiyorum ama yeterli değil demekki. Az kaldı bunalıma girmeme :)) belki de o etkiliyordur sütün kalitesini

Düzelmesini beklemek çok kötü oluyor zaman kaybettiriyor
Diyet yaptıkça ve yeni denediklerim dokunmayınca kiloda alabiliyor yavrum
Çok iyi cnm maşAllah. Ben çok kötü etkileniyorum hiç halden anlayan birileri yok bursaya ailemin yanına da gitsem aynı çok desteksiz hissediyorum eşim aramadık doktor bırakmadı okadar az alerji doktoru varki hiçbiri tanımıyor tanıdıklardan bile fayda göremedik birde bizi çocuk gastrointolojisine yönlendirdiler emme problemi için bi görsün dedi amaaaa koca konyada önce 1 buçuk ay sonraya randevu veren çocuk doktoruna gidicem o sevk edicek sonrada oraya randevu alıcam heralde bebek yürür ozamana kadar

İyi geceler arkadaşlar. Bugün bebeğimin kakasında nokta şeklinde kan gördüm. Eşim normal dedi ( kendisi anestezi uzmanı) Bu adamın rahatlığı beni öldürecek. Onun bilmişliği yüzünden çocuğumu doktora da götüremiyorum. 3,5 aylık bu arada ilk defa oldu. Sizce ben de diyet yapmalı mıyım?

Kendi başına yapma boşu boşuna cnm ama mutlaka gitt kakada kan sadece alerjiden olmuyor çünkü gözlemlediğim başka belirti varmı mama kullanıyormusum yada kullandın mı. Eğer rota olduysan 1 hafta içinde böyle mukus kan filan görünebiliyormuş.

Kizlar oncelikle merhaba yazamadim kafa dumanli durumlardan oturu kusura bakmayin. Oncelikle lutfen ama lutfen cocuk doktorunun tavsiyesiyle kendi kendinize deneyerek diyet yapmayin. Kaldi ki sadece mukuslu kakayi alerji uzmanlari alerji testi vs icin yeterli bulmuyor. dokuntu kanli kaka kizariklar vs vs onemli. Biz cocuk doktorumuzun tavsiyesiyle Turkiye pediatri panelini yaptirdik malum 6 aydan once sonuc tam cikmiyor. Bizde de birsey cikmadi.Alerji uzmaninin soyledigine gore negatif cikmasinin bizim icin bir anlami yok ( yani alerji olabilir diyor). Simdi gelelim bizim alerji testlerine Deniz bugun 5 aylik oldu bir hafta once yapildi testler. once deri testi( koldan test yapildi) ve maalesef birden fazla alerjene tepki gosterdi. ardindan da patch( yama testi) yapildi sirta. iki test birbiriyle karsilastirildi. Yani bu testler 6 aydan once sonuc veriyor koldan vermese bile sirttta kesin dedi kadin. Bu arada kadin bilinen bir cocuk alerji profu. Denizin yuksek oranda domatese, yumurtaya, tavuga, kuzu etine ve ceviz, badem gibi kabuklu kuruyemislere alerjisi var.Bunlar icin 4 ay boyunca diyet yapacagim ve testler bu surenin sonucunda tekrarlanacak. Tabi bu testler ilk akla gelen alerjenler ve annenin suphelendigi gidalardan yapiliyir. Bu nedenle bu surecte gozlem de onemli. Bu arada Sut kolunda cikmadi ancak sirt testinde +1-1 degerdeydi. Yani oladabilir olmaya da bilir. Bu nedenle sirayla azar azar keci sutu urunlerini denemeye basladim. 3 gun kurali var bir cay kasigiyla baslayip 3 gun icerisinde artacak miktar. 3 gundur keci peyniri yedim bugunku miktar 1 yemek kasigi kadardi. Yarin yogurt gunu 3 gun azar azar onu deneyecegim. Deneme siralamasi soyle; keci peyniri, keci yogurdu, keci sutu,oglak eti( keci eti kotuymus). Yani boyle kizlar. Foruma da yazmistim kadin ozellikle dedi bazi cocuk doktorlari deneme yaptiriyor diyetle ama bu bebek icin cok yanlis bircok seyden mahrum kaliyor bu surec kesinlikle bir alerji uzmaniyla yurutulmeli dedi. Kizlar isin ehli birini bulup lutfen gidin bir alerji uzmanina. Ozellikle Kanli mukuslu kaka olanlar!!

Canim nokta seklinde kan popodaki catlaktan olabiliyor. Cocuk doktoruna danismanda fayda var Ufak bir fenerle goruyor onlar merhemle hemen gecebilecek birsey.

Devlette calisan bir prof canim ama klinigi ozel aksamuzeri gittik.
Geçmiş olsun burda öle imkan nerdee ben bir profa bir buçuk ay sonrasına randevu buldum çok canım sıkılyo yakup çok yazıfladı bu bir ayda hiç uzaması hergüm ağlıyorum depresyona girmeme çok az kaldı. Eşim randevuyu öne almak için aradı tüm doktor arkadaşlarını ama nafile o kadar azki o doktorları kimse tanımıyor

Bizde hiç kan görülmedi ama belirtiler ben alerjiyim diye bağırıyor. Vücudunuz döküyormuydu bahar ve nekadar döküyordu başının dumanları azalınca bekliyorum cevabını peki diyet listen ne alemde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…